Fotbal intern

Live Blog Liga 2, etapa a 12-a. Petrolul, umilită de Aerostar Bacău! Scor incredibil

16.11.2020 | 21:15
Live Blog Liga 2 etapa a 12a Petrolul umilita de Aerostar Bacau Scor incredibil
ADVERTISEMENT

În acest weekend, mai precis în zilele de sâmbătă, 14 noiembrie, duminică, 15 şi luni, 16 noiembrie, sunt programate partidele din cadrul etapei a 12-a din Liga 2. Runda ar fi trebuit să înceapă de vineri, 13 noiembrie, când era programat meciul Dunărea Călăraşi – Turris Turnu Măgurele, dar explozia de cazuri de COVID 19 la echipa din Teleorman a dus la amânare.

Oricum, la Turris situaţia era explozivă nu numai din cauza coronavirusului. S-a renunţat la antrenorul Erik Lincar şi a fost adus Eugen Trică, dar între oficialii clubului şi fostul staff al lui Lincar zboară cuvinte grele, de reproş reciproc.

ADVERTISEMENT

De altfel, virusul care a distrus viaţa normală a planetei de la începutul acestui an a pus pe butuci şi alte echipe. Petrolul Ploieşti are şase cazuri, dar a anunţat că va juca meciul de luni cu Aerostar Bacău, având posiblitatea de a alcătui un prim unsprezece.

Liga 2, Programul etapei a 12-a

Luni, 16 noiembrie

  • Petrolul – Aerostar Bacău 1-4 (Vajushi 85 pen. / Popescu 31, Vraciu 40 pen., Ilie 60, Zaharia 89)
ADVERTISEMENT

Duminică, 15 noiembrie

  • FK Csikszereda – Concordia 1-0 (Lalic 44)
  • Rapid – Farul 2-1 (Hlistei 57 pen., Sefer 83 / Mazarache 76)
  • FC U Craiova – Gloria Buzău 1-1 (Diallo 72 / Stoica 87)

Sâmbătă, 14 noiembrie

  • Viitorul Târgu Jiu – Pandurii Târgu Jiu 4-3 (Paraschiv 8 pen., 32, Bădăuţă 12, Buia 90+4 pen. / Acosta 42, Vaida 64, Dodoi 71)
  • FC Comuna Recea – Unirea Slobozia 2-0 (Văsălie 23, Luboya 75)
  • CSM Slatina – Metaloglobus 1-0 (V. Gheorghe 69)
  • CSM Reşiţa – U Cluj 2-1 (Ilie 16, Danci 74 / Pop 88)
ADVERTISEMENT

Meciurile Dunărea Călăraşi – Turris și Ripensia – CS Mioveni au fost amânate.

ASU Poli Timişoara stă.

l2


UPDATE, 13 noiembrie, ora 15:26 / Clubul Ripensia Timişoara a anunţat pe site-ul oficial că meciul din acest weekend cu CS Mioveni, din etapa a 12-a din Liga 2, a fost amânat ca urmare a descoperirii a şase cazuri de infectare cu coronavirus.

”În această săptămână, după revenirea din deplasarea de la Chiajna, patru jucători şi doi membri ai staff-ului tehnic au prezentat simptome specifice Covid-19. Deşi următoarea testare a lotului şi staff-ului urma să se desfăşoare luni, 16 noiembrie, clubul nostru a decis testarea celor şase persoane.

ADVERTISEMENT

Rezultatele au relevat că toţi cei şase sunt infectaţi cu Covid-19. Cum printre cei depistaţi pozitiv sunt un portar, respectiv antrenorul cu portarii, toţi goalkeeperii noştri au intrat în izolare, conform adresei primite de la DSP, iar pentru jocul de sîmbătă nu am fi avut niciun portar disponibil”, se arată în comunicatul grupării timișorene.


Petrolul – Aerostar se va juca la Mogoşoaia în etapa a 12-a din Liga 2

Partida va avea loc la Mogoşoaia, stadionul Ilie Oană urmând a găzdui marţi, 17 noiembrie, meciul România – Danemarca, decisiv pentru calificarea tricolorilor mici la EURO 2021.

U Cluj a avut amânat meciul de acasă cu Farul, cu peste 20 de cazuri în lot şi la club. Nu s-a jucat în ultima etapă nici Unirea Slobozia – Slatina, ialomiţenii raportând 15 pozitivităţi, iar Gloria Buzău – Comuna Recea a avut aceeaşi soartă, infectaţi fiind maramureşenii.

S-a amânat partida Dunărea Călăraşi – Turris

Orice se poate întâmpla şi pe mai departe, în sensul în care nu este deloc exclus să apară şi alte situaţii în următoarele zile, recomandarea FRF fiind disputarea partidei şi amînarea ei numai în situaţia în care nu poate fi alcătuit un lot de 13, dintre care unul obligatoriu portar.

Până la această oră în mod cert doar partida Dunărea Călăraşi – Turris nu se va juca. În rest, toate celelalte jocuri figurează în program, ceea ce înseamnă că vor reveni pe teren şi Unirea Slobozia, Comuna Recea, Unirea Slobozia şi U Cluj.

Comuna Recea – Unirea Slobozia, meciul reveniţilor după COVID

De altfel este interesant de observat că sâmbătă, 14 noiembrie, de la ora 11:00 Comuna Recea va primi vizita celor de la Unirea Slobozia, adică va fi un meci între două dintre victimele COVID-ului din ultima rundă! De văzut câţi dintre jucătorii infectaţi au reuşit să se recupereze.

Ca grad de interes două partide atrag în mod deosebit atenţia. Este vorba de meciul Rapid – Farul Constanţa, programat dumnică, 15 noiembrie.

Liderul Craiova are meci greu cu Gloria Buzău

Giuleştenii sunt în mare degringoladă şi văd, cum de la meci la meci le scad tot mai mult şansele de a se bate la promovare prin play-off. Farul însă are 17 puncte, e pe opt, dar şi Petrolul, locul 5, are tot 17 puncte.

FC U Craiova 1948, ultima oară pas fals absolut neaşteptat acasă cu Aerostar Bacău, penultima clasată, are un meci destul de greu la Turnu Severin cu Gloria Buzău a lui Ilie Stan, o echipă foarte capricioasă, care poate bate pe oricine de sus şi la fel pierde cu oricine de jos.

ADVERTISEMENT
Tags: