Fotbal intern

Live Blog Liga 2 etapa a 15-a. U Cluj câştigă meciul cu Dunărea Călăraşi şi urcă pe 10

08.12.2020 | 16:57
Live Blog Liga 2 etapa a 15a U Cluj castiga meciul cu Dunarea Calarasi si urca pe 10
ADVERTISEMENT

După 15 etape disputate, FC U Craiova 1948 este în continuare lider neînvins în Liga 2. Oltenii au învins cu greu pe ultima clasată, Pandurii Tg. Jiu, cu scorul de 3-2, şi au 30 de puncte, cu 4 mai multe decât ACS Viitorul Tg. Jiu şi Rapid, care se clasează pe 2 şi 3.

Viitorul Tg. jiu şi Rapid au luat şi ele toate cele 3 puncte puse în joc în partidele cu Mioveni, respectiv ASU Poli Timişoara.

ADVERTISEMENT

Dunărea Călăraşi şi ASU Poli Timişoara, ocupantele poziţiilor 4 şi 5 au pierdut, iar Metaloglobus, care e pe 6, a stat în această rundă. În partea de jos a clasamentului, Chiajna este singura care s-a impus şi a urcat de pe 19 pe 16.

Programul etapei a 15-a din Liga 2

Marţi, 8 decembrie

  • U Cluj – Dunărea Călăraşi 2-1 (Gavra 26, Ribeiro 85 / Şandru 78)

Duminică, 6 decembrie

  • Mioveni – Viitorul Tg. Jiu 1-2
  • ASU Poli Timişoara – Rapid 0-2 (Dandea 6, Crişan 39) – VEZI VIDEO
ADVERTISEMENT

Sâmbătă, 5 decembrie

  • Concordia Chiajna – Slatina 3-2
  • CSM Reşiţa – Ripensia 2-0
  • Farul – Csikszereda 0-2
  • Gloria Buzău – Aerostar Bacău 1-1
  • Pandurii – FCU Craiova 2-3 (VEZI VIDEO)
  • Turris – Comuna Recea 1-1 (VEZI VIDEO)
  • Unirea Slobozia – Petrolul 0-3

Liga 2 programează o nouă etapă, cea cu numărul 15, ultima din acest an, în acest weekend. Ca de obicei, cele mai multe partide au loc sâmbătă, 5 decembrie, la ora matineului, alte două sunt programate duminică, 6 decembrie şi ultimul joc are loc marţi, 8 decembrie. După care, până pe 20 februarie 2021 eşalonul secund intră la hibernare pe toată durata iernii.

ADVERTISEMENT

Momentul în care campionatul se va desface în cele două secţiuni, play-off şi play-out este tot mai aproape, pentru că pandemia a eliminat în sezonul regulat sistemul cu meciuri tur-retur. Practic după ce echipele vor juca o dată fiecare cu fiecare se va spune stop şi primele şase vor lupta în play-off pentru promovare, iar restul pentru supravieţuire.

De aceea fiecare meci, fiecare punct, capătă o însemnătate extraordinară şi în special echipele care au şanse matematice de a se clasa în primele şase au înteţit ritmul, pentru că bătălia pentru intrarea în play-off este cu adevărat fantastică, nu mai puţin de 13 echipe continuând să spere, mai ales că sunt şi destule partide restanţă. Între locul 6, Metaloglobus şi 13, U Cluj, sunt doar şase puncte diferenţă, dar ardelenii au două meciuri mai puţin.

ADVERTISEMENT

Dan Alexa împotriva ultimei echipe unde a antrenat în etapa a 15-a din Liga 2

Cel mai interesant meci al etapei de rămas bun din acest an se va juca duminică la Timişoara între două echipe cu suporteri înfrăţiţi, dar cum promovarea e promovare probabil că acum fiecare va căuta să îşi vadă interesul propriu. ASU Poli va primi vizita lui Rapid, adică Dan Alexa va avea meci împotriva echipei cu care a ratat promovarea din play-off sezonul anterior!

Sunt două echipe cu suporteri mulţi, ASU Poli fiind considerată pe Bega drept adevărata continuitoare a vechii Politehnica Timişoara, deşi este un club înfiinţat de suporteri. A obţinut culorile tradiţionale şi acum tot oraşul e conectat să sprijine promovarea iar obiectivul pare abordabil, judecând după evoluţiile constant bune spre foarte bune de până acum.

Liderul FC U Craiova 1948 vrea să stingă laterna roşie

Rapid a avut un moment dificil, atunci când infectările cu COVID 19 au făcut ca pe teren să intre nu cei mai buni ci cei mai sănătoşi jucători şi a existat reala teamă că echipa va pierde contactul cu primele şase locuri, dar şi-a revenit la timp şi acum ocupă locul 5.

Liderul FC U Craiova mai este încă în fotoliu pentru că a reuşit să adune mai de demult suficiente puncte. Altminteri, jocul şi rezultatele din ultima vreme nu mai arată poziţia de conducător de grup şi sunt destui fani care cer ca în locul lui Dan Vasilică să fie adus un antrenor cu CV. Ultima etapă din acest an va fi un fel de David contra Goliath la Târgu Jiu, cu lanterna Pandurii, care nu pare însă a deţine praştia cu care să îl doboare pe Goliath.

Multe meciuri importante pentru locurile de play-off

Al doilea meci tare va fi epilogul etapei marţi, 8 octombrie, pe moderna arenă din oraşul de pe Someş. U Clujva juca împotriva Dunării Călăraşi, care ocupă un loc 2 total neaşteptat, dar meritat judecând după prestaţiile chiar bune din acest sezon. Nu va fi deloc un meci uşor pentru oamenii lui Costel Enache, obligaţi să îl câştige, pentru că au 17 puncte şi sunt pe locul 13. Călăreşenii au 24 de puncte.

O altă favorită la promovare, care are şi lot şi bani, dar nu se regăseşte deloc, Petrolul, este la rândul ei obligată să joace la victorie la Slobozia, pentru a încheia anul la o distanţă cât mai mică de locurile de play-off. Cum Metaloglobus, locul 6, a intrat deja în vacanţă, stând această etapă, bucureştenii ar putea fi depăşiţi de Farul sau de Gloria Buzău, aceasta din urmă cu condiţia ca partida cu Aerostar să aibă loc şi să fi recuperat jucătorii infectaţi cu COVID.

ADVERTISEMENT