Fotbal intern

LIVE BLOG Play-out Liga 1 Betano, etapa a 14-a. Hermannstadt s-a calificat în baraj, iar Miriuță l-a bătut pe Steliano Filip! Fotbalistul a răbufnit. “E penibil!” Toate reacţiile. VIDEO

LIVE BLOG Playout Liga 1 Betano etapa a 14a Hermannstadt sa calificat in baraj iar Miriuta la batut pe Steliano Filip Fotbalistul a rabufnit E penibil Toate reactiile VIDEO

Vineri, 31 mai și duminică, 2 iunie, au avut loc partidele din cadrul etapei a 14-a, ultima, din play-out-ul Ligii 1 Betano. Vezi mai jos toate informațiile despre ultima etapă din play-out, toate reacțiile și fazele importante.


UPDATE, 3 iunie, ora 11.10. Steliano Filip a vorbit despre momentul în care a fost lovit de Vasile Miriuță. “În îmbulzeala care a fost nu mi-am dat seama că m-a lovit, din cauza adrenalinei. Când am văzut imaginile, am înnebunit. Nu-mi vine să cred că fostul meu antrenor poate să facă așa ceva. E penibil ca un bărbat de 50 de ani să lovească pe la spate. În loc să calmeze spiritele, el mai rău le-a inflamat. Eu m-am dus acolo să încerc să îl potolesc pe Bănaru. Dacă eram față în față, sigur nu mai apuca să mă lovească. Sper că se vor lua măsuri la Comisia de Disciplină pentru că acesta poate să fie un precedent periculos”, a spus fundașul, conform gsp.ro.


UPDATE, 3 iunie, 09.20. La finalul meciului dintre Hermannstadt și Dunărea Călărași a avut loc un moment incredibil. Vasile Miriuță, antenorul grupării din Sibiu, i-a dat cu pumnii în cap și în ceafă lui Steliano Filip în momentul în care fotbalistul era cu spatele. Tehnicianul a profitat de faptul că scandalul s-a pornit pe maginea terenului și l-a lovit pe fundașul pe care l-a avut sub comandă la Dinamo. Ovidiu Hațegan l-a eliminat pe Dan Alexa, iar Vasile Miriuță a rămas nepedepsit de centralul partidei, ar acesta ar putea să primească o suspendare record în cazul în care Comisia de Disciplină s-ar autosesiza. VEZI VIDEO AICI!


UPDATE, 2 iunie, 23:27 / Edi Iordănescu: “Mă întristează faptul că pierdem jucători. Vom face o analiză complexă şi vom vedea ce decizii vom lua. Mai am un an contract cu Gaz Metan Mediaş. Am planificat cantonamentul şi am vorbit cu jucători pentru prelungirea contractului, ne gândim şi la transferuri. Am obosit să comentez legat de tot ceea ce s-a scris. În zilele următoare se vor clarifica lucrurile. Simţim căldura fanilor, chiar şi de la cei aflaţi la distanţă. Mă bucur că i-am putut face fericiţi pe fani. Îmi doresc performanţă aici. De fiecare dată am plecat de jos cu echipele pe care le-am antrenat în România. Sunt antrenorul care caută stabilitatea. Îmi dau cuvântul, nu am negociat cu nimeni. Nu vreau să mai alimentez speculaţiile. FCSB are un lot valoros, are un patron care conduce acel club aşa cum doreşte. Ştiu că mă apreciază. Până în seara asta m-am gândit doar la echipă”


UPDATE, 2 iunie, 23:13 / Darius Olaru: “Eram puţin supărat, îmi doream foarte mult să marchez. Cele mai importante erau cele trei puncte. Am făcut un joc foarte bun. Ne bucurăm că am câştigat play-out-ul. Eu merg la lot şi sper să-mi fac treaba cât mai bine. Am făcut un sezon bun, dar puteam mult mai mult. Nu am prea reuşit să marchez. Vom vedea ce va fi. Până în iarnă rămân aici. De la Eric şi Ciprian Petre am învăţat multe. Nu ştiu dacă domnul Iordănescu vine la FCSB cu mine”


UPDATE, 2 iunie, 23:01 / Gaz Metan Mediaş – Concordia Chiajna 3-1 s-a jucat în etapa a 14-a din play-off-ul Ligii 1 Betano. Mario Rondon (2, 6), Yazalde (36), respectiv Nicolas Gorobsov (45) au fost marcatorii meciului. Medieşenii au terminat pe primul în play-out, în timp ce Concordia a retrogrdat, de pe ultimul loc, în Liga 2.

Clasamentul final din play-out
Clasamentul final din play-out

UPDATE, 2 iunie, 21:50 / Dan Alexa: “E dureros, pe lângă acel gol am avut ocazia să facem 2-0. La 0-0 am ratat de trei ori în situaţii de 1 la 1 cu portarul. Felicit Hermannstadt-ul, mă bucur pentru ei, le doresc succes la baraj. A fost un meci care pe care. Am avut ocazii foarte multe. Eu nu mi-aş fi dorit să se joace, dar nu de asta am pierdut. Am avut meciul în mână, e al cincilea meci pe care îl pierdem după minutul 90. Nu ştiu ce se va întâmpla cu echipa, cei care decid vor lua deciziile. Nu ştiu dacă voi rămâne, acum sunt foarte supărat. E incredibil să retrogradezi în urma unui gol luat în minutul 90+6”


UPDATE, 2 iunie, 21:31. Vasile Miriuţă: “Îi felicit pe toţi aceşti băieţi minunaţi. Am întâmpinat foarte multe probleme, este o minune că suntem la baraj. Să nu uităm că mai avem două meciuri, cu o echipă de tradiţie, cu suporteri minunaţi. Am văzut că mai sunt minute la 0-1, le-am cerut să dea mingea la margine, să centreze. Am nişte băieţi fantastici, mi s-au înmuiat picioarele la ratarea din minutul 95, am zis că nu avem noroc. Iată că după un minut am reuşit. Nu ştiu cum. Şansele sunt egale la baraj, chiar dacă ei vin din Liga 2”


UPDATE, 2 iunie, 21:26. Alex Bourceanu: “Am pierdut, nu e nimic de zis. Este unul dintre cele mai complicate momente din viaţa unui fotbalist. Am încercat să jucăm cât mai exact, ştiam că sunt foarte buni la fazele fixe. Toţi suntem vinovaţi. Este tardiv să vorbim acum, nu am reuşit să ne apărăm la fazele fixe cum trebuia”


UPDATE, 2 iunie, 21:17. Steliano Filip: “Din păcate, s-a terminat competiţia şi am retrogradat. Nu am scăpat de fazele fixe, acolo unde ştiam că sunt periculoşi. Le cerem scuze celor de la Călăraşi, au fost mereu alături de noi. Asta este acum, mai bine nu marcam şi se termina 0-0. Nu ştiu ce se va întâmpla la echipă, eu am terminat contractul. Sper să revină în Liga 1, sunt oameni de mare caracter acolo”


UPDATE, 2 iunie, ora 21:05. Hermannstadt a învins-o dramatic pe Dunărea Călăraşi, scor 2-1, după golurile lui Tsoumou (85), Lendric (90+6), respectiv Steliano Filip (77). Astfel, Hermannstadt termină sezonul pe loc de baraj, în timp ce Dunărea Călăraşi a retrogradat în Liga 2. Meciurile de baraj dintre Hermannstadt şi Universitatea Cluj se dispută pe 8 şi 12 iunie. Aici a fost liveTEXT Hermannstadt – Dunărea Călăraşi


UPDATE, 2 iunie, ora 20:58. În minutul 90 s-a declanşat o bătaie generală la schimbarea lui Daniel Benzar. Sergiu Popovici l-a împins pe jucătorul oaspeţilor, iar Blănaru, deja schimbat, a intrat pe teren şi l-a târât pe fotbalist în afara terenului. Blănaru a fost eliminat, la fel ca Dan Alexa, antrenorul lui Călăraşi.


UPDATE, 2 iunie, ora 18:40. Ovidiu Haţegan a decis ca Hermannstadt – Dunărea Călăraşi să înceapă la 19:00.


UPDATE, 2 iunie, ora 18:00. Startul partidei a fost amânat cu 15 minute!


UPDATE, 2 iunie, ora 17:15. Probleme înaintea meciului decisiv dintre Hermannstadt şi Dunărea Călăraşi. Terenul este inundat la Sibiu, iar Ovidiu Haţegan a anunţat la şedinţa de meci că nu va fluiera startul partidei în aceste condiţii. În acest moment se fac eforturi pentru ca terenul să fie în condiţii acceptabile de joc până la 18:30.


UPDATE, 1 iunie, ora 08.15. Fanii lui Dinamo au ținut să îi transmită o avertizare lui Ionuț Negoiță după ce echipa pregătită de Mircea Rednic a remizat cu FC Voluntari. “Cu tine salvator, Dinamo în mediocritate s-afundă/ Negoiță, impostorule, dai bani doar cu dobândă! Sezonul următor vrem rușinea spălată/ De nu, lopată cu lopată, îți sapi propria groapă!“, este mesajul postat pe pagina de instagram “ultras_dinamobucuresti”.

Mesajul postat de ultrașii lui Dinamo

UPDATE, 31 mai, ora 23:41 / Tehnicianul Cristiano Bergodi a spus că a primit o ofertă de a rămâne la FC Voluntari: ”Am făcut o treabă extraordinară, o minune. Astăzi am făcut un meci bun, chiar dacă s-a terminat 0-0. Jucătorii au arătat că sunt profesionişti şi au jucat bine. (…) Am avut o întâlnire, trebuie probabil alta. Am primit deja o propunere din partea patronului de la Voluntari, sper să ajungem la un acord. O să vedem”.


UPDATE, 31 mai, ora 23:39 / Mijlocașul echipei FC Voluntari, Costin Lazăr, a jucat ultimul său meci din carieră: ”Mă simt foarte bine, mă simt apreciat mai ales de echipa mea, de oamenii care m-au susţinut astăzi. Mă voi orienta spre o carieră de antrenor. Am mai multe amintiri frumoase, de la Sportul Studenţesc, de la Rapid, de la PAOK şi de la Voluntari. Sunt mulţumit de ce am realizat. Am fost foarte emoţionat înainte de acest meci. E un sentiment ciudat, acum după meci am început să conştientizez că mi s-a încheiat cariera”.


UPDATE, 31 mai, ora 22:56 / Dinamo a încheiat la egalitate cu FC Voluntari, scor 0-0, în ultima etapă a play-out-ului Ligii 1 Betano. ”Câinii” au încheiat sezonul pe locul 9, cea mai slabă poziție din istoria clubului.


UPDATE, 31 mai, ora 22:53 / Cu câteva momente înainte de finalul meciului, centralul Sebastian Colțescu a părăsit terenul și l-a lăsat să conducă jocul pe rezerva Omar Dumitrică, aflat la ultima partidă din carieră.


UPDATE, 31 mai, ora 22:00 / A început meciul dintre Dinamo și FC Voluntari.


UPDATE, 31 mai, ora 20:52 / Flavius Stoican a răbufnit la finalul meciului Poli Iași FC Botoșani 0-2, ultimul al său pe banca tehnică a ieșenilor: ”Am primit un gol din fază fixă, apoi unul pe contraatac și așa s-a scris istoria acestui meci. Vreau să-i felicit pe jucători pentru acest al doilea sezon în care am fost chiar una dintre puținele echipe care ne-am câștigat singuri banii. Eu am fost omul care le-am indus faptul că se poate în orice condiții. Este o mare surpriză că am rămas în Liga 1, pentru că am fost mai jos din multe puncte de vedere față de alte cluburi. Au fost multe probleme, dar toate astea m-au înrăutățit. Mi-am dus la final acest contract în condiții dificile, dar am vrut să fiu profesionist într-o lume de amatori. Le mulțumesc suporterilor care au fost mereu alături de noi și au făcut-o dezinteresat”.


UPDATE, 31 mai, ora 20:39 / Echipele de start la meciul Dinamo – FC Voluntari.

Dinamo: Mandanda – Ciobotariu, Klimavicius, R. Grigore – Zenke, I. Filip, N’Diaye, Sorescu – R. Jaadi – Montini, Popa. Rezerve: Muţiu, Mallo, Şerban, N. Jaadi, Cristovao, Mustafa, Oltay. Antrenor: Mircea Rednic.

FC Voluntari: Vâtcă – Ricardinho, Russo, Hodorogea, Al. Vlad – I. Gheorghe, Lazăr, Laidouni – Pîrcălabu, A. Bălan, Belahmeur. Rezerve: Mitrev, Balaur, Armaş, Leasă, Răuţă, Popadiuc, G. Deac. Antrenor: Cristiano Bergodi.


UPDATE, 31 mai, ora 20.30. Scor final, Poli Iaşi – FC Botoşani 0-2 (Burcă 48, Holzmann 67). Botoşani urcă în clasament în acest moment. Dinamo e pe 9 şi trebuie să bată pentru a evita o ruşine istorică!

VEZI AICI DESFĂȘURAREA LIVE A MECIULUI POLI IAȘI – FC BOTOȘANI


UPDATE, 31 mai, ora 20.00. Iaşi- Botoşani 0-2. Marcel Holzmann majorează scorul pentru oaspeţi în minutul 67.


UPDATE, 31 mai, ora 19.41. S-a marcat în debutul reprizei secunde! Iaşi-Botoşani 0-1! Andrei Burcă e autorul golului în minutul 48


UPDATE, 31 mai, ora 19.19. După 45 de minute, la Iaşi-Botoşani este 0-0. Singura fază notabilă a fost, până acum, un gol anulat corect celor de la Iaşi.


UPDATE, 31 mai, ora 18.30. A început Poli Iaşi- FC Botoşani! Este meciul de adio pentru ambii antrenori. Flavius Stoican a anunţat că nu mai stă la Iaşi din cauza problemelor financiare, iar Liviu Ciobotariu se desparte de Botoşani pentru a prelua naţionala Libanului! Favorit pentru a veni în locul lui este Costel Gâlcă, după cum a anunţat FANATIK. 


UPDATE, 31 mai, ora 17:37 / S-au anunțat echipele de start la meciul Poli Iași – FC Botoșani.

Poli Iaşi: Rusu – Gallego, Rus, Chelaru, Panţîru – J. Teixeira, Qaka, P. Petre – Sanoh,  B. Garros, A. Zaharia. Rezerve: Samnik, I. Zaharia, Pipos, F. Cristea, Bosoi, Enoh. Antrenor: Flavius Stoican.

FC Botoşani: Fraisl – Patache, Miron, Burcă, Soiledis – J. Rodriguez, Oaidă – Târşă, Piftor, Holzmann – E. Papa. Rezerve: Trip, Penescu, Diakite, Andronic, Chindriş, Dumitraş. Antrenor: Liviu Ciobotariu.


LIVE BLOG Play-out Liga 1 Betano, etapa a 14-a. Meciul de foc e Hermanstadt – Dunărea Călărași

Duminică, 2 iunie, se joacă ultimele două partide din actualul sezon la nivel de Liga 1 Betano, după care epilogul complet al stagiunii îl va constitui barajul în dublă manșă dintre locul 12 în prima divizie și locul 3 din Liga 2, pentru promovare. Meciul care arde dintre toate cele patru partide ale ultimei etape se va juca la Pitești, de la ora 18:30, între Hermanstadt și Dunărea Călărași. Acest joc va decide echipa care merge la baraj și a doua retrogradată, prima fiind Concordia Chiajna. Și de la ora 21:00 se va disputa ultimul meci, Gaz Metan Mediaș – Concordia Chiajna.

Așa cum s-a petrecut în acest sezon și jocurile ultimei etape din play-out-ul Ligii 1 Betano vor putea fi vizionate pe micile ecrane pe cele trei posturi care au dreptul de difuzare a competiției interne, Digi Sport, Telekom Sport și cele două canale Look, Sport și Plus. Dacă, din anumite motive, nu veți putea vedea partidele la televizor, puteți intra pe site-ul FANATIK. RO, unde le veți putea urmări în format LIVE VIDEO. 

LIVE BLOG Liga 1 Betano play-out. Edi Iordănescu la un pas de plecarea de la Mediaş

Duelul Moldovei cu antrenori la ultimul lor meci

Primul meci al etapei are loc în Copou și chiar dacă vorbim de ultima etapă, rivalitățile se păstrează și va fi un meci foarte disputat, cu o mențiune comună: este ultima partidă pe banca acestor echipe pentru Flavius Stoican, la Politehnica Iași și respectiv pentru Liviu Ciobotariu la Botoșani, plecarea ultimului fiind o mutare neașteptată și pentru conducerea echipei, dar tehnicianul a decis să dea curs unei oferte de a pregăti naționala Libanului. La Botoșani Liviu Ciobotariu a făcut o treabă excelentă și echipa a fost foarte aproape de a prinde play-off-ul, fiind prima sub linia celor șase echipe care se bat pentru cupele europene.

De la ora 21:00 Dinamo primește vizita lui Voluntari, echipă pe a cărei bancă italianul Cristiano Bergodi a făcut minuni, reușind să salveze o formație aflată pe ultimul loc și căreia aproape că nu i se mai da nici o șansă. Dacă ilfovenii vor reuși să îl păstreze pe Bergodi și pentru viitorul sezon va fi cel mai important pentru crearea unei echipe competitive, care să nu mai treacă prin emoțiile trăite până în penultima etapă a acestui sezon. La Dinamo acest meci va fi unul al despărților de culorile alb-roșii pentru câția jucători străini aduși în iarnă, dar care nu au corespuns.

LIVE BLOG Liga 1 Betano play-out. Cristiano Bergodi, magicianul salvării Voluntarilor

Gaz Metan, cele mai mari şanse de a termina prima

Duminică, Gaz Metan Mediaș, care doar dacă nu va reuși să scoată măcar un punct din partida de acasă cu retrogradata Concordia Chiajna și numai în cazul în care Dinamo, locul 8, va câștiga cu Voluntari, ar mai putea pierde locul 1 în play-out, are toate motivele să invoce faptul că România e singura țară unde primul sau primele două locuri din play-out nu participă la un baraj pentru Europa League. Medieșenii sunt echipa cea mai bună, dar au mari șanse să își piardă arhitectul, antrenorul Edi Iordănescu, dorit de FCSB și deja a pierdut doi jucători cheie, Fabio Aurelio și Mario Rondon, care au și semnat cu campioana CFR Cluj.

Meciul rundei, meciul pentru a fi sau nu fi la baraj, pentru că de salvarea directă nu mai poate fi vorba, are loc duminică, de la ora 18:30, pe un stadion neutru, la Pitești, devenit gazdă de nevoie pentru Hermanstadt, echipa Sibiului, de care primăria și-a bătut și își bate joc în continuare, pentru că și dacă va rămâne în divizie, dacă intră și câștigă barajul, tot nu va avea stadion în orașul de pe Cibin și iar va migra pe unde va găsi înțelegere. Hermanstadt, cu Vasile Miriuță pe bancă, posibil la ultimul meci sau poate încă două dacă va prinde barajul, se va bate cu Dunărea Călărași a lui Dan Alexa.

Dunărea Călăraşi are două variante pentru a nu retrograda direct

Momentan, Călărași ocupă locul 12, de baraj, cu 25 de puncte, iar sibienii sunt retrogradați, cu 24 de puncte. Ambele echipe au doar câte o victorie în ultimele cinci meciuri și pentru călăreșeni este bine că deși meciul e în deplasare nu îi va incomoda, pentru că se joacă pe teren neutru. Hermanstadt e cu spatele la zid și Vasile Miriuță știe că nu are decât o variantă: victoria. Dunărea are două soluții: egalul sau victoria și nu sunt deloc puțini cei care văd trupa lui Dan Alexa la baraj, cel mai probabil cu U Cluj, Petrolul având șanse mici la locul 3.