Fotbal intern

Live Blog Liga 2, etapa 1. Petrolul – Farul 1-2. Constănţenii întorc scorul şi câştigă în ultimele secunde

01.09.2020 | 21:24
Live Blog Liga 2 etapa 1 Petrolul  Farul 12 Constantenii intorc scorul si castiga in ultimele secunde
ADVERTISEMENT

Începând de sâmbătă, 29 august, pleacă la drum și caravana unui nou sezon în Liga 2, unul care se va desfășura în condiții speciale față de cele tradiționale. Numărul echipelor participante este de 21, în urma apelului câștigat de Pandurii Târgu Jiu împotriva deciziei de excludere.

Noul sistem competițional nu va merge pe clasicele meciuri tur-retur ale sezonului regulat. În primă fază, se va juca doar turul, adică 19 partide, iar primele 6 clasate intră într-un play-off care se joacă tur- retur. La final, locul 1 și 2 promovează direct în Liga 1,  iar locurile 3-4 joacă baraj cu locurile 13-14 din play-out-ul Ligii 1.

ADVERTISEMENT

Restul formațiilor, de la locul 7 în jos, se împart într-0 serie de 7 echipe și una de 8 echipe, urmând a se va juca doar turul. Ultimele două clasate în prima serie și ultimele trei din cea de-a doua serie vor retrograda direct în Liga 3, în timp ce locurile 5 din fiecare serie joacă între ele un baraj de menținere în Liga 2. Astfel, șase formații din Liga 2 vor ajunge în Liga 3.

Liga 2, programul etapei 1

Marți, 1 septembrie

  • Petrolul – Farul 1-2 (Ţicu 3 / Cruceru 30, Bârnoi 90+2) – VEZI VIDEO

Minutul 90+2: GOL Farul! Cosmin Bârnoi înscrie şi aduce toate cele trei puncte pentru echipa sa. Petrolul – Farul 1-2

ADVERTISEMENT

Minutul 30: GOL Farul! Cruceru restabileşte egalitatea printr-un penalty. Petrolul – Farul 1-2

Minutul 3: GOL Petrolul! Ţicu deschide scorul după o lovitură liberă executată de pe partea dreaptă, ajutat de o gafă enormă a portarului oaspeţilor. Petrolul – Farul 1-0


Luni, 31 august

  • Aerostar Bacău – U Cluj 0-1 (D. Goga 60)

UPDATE, 31 august, ora 19:30 / Gabriel Tamaş s-a accidentat în a doua repriză a meciului cu Aerostar Bacău. Fotbalistul a simţit dureri la piciorul stâng şi a fost dus la spital cu ambulanţa. VEZI VIDEO.

ADVERTISEMENT

Duminică, 30 august

  • Viitorul Pandurii – Rapid 1-3 (Paraschiv 58 / Sefer 8, Hlistei 63, D. Benzar 90+5)

Min. 90+5: GOOOL RAPID: Daniel Benzar marchează cu un șut pe jos, din interiorul careului mare. Viitorul Pandurii – Rapid 1-3.

Min. 63: GOOOL RAPID: Hlistei transformă cu emoții un penalty acordat giuleștenilor pentru un fault în careu asupra lui Sefer. Viitorul Pandurii – Rapid 1-2.

ADVERTISEMENT

Min. 58: GOOOL VIITORUL PANDURII: Paraschiv aduce egalarea pentru gazde din penalty. Viitorul Pandurii – Rapid 1-1.

Min. 8: GOOOL RAPID: Antonio Sefer deschide scorul cu un șut puternic de la marginea careului mare. Viitorul Pandurii – Rapid 0-1.


Sâmbătă, 29 august

  • Fotbal Comuna Recea – Csikszereda 0-1 (Bara 30)
  • CSM Slatina – Dunărea Călărași 0-1 (V. Alexandru 82)
  • ASU Poli Timișoara – CS Mioveni 0-0
  • Unirea Slobozia – Turris Tr. Măgurele 1-0 (Muscă 90+1)
  • Gloria Buzău – Concordia Chiajna 1-1 (Chică-Roșă 4 / Llulaku 14)

CSM Reșița stă.

Partidele Metaloglobus – Pandurii Tg. Jiu și FC U Craiova 1948 – Ripensia nu s-au disputat din cauza infectării cu coronavirus a unor jucători de la Pandurii și FC U Craiova 1948.

Clasament Liga 2


UPDATE, 31 august, ora 18:25 / În ciuda interdicțiilor impuse de FRF și autoritățile din România, la meciul Aerostar Bacău – U Cluj, au fost prezenți spectatori în tribună.

Conform digisport.ro, aproximativ 70 de fani au fost în tribune și păreau să respecte regulile distanțării sociale și au stat la distanță de câte două scaune, însă nu toți aveau măști.


UPDATE 30 august, ora 10:56 / Chiar dacă întrecerile sportive se desfășoară în continuare fără spectatori, Rapid a pus în vânzare abonamente pentru sezonul regular al Ligii 2, la prețuri cuprinse între 95 și 390 de lei.

La achiziționarea unui astfel de abonament virtual, fanii giuleștenilor vor primi și câte un cadou, în funcție de zona aleasă:

  • Tribuna Oficială: 390 lei (include un tricou oficial vișiniu/alb/negru + șort vișiniu/alb/negru sau tricou de prezentare);
  • Tribuna I: 230 lei (include tricou oficial vișiniu/alb/negru);
  • Tribuna a II-a: 130 lei (include tricou polo vișiniu/alb/negru);
  • Peluza Nord: 95 lei (tricou vișiniu de antrenament);

UPDATE 29 august, ora 10:34 / Dunărea Călărași, echipă care are ca obiectiv promovarea în Liga 1, a reușit să-și completeze lotul cu încă doi jucători înainte de începerea sezonului în eșalonul secund. Este vorba despre atacantul Valentin Alexandru, care a revenit la Călărași după experiența mai puțin plăcută de la Rapid, și despre fundașul central Kamil Wiktorski, ultima oară la divizionara secundă poloneză MKS Chojniczanka Chojnice. În urmă cu câțiva ani, Wiktorski a evoluat în Scoția, pentru Glasgow Rangers.


U Cluj nu concepe să rateze promovarea

Marea majoritate a echipelor au făcut achiziții destul de importante, pentru că noul sistem competițional presupune o bătălie foarte dură atât la promovare cât și la retrogradare.

Prin prisma valorii loturilor se desprind câteva echipe care ar trebui în mod normal să fie implicate în lupta pentru promovare. U Cluj, cu nouă transferuri, cel mai important fiind venirea experimentatului Gabi Tamaș în apărare, este una dintre ele.

Petrolul și Rapid cu antrenori noi

Petrolul Ploiești, aflată acum pe mâna lui Viorel Moldovan, a schimbat lotul din temelii și se va bate pentru prima divizie. De la Mioveni au plecat mulți jucători, dar au și venit în loc, argeșenii fiind deciși ca sezonul acesta să nu mai rateze incredibil promovarea.

Și Rapid va avea acest obiectiv, dar totul depinde de ce achiziții vor reuși giuleștenii, care acum îl au antrenor pe Adrian Iencsi. Turris Turnu Măgurele a pierdut mulți fotbaliști și nu pare a mai avea anvergură, deși Eric Linkar a rămas pe bancă. În schimb, atenție mare la Concordia Chiajna, care a reușit cea mai spectaculoasă mutare, aducându-l în atac pe Azdren Llulaku, fost golgheter al primei divizii.

Craiova lui Mititelu își amână debutul din cauza cazurilor de coronavirus din lot

Și a doua echipă din Craiova, cea a lui Adrian Mititelu, care a reușit promovarea din Liga 3, nu dorește să stea prea mult prin Liga 2 și visează la ora când va avea în prima ligă duelul direct cu trupa lui Cristiano Bergodi. Mititelu a șocat pe toată lumea, după o bună campanie de transferuri, renunțând la antrenorul Eugen Trică și reinstalându-l încă o dată pe omul său de casă, italianul Nicolo Napoli.

Totuși, FC U Craiova 1948 nu-și va putea disputa meciul din prima etapă contra Ripensiei Timișoara, deoarece au fost depistate șase cazuri de coronavirus în lot. Partida urmează a fi reprogramată de FRF pentru o dată ulterioară.

Nici Metaloglobus – Pandurii nu se joacă. Există suspiciuni că gorjenii au inventat cazurile de coronavirus pentru a câștiga timp de pregătire

Al doilea meci din prima etapă care nu se va disputa este cel dintre Metaloglobus și Pandurii Tg. Jiu, deoarece și la echipa gorjeană au fost depistate mai multe cazuri de coronavirus la nivelul lotului. În urma testării efectuate vineri, 7 jucători au primit rezultatul că sunt pozitivi, în timp ce la alți doi testul a fost neconcludent. Testul urmează a fi repetat în cursul zilei de sâmbătă.

Din această cauză, lotul gorjenilor nu a mai făcut deplasarea la București pentru meciul cu Metaloglobus. Federația Română de Fotbal a fost înștiințată de acest lucru, dar încă nu s-a luat o decizie dacă partida va fi reprogramată sau va fi pierdută de Pandurii la „masa verde”, deoarece unii dintre jucători infectați nu ar fi fost încă legitimați și nu aveau drept de joc pentru acest meci.

Există suspiciuni că aceste cazuri ar fi fost inventate de echipa gorjeană pentru a mai câștiga timp de pregătire și de rezolvare a situației de la nivelul lotului, ținând cont că a fost reprimită pe ultima sută de meri în Liga 2.

Meciurile din Liga 2 vor putea fi urmărite la televizor pe posturile Digisport, Telekomsport și Look Sport.

ADVERTISEMENT