Fotbal intern

Live Blog Liga 2, etapa a 17-a. Remiză în Concordia Chiajna – FCU Craiova. Cum arată clasamentul

02.03.2021 | 19:19
Live Blog Liga 2 etapa a 17a Remiza in Concordia Chiajna  FCU Craiova Cum arata clasamentul
ADVERTISEMENT

Etapa a 17-a din Liga 2 a pleacat la drum joi, 25 februarie şi se opreşte tocmai luna viitoare, marţi, 2 martie. Lupta pentru ocuparea primelor şase locuri rămâne destul de strânsă şi orice se poate întâmpla până la momentul tragerii cortinei peste sezonul regulat.

Programul etapei a 17-a din Liga 2

Marţi, 2 martie

  • Concordia Chiajna – FCU Craiova 0-0

UPDATE, 2 februarie, ora 19:55 / Robert Popa, portarul oltenilor, a fost umplut de sânge în minutul 64 şi a stat minute bune întins pe gazon, după ce a fost lovit de Gabriel Deac.

ADVERTISEMENT
Imagine cu Robert Popa primind ajutor medical. Sursă foto: digisport.ro
Imagine cu Robert Popa primind ajutor medical. Sursă foto: digisport.ro

Duminică, 28 februarie

  • Pandurii – Petrolul 0-4 (Roige 5, R. Moise 13, Vajushi 25 pen., Buhăescu 45)- VEZI VIDEO

Pandurii: Aldescu – Filip, Grecu, Moisie, Dieu – Habet, Sylla – Bunga, Acosta, Dodoi – Velcota

Petrolul: Kitanov – Olaru, Lică, Meijers, Țicu – Lax, Roige – Constantinescu, R. Moise, Vajushi – Buhăescu

ADVERTISEMENT

  • Farul – Viitorul Târgu Jiu 1-0 (L. Mihai 63)

Sâmbătă, 27 februarie

  • CS Mioveni – Comuna Recea 1-1 (Rădescu 31 / Mărieș 49)
  • CSM Reşiţa – Dunărea Călăraşi 0-1 (Alami 87)
  • Ripensia – FK Csikszereda 1-1 (Neagu 74 pen. / Schieb 60)
  • Metaloglobus – Aerostar Bacău 3-0 (Ov. Herea 45+2, Coman 62, Mendes 63)
  • Unirea Slobozia – ASU Poli Timişoara 0-0

Vineri, 26 februarie

U Cluj – CSM Slatina 2-1 (Obgu 33, Golan 90+5 / Manea 38) –  VEZI CELE MAI IMPORTANTE FAZE

  • U Cluj: Muțiu – Dican, Răuță, Luchin, Taub – Acka, Filip – Pîrvulescu, Ribeiro, Meșter – Ogbu. Antrenor: Costel Enache.
  • Slatina: Grecu – Demici, Manea, Preda, Iana – Popescu, Necșulescu – Gheorghe, Rogoveanu, Oprescu – Stoica. Antrenor: Dinu Todoran.
ADVERTISEMENT

Joi, 25 februarie

Gloria Buzău – Rapid 0-0 – VEZI CELE MAI IMPORTANTE FAZE

  • Gloria: Stoian – Pîrvulescu, Vîrtej, Perju, Toma – Paţurcă, Balgiu, Petre – Ciobanu, Chica-Rosa, Tucaliuc. Antrenor: Ilie Stan.
  • Rapid: Moldovan – Jorza, Dandea, Zunic, Florică – Lazăr, Pănoiu – Ursu, Drăghiceanu, Hlistei – Ioniţă. Antrenor: Nicolae Grigore.

 


UPDATE 25 februarie, ora 19:00 / Claudiu Florică, fundaşul stânga al Rapidului, s-a lovit în urma unui duel cu un adversar în startul reprizei secunde, iar ambulanţa a intrat pe teren. Deşi a mai rezistat pe teren câteva minute, tânărul fotbalist a fost, în cele din urmă, transportat la spital.

ADVERTISEMENT

„Acum mi s-a spus că este la spital. Sper să fie bine, încercăm să aflăm ce are. Știu că i s-a tăiat respirația pe moment, a avut o lovitură în abdomen, dar chiar nu știu exact situația“, a declarat Nicolae Grigore, antrenorul Rapidului, despre Claudiu Florică.


Ştire iniţială 25 februarie, ora 16:00

Şi în această rundă sunt câteva partide în care vor fi implicate echipele care se bat la play-off. Meciurile Gloria Buzău – Rapid, Farul Constanţa – Viitorul Târgu Jiu, Ripensia – Csikszereda şi Concordia Chiajna – FC U Craiova 1948 sunt cele mai tari, dar mai există şi alte partide, aparent mai uşoare, în care sunt implicate formaţii din zona play-off.

Etapa se deschide joi după-amiază pe stadionul din Crâng, unde Gloria Buzău va primi vizita Rapidului. Buzoienii, care acum două luni erau anunţaţi că Primăria şi-a retras sprijinul financiar şi se pune lacăt pe fotbal, au supravieţuit, dar şansele lor să mai conteze la lupta pentru promovare sunt considerabil reduse.

Rapid, deplasare grea la Buzău, U Cluj favorită cu Slatina

Rapid se află în situaţie dificilă, după ce justiţia a decis că trebuie să plătească sume considerabile unor foşti jucători sau angajaţi, iar în lupta pentru play-off a plecat prost, cu un 2-2 acasă cu Ripensia, după ce a avut avantaj de două goluri. Un rezultat negativ la Buzău ar complica şi mai mult situaţia giuleştenilor.

Vineri pe teren se va afla altă echipă cu pedigree care trage la primele şase locuri. U Cluj, învingătoare în prima etapă din acest an pe terenul Viitorului Târgu Jiu, rivală directă, poate adăuga alte trei puncte, pe teren propriu, pentru că primeşte vizita uneia dintre cele mai slabe echipe din Liga 2, CSM Slatina.

Ripensia – Csikszereda, meci foarte echilibrat pe malurile Begăi

Sâmbătă se joacă alte cinci întâlniri, majoritatea implicând şi echipe care se bat la promovare. O partidă foarte echilibrată va fi pe malurile Begăi, între Ripensia şi Csikszereda, echipa susţinută financiar de guvernul de la Budapesta fiind una dintre revelaţii  şi mmentan ocupă locul 5.

CS Mioveni e mare favorită acasă în faţa Comunei Recea, o altă formaţie care a trăit cu sabia deasupra capului în această iarnă în privinţa supravieţuirii. Argeşenii au început sezonul mai slab, având şi un lot mult schimbat faţă de sezonul trecut, dar acum au ritmul unei echipe care să încerce intrarea în play-off.

Dunărea Călăraşi, deplasare în Valea Domanului

Dunărea Călăraşi, care a început cu un 1-1 pe teren propriu cu Farul, va merge la Reşiţa, acolo unde rossoneri şi-au mai revenit şi pot spera justificat că vor evita retrogradarea. Nu va fi deloc un meci uşor pentru echipa lui Cristi Pustai în Valea Domanului.

O altă candidată la promovare este ASU Poli Timişoara, echipa care îl are manager pe Dan Alexa. Bănăţenii vor merge la Slobozia, unde Unirea lui Adi Mihalcea stă pe o poziţie precară în clasament.

Liderul Craiova, la primul meci din 2021

Duminică are loc meciul Farul Constanţa – Viitorul Târgu Jiu. Dobrogenii au 21 de puncte, la trei lungimi de mirificul loc 6, deci nu au pierdut şansele, în timp ce Viitorul, după cinci victorii consecutive care o urcaseră pe locul 2, a pierdut acasă cu U Cluj şi un alt rezultat negativ pe malul Mării ar putea să o arunce chiar în afara zonei play-off.

Liderul FC U Craiova 1948 joacă marţi, 2 martie, primul meci din 2021, pentru că etapa trecută a stat. Oltenii vor evolua în apropiere de Capitală, la Chiajna, un meci dificil, pentru că ilfovenii au mare nevoie de puncte pentru a-şi îmunătăţi situaţia din clasament. Craiovenii trebuie să se descurce după ce patronul Adrian Mititelu a ajuns în spatele gratiilor pentru o bună perioadă de timp.

ADVERTISEMENT
Tags: