Fotbal intern

Live Blog Liga 2 etapa a 20-a. FC U Craiova 1948 – Farul s-a terminat 0-0. Zicu visează la play-off

23.03.2021 | 21:52
Live Blog Liga 2 etapa a 20a FC U Craiova 1948  Farul sa terminat 00 Zicu viseaza la playoff
ADVERTISEMENT

Liga 2 se apropie de finalul sezonului regulat. În ultimul meci, FC U Craiova a remizat cu Farul, scor 0-0. În urma acestui rezultat, constănțenii tremură în ultima rundă pentru calificarea în play-off-ul de promovare în primul eșalon.

Programul etapei a 20-a din Liga 2

Marţi, 23 martie

FC U Craiova 1948 – Farul 0-0

Luni, 22 martie,

Viitorul Tg. Jiu – Csikszereda 0-0

Duminică, 21 martie

Rapid – Dunărea Călăraşi 4-0

Sâmbătă, 20 martie

Aerostar Bacău – Concordia Chiajna 0-1

Comuna Recea – CSM Reşiţa 6-0

CSM Slatina – Ripensia 0-1

Gloria Buzău – Pandurii 1-1

Unirea Slobozia – Metaloglobus 0-1

Petrolul – Mioveni 0-1


UPDATE, 23 martie, ora 21:54 / Ianis Zicu, antrenor Farul Constanța: ”Cred că ați văzut că am încercat să câștigăm. Din păcate, nu am marcat, dar sunt bucuros că am astfel de jucători. În decurs de un an, am făcut o echipă care să pună probleme Craiovei și să nu le dea prea multe șanse.

ADVERTISEMENT

Azi am obținut doar un punct, dar e un punct care ne ajută în continuare. Clujul e afară, Petrolul e afară. E afară Călărași sau Viitorul. Sunt șanse, mergem înainte cu încredere. Se vor juca 100% și nu am niciun dubiu că se va întâmpla ceva care să nu fie în regulile fair-play-ului.

Cred că am arătat bine, nu am arătat ca o echipă speriată. Eu n-am considerat niciodată că în ultima etapă stăm, ci că noi am jucat primii. Am jucat noi, acum așteptăm o minune, deși nu e o minune, e un lucru firesc și avem nevoie de puțină șansă.

ADVERTISEMENT

După ce am văzut ultimele meciuri și ce erori de arbitraj au fost… inclusiv la Slatina. Petrolul a ieșit cum a ieșit, Clujul a ieșit cum a ieșit. Avem 32 de puncte, ne mândrim cu ele și ne dau șanse să rămânem în primele șase. Nu am de ce să vorbesc de plecare. Am încredere că ne putem bate pentru promovare.

Nu lucrul ăsta contează. Sunt mândru de ce s-a întâmplat. Sunt echipe de Liga 2 cu bugete mai mari decât ale noastre. Noi avem buget de 500-600 de euro. Cum să mă gândesc că aș putea să retrogradez cu acești băieți care au luptat și merită toate felicitările?”

ADVERTISEMENT

UPDATE, 22 martie, ora 21:42 / Valentin Suciu, antrenor Csikszereda: „Nu am cuvinte, sincer, nu am cuvinte. Băieții au muncit un an întreg, a fost un meci frumos. De arbitraj n-am ce să spun, ei își iau baremul și merg acasă, noi mergem cu coada între picioare.

Explicație nu a putut să-mi dea arbitrul, așa a văzut dânsul. O fi fost ofsaid, dar după 7-8 secunde a intervenit VAR-ul, se pare că avem și noi VAR”.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 22 martie, ora 21:32 / Flavius Stoican, antrenor Viitorul Pandurii Târgu Jiu: „Am venit cu sufletul deschis. Mă bucură faptul că am ajuns pe primul loc, noi am vrut să câștigăm, dar nici nu știu cum sunt calculele în momentul de față. Am întâlnit o echipă foarte bună, care nu știu de ce se află pe un loc așa de jos. Noi mergem să jucăm fotbal oriunde. Călărași vine după o înfrângere usturătoare, nu va fi ușor, dar importante e ca la finalul partidei să știi că ai dat totul pe teren. Nu e nimic întâmplător la noi, se muncește din greu”.


Suporterii Petrolului au lut foc după eșecul cu Mioveni

UPDATE, 20 martie, ora 18:11 / Fanii echipei Petrolul Ploiești cer demisia antrenorului Viorel Moldovan și i-au criticat pe jucători pe rețelele de socializare după înfrângerea cu CS Mioveni. ”Lupii galbeni” pot rata intrarea în play-off, ceea ce ar însemna că vor rămâne pentru al patrulea sezon consecutiv în Liga 2.

”Cine sa marchezeun gol? Balint, Buhăcescu, Constantinescu? Catastrofe toți! Nu mă mai surprinde nimic la echipa asta”, ”Schimbare din temelii!!! Afară cu acești nenorociți care și-au bătut joc de mii de suporteri”, sunt mesajele fanilor.

”Mai mult nu se poate. Promovarea s-a pierdut pe Ilie Oană. Câte meciuri au fost pierdute? Dacă am luat bătaie de la Bacău?!? Nu merităm promovarea. Cu aceste ciurucuri am dorit promovarea? Nu se vrea să se promoveze. Atât și nimic mai mult. Petrolul nu va mai promova niciodată cu astfel de jucători. Durere mare”, a scris un alt suporter.

”Antrenorii nu pot sta la antrenamente să învețe jucătorii să dea o centrare sau o pasă lungă. În România, nu se cumpără jucători, ci se achiziționează liberi de contrat,i ar Petrolul nu i-a luat pe cei potriviți. Mai bine cresc o generație plecând de la juniori, dar nimeni nu are de gând să abordeze proiecte serioase”, a notat altul.

”Stăm în B, jucăm dimineața, spălam bani, fac alții burta mare pe spinarea echipei! Când am zis 1-1, am avut speranțe mari… Să va fie rușine, voi fotbal nu jucați!” sau ”Gata! Să ai obiectiv promovarea și să nu termeni în primele 6 în urma sezonului regulat… fără cuvinte!”, sunt alte comentarii.

”Moldovan a fost pentru Rapid… era singura șansă să producă surpriza… chiar sunteți chiori???”, ”Nu meritați aprecierea noastră… dacă nu vreți sa promovați, de ce mai stați aici? Să vă bateți joc de noi? Nu vă e rușine?” și ”Dacă aveți puțină demnitate, plecați cu toții, de la conducere până la ultimul jucător. FACEȚI DE RUȘINE PLOIEȘTIUL! RUȘINE, RUȘINE, RUȘINE!”, au mai scris fanii.


Todoran a plecat de la CSM Slatina

UPDATE, 20 martie, ora 18:09 / Antrenorul echipei CSM Slatina, Dinu Todoran, și-a anunțat demisia după înfrângerea din Partida cu Ripensia Timișoara.

Todoran a rezistat doar doar meciuri pe banca celor de la Slatina în care nu a obținut niciun punct. CSM Slatina este pe locul 18 din 20 de echipe în liga secundă, cu 15 puncte acumulate în 18 runde.


Lupta pentru primele şase locuri, care permit să fie atacată de către primele două clasate promovarea directă în Liga 1 iar locul 3 să dea baraj cu antepenultima formaţie din primul eşalon, este pur şi simplu incredibilă, pentru că matematic nu mai puţin de 11 echipe păstrează şanse.

În această rundă echipele care vor sta va fi ASU Poli Timişoara şi U Cluj. ASU Poli are 32 de puncte şi deşi nu a făcut etapa trecută decât 1-1 pe terenul lanternei roşii Pandurii Târgu Jiu, rezultat absolut surprinzător, a devenit noul lider, ca urmare a faptului că s-a continuat criza celor de la FC Universitatea Craiova 1948, învinsă la Cluj. U Cluj are 29 de puncte, e pe locul 6, pe care însă îl poate pierde după această etapă.

Craiova 1948 joacă acasă cu echipa lui Ciprian Marica

În aceste condiţii este foarte probabil ca bănăţenii să fi stat doar o singură etapă în fotoliu, însă important este că are toate şansele să rămână în top 6. Patru sunt meciurile de foc ale acestei etape care pot avea implicaţii majore în stabilirea primelor şase locuri.

FC U Craiova 1948, care a luat doar un punct în ultimele trei meciuri, riscă enorm, pentru că joacă acasă cu Farul Constanţa, echipa patronată de Ciprian Marica, ambele având câte 31 de puncte, după ce dobrogenii au primit victoria la masa verde cu U Cluj. Oltenii sunt în evidentă degringoladă, antrenorul Ovidiu Stângă a fost demis, iar fanii ameninţă cu represalii pe jucători.

Ultimele şanse pentru Rapid şi Mioveni

Petrolul – Mioveni este de asemeni un meci cheie. Ploieştenii dacă bat iau o mare opţiune la calificare, pentru argeşeni nu există decât varianta celor trei puncte. Orice altceva decât victoria compromite aproape de zero şansele Miovenilor. Petrolul trebuie să învingă, în ultima etapă urmând a avea un alt meci infernal, la Cluj, unde ar da de fostul ei antrenor, Costel Enache.

Rapid – Dunărea Călăraşi este ultima şansă pentru giuleşteni de a salva situaţia delicată provocată de un un 2021 absolut dezastruos pentru ei. Însă vor avea în faţă pe Dunărea Călăraşi, una dintre puţinele echipe care au reuşit să câştige la Miercurea Ciuc. Cum Rapid nu are decât varianta 3 puncte călăreşenii pot găsi lejer spaţii pentru contre ucigătoare.

Viitorul Târgu Jiu, la un pas de calificare

Viitorul Târgu Jiu – Csikszereda este ultimul meci de totul sau nimic din zona play-off. Până etapa trecută harghitenii aveau o situaţie excelentă, cu mari şanse de a intra în play-off, dar au pierdut acasă cu Dunărea Călăraşi şi deja au fost proiectaţi până pe locul 8. Gorjenii lui Flaviu Stoican ar putea fi calificaţi cu o victorie, iar evoluţiile lor, cu o echipă fără nume, sunt de-a dreptul impresionante.

Este aşadar o etapă deosebit de importantă pentru aspiraţiile celor 11 candidate şi în  funcţie de rezultate este posibil să avem deja la finalul ei numele primelor echipe calificate oficial dar şi al celor pentru care speranţele îşi trag acum obloanele definitiv.

ADVERTISEMENT