Fotbal intern

Live Blog Liga 2, etapa a 3-a. Petrolul surclasează Ripensia 5-0 / Rapid se mută din Regie.

15.09.2020 | 21:26
Live Blog Liga 2 etapa a 3a Petrolul surclaseaza Ripensia 50  Rapid se muta din Regie
ADVERTISEMENT

Etapa a 3-a din Liga 2 se întinde pe durata a patru zile, din motive de televizare. Începe sâmbătă, 12 septembrie, când are loc grosul partidelor, şi se încheie marţi, 15 septembrie. Fiind 21 de echipe, cea care stă în această rundă este Csikszereda.

Deja din aceste prime meciuri din noul sezon se văd câteva echipe care au ca obiectiv intrarea în play-off la finalul sezonului regulat, care nu va fi însă tur-retur, deci un singur joc fie acasă, fie afară.

ADVERTISEMENT

Nu îşi ascund aceste aspiraţii Rapid, U Cluj, Petrolul, Farul, Dunărea Călăraşi sau Concordia Chiajna, care cu golgeterul Llulaku, revenit în fotbalul românesc, poate probleme multor echipe.

Liga 2, programul etapei a 3-a

Duminică, 13 septembrie

  • Gloria Buzău – U Cluj 2-1 (Iurcu 72, 86 / Golan 15) – VEZI VIDEO

Min.86: GOOOL GLORIA BUZĂU! Greșeală a defensivei clujene de care profită același Iurcu. Gloria Buzău – U Cluj 2-1.

ADVERTISEMENT

Min. 72: GOOOL GLORIA BUZĂU! Iurcu reia în poartă centrarea lui Pârvulescu. Gloria Buzău – U Cluj 1-1.

Min. 15: GOOOL U CLUJ! Idan Goan scapă singur cu portarul gazdelor și îl învinge cu un șut plasat, la firul ierbii. Gloria Buzău – U Cluj 0-1.

ADVERTISEMENT

Luni, 14 septembrie

  • ASU Poli Timişoara – Farul 2-1 (Popovici 29, Plazonja 64 / Greu 89)

Marţi, 14 septembrie

  • Petrolul – Ripensia 5-0 (Bratu 7, Roige 41, Vajushi 49, Tudor 85, Diarra 87)

Sâmbătă, 12 septembrie

  • FC U Craiova – Dunărea Călăraşi 2-1 (Cristea 34, Bălan 90+4 / Fotescu 78)
  • CSM Slatina – Rapid 0-3 (Crișan 13, Hlistei 39 pen., Drăghiceanu 63 pen.) – VEZI VIDEO

Min. 63: GOOOL RAPID! Al doilea penalty pentru Rapid, transformat de Drăghiceanu. CSM Slatina – Rapid 0-3.

ADVERTISEMENT

Min. 40: GOOOL RAPID! Hlistei dublează avantajul oaspeților din penalty. CSM Slatina – Rapid 0-2.

Min. 13: GOOOL RAPID! Crișan reia cu capul în poartă o centrare a lui Hlistei. CSM Slatina – Rapid 0-1.

Min. 8: Sefer șutează puternic de la 30 de metri, balonul lovește transversala gazdelor.


  • Aerostar Bacău – CSM Reşiţa 0-1 (L. Buș 40)
  • Comuna Recea – Viitorul Târgu Jiu 3-4 (Coman 1, Micaș 66, Balha 87 / Dragu 8 pen., Paraschiv 27, Gîrbiță 54 pen., Șerbănescu 84)
  • Metaloglobus – Concordia Chiajna 1-1 (Ov. Herea 74 / Ciucureanu 78)
  • Pandurii Tg. Jiu – Turris Tr. Măgurele 0-5 (Voinea 42, 58, Niță 71, 90+3, Blănaru 81)
  • Unirea Slobozia – CS Mioveni 0-0

FK Csikszereda stă.

UPDATE 14 septembrie, ora 22:30 / Rapid se mută din Regie. În etapa a patra, giuleștenii vor avea de înfruntat pe Turris Turnu Măgurele, echipa pe care au împiedicat-o să promoveze în ultimul minut al rundei finale din sezonul precedent. Chiar dacă au anunțat că vor juca și meciurile din această stagiune în Regie, având în vedere că arena din Giulești încă nu este gata, rapidiștii vor disputa partida contra lui Turris pe stadionul din Buftea. Decizia a fost luată din cauza stării proaste a gazonului de pe stadionul „Sportul”. Prima partida pe care rapidiștii o vor juca la Buftea va avea loc sâmbătă, de la ora 14:30.

UPDATE 14 septembrie, ora 20:55 / Clubul Universitatea Cluj a anunțat în această seară, prin intermediul paginii oficiale de Facebook, că antrenorul Adrian Falub și-a dat demisia. Tehnicianul se desparte de gruparea clujeană după două înfrângeri în primele trei meciuri ale noului sezon de Liga 2. „U” a reușit să câștige meciul din prima etapă, contra lui Aerostar Bacău (1-0), însă a pierdut cu ASU Poli Timișoara (0-1) și Gloria Buzău (1-2).

Adrian Falub şi-a înaintat astăzi demisia din funcţia de antrenor principal.FC Universitatea Cluj îi mulţumeşte pentru munca depusă.

Geplaatst door FC Universitatea Cluj op Maandag 14 september 2020

UPDATE 12 septembrie, ora 12:06 / Suporterii echipei Pandurii au avut parte de o surpriză plăcută din partea clubului. În piața din centrul orașului Târgu Jiu, a fost instalat un ecran uriaș, pe care fanii au putut urmări partida contra lui Turris. Din păcate pentru ei,  scorul a fost unul dezstruos pentru favoriți.


Meciuri grele şi în această etapa a 3-a din Liga 2 pentru noile promovate

Nu mai au forţa din sezonul trecut, pierzând foarte mulţi jucători Mioveni şi Turris Turnu Măgurele, formaţii care în mod normal nu trebuie nici să aibă emoţii în zona de jos, fiind la această oră echipe de mijlocul clasamentului.

În schimb, pentru noile promovate se anunţă viaţă teribil de grea în Liga 2, ca şi pentru Pandurii Târgu Jiu, echipa salvată de apelul în instanţă de retrogradare din considerente financiare, pentru Ripensia şi pentru CSM Reşiţa.

Atenţie la Csikszereda, echipa cu mulţi străini şi mulţi bani de la guvernul Ungariei

Sunt de urmărit Craiova lui Adrian Mititelu, deşi e greu de crezut că ar putea să atace promovarea, dar e singura dintre noile venite care nu trebuie să aibă emoţii, şi Csikszereda, trupa din Miercurea Ciuc cu un buget fantastic pentru Liga 2 venit de la guvernul Ungariei. Deja la Miercurea Ciuc vorbim de un lot cu foarte mulţi străini, inclusiv spanioli şi sud-americani.

Aşadar, Rapid joacă la Slatina şi în mod normal este favorită să ia cele trei puncte, chiar dacă la Slatina tot oraşul se mobilizează pentru fotbal, lotul este modest şi obiectivul nu poate fi decât supravieţuirea. U Cluj joacă la Buzău, unde se câştigă greu puncte împotriva echipei lui Ilie Stan.

Craiova lui Mititelu are meci greu cu Dunărea Călăraşi

FC U Craiova – Dunărea Călăraşi e un examen tare pentru echipa la care Nicolo Napoli a fost instalat a nu se mai ştie câta oară şi care a scos cu mare noroc un 1-1 la Miercurea Ciuc în prelungiri, la o lovitură liberă bătută magistral de Anghelina.

Metaloglobus – Concordia Chiajna şi ASU Poli Timişoara – Farul sunt celelalte meciuri tari ale etapei, în care sunt implicate potenţiale echipe de play-off. Petrolul închide etapa marţi seară când e mare favorită acasă în faţa Ripensiei.

ADVERTISEMENT