Fotbal intern

LIVE BLOG Liga 2 etapa a 14-a. Program, rezultate, clasament, informații de ultimă oră. FC Argeş a câștigat meciul cu Gloria Buzău

LIVE BLOG Liga 2 etapa a 14a Program rezultate clasament informatii de ultima ora FC Arges a castigat meciul cu Gloria Buzau
ADVERTISEMENT

De vineri, 25 octombrie, până luni, 28 octombrie, inclusiv, au loc partidele din cadrul etapei a 14-a din Liga 2. Campionatul diviziei secunde a suferit modificări, în sensul în care retragerea echipei Daco-Getica București va  produce schimbări în clasament. În această rundă vom avea a opta partidă amânată din acest sezon, Turris Turnu Măgurele – Petrolul. VEZI AICI CLASAMENTUL ACTUALIZAT!


UPDATE, 28 octombrie, ora 18:00 / Rezultat final:

  • FC Argeş – Gloria Buzău 3-1 (Blejdea, min. 36, 91, Popescu, min, 59 / Alexandru, min. 51)

UPDATE, 28 octombrie, ora 15:15/ Daniel Stanciu (45 de ani) a fost prezentat într-o conferință de presă în noua sa calitate de director general al clubului Universitatea Cluj, cu o zi înainte de disputa cu FCSB din Cupa României. În urmă cu câteva luni, Stanciu lucra în staff-ul rivalei CFR Cluj. În octombrie 2018 a fost numit director sportiv la gruparea din Gruia de care s-a despărțit în vara acestui an.

ADVERTISEMENT

Daniel Stanciu: ”CFR e un capitol închis. U Cluj e echipa fanion a orașului. Am activat și la Steaua sau la Dinamo, nu numai la CFR. E un capitol închis, nu mi-a fost ușor, am plecat de la CFR din motive personale. Din momentul în care am plecat, pentru mine s-a închis această poveste. Când eram la CFR și mă urcam într-un taxi, în oraș, mă mai apostrofau unii alții și spuneau că U e echipa orașului. Ceea ce e corect, Universitatea e echipa fanion a Clujului. Mă interesează părerea suporterilor. U Cluj are un specific aparte”. Noul director al clujenilor a declarat că are ambiția de a se bate de la egal la egal cu CFR Cluj și de a duce echipa în cupele europene. Până atunci, primul obiectiv va fi salvarea de la retrogradare în Liga a doua, deși la începutul verii se dorea promovarea și s-au cheltuit bani importanți pentru un nou proiect eșuat care a vizat aducerea mai multor jucători portughezi: ”N-aș putea garanta acum promovarea, aș minți”.

Despre Stanciu s-a scris că ar fi fost impus la ”U” Cluj de Vasile Dâncu și oameni importanți din Federație. Oficialul a infirmat această variantă: ”Dacă aș fi fost susținut de cei despre care s-a scris, probabil că acum eram numărul 1 la alt club. Am o relație corectă cu cei din Federație. Cred cu tărie că ei nu pot interveni în ceea ce privește promovarea unei echipe. Avem înainte un meci pe care ni l-am dori în fiecare sezon. Nu vine într-un moment foarte bun pentru noi”. Marți, 29 octombrie, ”U” va juca împotriva lui FCSB în Cupa României.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 27 octombrie, ora 14.25. CSM Reșița – UTA Arad, scor 2-3, iar oaspeții au adunat 26 de puncte și se află pe locul 2, cu un punct în spatele celor de la CS Mioveni, dar cu trei meciuri în minus. Romario Moise a fost eroul arădenilor, cu două goluri superbe. Al doilea a fost printr-o foarfecă laterală de la marginea careului. VIDEO cu golurile


UPDATE, 27 octombrie, ora 12.30. Acum se joacă:

  • CSM Reșița – UTA Arad 2-3 (Ehmann 47, Cioablă 69/ Moise 2 23)

UPDATE, 26 octombrie, ora 14.00. S-a încheiat ultimul meci al zilei din Liga a 2-a:

  • Politehnica Timișoara – Dunărea Călărași 1-1 (Ignea 52 – Șandru 26)

UPDATE, 26 octombrie, ora 13.55. Primele patru meciuri ale zilei s-au încheiat. ACS Viitorul Tg. Jiu a câștigat meciul cu Metaloglobus, scor 1-0, Concordia s-a impus în fața celor de la Csikszereda, scor 1-0, iar Farul a câștigat meciul cu CS Mioveni, scor 2-0. Rapid a remizat cu Ripensia Timișoara, scor 0-0, iar Daniel Pancu a fost extrem de nervos pe parcursul paridei și chiar a primit cartonașul galben. Giuleștenii se află pe locul 7, cu 21 de puncte.

ADVERTISEMENT

La finalul partidei, Pancu a oferit primele reacţii: “În repriza a doua am jucat cum trebuie să jucăm, în prima am fost foarte lenţi la construcţie, nu am făcut pressing avansat, nu am făcut nimic bine. Sunt total nemulţumit de primele 45 de minute. Am dominat adversarii în partea a doua, ei doar s-au apărat. Am pierdut iar 2 puncte mari pe teren propriu. Portarul lor a fost în zi mare şi am pierdut iar puncte în lupta pentru primele două locuri. Dacă am fi marcat, aş fi fost pe deplin mulţumit de repriza secundă. M-am enervat pentru că am văzut un penalty neacordat. Să strige demisia, suporterii pot face asta, presiune este mereu la Rapid. Ei trebuie să-şi manifeste dorinţele, pentru prima repriză le dau şi eu dreptate”, a explicat antrenorul Rapidului la Digisport.


UPDATE, 26 octombrie. Programul zilei în Liga 2:

  • ACS Viitorul Târgu Jiu – Metaloglobus 1-0 ( Pop 83)
  • Concordia – Csikszereda 1-0 (Batin 5)
  • Farul Constanța – CS Mioveni 2-0 (Antoche 5, Kanda 56)
  • Rapid București – Ripensia Timișoara 0-0
ADVERTISEMENT

UPDATE, 25 octombrie, ora 19:50/ ”Șepcile roșii” au stricat sărbătoarea celor de la Pandurii, în ziua inaugurării noii arene din Târgu Jiu. Echipa lui Adrian Falub s-a impus cu 1-0, în meciul de deschidere al rundei a 14-a din Liga a 2-a. Daniel Pârvulescu, în minutul 17, a marcat unicul gol al partidei și primul gol oficial pe noua arenă a orașului.

În urma rezultatului de vineri, Universitatea Cluj urcă pe locul 11, cu 16 puncte, în timp ce gruparea gorjeană rămâne în zona retrogradabilă, pe locul 18, cu doar 6 puncte.


UPDATE, 25 octombrie, ora 18:00/ Astăzi se joacă un singur meci din această rundă. Pandurii joacă primul meci pe noul stadion din Târgu Jiu contra lui U Cluj.

  • Pandurii – U Cluj 0-1

LIVE BLOG Liga 2 etapa a 14-a

Meciul de la Măgurele fusese inițial programat pentru data de joi, 24 octombrie, însă ploieștenii au solicitat amânarea, conform noului regulament al Federației, pe motiv că îi au la lotul U 18, pentru dubla de verificare cu Slovacia, pe Stoica și Bratu, jucători care fac parte din lotul primei echipe. Jocul a fost reprogramat pentru 20 noiembrie. Acesta este al doilea meci amânat al Petrolului, care va juca pe 5 noiembrie și a doua restanță, cu Csikszereda, la Ploiești.

Campioana restanțelor rămâne însă UTA, cu cele trei partide amânate: la Cluj, acasă cu Dunărea Călărași și la Rapid. Arădenii joacă duminică, în meci televizat, în Valea Domanului, un derby bănățean pe terenul lui CSM Reșița și vor avea un meci teribil de greu cu rossonerii locali. UTA este însă, în mod evident, una dintre echipele nu doar cu pretenții, dar și cu argumente ca joc pentru promovare.

liga 2 etapa a 14-a. UTA va avea viață grea la Reșița, în derby de Banat

Ianis Zicu, examen de maturitate

Meciul etapei pare a fi totuși pe malul Mării Negre, la Constanța. Acolo unde Farul, care a început să aibă consistență în evoluții, sub comanda unui tehnician tânăr și aflat la prima experiență, Ianis Zicu, ocupă locul 9, cu 19 punctem, la patru în urma UTA-ei, care e pe poziție de baraj, dar și cu trei meciuri în minus. Farul va da o lecție de maturitate în partida cu singura echipă neînvinsă din primele două ligi, Mioveni, cea care a devansat Turris și a preluat șefia, cu 27 de puncte.

liga 2 etapa a 14-a. La Rapid superba galerie pare a fi momentan peste nivelul jocului favoriților

Rapid, care are 20 de puncte și e pe locul 8, dar și două jocuri mai puțin disputate, poate spera la trei puncte pe teren propriu, pentru că pare a fi totuși echipa mult mai bună într-un meci cu Ripensia Timișoara, jucat în Regie, unde vor fi mulți suporteri, ca de obicei. Dacă nici pe Ripensia nu îi va putea bate e clar că trupa lui Daniel Pancu nu are forța de a lupta la promovare în acest sezon.

Pandurii – U Cluj a ajuns un meci în zona retrogradării

O partidă foarte interesantă și care de multă lume nu ar fi fost anticipată că ar putea reprezenta un meci din zona promovare/baraj se va juca la Turnu Severin. Pe teren neutru, fosta Luceafărul Oradea, rebotezată ciudat Viitorul Pandurii Târgu Jiu, deși nici măcar partidele de acasă nu le susține în orașul lui Brâncuși, va primi vizita lui Metaloglobus, unde Herea este șef de orchestră în teren și echipa a ajuns să fie neînvinsă de cinci partide și să aibă 22 de puncte!

liga 2 etapa a 14-a. Astfel de momente de bucurie au fost rare la U Cluj în acest sezon

Pandurii Târgu Jiu – U Cluj nu mai este de mult un meci de top în Liga 1, ci un joc al disperării în subsolul eșalonului secund. Gorjenii nu reușesc deloc să se ridice, nici aducerea de jucători chinezi nu a avut impact și situația devine tot mai greu de soluționat. Nici U Cluj nu stă deloc bine, deși are superbuget și ar fi trebuit să se afle în față, la promovare. De un eșec al Pandurilor poate profita Sportul Snagov, care va primi 3-0 la masa verde cu retrasa Daco-Getica și poate astfel părăsi pentru prima dată ultimul loc, pe care l-ar ceda Pandurilor. Dar numai dacă va bate sau va face egal echipa clujeană.

Programul etapei a 14-a din Liga 2

Vineri, 25 octombrie, ora 18:00

Pandurii Târgu Jiu – U Cluj

Sâmbătă, 26 octombrie, ora 11:00

Farul – Mioveni

Viitorul Pandurii – Metaloglobus

Concordia Chiajna – Cziksereda

ora 12:00 Rapid – Ripensia

ora 14:00 ASU Poli Timișoara – Dunărea Călărași

Duminică, 27 octombrie, ora 12:30

CSM Reșița – UTA

Luni, 28 octombrie, ora 18:00

FC Argeș – Gloria Buzău

Clasament înaintea etapei a 14-a în Liga 2

liga 2 etapa a 14-a. clasament înaintea etapei
ADVERTISEMENT