Fotbal intern

Live Blog Liga 2 etapa a 13-a. Program, rezultate, clasament. Rapid se apropie la două puncte de lider!

22.11.2020 | 12:25
Live Blog Liga 2 etapa a 13a Program rezultate clasament Rapid se apropie la doua puncte de lider
ADVERTISEMENT

În acest weekend au loc şi partidele etapei a 13-a din Liga 2. Mai sunt puţine runde până la încheierea sezonului regulat, pentru că din cauza pandemiei de coronavirus campionatul nu se mai dispută pe sistemul tur-retur şi lupta pentru primele şase locuri, pentru play-off, e tot mai tare.

Liderul FC U Craiova 1948 a început să piardă puncte după despărţirea de italianul Nicolo Napoli şi după trimiterea la închisoare a patronului Adrian Mititelu. Oltenii au făcut două egaluri pe terenul socotit acasă, la Turnu Severin şi acum urmează să meargă la Slobozia, unde vor întâlni o Unire destul de subţire ca lot, ca urmare a cazurilor de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Craiova mai are trei puncte avans peste Dunărea Călăraşi şi ASU Poli Timişoara, dar liderul a disputat toate partidele, fără nici o restanţă, în  timp ce urmăritoarele au restanţe pe care le pot câştiga. Chiar şi cu avantajul unui lot mult mai valoros şi a problemelor existente la echipa ialomiţeană se anunţă un examen dificil pentru FC U Craiova 1948.


Duminică, 22 noiembrie, ora 11:00

Aerostar Bacău – Rapid 2-3 (Manole 41, Chiril 69 / Hlistei 2 pen., Jorza 9, Drăghiceanu 51)

  • Rapid se impune cu 3-2 la Bacău și reușește să urce pe locul patru, la doar două puncte de liderul FC U Craiova
ADVERTISEMENT

Sâmbătă, 21 noiembrie, ora 11:00

Concordia Chiajna – Dunărea Călăraşi 2-1

Mioveni – Csikszereda 1-1

Farul – CSM Reşiţa 1-0

Metaloglobus – Comuna Recea 2-0

Pandurii – CSM Slatina 2-1

Turris – Viitorul Tg. Jiu 0-0

Unirea Slobozia – FC U Craiova 0-0

ASU Poli – Petrolul 1-0

 


Petrolul merge pe Bega în etapa a 13-a din Liga 2

Dintre echipele cu state vechi de serviciu în primul eşalon, care încearcă din răsputeri revenirea în lumea bună a fotbalului românesc, nu este nici una în momentul de faţă care să se afle în grupul de play-off. Dar şansele sunt intacte, pentru că distanţa faţă de locurile 5 şi 6 este mică, de două puncte şi ea poate fi recuperată.

Ar fi putut fi Petrolul singura care să spargă acest tipar, însă a pierdut incredibil meciul cu codaşa Aerostar Bacău, socotit acasă, dar jucat la Mogoşoaia, pentru a feri gazonul de pe stadionul Ilie Oană unde a evoluat şi s-a calificat la EURO 2021 naţionala de tineret.

ADVERTISEMENT

Călăraşi vrea să profite de seria neagră a Concordiei

Echipa prahoveană, la care scaunul lui Viorel Moldovan se clatină tot mai serios, are parte de o deplasare de foc în această rundă în ceea ce se numeşte meciul etapei. Petrolul merge pe malurile Begăi unde se va afla faţă în faţă cu teamul dirijat de Dan Alexa, ASU Poli, o echipă foarte puternică pe teren propriu.

Ocupanta locului secund, Dunărea Călăraşi, vrea să profite de marea degringoladă produsă la Concordia Chiajna, ilfovenii ajungând în situaţie critică, după o serie de patru eşecuri în ultimele etape. Trupa lui Cristi Pusztai nu a spus nici un moment că doreşte să se bată la promovare, însă rezultatele au adus-o pe locul 2.

ADVERTISEMENT

Două meciuri în câteva zile pentru Rapid şi U Cluj

Farul Constanţa are tot 17 puncte, la fel ca Petrolul şi U Cluj şi speră să mai adauge trei în această etapă, pentru că joacă acasă cu CSM Reşiţa. Însă echipa din Valea Domanului a început să dea semne de revenire în ultimele etape şi Ianis Zicu trebuie să fie foarte atent la acest aspect.

Rapid, care a jucat între timp joi, acasă, o restanţă foarte solicitantă cu U Cluj, se va deplasa la Bacău, unde codaşa Aerostar abia aşteaptă să mai facă o victimă ilustră. Giuleştenii pot acuza oboseala de joi până duminică. Luni e ultimul meci, U Cluj – Ripensia, teoretic la îndemâna gazdelor, dar şi ele vor veni după efortul din meciul cu Rapid.

Programul etapei a 13-a din Liga 2

Sâmbătă, 21 noiembrie, ora 11:00

Concordia Chiajna – Dunărea Călăraşi

Mioveni – Csikszereda

Farul – CSM Reşiţa

Metaloglobus – Comuna Recea

Pandurii – CSM Slatina

Turris – Viitorul Tg. Jiu

Unirea Slobozia – FC U Craiova 1948

ora 15:00 ASU Poli Timişoara – Petrolul

Duminică, 22 noiembrie, ora 11:00

Aerostar Bacău – Rapid

Luni, 23 noiembrie, ora 16:30

U Cluj – Ripensia

 

 

ADVERTISEMENT