Fotbal intern

Live Blog Liga 2 etapa a 18-a. FC U Craiova – CS Mioveni 1-2. Oltenii rămân pe primul loc, în ciuda eşecului

09.03.2021 | 19:00
Live Blog Liga 2 etapa a 18a FC U Craiova  CS Mioveni 12 Oltenii raman pe primul loc in ciuda esecului
ADVERTISEMENT

U Craiova 1948 a pierdut 1-2 cu Mioveni în epilogul etapei a 18-a, dar a rămas pe prima poziţie a clasamentului. Totuşi, ASU Poli Timişoara, graţie victoriei cu 1-0 în faţa lui Metaloglobus a egalat liderul la puncte. Csikszereda s-a apropiat şi ea la 3 puncte, după 3-1 pe terenul lui Rapid, care a ajuns pe locul 8. Primele 12 formaţii sunt despărţite de doar 7 puncte, iar la retrogradare, cinci din ultimele 6 clasate au remizat.

Programul etapei a 18-a din Liga 2

Marți, 9 martie

  • FC U Craiova 1948 – Mioveni 1-2 (Compagno 52 / Işfan 80, Huyghebaert 81 autogol)
  • FC U Craiova a reuşit să trimită mingea în poartă în minutul 86 prin atacantul Claudiu Bălan, dar arbitrul asistent a ridicat fanionul pentru o poziţie de ofsaid. Reluările tv ar arătat însă că arbitrul a greşit, iar poziţia olteanului era una regulamentară.
ADVERTISEMENT

Sâmbătă, 6 martie

  • Aerostar Bacău – Pandurii Tg. Jiu 1-1 (Popescu 47 / Dodoi 18)
  • CSM Slatina – Farul 1-1 (Radu 46 / Damașcan 71)
  • Gloria Buzău – Unirea Slobozia 2-0 (Tucaliuc 8, Dinu 64 – a.g.)
  • Rapid – Csikszereda 1-3 (Bălan 65 – pen. / Bauza 55, Csuros 56, Jebari 86)

Duminică, 7 martie

  • Viitorul Tg. Jiu – CSM Reșița 2-1 (Cioiu 38)
  • Dunărea Călărași – Ripensia 2-2 (Pușcaș 45, 86 / Sokovic 74, 84)
  • ASU Poli Timișoara – Metaloglobus 1-0 (Plazonja 19) 
ADVERTISEMENT

Luni, 8 martie

  • Comuna Recea – U Cluj 1-0 (Coman 54 pen)
  • Penalty-ul din care Coman a deschis scorul a fost unul extrem de ușor dictat de arbitrul central Mihai Amorăriței, care s-a consultat și cu tușierul Răzvan Nistoran. Arbitrul a considerat fault duelul umăr la umăr dintre Carol Taub și Alin Fica, spre stupefacția oaspeților (vezi video)


Lui Nicolae Grigore i s-a făcut rău după Rapid – Csikszereda 1-3

UPDATE, 6 martie, ora 16:05 / La conferința de presă de după înfrângerea cu Csikszereda, din partea giuleștenilor a venit să ofere declarații secundul Mihai Iosif. El a explicat că lui Nicolae Grigore i s-a făcut rău și a rămas la vestiar. „Am venit eu, din cauza faptului că Grig (n.r. Nicolae Grigore) nu se simte bine. Nu sunt sub nicio formă vreo săgeată sau la înaintare. Efectiv, a trăit meciul la intensitate maximă şi nu se simte bine. Se simte sleit de puteri total, pentru că a trăit meciul la o intensitate foarte mare, iar el e nu doar colegul meu, ci şi prietenul meu foarte bun”, a spus Mihai Iosif.

ADVERTISEMENT

Lupta în față rămâne foarte strânsă, cu nu mai puțin de 11 echipe care speră la a se clasa între primele șase. Poate doar liderul FC U Craiova 1948, 31 de puncte, să se simtă ceva mai în siguranță pentru că între olteni și locurile 9-11, toate cu 24 de puncte, sunt totuși șapte lungimi diferență și e greu de crezut că ele ar putea fi recuperate.

În această etapă cel mai disputat meci, după pozițiile în clasament ale celor două echipe, va avea loc sâmbătă, de la ora 12:00, în Capitală, între Rapid și Csikszereda. Bucureștenii au început foarte prost minreturul, cu două rezultate de egalitate și au 27 de puncte, ocupând locul 5.

ADVERTISEMENT

Harghitenii, neînvinși și ei de șase meciuri și cu sprijin financiar consistent de la guvernul de la Budapesta, sunt pe locul 7, cu 25 de puncte și ar fi putut fi acum la egalitate cu Rapid, dacă nu erau egalați pe final de meci etapa trecută la Timișoara, de către Ripensia. Care Ripensie i-a încurcat și pe giuleșteni cu un meci înainte, 2-2 la București de la 2-0 pentru gazde.

Liderul din Cetatea Băniei va încheia etapa marți seară pe teren propriu, în compania celor de la Mioveni, care sunt una dintre echipele cu 24 de puncte și care trebuie să riște totul pentru a forța victoria, pentru că altminteri va pierde probabil teren decisiv în lupta pentru cele șase locuri. Craiova nu mai este aceceași echipă dominantă de acum câteva luni, dar zestrea de puncte acumulată o menține încă fără emoții pe primul loc.

Ocupanta locului secund, ASU Poli Timișoara, joacă acasă cu Metaloglobus, altă echipă cu 24 de puncte. Bănățenii au 28, dar nu sunt suficente pentru a fi siguri de play-off. Bucureștenii dacă pierd coboară practic din trenul speranțelor de play-off, așa încât sigur vor veni să dea lovitura și nu degeaba managerul Dan Alexa a cerut multă concentrare și atenție alb-violeților.

Petrolul a urcat pe locul 3 însă va sta în această rundă. Dunărea Călărași, care joi seara a avut acasă sfertul de Cupa României cu Dinamo, joacă duminică, tot acasă, cu incomoda Ripensia Timișoara, o formație care are un joc defensiv foarte deranjant. Călăreșenii ar face un mare pas spre play-off cu o victorie.

De faptul că nu joacă Petrolul poate profita un alt nume glorios al fotbalului românesc ajuns în al doilea eșalon, U Cluj. Studenții de pe Someș vin după eliminarea din sferturile Cupei, acasă cu Viitorul Târgu Jiu și acum se pot concentra doar pe campionat. Vor juca pe terenul celor de la Comuna Recea, o echipă din zona inferioară și cu o victorie ar urca pe loc de play-off.

Și performera Cupei României, Viitorul Târgu Jiu, poate sări peste Petrolul în clasament dacă se va impune pe teren propriu în fața lui CSM Reșița. Echipa lui Flavius Stoican nu are nici un nume important în lot, dar compensează prin organizarea jocului și disciplină tactică.

 

ADVERTISEMENT