Fotbal intern

LIVE BLOG Liga 2 etapa a 15-a. Program, rezultate, clasament, informaţii de ultimă oră. Rapid, eșec surprinzător la Snagov. UTA, victorie lejeră cu Viitorul Pandurii

LIVE BLOG Liga 2 etapa a 15a Program rezultate clasament informatii de ultima ora Rapid esec surprinzator la Snagov UTA victorie lejera cu Viitorul Pandurii
ADVERTISEMENT

Etapa a 15-a din Liga 2 a început vineri, 1 noiembrie, cu partida Csikszereda – Turris Turnu Măgurele şi, de această dată, se va încheia duminică, 3 noiembrie, zi în care sunt programate două meciuri. Aceasta deoarece săptămâna viitoare, marţi şi miercuri sunt programate mai multe dintre numeroasele restanţe care au bulversat eşalonul secund în această ediţie, mai ales din cauza noii reguli FRF de a permite cluburilor amânări de partide în cazul în care au jucători convocaţi la loturile naţionale de juniori. VEZI AICI CLASAMENTUL ACTUALIZAT.


UPDATE, 3 noiembrie, ora 15:47 / Duminică s-au jucat ultimele două meciuri din etapa a 15-a din Liga 2:

ADVERTISEMENT
  • Sportul Snagov – Rapid 3-2
  • UTA Arad – Viitorul Pandurii Târgu Jiu 2-0


UPDATE, 2 noiembrie, ora 19.00. Petrolul a câștigat meciul cu ASU Poli Timișoara, scor 1-0, iar fanii echipei din Ploiești s-au luat la bătaie cu suporterii oaspeților pe străzile orașului. Jandarmii au intervenit rapid pentru a opri bătaia generală între ultrașii de la Petrolul și grupul format din fanii Timișoarei și cei ai Rapidului, cele două cluburi fiind înfrățite. Jandarmeria din Prahova a anunțat că 92 de persoane au fost reținute.

”În data de 02.11.2019, după terminarea partidei de fotbal dintre echipele F.C. Petrolul Ploieşti şi A.S.U. Poli Timişoara, la defluirea suporterilor, în zona centrală a oraşului Ploiești, urmare a aglomeraţiei traficului rutier, în  coloană unde se aflau autocarul şi autoturismele personale ale suporterilor Poli Timişoara și Rapid București,  a izbucnit un conflict spontan între un grup de suporteri rapidişti, susţinători ai echipei oaspete şi suporteri ai echipei Petrolul. Conflictul a fost aplanat imediat, de patru echipaje de jandarmi şi două echipaje de poliţie aflate în zonă, fără a se înregistra victime şi distrugeri de bunuri. 

ADVERTISEMENT

     Măsuri luate: 

  • 62 de suporteri ai echipei Poli Timişoara au fost conduşi la sediul I.J.J.Prahova pentru stabilirea identităţii; 
  • 22 suporteri ai echipei Petrolul Ploieşti au fost conduşi la Secţia 4 de Poliţie Ploieşti; 
  • 7  suporteri ai echipei Rapid au fost conduşi la Secţia 1 de Poliţie Ploieşti. 

După stabilirea participaţiei suporterilor la acest conflict spontan, organele de poliţie şi jandarmerie au aplicat următoarele sancţiuni: 
-9 sancţiuni contravenţionale la Lg 61/1991 republicată,  în valoare de 1800 lei şi 1 avertisment scris la Lg 61/1991 republicat”, se arată scris în comunicatul Jandarmeriei Prahova.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 2 noiembrie, ora 15:25/ Fanii celor de la FC Argeș acuză că nu li s-a permis accesul pe stadion, la meciul din deplasare cu Metaloglobus, cu un banner dedicat victimelor de la “Colectiv”: “La meciul de astăzi cu Metaloglobus s-a petrecut un nou abuz împotriva liberei exprimări. Oficialii Metaloglobus, alături de cei de la FRF și Jandarmeria Română, au interzis un mesaj de comemorare a victimelor de la Colectiv. Libertate pentru suporteri! Noi nu uităm!

Bannerul ultrașilor de la FC Argeș. Sursă Foto: Facebook
Bannerul ultrașilor de la FC Argeș. Sursă Foto: Facebook

UPDATE, 2 noiembrie, ora 13.25. CS Mioveni a câștigat meciul cu Pandurii Târgu Jiu, scor 4-0, iar gazdele s-au distanțat în clasamentul din Liga 2. CS Mioveni e pe 1, cu 30 de puncte și este urmată de UTA Arad și Turris Turnu Măgurele. Tot sâmbătă, 2 noiembrie, Dunărea Călărași a învins-o pe CSM Reșița, scor 2-1, Metaloglobus a remizat cu FC Argeș, scor 0-0, Ripensia Timișoara a învins-o pe Concordia (2-1), Gloria Buzău pe Farul Constanța (2-0) și Petrolul pe ASU Poli Timișoara (1-0).

ADVERTISEMENT

UPDATE, 2 noiembrie, ora 10:57 / Sâmbătă sunt programate șase partide în etapa a 15-a din Liga 2:

  • CS Mioveni – Pandurii Târgu Jiu 4-0 (Măzărache 7, Hergheligiu 23, Burnea 57, Anghelina 72 pen.)
  • Dunărea Călărași – CSM Reșița 2-1 (Acka 6 autogol, Rusu 76/ Coman 65)
  • Metaloglobus – FC Argeș 0-0
  • Ripensia Timișoara – Concordia Chiajna 2-1 (Apro 32, Neagu 72/ Bari 38)
  • Gloria Buzău – Farul Constanţa 2-0 (Huiban 45+1 83)
  • Petrolul Ploiești – ASU Politehnica Timișoara 1-0 (Arnăutu 26)

UPDATE, 19.50. Csikszereda s-a impus în fața celor de la Turris Târgu Măgurele, scor 1-0, după golul înscris de Kalman în minutul 59. Sâmbătă, 2 noiembrie, se joacă 6 meciuri, dintre care 5 încep la 11.00, iar unul la 11.30.


LIVE BLOG Liga 2 etapa a 15-a. Sâmbătă se joacă cele mai multe meciuri

Aşadar, vineri, Turris Turnu Măgurele, care a stat runda trecută, amânând meciul de acasă cu Petrolul, pentru că prahovenii au avut doi jucători la naţionala U18, merge la Miercurea Ciuc. O deplasare dificilă, unde şi Rapid a clacat, dar teleormănenii au acum pe bancă pe fostul coach al Daco-Geticii, Marius Baciu şi speră să îşi revină.

Sâmbătă are loc grosul etapei. Se ştie că Daco-Getica s-a retras, aşa încât U Cluj câştigă meciul de acasă cu 3-0 fără a sta un minut pe teren. Cel mai echilibrat joc de sâmbătă va avea loc la Arad. UTA, ocupanta locului secund, primeşte vizita revelaţiei din ultimele etape, Viitorul Pandurii Târgu Jiu, fosta Luceafărul Oradea, care însă ăşi joacă meciurile de acasă la Turnu Severin. Distanţa dintre cele două echipe de de două puncte pentru UTA, dar ambele au avut în ultimele cinci etape patru succese şi un egal.

Petrolul poate urca spre primele locuri

Liderul Mioveni are 99,9 la sută şanse să continue pe locul 1, pentru că joacă acasă cu Pandurii Târgu Jiu, adevărata Pandurii, care deşi are stadion nou, ultra-modern şi urmează să primească o mare sumă de bani, nu are lot de rezisstat în Liga 2 şi şansele de a evita eşalonul trei devin doar un miracol.

Petrolul Ploieşti începe să îşi găsească ritmul. După o calificare cu 7-0 la Cluj, în faţa Sănătăţii, în Cupă, echipa lui Flavius Stoican începe urcuşul jucând acasă cu ASU Politehnica Timişoara, pentru ca marţi, tot pe stadionul Ilie Oană să vină Csikszereda, iar prahovenii planifică 6 puncte, care le-ar permite să între serios în cărţile primelor trei locuri, mai ales că aceasta nu e singura restanţă.

Rapidul merge la Snagov

Meciuri foarte echilibrate sunt Dunărea Călăraşi – CSM Reşiţa, Metaloglobus – FC Argeş şi mai ales, Gloria Buzău – Farul, constănţenii avansând spre primele poziţii tot mai hotărât. Şi Gloria va juca marţi, tot acasă, restanţa cu ASU Poli Timişoara, dar echipa lui Ilie Stan nu are nici dreptul şi nici forţă să stea în lupta pentru primele trei locuri.

Duminică e meciul etapei de la Arad şi partida Rapidului la Snagov. Sportul Snagov continuă să fie pe ultimele locuri, însă calitatea jocului s-a îmbunătăţit considerabil şi chiar liderul Mioveni a avut probleme pe teren propriu, a fost nevoie de o magică lovitură liberă de la 25 metri, pentru a câştiga în prelungiri cu 2-1. Cum Rapidul arată ca o echipă care înscrie puţin şi greu meciul nu va fi chiar floare la ureche.

Ce restanţe sunt marţi şi miercuri

Marţi şi miercuri au loc patru dintre numeroasele restanţe, unele cu implicaţii certe în zona promovării. Marţi se joacă Petrolul – Csikszereda şi Gloria Buzău – ASU Poli Timişoara, iar a doua zi partidele FC Argeş – CSM Reşiţa şi U Cluj – UTA, aceasta fiind prima dintre cele trei restanţe ale arădenilor.

Programul etapei a 15-a din Liga 2

Vineri, 1 noiembrie, ora 18:00

Csikszereda – Turris Turnu Măgurele

Sâmbătă, 2 noiembrie, ora 11:00

Metaloglobus – FC Argeş

Mioveni – Pandurii Târgu Jiu

Ripensia – Concordia Chiajna

Dunărea Călăraşi – CSM Reşiţa

Gloria Buzău – Farul

ora 11:30 Petrolul – ASU Poli Timişoara

Duminică, 3 noiembrie

ora 11:30 UTA – Viitorul Pandurii

ora 14:00 Sportul Snagov – Rapid

Marţi, 5 noiembrie

ora 16:00 Gloria Buzău – ASU Poli Timişoara

ora 17:45 Petrolul – Csikszereda

Miercuri, 6 noiembrie

ora 14:00 FC Argeş – CSM Reşiţa

ora 17:45 U Cluj – UTA

Clasament înaintea etapei a 15-a din Liga 2

Liga 2 etapa a 15-a. Clasament înaintea etapei
ADVERTISEMENT