Fotbal intern

UTA – Petrolul 1-1. Arădenii tremură pentru promovare după al doilea pas greșit pe teren propriu. Video

15.07.2020 | 20:06
UTA  Petrolul 11 Aradenii tremura pentru promovare dupa al doilea pas gresit pe teren propriu Video
ADVERTISEMENT

Pandemia de coronavirus a dat peste cap programul play-off-ului de promovare din Liga 2. Dacă în prima etapă, Federația a fost nevoită să amâne meciul dintre UTA Arad și Petrolul, deoarece 6 jucători ai ploieștenilor au fost găsiți pozitiv la testul de COVID-19, din runda secundă nu s-a mai disputat derby-ul județean FC Argeș – CS Mioveni, din cauză că o persoană din cadrul clubului gazdă s-a infectat cu virusul.

Restanța UTA – Petrolul a fost reprogramată pentru miercuri, 15 iulie, de la ora 18:30. Ambele echipe au debutat în play-off direct în etapa a doua și au făcut-o cu stângul, arădenii pierzând surprinzător pe teren propriu cu 3-4 în fața lui Turris, în timp ce petroliștii au făcut doar 0-0 acasă cu Rapid.

ADVERTISEMENT

Deși putea fi decisiv în privința promovării, nici UTA și nici Petrolul nu și-au asumat riscuri, dând impresia că nu ar fi nemulțumite cu un egal. A rezultat astfel un joc anost, fără prea multe faze de poartă, doar că rezultatul de 1-1 nu este de mare ajutor niciuneia dintre cele două formații. UTA și-a risipit în două meciuri de pe teren propriu avansul de 5 puncte și acum tremură serios pentru promovare, în timp ce speranțele Petrolului la locul 2 sunt tot mai mici.

UTA Arad – Petrolul 1-1 (R. Moise 49 / Deac 23) – VEZI AICI CELE MAI IMPORTANTE FAZE

  • UTA: Fl. Iacob – Bustea, Melinte, Fl. Ilie, Roumpoulakou – Miculescu (46 Oroian), R. Moise, Isac, Ursu (66 Ciucur) – Rus (46 Al. Ioniță), Buhăcianu. Rezerve: Balauru. R. Crişan, Oroian, Ciucur, Al. Ioniţă, Cr. Puşcaş, Vulturar. Antrenor: Laszlo Balint
  • Petrolul: R. Avram – Sîrghi, Răuță, Manolache, Ţicu – Pierce – Deac, Meza Colli, Tudor – Blănaru, Arnăutu (65 Marinescu). Rezerve: C. Lungu, Apostolachi, Marinescu, D. Enache, Nițescu, M. Bratu. Antrenor: Costel Enache
ADVERTISEMENT

Min. 49: Romario Moise transformă impecabil un penalty acordat pentru un fault comis în careu de portarul ploieștean Avram asupra lui Buhăcianu: UTA – Petrolul 1-1.

Min. 23: Gabriel Deac reia cu capul în plasă din 6 metri centrarea lui Tudor de pe partea stângă: UTA – Petrolul 0-1.

ADVERTISEMENT

Clasament Liga 2, play-off promovare

UPDATE, 15 iulie, ora 20:56 / Laszlo Balint, antrenorul UTA-ei, nu și-a menajat deloc jucătorii la finalul partidei, considerând că nu se pot emite pretenții de promovare atâta timp cât se fac greșeli imense, mai ales pe plan defensiv: „Jucătorii trebuie să se trezească. Toți au zis că UTA e cea mai tare, că vom promova. Dar fotbalul nu e matematică. Jucătorii n-au înțeles acest lucru. Știam ce ne așteaptă, ce va urma. Le-am zis asta și băieților. Va promova cine merită să promoveze. Mai avem trei meciuri ca să demonstrăm că merităm să fim în prima ligă. E greu să emiți pretenții la promovare când iei gol în maniera în care am luat voi. A fost prima minge aruncată în careu de Petrolul și am scos-o din poartă. E greu să joci în primul eșalon când faci asemenea greșeli. S-a dus naiba avantajul pe care l-am avut înainte de acest play-off.

Știam că Petrolul e bine organizată defensiv. Știam că va fi greu să avem atâtea ocazii ca în meciul cu Turris. E greu să îmi găsesc cuvintele. S-a lăsat așteptat acel spirit al băieților. La pauză am făcut niște schimbări, am egalat repede, din păcate n-am avut forță să presăm și să ne asigurăm toate cele trei puncte. Dar poate că va conta acest punct. Însă ne-am complicat destul de mult situația. Să vedem dacă vom putea duce această luptă până la final. Nici nu avem multe soluții. Ăștia suntem și trebuie să mergem mai departe” .

ADVERTISEMENT

UPDATE, 15 iulie, ora 20:44 / Costel Enache, antrenorul Petrolului, s-a arătat dezamăgit de rezultatul obținut de echipa sa, dar spune că nu are ce să le reproșeze jucătorilor: “Altul era obiectivul nostru. Eram în situaţia de a recupera ceva puncte pierdute pe decursul campionatului. Din păcate, nu am reuşit să punem în practică ceea ce ne-am dorit, deşi nu am ce să le reproşez jucătorilor. Au muncit, au luptat, au crezut în şansa lor. Plecăm doar cu un punct, care încă ne mai ţine matematic în şanse. Ideea e că trebuie să fim foarte eficienţi din clipa asta. Suntem puţini, aştept de la fiecare maxim din ceea ce poate. Au făcut-o băieţii până acum, sper să o facem şi mai bine de acum încolo”.


Etapa a 2-a din play-off-ul de promovare al Ligii 2 se întinde pe durata a nu mai puţin de şase zile, deşi nu e vorba decât de trei meciuri. Asta pentru că primul are loc joi, 9 iulie, următorul sâmbătă, 11 iulie, şi ultimul marţi, 14 iulie.

UPDATE, 11 iulie, 21:45 / Fază uluitoare în meciul Petrolul – Rapid. În minutul 66, gazdele au primit o lovitură de la 11 metri, însă Sergiu Arnăutu a tras slab, însă lovitura de la 11 metri a fost repetată pentru că portarul giuleştenilor nu a rămas pe linia porţii.

Marinescu a ratat repetarea loviturii de la 11 metri, însă Popa, portarul Rapidului, nu a rămas nici de această dată pe linia porţii şi a fost eliminat, după ce a văzut al doilea cartonaş galben. Tătaru a intrat între buturi, însă Meza Colli a ratat cea de-a treia lovitură de la 11 metri.

Program etapa a 2-a play-off promovare

Marţi, 14 iulie

  • FC Argeş – CS Mioveni a fost amânat, deoarece o persoană din cadrul clubului gazdă a fost depistată pozitiv cu COVID-19.

Sâmbătă, 11 iulie

  • Petrolul – Rapid 0-0 – VEZI AICI CELE MAI IMPORTANTE FAZE

Joi, 9 iulie

  • UTA Arad – Turris Turnu Măgurele 3-4 (R. Moise 3, Buhăcianu 31, Bustea 57 / Tescan 20, S. Pană 45, 89, Voinea 54) – VEZI VIDEO

Clasament Liga 2 play-off  promovare

cl2
Clasamentul play-off-ului din Liga 2

UPDATE, 11 iulie, ora 19:25 / Fanii echipei Petrolul Ploișeti au mers la stadionul Ilie Oană înaintea meciului cu Rapid și au creat o atmosferă incendiară în fața arenei.

Peste 200 de suporteri, dotați cu torțe și fumigene au așteptat autocarul ”lupilor galbeni” la intrarea în stadion. Timp de câteva minute au scandat frenetic și au fost recomensați de jucători.

De la distanță, pentru a nu încălca protocoalele stabilite împotriva Covid-19, jucătorii Petrolului i-au salutat și le-au promis o victorie în derby-ul cu Rapid.


UPDATE 9 iulie, ora 19:41 / „Am reușit să obținem trei puncte foarte importante pentru noi, și cu aceste puncte suntem și noi în calculele pentru locul trei. Orice meci este foarte greu, sunt antrenori foarte buni. Cum a fost și cel cu FC Argeș. UTA e o echipă foarte bună, noi încercăm să compensăm prin ceea ce știm cel mai bine. Ne-au demonstrat că rămân aceeași băieți dedicați. Pentru noi, cel mai important e să fim determinați. Asta e și profilul meu de antrenor și asta le cer jucătorilor. Sunt foarte bucuros de acești jucători că reușesc să treacă peste acest nivel și să își dorească din ce în ce mai mult. Avem două meciuri cu Petrolul și Mioveni, două echipe cu jucători foarte bun de atac. Azi îmi vine să înnebunesc pentru că am luat trei goluri și n-aș mai vrea să se întâmple acest lucru. Lupta se va da până în ultima etapă”, a spus Erik Lincar, la finalul jocului câștigat la Arad, 4-3 cu UTA.


UPDATE 9 iulie, ora 19:34 / Laszlo Balint, antrenorul UTA-ei, s-a arătat dezamăgit de rezultatul partidei, dar mai ales de greșelile imense comise în apărare de formația sa.

”Am spus de multe ori că play-off-ul va fi altceva. Dezamăgirea e că nu am avut siguranță defensivă, așa cum aveam până acum. E un mare semn de întrebare pentru mine această vulnerabilitate, am luat goluri pe greșeli individuale foarte mari. Trebuie să fim bărbați, să analizăm și să nu ne găsim scuze că e primul meci după o perioadă de inactivitate. Am încercat până la final, un punct ar fi fost bun, dar am pierdut pe o greșeală inexplicabilă.

Nu e ușor. Mai sunt patru meciuri intense, toți vor să își ia biletele pentru prima ligă. Noi trebuie să demonstrăm că merităm să jucăm în Liga 1. Am avut o ocazie la 1-0, prin Ursu, dacă făceam 2-0 puteam gestiona altfel partida. Din păcate, în loc de 2-0 s-a făcut 1-1”, a spus antrenorul arădean la finalul partidei.


UPDATE 9 iulie, ora 19:17 / Turris dă lovitura în ultimul minut, prin căpitanul Silviu Pană, care profită de o imensă eroare din apărarea gazdelor. UTA – Turris 3-4.


UPDATE 9 iulie, ora 18:47 / UTA  egalează după numai 3 minute prin Bustea, care a șutat puternic, pe jos, de la marginea careului mare, fără speranțe pentru portarul Duțu. UTA – Turris 3-3.


UPDATE 9 iulie, ora 18:44 / Oaspeții trec pentru prima dată în avantaj, datorită golului marcat de Voinea în minutul 54 din penalty. UTA – Turris 2-3.


UPDATE 9 iulie, ora 18:18 / Turris reușește din nou egalarea pe finalul primei reprize, prin golul marcat de căpitanul Silviu Pană. UTA – Turris 2-2.


UPDATE 9 iulie, ora 18:04 / Buhăcianu scapă singur cu portarul oaspeților și trimite pe lângă acesta din 20 de metri. UTA – Turris 2-1.


UPDATE 9 iulie, ora 17:55 / Tescan profită de un șut respins greșit de portarul arădean Iacob și introduce balonul în plasă din 6 metri. UTA – Turris 1-1.


UPDATE 9 iulie, ora 17:35 / Start cum nu se poate mai bun pentru UTA în partida cu Turris Turnu Măgurele: Romario Moise deschide scorul în minutul 3 cu un șut bombă, sub bară, de la marginea careului mare. UTA – Turris 1-0.


UPDATE 9 iulie, ora 17:10 / Suporterii UTA-ei au făcut spectacol prin oraș înainte de partida cu Turris. Ei s-au strâns în Piața Avram Iancu, unde vor urmări meciul pe un ecran uriaș.

Mereu alături de UTA! Vă mulțumim!

Posted by UTA Arad on Thursday, July 9, 2020


Din prima rundă nu s-u jucat decât două partide, încheiate ambele fără goluri: Turris Turnu Măgurele – FC Argeş şi CS Mioveni – Rapid. Confruntarea dintre UTA şi Petrolul, care trebuia să se joace pe stadionul Motorul din oraşul de pe Mureş, a fost amânată ca urmare a faptului că au fost descoperite şase cazuri de pozitivitate la COVID 19 în lotul echipei prahovene.

Din această cauză, liderul clasamentului, UTA, va intra în joc abia joi, 9 iulie, când la Arad va sosi echipa teleormăneană Turris Turnu Măgurele, pregătită de Eric Lincar. Înaintea acestei etape, UTA este pe primul loc, cu 25 de puncte, iar Turris are 21 de puncte, la fel ca Mioveni, dar ocupă locul 3, la diferenţă de golaveraj.

UTA – Turris Turnu Măgurele deschide etapa a 2-a din play-off baraj Liga 2

FRF a decis să înjumătăţească punctele celor şase echipe care participă la play-off, o decizie atacată la TAS de clubul arădean, însă fără succes, astfel încât echipa lui Laszlo Balint se vede păstrând doar un handicap mult mai mic faţă de cele 11 puncte pe care le avea avans când s-a îngheţat sezonul regulat din Liga 2.

UTA, Mioveni şi Turris au de jucat câte trei partide pe teren propriu şi două în deplasare, pentru că play-off.-ul nu se derulează după principiul clasic, afară-deplasare cu fiecare echipă, în timp ce Argeş, Rapid şi Petrolul au câte două partide pe teren propriu şi trei în deplasare.

Noul stadion din Arad va fi gata într-o lună

UTA întâlneşte pe Turris Turnu Măgurele şi este clar că dacă echipa arădeană va reuşi să îşi câştige toate jocurile de acasă promovarea nu mai are cum să fie ratată. Turris nu a arătat foarte bine în meciul cu FC Argeş, o partidă de uzură, cu puţine faze de poartă, poate şi din cauza arşiţei teribile de la ora 17:00.

Meciul de pe stadionul Motorul va începe cu o jumătate de oră mai târziu, 17:30, dar tot există perspectiva unei temperaturi caniculare, care poate influenţa ritmul partidei. Nu sunt probleme de efectiv în cele două loturi. UTA îşi doreşte enorm promovarea şi pentru faptul că într-o lună ar urma să fie încheiate lucrările la noul stadion Francisc Neuman, o adevărată bijuterie arhitectonică.

Petrolul debutează cu Rapid

Sâmbătă e programată partida dintre Petrolul şi Rapid, în nocturnă, pe stadionul Ilie Oană, o confruntare de tradiţie din fotbalul românesc, între două foste campioane. FRF a dat undă verde disputării acestui meci, pentru că ultimele testări din tabăra prahoveană au fost negative.

Petrolul va putea juca, dar fără cei cinci fotbalişti aflaţi în carantină zece zile, Bărboianu, Hamza, Ncolae, Vajushi şi Ekollo, toţi fiind asimptomatici, lor adăugându-li-se şi magazionerul Romeo Ivan. Cel puţin Bărboianu şi Hamza sunt absenţe importante pentru antrenorul Costel Enache.

Etapa se încheie cu derby-ul judeţului Argeş

Rapid vine după un 0-0 la Mioveni, unde a avut om în plus o repriză, dar nu a reuşit să marcheze şi nu arată a echipă care are forţa de a termina pe primele două locuri. Mai sunt însă patru meciuri în care orice se poate întâmpla.

Marţi va fi derby-ul Argeşului, „alb-violeţii” urmând a primi vizita vecinilor de la Mioveni, un meci cu orgolii locale uriaşe, cu doi antrenori care au trecut pe la Dinamo: Ionuţ Badea contra Claudiu Niculescu.

ADVERTISEMENT
Tags: