Fotbal intern

Live Blog Liga 2, etapa a 16-a. Petrolul reintră în cărțile promovării după victoria cu Metaloglobus

23.02.2021 | 20:42
Live Blog Liga 2 etapa a 16a Petrolul reintra in cartile promovarii dupa victoria cu Metaloglobus
ADVERTISEMENT

Începând de joi, 18 februarie, se reiau și meciurile din Liga 2, cu doar cinci etape rămase de disputat din sezonul regulat. Primele şase echipe se vor califica în play-off-ul de promovare în Liga 1, în timp ce restul formațiilor vor lupta pentru evitarea retrogradării.

Programul etapei a 16-a din Liga 2

Marţi, 23 februarie

  • Petrolul – Metaloglobus 1-0 (Buhăescu 55) – VEZI VDEO

Petrolul: Kitanov – Olaru, Lică, Meijers, Țicu – Nir Lax – Constantinescu, Moise, Roige, Vajushi – Buhăescu. Antrenor: Viorel Moldovan

ADVERTISEMENT

Metaloglobus: Gavrilaș – Coman, Lung, Cazan, Sava – Florescu, Lungu, Mino, Vraciu – Cl. Herea, Ov. Herea. Antrenor: Gabriel Manu


Joi, 18 februarie

  • ASU Poli Timişoara – Gloria Buzău 2-0 (Mera 60, Codlea 67) – VEZI VIDEO
  • Viitorul Pandurii – U Cluj 1-2 (Paraschiv 77, Ribeiro 20, 76 pen.) – VEZI VIDEO
ADVERTISEMENT

Sâmbătă, 20 februarie

  • Aerostar Bacău – Unirea Slobozia 0-2
  • Comuna Recea – Concordia Chiajna 0-0
  • FK Csikszereda – CSM Reşiţa 2-0 (Schieb 2, Kelemen 30)
  • Dunărea Călărași – Farul Constanța 1-1 (Alami 53 / Cruceru 45)

Duminică, 21 februarie

  • Rapid – Ripensia 2-2 (Jorza 45+2, Hlistei 64 / Piftor 75, Macriţchii 90+3)
  • CSM Slatina – CS Mioveni 0-1 (meciul a fost reluat din minutul 15, după ce a fost întrerupt sâmbătă din cauza ninsorii)
ADVERTISEMENT

FC U Craiova 1948 – Turris Tr. Măgurele nu se dispută, deoarece echipa oaspete s-a retras din campionat.

Pandurii Tg. Jiu stă.

CSM Slatina – CS Mioveni a fost amânat pentru duminică

UPDATE, 20 februarie, ora 12:33 / Meciul CSM Slatina – CS Mioveni a fost întrerupt în minutul 15 din cauza faptului că gazonul era acoperit de zăpadă. Cu toate că gazdele au încercat să elibereze terenul, organizatorii nu au putut să dea zăpada şi meciul a fost amânat pentru duminică, la ora 13:00.

ADVERTISEMENT

Liga 2 se reia cu etapa a 16-a. FC Universitatea Craiova 1948 este cea mai bine plasată în lupta pentru play-off

Lupta la promovare este mai strânsă ca niciodată. Practic, în acest moment, nu mai puţin de 12 echipe au şanse reale pentru a se clasa pe unul dintre cele şase locuri râvnite, aşa încât se anticipează o luptă aprigă în aceste cinci runde care au mai rămas până la finiş.

Cea mai bine poziţionată echipă este liderul FC Universitatea Craiova 1948, care are opt victorii şi şase egaluri, nu a cunoscut înfrângerea şi are şi un meci mai puţin. Avansul existent acum asupra locului 7 este de nouă puncte şi e greu de crezut că oltenii ar mai putea rata play-off-ul, deşi la club au apărut probleme serioase odată cu intrarea în închisoare a patronului Adrian Mititelu.

Turris Oltul Turnu Măgurele s-a retras din Liga 2

Reluarea campionatului se face însă cu o echipă mai puţin, pentru că Turris Oltul Turnu Măgurele a anunţat retragerea şi va începe viitorul sezon de la nivelul campionatului judeţului Teleorman. Evident, toate rezultatele vor fi anulate, ceea ce pe unele echipe le avantajează iar pe altele de dezavantajează (evident cele care făcuseră cu teleormănenii). Cea mai afectată echipă de retragerea lui Turris este U Cluj, care a pierdut 3 puncte foarte importante și a căzut de pe locul 6 până pe locul 11.

Majoritatea echipelor care aspiră la locurile de play-off au căutat să îşi întărească loturile în perioada de mercato. La acest capitol cele mai active par a fi fost Rapid şi Petrolul, mai ales giuleştenii care au adus dintr-un foc trei jucători de la UTA (portarul Moldovan, Alexandru Ioniţă I, care astfel revine acasă după ani de zile, şi Ursu).

Viitorul Târgu Jiu şi U Cluj se întâlnesc şi în campionat şi în Cupa României

Etapa are o durată foarte lungă, pentru că începe joi, 18 februarie, şi se încheie abia marţi, 23 februarie. Joi avem două partide cu implicaţii directe în zona play-off. ASU Poli Timişoara primeşte vizita Gloriei Buzău, o echipă care s-a aflat foarte aproape de desfiinţare în această iarnă. Timişorenii au avut interdicţie la transferuri, însă managerul Dan Alexa rămâne încrezător în şansele bănăţenilor.

Al doilea meci este un prim episod al confruntării Viitorul Pandurii Târgu Jiu – U Cluj, care se va repeta mai apoi în sferturile de finală ale Cupei României. Pe teren vor fi echipele de pe locurile 2, respectiv 11 la acest moment în Liga 2. Gorjenii, pregătiţi de Flavius Stoican, sunt o echipă autohtonă, în timp ce clujenii au mai adus câţiva străini în iarnă.

Petrolul are meci greu acasă cu Metaloglobus, Rapid primește vizita Ripensiei

Rapid va juca duminică, 21 februarie, pe teren propriu cu Ripensia Timişoara. La prima vedere o partidă care ar trebui să fie la discreţia giuleştenilor, însă bănăţenii au mai făcut probleme în capitală alb-vişiniiilor, aşa încât nu degeaba antrenorul Nicolae Grigore îndemna la prudenţă.

Etapa se închide marţi, 23 februarie, cu partida de la Ploieşti, de pe stadionl “Ilie Oană”, dintre Petrolul şi Metaloglobus, şi ele două echipe din zona cu pretenţii la play-off. Bucureştenii sunt o echipă greu de doborât inclusiv la meciurile de afară, dar Petrolul speră, cu achiziţiile făcute în iarnă, să obţină victoria.

ADVERTISEMENT