Fotbal intern

LIVE BLOG Liga 2 etapa a 24-a. Program, rezultate, informații de ultimă oră. Petrolul câștigă cu Csikszereda și trece peste Rapid în clasament

08.03.2020 | 16:55
LIVE BLOG Liga 2 etapa a 24a Program rezultate informatii de ultima ora Petrolul castiga cu Csikszereda si trece peste Rapid in clasament
ADVERTISEMENT

Etapa a 24-a din Liga 2 are loc în weekend, pe durata a trei zile. Începe vineri, 6 martie și se încheie duminică, 8 martie. Trei dintre pretendentele la prima divizie, UTA, Rapid și FC Argeș, au meciuri ușoare la prima vedere și cu greu ne-am putea imagina alt rezultat decât victoriile lor.


UPDATE, 8 martie, 16:57 / În ultimul meci al etapei a 24-a, Petrolul s-a impus la limită la Miercurea Ciuc, scor 2-1 cu Csikszereda, și a urcat pe locul 5 în clasament, la un punct de locul 2 ocupat de CS Mioveni.

ADVERTISEMENT

Rezultatele de duminică: 

  • Csikszereda – Petrolul 1-2
  • Rapid – CSM Reșița 0-1


UPDATE, 8 martie, 15:20 / Ultimul meci al etapei a 24-a se joacă la Miercurea Ciuc, de la ora 15:00:

  • FINAL Csikszereda – Petrolul 1-2

UPDATE, 8 martie, 14:25 / Rapid a ratat șansa de a urca pe locul 2 în liga secundă. Formația lui Daniel Pancu a pierdut acasă, scor 0-1, cu CSM Reșița, și rămâne pe locul 5, cu 37 de puncte, la 10 în spatele liderului UTA și 2 mai puțin decât locul 2, CS Mioveni.

ADVERTISEMENT

La finalul meciului, dar și după golul Reșiței, elevii lui Pandu au fost huiduiți și ironizați de proprii fani.


UPDATE, 8 martie, 12:15 / Duminică evoluează alte două favorite la promovare. Pe arena ”Anghel Iordănescu” din Voluntari, Rapid întâlnește CSM Reșița. Apoi, la Miercurea Ciuc, Csikszereda primește vizita celor de la Petrolul.

ADVERTISEMENT

Meciul Rapid – CSM Reșița va fi probabil ultimul din România care se joacă cu spectatori în acest weekend. MAI a anunțat interzicerea activităților din România care implică participarea a mai mult de 1.000 de persoane până pe 31 martie.

  • FINAL Rapid – CSM Reșița 0-1

UPDATE, 7 martie, 18:54 / Rezultatele meciurilor de sâmbătă:

  • Concordia Chiajna – ASU Poli Timișoara 2-1
  • Ripensia – Dunărea Călărași 1-1
  • Farul – Turris 0-1
  • U Cluj – Metaloglobus 1-2
  • Pandurii – FC Argeș 0-4
ADVERTISEMENT


UPDATE, 6 martie, 19:24. Duelul dintre CS Mioveni și Gloria Buzău, primul din etapa a 24-a din Liga secundă, s-a încheiat la egalitate, scor 0-0.

Echipa lui Claudiu Niculescu rămâne pe locul 2 cu 39 de puncte, însă poate fi întrecută de Rapid. Giuleștenii pot urca pe poziție direct promovabilă cu un succes contra celor de la CSM Reșița, meci programat sâmbătă.


UPDATE, 6 martie, 17:11. Claudiu Niculescu revine oficial în fotbalul românesc. Vineri, de la ora 17:30, CS Mioveni, echipa la care ”Clau-gol” ocupă postul de director tehnic, primește vizita celor de la Gloria Buzău.

  • FINAL Mioveni – Buzău 0-0

LIVE BLOG Liga 2 etapa a 24-a

Cel mai echilibrat joc în privința zonei superioare se anunță a fi partida de la malul Mării dintre Farul și Turris Turnu Măgurele, echipă care de când a fost repreluată de Eric Linkar a început din nou să funcționeze la parametri superiori, așa cum o făcuse în primele șapte etape ale sezonului, când a condus plutonul.

Liderul UTA, care a început în mare trombă, 6-0 la Miercurea Ciuc și 3-0 acasă cu Ripensia, se duce la Snagov, pentru partida cu Sportul din localitate, echipă care dacă va mai exista va juca din viitorul sezon în al treilea eșalon, fiind la ani lumină de locurile salvatoare. Dacă totul va decurge conform normalității ar trebui să asistăm la un nou succes cu goluri multe în favoarea arădenilor.

Rapid ar putea profita de o nouă sincopă a Miovenilor

Ocupanta locului secund, Mioveni, a început foarte ezitant, cu un neașteptat eșec acasă în fața Viitorului Pandurii, după care a scos un punct important la Pitești, în derbyul județului Argeș. Acum primește vizita Gloriei Buzău, echipă fără obiectiv, dar care joacă un fotbal plăcut și care neavând stress poate pune probleme.

De un eventual pas fals al Miovenilor ar putea profita Rapid. Giuleștenii nu au marcat, dar nici nu au primit gol în 2020, făcând două egaluri albe, acasă cu Turris și la Timișoara, cu ASU Poli. Acum vine Reșița lui Dorinel Munteanu, echipă care se bate pe viață și pe moarte cu Csikszereda și Concordia Chiajna pentru salvare. Normal Rapid nu poate scăpa cele trei puncte.

Petrolul trebuie să bată în inima secuimii

FC Argeș, tot cu două egaluri, dar de 1-1, la Cluj și cu Mioveni, merge la Târgu Jiu, unde dă peste umbrele celor care au fost cândva Pandurii care eliminau Braga din Europa League. Se pune doar problema scorului la care piteștenii se vor impune, pentru a rămâne o candidată serioasă la promovare sau măcar la locul de baraj.

O altă echipă care are ambiții mari și care a schimbat banca tehnică în iarnă, împrospătând și lotul, este Petrolul. Victorie la primul meci, 2-0 cu Dunărea Călărași, dar apoi 0-0 cu Farul, ambele meciuri jucate acasă. Acum deplasare în inima secuimii, la Miercurea Ciuc, echipă care încă e prima peste linie, dar care a pornit în 2020 cu 0-6 acasă cu UTA.

Concordia Chiajna riscă: în doi ani din Liga în Liga 3

Concordia Chiajna riscă din ce în ce mai serios să reușească  o contraperformanță nedorită, adică o a doua retrogradare consecutivă după cea din vara trecută în Liga 2, acum spectrul Ligii a 3-a fiind tot mai aproape. Iar meciul din weekend, deși e acasă, se anunță foarte greu, cu ASU Poli Timișoara, care nu a mai pierdut de șapte etape.

Ripensia – Dunărea Călărași și U Cluj – Metaloglobus par a fi cele două jocuri fără miză, deși echipele gazdă ar mai trebui să facă niște puncte pentru a-și asigura repede permanența în a doua divizie pentru viitorul sezon. Ele au avans destul de mare față de Csikszereda, Reșița și Chiajna, dar paza bună trece întotdeauna primejdia rea.

Programul meciurilor din etapa a 24-a din Liga 2

Vineri, 6 martie, ora 17:30

Mioveni – Gloria Buzău

Sâmbătă, 7 martie, ora 11:00

Concordia Chiajna – ASU Poli Timișoara

Ripensia – Dunărea Călărași

Sportul Snagov – UTA

ora 12:00 Farul – Turris

ora 14:00 U Cluj – Metaloglobus

ora 17:00 Pandurii – FC Argeș

Duminică, 8 martie

ora 12:30 Rapid – CSM Reșița

ora 15:00 Csikszereda – Petrolul

Viitorul Pandurii stă.

ADVERTISEMENT