Fotbal international

LIVE BLOG Lazio – CFR Cluj în etapa a 5-a a grupelor Europa League. Alexandru Păun a recunoscut supremația lui Lazio: ”Atât s-a putut”

LIVE BLOG Lazio  CFR Cluj in etapa a 5a a grupelor Europa League Alexandru Paun a recunoscut suprematia lui Lazio Atat sa putut
ADVERTISEMENT

Meciul Lazio – CFR Cluj are loc joi, 28 noiembrie, cu începere de la ora 22:00, în cadrul etapei a 5-a (penultima) a grupei E din actuala ediție a Europa League. Este un meci foarte important pentru ambele echipe. Clujenii sunt în clar avantaj față de echipa italiană, pentru că au 9 puncte, față de cele 3 ale lor.


UPDATE, 29 noiembrie, ora 00:37 / Alexandru Păun consideră că atât s-a putut în meciul cu Lazio, deși echipa sa putea egala pe final. În opinia tânărului jucător de la CFR, Celtic își va da viața în Gruia, la meciul din etapa a 6-a din faza grupelor Europa League.

ADVERTISEMENT

În prima repriză nu am jucat cum am vrut. În a doua repriză ne-am dat drumul la joc. Din păcate, atât s-a putut. Celtic nu se vor da la o parte în meciul de la Cluj. Nu uită că i-am eliminat din drumul către Champions League. Vor veni la Cluj și își vor da viața

Vestiarul e supărat, ne îndreptăm atenția către meciurile din campionat. Dan Petrescu e supărat și el, nu vorbește cu noi în astfel de momente. Azi, Lazio cred că a fost echipa mai bună, dar pe final puteam scoate mai mult, după ocaziile pe care ni le-am creat.”

ADVERTISEMENT

UPDATE, 29 noiembrie, ora 00:13 / Damjan Djokovic s-a arătat surprins de forța arătată de Lazio: ”În repriza a doua puteam marca, iar acum așteptăm o finală cu Celtic. Sperăm să ne calificăm. Lazio a arătat că e o echipă mare. La nivelul tehnic ne-au surprins. Sunt o echipă mare. În repriza a doua am arătat că și CFR e o echipă bună, dar nu am înscris. Va fi o finală grea cu Celtic. Vom avea nevoie de toți fanii noștri. S-a spus că ei vor trata meciul mai lejer, dar nu cred. Am văzut cum au tratat meciul din Champions League. Va fi un meci greu”.


UPDATE, 28 noiembrie, ora 22:18 / Giedrius Arlauskis este sigurul fotbalist din primul “11” folosit de Dan Petrescu în Lazio – CFR Cluj care poate rata duelul cu Celtic din ultima etapă a fazei grupelor. Portarul de 31 de ani are două cartonaşe galbene şi dacă va încasa un nou avertisment pe “Olimpico” va fi suspendat în ultima partidă din grupă.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 28 noiembrie, ora 21:22 / Italienii au ajuns la Stadio Olimpico, iar jucătorii păreau extrem de concentrați.

 


UPDATE, 28 noiembrie, ora 20:43 / Fostul atacant al formației FC Vaslui, Adailton, a făcut o analiză a echipei CFR Cluj înaintea meciului cu Lazio: ”În fotbalul românesc se investește tot mai puțin, dar CFR Cluj este una dintre ce mai stabile și puternice din țară. Lazio a avut o campanie slabă în Europa League, dar cred că aceste jocuri îi ajută la experiență”.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 28 noiembrie, ora 18:02 / FANATIK a anunțat încă de dimineață că Dan Petrescu a ales o variantă de echipă defensivă pentru meciul cu Lazio, urmând să folosească cinci apărători. Primul 11 al ardelenilor va fi următorul: Arlauskis – Peteleu, Cestor, Boli, Burcă, Camora – Djokovic, Bordeianu, Culio – Păun – Omrani.


UPDATE, 28 noiembrie, ora 15.20. Felice Piccolo (36 de ani), fundașul central italian care a jucat pentru CFR Cluj în perioada februarie 2010 – iunie 2010 și iulie 2010 – septembrie 2014, a mers să îi viziteze pe elevii lui Dan Petrescu la hotel înaintea duelului cu Lazio.

Felice Piccolo a câștigat alături de CFR Cluj trei trofee (2 tituri și o Cupă a României), iar pe parcursul carierei a evoluat pentru echipe precum Juventus, Lazio și Chievo Verona și pe 1 iulie 2018 s-a retras. VEZI MAI MULTE IMAGINI ÎN GALERIA FOTO DE MAI SUS!


UPDATE, 27 noiembire, ora 22:27 / Băieții lui Dan Petrescu au efectuat antrenamentul oficial pe „Stadio Olimpico”. Imaginile le puteți vedea în GALERIA FOTO DE MAI SUS


UPDATE, 27 noiembrie, ora 11.50. Partida dintre Lazio și CFR Cluj va fi arbitrată de o brigadă din Turcia, avându-l la centru pe Ali Palabiyik. Acesta o să fie ajutat de asistenții Serkan Olguncan și Cem Satman, iar Meete Kalkavan este rezervă.


UPDATE, 26 noiembrie, ora 20:52. Delegația campioanei României, CFR Cluj, a aterizat în această seară la Roma, acolo unde joi, de la ora 22:00, trupa lui Dan Petrescu va disputa un meci contra celor de la Lazio care o poate califica în primăvara Europa League.

LIVE BLOG Lazio-CFR Cluj în etapa a 5-a a grupelor Europa League. Un punct și se face primăvară! Campioana României a aterizat la Roma. Foto
LIVE BLOG Lazio-CFR Cluj în etapa a 5-a a grupelor Europa League. Un punct și se face primăvară! Campioana României a aterizat la Roma. Foto

LIVE BLOG Lazio – CFR Cluj

E clar că un rezultat de egalitate, nu mai vorbim de victorie, ar aduce matematic o senzațională calificare echipei antrenate de Dan Petrescu, pentru că atunci când ești repartizat într-o grupă cu Lazio, Rennes și Celtic realist vorbind pleci abia de la ultima șansă.

Pentru Lazio lucrurile sunt mult mai complicate. Italienii nu sunt eliminați matematic, dar nu depind numai de acest rezultat direct. Aceasta pentru că pentru a merge mai departe Lazio are nevoie, dacă bate pe CFR, să câștige și în ultima etapă, la Rennes, dar, mai ales, să piardă ardelenii pe teren propriu cu Celtic, formație deja calificată încă de la finalul celei de-a patra etape, cînd au dat lovitura la Roma cu golul din minutul 95.

lazio – cfr cluj. Golul marcat de Celtic în minutul 95 pe Olimpico, victorie scoțiană cu 2-1, a redus mult șansele italienilor

Dan Petrescu se teme, ca de obicei, de ultimele două meciuri

Evident, însă, cum îl știm, Dan Petrescu consideră că nici pe departe calificarea nu s-a rezolvat și se teme de meciurile care urmează, mai ales dacă va pierde la Roma, pentru că în opinia sa Celtic va trata foarte serios meciul de la Cluj, dorind revanșa completă după eliminarea în fața CFR-ului, suferită în turul 3 preliminar al Champions League.

Mult mai puțin încrezător în calificare pare a fi însă antrenorul lui Lazio, Simone Inzaghi, care a declarat că din punctul său de vedere acel gol al lui Celtic din ultimele secunde ale meciului direct de pe Olimpico a compromis calificarea.

lazio – cfr cluj. Dan Petrescu e, ca de obicei, foarte temător

Presa italiană avansează ideea că Lazio va folosi multe rezerve

Italienii ocupă locul 3 în Serie A, poziție de Champions League, cu 27 de puncte și obiectivul lor principal este acesta. În weekend vor juca acasă împotriva lui Udinese pe teren propriu și sunt mari favoriți, însă pentru a concretiza acest avantaj ei trebuie să joace cu echipa de bază.

În acest caz, presa italiană anticipează că Simone Inzaghi va băga multe rezerve în meciul cu CFR Cluj, scoțând din echipă numele grele, în frunte cu Ciro Immobile, Correa, Milinkovic-Savic, posibil și Luis Alberto. O asemenea alegere ar ușura întrucâtva misiunea clujenilor, deși nu înseamnă că rezervele lui Lazio trebuie subapreciate.

lazio – cfr cluj. Presa italiană susține că Simone Inzaghi va menaja titularii

Clujul merge cu echipa de bază

Clujul va merge cu echipa de bază, nepermițându-și luxul de a odihni vreun jucător, pentru că Dan Petrescu vrea să obțină punctul de aur care să îi dea certitudinea unei reușite de excepție pentru el și fotbalul românesc, într-un moment în care echipa națională întâmpină serioase dificultăți.

În schimb, bookmakerii nu pun preț pe intențiile antrenorului Simone Inzaghi și văd formația italiană favorită certă, la cota de 1,45, clujenilor acordându-le la victorie 6,75, ceea ce înseamnă că un gol marcat de oamenii lui Dan Petrescu valorează 1,60.

lazio – cfr cluj. Campioana României va trimite cea mai bună echipă
ADVERTISEMENT
Tags: