Fotbal intern

Live Blog Liga 2, etapa a 14-a. U Cluj pierde la Miercurea Ciuc! Rapid – CSM Reșița 0-0

26.11.2020 | 20:00
Live Blog Liga 2 etapa a 14a U Cluj pierde la Miercurea Ciuc Rapid  CSM Resita 00
ADVERTISEMENT

Liga 2 se grăbeşte pentru a putea trage cât mai repede cortina peste sezonul regulat, unul comprimat la jumătate datorită pandemiei de coronavirus. După ce se va încheia ceea ce în alte condiţii s-ar fi numit turul sezonului regulat, în care au jucat câte o dată fiecare cu fiecare, se va trage linie şi se va trece la play-off şi play-out.

Cu cât numărul rundelor se deapănă cu atât bătălia pentru cele șase locuri care să trimită în play-off devine tot mai aprigă. La acest moment primele 12 echipe din clasament pot spera să prindă play-off-ul pentru că distanțele dintre ele sunt destul de mici.

ADVERTISEMENT

Un alt factor important este faptul că sunt foarte puține echipe cu meciurile la zi (Metaloglobus, Concordia Chiajna și Pandurii), atât ca urmare a cazurilor de COVID care au amânat multe jocuri dar și a unui sistem inedit în acest sezon, cu 21 de formații, în fiecare etapă trebuind astfel să stea o echipă.

Programul etapei a 14-a din Liga 2

Joi, 26 noiembrie

Csikszereda – U Cluj 2-1 (Bauza 19, Meszaros 47 / Golan 78)

Rapid – CSM Reșița 0-0

Miercuri, 25 noiembrie

  • Petrolul – Gloria Buzău 1-1 (Huja 67 / Tucaliuc 72 pen.) – VEZI VIDEO
  • Viitorul Târgu Jiu – Concordia Chiajna 1-0 (Copaci 53)
  • Aerostar Bacău – ASU Poli Timișoara 2-2 (Ilie 83, Zaharia 90+4 / Mera 27, Ivanovici 54)
  • CSM Slatina – Turris Tr. Măgurele 2-1 (Toma 41, Manea 66 / Voinea 90)
  • Comuna Recea – Pandurii 2-0 (Luboya 36, Coman 64)
  • Dunărea Călărași – CS Mioveni 1-0 (V. Alexandru 56)
ADVERTISEMENT

Marți, 24 noiembrie

  • FC U Craiova – Metaloglobus 1-0 (Bălan 4) – VEZI VIDEO

Partida Ripensia – Farul a fost reprogramată din cauza apariției mai multor cazuri de COVID la echipa timișoreană.

UPDATE 25 noiembrie, ora 16:05 / Fază extrem de controversată petrecută la partida CSM Slatina – Turris Tunu Măgurele, în prelungirile primei reprize. În minutul 45+1, gazdele au beneficiat de o lovitură liberă de la marginea careului mare, Ianis Stoica a executat pe jos, iar portarul Ducan a scăpat balonul printre picioare în plasă. Gol perfect valabil, anulat însă de arbitrul Andrei Moroiță pentru un motiv absolut halucinant: expirase timpul regulamentar de joc! De remarcat că centralul a fluierat finalul reprizei după ce balonul intrase în plasă…

ADVERTISEMENT

În acel moment, CSM Slatina conducea cu 1-0. În repriza secundă, fiecare echipă a mai marcat câte o dată, iar rezultatul final a fost 2-1 în favoarea gazdelor.


Liderul FC U Craiova 1948 deschide etapa a 14-a din Liga 2

De semnalat în ultimele runde o vizibilă scădere de formă a liderului FC U Craiova 1948, după plecarea italianului Nicolo Napoli, cu mai multe rezultate de egalitate și ascensiunea unui Rapid care părea la un moment dat să își fi luat gândul de la play-off, dar acum, după trei victorii la rând, a urcat deja în primele șase.

ADVERTISEMENT

Meciul cel mai tare al etapei a 14-a este FC U Craiova 1948 – Metaloglobus, confruntarea dintre lider și ocupanta locului 3, între ele distanța fiind de doar două puncte. Bucureștenii au avut o perioadă nefastă, cu trei KO-uri consecutive, dar par a fi în revenire și pentru o echipă olteană care brusc nu mai știe să marcheze va fi un meci foarte greu.â

Rapid vrea a patra victorie consecutivă

Cea de-a doua clasată este ASU Poli Timișoara, care are un singur eșec în cele 12 meciuri jucate și care acum se va deplasa la Bacău, pentru partida cu penultima clasată, Aerostar, o echipă ciudată, capabilă să bată cu 4-1 pe Petrolul sau să facă 0-0 cu Craiova, ambele jocuri considerate afară și apoi să piardă pe teren propriu.

Rapid țintește, evident, al patrulea succes consecutiv, urmând a juca acasă, adică pe stadionul din Regie, cu CSM Reșița. Echipa din Valea Domanului a avut evoluții mai bune în ultima vreme, dar a pierdut etapa trecută la Constanța cu Farul și dacă Rapid va continua evoluțiile din ultimele trei meciuri sunt șanse mari ca giuleștenii să se mențină în zona play-off.

U Cluj, deplasare dificilă la Miercurea Ciuc

U Cluj este în afara zonei de play-off, cu 17 puncte, însă echipa lui Costel Enache a și fost mult afectată de cazurile de coronavirus care au scos din circuit mai mulți titulari. Acum studenții de pe Someș merg la Miercurea Ciuc, teren unde se câștigă foarte greu puncte.

Surpriza de până acum în zona play-off este Viitorul Târgu Jiu, echipa pregătită de Flavius Stoican, care nu dispune de un lot foarte valoros pentru acest obiectiv. Viitorul poate rămâne acolo pentru că joacă acasă cu Concordia Chiajna. Alte partide cu importanță pentru primele șase locuri sunt Petrolul – Gloria Buzău și Dunărea Călărași – Mioveni.

ADVERTISEMENT