Fotbal intern

Live Blog Liga 2, etapa a 11-a. Încă un caz de coronavirus la Rapid

08.11.2020 | 11:11
Live Blog Liga 2 etapa a 11a Inca un caz de coronavirus la Rapid
ADVERTISEMENT

Etapa a 11-a din Liga 2 va începe vineri, 6 noiembrie, cu un meci de mare tradiţie din fotbalul românesc, ani de zile o confruntare de top ani de zile la nivel de primă divizie, Petrolul – Rapid şi va continua cu grosul meciurilor sâmbătă, 7 noiembrie, însă ultimul joc va avea loc tocmai marţi, 10 noiembrie, alt meci pe care l-am vizionat nu o dată cu ani în urmă în prima divizie, U Cluj – Farul.

La mijlocul săptămânii liderul FC U Craiova 1948 a avut de jucat acasă o restanţă, cu Aerostar Bacău, formaţie din coada clasamentului şi pe care toată lumea se aştepta ca oltenii să o rezolve fără probleme. Remiza albă înregistrată la Turnu Severin a fost o mare surpriză, dar Craiova continuă să conducă, două puncte avans.

ADVERTISEMENT

Vineri e mare meci pe stadionul Ilie Oană din Ploieşti, care sigur ar fi umplut stadionul, dacă era permis accesul fanilor, dar ambele echipe vin după perioade extrem de zbuciumate.

Liga 2, programul etapei a 11-a

Sâmbătă, 7 noiembrie

  • CS Mioveni – CSM Reşiţa 1-0 (Rusu 21 pen.)
  • Concordia Chiajna – Ripensia 0-1 (Lalic 49)
  • Metaloglobus – Viitorul Târgu Jiu 1-2 (Ov. Herea 36 pen. / Paraschiv 26, Bădăuță 30)
  • Pandurii Tg. Jiu – Dunărea Călăraşi 1-2 (Dodoi 76 / Fotescu 35, Calu 67)
  • Turris Tr. Măgurele – FK Csikszereda 0-0
  • ASU Poli Timişoara – FC U Craiova 0-0 – VEZI VIDEO
ADVERTISEMENT

ASU Poli Timișoara: Otto – Sofran, Mera, Scutaru, Pamfile – Ignea, Coadă – Casado – Munteanu, Plazonja, Ivanovici. Antrenor: Octavian Benga

FC U Craiova: Popa – Paramatti, Gugu, Diallo, Huyghebaert – Albu – Baeten, Cristea – Negru, Bălan, Răducanu. Antrenor: Dumitru Vasilică

ADVERTISEMENT

Vineri, 6 noiembrie

  • Petrolul – Rapid 2-0 (Buhăescu 7, Botic 90+2)

Aerostar Bacău stă.

Partidele Gloria Buzău – ACS Comuna Recea și Unirea Slobozia – CSM Slatina au fost reprogramate pentru data de 18 noiembrie 2020, din cauza apariției mai multor cazuri de coronavirus la echipele din Recea și Slobozia.

Și partida U Cluj – Farul, care trebuia să se dispute pe 10 noiembrie, a fost amânată din cauza focarului de coronavirus izbucnit la clubul clujean. „Șepcile roșii” mai au un meci restant din același motiv, cel de etapa trecută din deplasare cu Rapid.

ADVERTISEMENT


UPDATE, 8 noiembrie, ora 11:12 / FC Rapid a anunţat pe site-ul oficial că fotbalistul Lucian Goge a fost testat pozitiv cu coronavirus și există șapte cazuri de infectare și la echipa secundă.

”Un jucător al primei echipe a fost depistat pozitiv cu Covid-19, după ce a prezentat simptome specifice virusului. Este vorba despre fundaşul stânga, Lucian Goge, cel care a intrat imediat în izolare, iar în momentul de faţă se simte bine.

Din păcate, la formaţia secundă există şapte cazuri de infectare cu noul coronavirus, jucătorii fiind, de asemenea, în izolare. Chiar şi fără aceştia, Rapid II a învins formaţia secundă a prim-divizionarei FC Voluntari, cu 2-1”, au anunțat giuleștenii.


UPDATE, 7 noiembrie, ora 17:30 / Universitatea Cluj a anunțat oficial amânarea partidei cu Farul Constanța, din etapa a 11-a din Liga 2, din cauza numeroaselor cazuri de coronavirus.

”În contextul actualei situații epidemiologice din cadrul clubului nostru și a creșterii numărului de cazuri pozitive, Federația Română de Fotbal a luat act de decizia Direcției de Sănătate Publică Cluj și a hotărât amânarea jocului dintre FC Universitatea Cluj și Farul Constanța de marți, 10 noiembrie.

Partida va fi reprogramată la o dată ce va fi anunțată ulterior. FC Universitatea Cluj colaborează în permanență cu autoritățile competente pentru gestionarea situației epidemiologice și revenirea la activitatea competițională. Le dorim sănătate tuturor membrilor clubului!”, se arată încomunicatul clujenilor.

ucl


UPDATE, 7 noiembrie, ora 10:55 / Situație inedită la partida Turris Turnu Măgurele – FK Csikszereda, din etapa a 11-a din Liga 2. Meciul este comentat la televizor, pentru un post local din Miercurea Ciuc, dar și pentru pagina de Facebook a clubului oaspete, de fostul primar al orașului, Robert Raduly. Comentariul este, bineînțeles, în limba maghiară!


UPDATE, 6 noiembrie, ora 23:25 / Antrenorul giuleștenilor, Mihai Iosif, a contestat arbitrajul din meciul cu Petrolul și crede că echipa sa a pierdut pe nedrept duelul de pe stadionul Ilie Oană. „E o supărare, dar cred că a fost o înfrângere total nemeritată, pentru că am controlat meciul în cea mai mare parte. Poate am fost și puțin lipsiți de șansă. Nu știu ce a fost la acea fază, cei îndreptățiți să ne spună dacă a fost ofsaid la golul nostru anulat. Nu știu dacă la primul lor gol nu a fost ofsaid. La al doilea lor gol a fost sută la sută fault în partea noastră stângă. Da, nu mai poate fi schimbat, nu sunt genul care să dea vina pe arbitraj, dar a fost un joc echilibrat, în care micile detalii au făcut diferența”, a declarat Iosif la Digisport.


LIVE VIDEO

Petrolul – Rapid 2-0 (Buhăescu 7, Botic 90+2)

FINAL DE MECI! Petrolul învinge Rapid cu golurile marcate de Buhăescu şi Botic. Cu acest succes, “lupii” urcă pe locul 4, la egalitate cu U Cluj, Dunărea Călăraşi şi Farul. Rapid cade pe locul 12 cu 13 puncte.

Echipele de start: 

Petrolul: Kitanov – Olaru, Meijers, Huja, Țicu – Salifu – Constantinescu, Lax, Roige, Tudor – Buhăescu. Antrenor: Viorel Moldovan

Rapid: Drăghia – Voicu, Dandea, Crișan, Finica – Jorza, Lazăr, Pănoiu – Sefer, Bălan, Hlistei. Antrenor: Mihai Iosif


Petrolul – Rapid, meciul deziluziilor în etapa a 11-a din Liga 2

Petrolul a avut rezultate nefavorabile, ultimul remiza cu modesta Slatina pe acelaşi stadion, iar suporterii nu mai suportă şi au luat la rost jucătorii şi pe antrenorul Viorel Moldovan. Petrolul are unul dintre cele mai bune loturi, dar rezultate nu există şi riscul de a nu prinde play-off-ul devine din ce în ce mai mare.

În aceeaşi situaţie se află şi Rapid, unde interimarul Mihai Iosif a pierdut cu 3-0 acasă în faţa Miovenilor. Echipa a fost afectată şi de un focar de coronavirus, cert este că nu merge aproape deloc şi nu se ştie ce se va întâmpla pe mai departe inclusiv în privinţa patronatului, care nu mai pare dispus să investească fără rezultate.

Examen greu pentru liderul Craiova la Timişoara

Liderul Craiova se pregăteşte cu noul antrenor, fostul preparator fizic Dan Vasilică, pentru un examen dificil, în deplasare, urmând a merge pe malurile Begăi, pentru meciul cu ASU Poli Timişoara, echipa care îl are manager general pe Dan Alexa. Bănăţenii au 19 puncte şi în caz de victorie ar putea da jos Craiova, încă neînvinsă, din fotoliul de lider.

Al treilea meci vedetă este epilogul etapei, marţi, 10 noiembrie, pe stadionul modern din Cluj Napoca. Universitatea, care a reuşit să îşi revină după numirea ca antrenor a lui Costel Enache, primeşte Farul lui Ianis Zicu. Ardelenii sunt neînvinşi de cinci meciuri, au 17 puncte şi ocupă locul 4. Dobrogenii au acelaşi număr de puncte, dar au un meci în plus.

Revelaţia Metaloglobus poate rămâne pe locul 2

Echipa revelaţie a sezonului, Metaloglobus, care a pierdut primul meci etapa trecută la Călăraşi, are 19 puncte, ocupă locul secund şi primeşte vizita lui Viitorul Târgu Jiu, pregătită de Flavius Stoican. Fraţii Ovidiu şi Claudiu Herea sunt oamenii cheie la Metaloglobus, care poate scoate cele trei puncte din acest joc.

Dunărea Călăraşi, locul 5 la această oră, poate spera să îşi păstreze locul de play-off pentru faptul că va merge la Târgu Jiu, unde va juca împotriva lanternei roşii, Pandurii. Turris Turnu Măgurele, zguduită serios la Timişoara de Ripensia, speră să revină pe linie în meciul de acasă cu Csikszereda, care cu toate milioanele de euro pompate de guvernul de la Budapesta şi cu toţi străinii aduşi nu pare capabilă să facă saltul de calitate care să o aducă în zona play-off.

ADVERTISEMENT
Tags: