Fotbal intern

Live Blog Liga 2, etapa a 19-a. Nicolae Grigore și-a dat demisia de la Rapid după eșecul de la Slobozia

14.03.2021 | 16:39
Live Blog Liga 2 etapa a 19a Nicolae Grigore sia dat demisia de la Rapid dupa esecul de la Slobozia
ADVERTISEMENT

Pe parcursul a patru zile, începând de joi, 11 martie, şi până duminică, 14 martie, au loc partidele din cadrul etapei a 19-a din Liga 2. Şi figurează în program multe întâlniri cu implicaţii majore în lupta pentru ocuparea unui loc în prime 6 şi de a participa astfel la play-off-ul de promovare în prima divizie.

Programul etapei a 19-a din Liga 2

Duminică, 14 martie

  • Unirea Slobozia – Rapid 2-1 (Toma 18 pen., Diarra 73 / Hlistei 52) – VEZI VIDEO

Unirea Slobozia: Gurău – Ghiță, Lazăr, Ibrian, Toma, Vl. Suciu (76 Afalna), Trașcu, Danciu, S. Diarra, Adăscăliței, M. Ciobanu. Rezerve: Poiană, I. Dinu, Lemnaru, Ozkara, Năstase, Afalna, Negoiu, Răduca, Ad. Moldovan. Antrenor: Adrian Mihalcea

ADVERTISEMENT

Rapid: Moldovan – I. Voicu, Dandea, Zunic (76 Drăghiceanu), Florică (46 Pănoiu) – Jorza (46 Hlistei), R. Lazăr – Sefer (70 R. Ilie), Al. Ioniță, D. Benzar (46 Goge) – Ad. Bălan. Rezerve: Drăghia, Goge, Nastos, Bg. Barbu, Pănoiu, Oct. Ursu, R. Ilie, Drăghiceanu, Hlistei. Antrenor: Nicolae Grigore

Min. 18: GOOOL UNIREA! Florică pierde o minge în propriul careu, apoi îl faultează clar pe Adascăliței. Penalty pentru gazde, transformat cu siguranță de Toma. Unirea Slobozia – Rapid 1-0

ADVERTISEMENT

Min. 22: Alexandru Ioniță este ținut în careu de fundașii Unirii, însă arbitrul nu acordă penalty pentru giuleșteni.

Min. 52: GOOOL RAPID! Abia intrat pe teren la pauză, Hlistei restabilește egalitatea. Unirea Slobozia – Rapid 1-1

ADVERTISEMENT

Min. 73: GOOOL UNIREA! Diarra interceptează o pasă trimișă spre propriul portar de Zunic, îl lobează pe Moldovan și înscrie în poarta goală. Unirea Slobozia – Rapid 2-1

Min. 86: Ionuț Voicu este eliminat pentru proteste.


  • FK Csikszereda – Dunărea Călăraşi 0-1 (Kanda 52)

FK Csikszereda: Rybansky – Palmeș, Kelemen, Apro, Bor – Csuros, Casiadi – Bara, Schieb, Meszaros – Bauza. Antrenor: Valentin Suciu

ADVERTISEMENT

Dunărea Călărași: Began – Rus, Șandru, Lopez, Petre – Pușcaș, Bedea, Cârstocea – Alami, Kanda, Alexandru. Antrenor: Cristi Pustai

Min. 52: GOOOL DUNĂREA! Pasa lui Cârstocea îl lasă pe Kanda singur în fața porții goale, iar atacantul Dunării îndeplinește o simplă formalitate. FK Csikszereda – Dunărea Călărași 0-1


Sâmbătă, 13 martie

  • CSM Reşiţa – CSM Slatina 1-1 (Buș 37 / Stoica 28)
  • Farul – Comuna Recea 3-2 (Banyoi 36, 68, A. Stoica 86 / Coman 69, 90+3)
  • Metaloglobus – Gloria Buzău 5-1 (Botic 8, Mendes 35, 58, Ov. Herea 48, 53 / Tucaliuc 25)
  • Pandurii Tg. Jiu – ASU Poli Timişoara 1-1 (Acosta 20 / Codrea 26)
  • Ripensia – Viitorul Tg. Jiu 0-2 (Țegle 30 pen., Prejmerean 61)

Vineri, 12 martie

  •  U Cluj – FC U Craiova 1948 1-0 (Pop 70) VEZI CELE MAI IMPORTANTE FAZE

U Cluj: Muţiu – Dican, Telcean, Taub, Acka – Filip, Meşter – Golan, Ribeiro, Pîrvulescu – Gavra

FC U Craiova: R. Popa – Git, Paramatti, Ispas, Huyghebaert – Baeten, Pop, Cristea – Negru, Bălan, Munteanu


Joi, 11 martie

  • Concordia Chiajna – Petrolul 0-0 – VEZI CELE MAI IMPORTANTE FAZE

Concordia Chiajna: Chesneau – Borța, Marc, L. Ion, Cherecheș – Al. Lazăr, Piper, Hergheligiu, Gab. Deac – Llullaku, Cocoș. Antrenor: Claudiu Niculescu

Petrolul: Kitanov – Bărboianu, Meijers, V. Lică, Țicu – Constantinescu, R. Moise – Nir Lax, Pol Roige, Pană – Buhăescu. Antrenor: Viorel Moldovan

Nicolae Grigore este gata să demisioneze de la Rapid după înfrîngerea cu Unirea Slobozia

UPDATE 14 MARTIE, ora 15:56 / Rapid a suferit o nouă înfrângere în Liga 2, 1-2 în deplsare cu Unirea Slobozia, și este în pericol să rateze play-off-ul de promovare în Liga 1.

„Este un rezultat dezastruos pentru noi. Explicaţii prea multe nu cred că sunt sau poate mi-ar fi greu să găsesc în momentul ăsta. Doar faptul că nu am reuşit să gestionăm anumite momente, nu am reuşit să rămânem calmi, am fost taxaţi pe nişte greşeli individuale.

De fiecare dată când adversarul nostru a ajuns la poarta noastră, atât în prima repriză, cât şi în a doua, au reuşit să marcheze. Prima dată au reuşit să obţină un penalty, iar în a doua repriză, când presam şi speram să înscriem, adversarul a reuşit să înscrie golul 2, care ne-a tăiat aripile.

După aceste rezultate, două egaluri şi două înfrângeri, evident că suntem în criză. Mi-e greu să vorbesc acum despre soluţii. Probabil că vom avea o discuţie cu cei din conducere pentru viitor ca echipa să se redreseze. În mare măsură decizia este luată, sunt decis să renunț. Nu i-am anunţat încă pe jucători, i-am încurajat pentru că azi au avut o atitudine bună.

Am fost mândru de atitudinea lor, de cum s-au luptat, doar că au fost anumite greşeli care au făcut să pierdem acest meci. Dar, ca atitudine, băieţii s-au implicat şi au făcut tot ce a depins de ei”, a declarat Nicolae Grigore la finalul meciului de la Slobozia.

Nicolae Grigore a demisionat din funcția de antrenor principal al Rapidului, la finalul partidei cu Unirea Slobozia.

Mulțumim, Grig, și mult succes în continuare!

Publicată de FC Rapid 1923 pe Duminică, 14 martie 2021


FC U Craiova l-a demis pe Ovidiu Stângă după eșecul cu U Cluj

UPDATE 13 MARTIE, ora 19:28 / Rezultatele catastrofale înregistrate de FC U Craiova în 2o21, două înfrângeri și un egal, i-au fost fatale antrenorului Ovidiu Stângă, care a fost demis sâmbătă.

„Fotbal Club Universitatea 1948 și Ovidiu Stângă au reziliat contractul de comun acord. Îi mulțumim antrenorului pentru efortul depus și îi urăm succes pentru provocările următoare! Un nou antrenor va fi numit cel târziu până luni!”, este comunicatul oficial al clubului oltean.

➡️ Fotbal Club Universitatea 1948 și Ovidiu Stângă au reziliat contractul de comun acord. Îi mulțumim antrenorului…

Publicată de Fotbal Club Universitatea 1948 pe Sâmbătă, 13 martie 2021


ȘTIRE INIȚIALĂ 11 MARTIE, ora 15:45

Farul reintră puternic în lupta pentru play-off după victoria la „masa verde” cu U Cluj

Ca urmare a eşecului suferit incredibil în ultimele zece minute ale meciului jucat acasă cu Mioveni de către liderul FC U Craiova 1948, în care oaspeţii au revenit de la 0-1 în doar două minute, lupta pentru play-off a devenit şi mai pasionantă, oltenii fiind egalaţi la puncte de ASU Poli Timişoara.

La acest moment, în această cursă pentru a prinde un loc în primele şase sunt angrenate nu mai puţin de 12 echipe, cele mai puţine şanse avându-le Metaloglobus, echipă ce ocupă locul 12 cu 24 de puncte, în timp ce Viitorul Tg. Jiu, echipa de pe locul 6, are 28 de puncte.

După ce a primit victoria la „masa verde” în meciul cu U Cluj, Farul a reintrat puternic în cărțile pentru ocuparea unui loc de play-off, fiind acum pe poziția a 5-a, cu 28 de puncte.

U Cluj – FC U Craiova este șocul etapei a 19-a din Liga 2

Este o rundă cu multe jocuri directe pentru zona de play-off. Cel mai tare meci din program se va juca vineri, 12 martie, pe frumoasa arenă de pe Someş şi faţă în faţă se vor afla U Cluj şi FC U Craiova, două echipe care vin după duşuri de gheaţă în ultima rundă. Clujenii au pierdut la Recea cu 0-1, în timp ce oltenii s-au văzut învinși cu 1-2 pe teren proriu de CS Mioveni.

Este evident că trimiterea în spatele gratiilor a patronului Adrian Mititelu a bulversat serios situaţia la FC U Craiova 1948, echipă care nu mai are deloc pasul sigur care o adusese în postură de lider detaşat şi, dacă vor continua, aşa oltenii riscă serios să piardă tot ceea ce au agonisit până acum.

ASU Poli Timişoara, mari şanse să preia fotoliul de lider

Echipa care este la egalitate de puncte cu FC U Craiova, respectiv ASU Poli Timişoara, are toate şansele să devină noul lider după această rundă, întrucât are parte de cel mai lejer meci, deplasare la Târgu Jiu, pentru meciul cu codaşa Pandurii. Dacă oltenii nu câştigă pe Someş, ceea ce pare destul de puţin probabil, atunci bănăţenii vor urca pe primul loc.

Pe nebăgate în seamă, oraşul hocheiului românesc, Miercurea Ciuc, a ajuns foarte aproape de prima mare performanţă în fotbal, ocupând acum locul 3 după victoria de la Bucureşti cu Rapid şi urmând să joace acasă o partidă foarte importantă cu Dunărea Călăraşi, locul 4, ambele având acelaşi număr de puncte, 28. Harghitenii sunt neînvinşi de nouă jocuri şi se vede că banii primiţi de la guvernul Ungariei, la fel ca la Sepsi, fac minuni.

Rapid caută prima victorie din 2021 la Slobozia

O deplasare grea are echipa de pe locul 5, merituoasa semifinalistă a Cupei României, Viitorul Târgu Jiu. Grea pentru că va juca la Timişoara cu Ripensia, o formaţie în evidentă creştere de formă în ultimele runde şi care a fost la un pas de a învinge Dunărea la Călăraşi în etapa precedentă. Ripensia e o echipă grea şi care pierde rar pe teren propriu.

Alte două jocuri interesante, care privesc zona de play-off, sunt Unirea Slobozia – Rapid şi Concordia Chiajna – Petrolul. Rapid nu are nicio victorie în 2021 şi acum va întâlni echipa pregătită de Adi Mihalcea. Petrolul va de replica ilfovenilor, care avându-l pe Claudiu Niculescu pe bancă au devenit mult mai bine aşezaţi pe teren şi mai dificil de învins.

ADVERTISEMENT