Fotbal intern

Live Blog Liga 2 etapa a 4-a. U Cluj, victorie cu Unirea Slobozia! Două autogoluri au făcut diferenţa

22.09.2020 | 19:01
Live Blog Liga 2 etapa a 4a U Cluj victorie cu Unirea Slobozia Doua autogoluri au facut diferenta
ADVERTISEMENT

Liga 2 se întinde, conform noii organigrame, pe durata a patru zile, începând de sâmbătă, 19 septembrie, când au loc cele mai multe întâlniri, pentru ca duminică, luni şi marţi să fie programat câte un singur joc, din raţiuni de televizare.

După parcurgerea primelor trei etape ale unui sezon care se va opri după încheierea turului pentru a continua apoi cu cele două grupe, primele şase în play-off, restul în play-out, o singură echipă a acumulat punctaj maxim. Aceasta este Rapid, care a avut în faţă doar obstacole olteneşti şi le-a trecut pe toate: Viitorul Târgu Jiu, Pandurii Târgu Jiu şi CSM Slatina.

ADVERTISEMENT

Echipa pregătită din vară de Adrian Iencsi primeşte acum vizita celor de la Turris Turnu Măgurele, care sigur vin cu mare dor de revanşă după cele petrecute la ultimul meci direct, în ultima rundă de play-off, în care teleormănenii au condus cu 1-o la Bucureşti, rezultat care aducea o promovare istorică, dar Rapid a egalat în minutul 97, deşi nu mai avea nici o şansă, nici măcar la locul de baraj!

U Cluj – Unirea Slobozia 3-1 (Gavra 42, Dumbrăveanu 44-autogol, Gurău 58-autogol / Toma 12)

Rezultatele de până acum în Liga 2:

Luni, 21 septembrie

Csikszereda – Petrolul 1-2 (Bauza 58 / Vajushi 3 pen., 33) – VEZI AICI TOATE FAZELE IMPORTANTE


Duminică, 20 septembrie

Viitorul Pandurii Târgu Jiu – FC U Craiova 1948 2-4 (Șerbănescu min. 15, 69 / Munteanu min. 9, Bălan min. 45+1, Raicea min. 62, 80)

ADVERTISEMENT

Oltenii lui Nicolo Napoli au trecut pe primul loc al Ligii 2, după victoria cu 4-2 de pe terenul celor de la Viitorul Târgu Jiu. FC U Craiova 1948 a trecut peste Rapid la golaveraj. Astfel, orașul Craiova ocupă primul loc în Liga 1, prin echipa lui Cristiano Bergodi, dar și fotoliul de lider din Liga 2, prin FC U Craiova 1948.


Sâmbătă, 19 septembrie

Concordia Chiajna – Pandurii 4-0

Mioveni – Metaloglobus 0-1

CSM Slatina – Comuna Recea 2-0

CSM Reşiţa – ASU Poli Timişoara 0-0

Farul Constanţa – Gloria Buzău 2-2

Ripensia – Aerostar Bacău 2-0

Rapid – Turris 1-1 (Hlistei, min. 50, Damașcan, min. 93)

Rapid și Turris au încheiat la egalitate meciul de la Buftea, scor 1-1. Hlistei a deschis scorul în minutul 50, iar oaspeții au egalat în ultimul minut al prelungirilor prin Damașcan. Rapid continuă să fie lider, însă pierde două puncte într-un final de meci care le-a adus celor de la Turris răzbunarea pentru ce s-a întâmplat în ultima etapă a play-off-ului din sezonul precedent. Atunci, Turris a pierdut promovarea după ce a fost egalată de Rapid la ultima acțiune a unui joc disputat în Regie. Echipa lui Linkar este pe locul 10, cu cinci puncte.

ADVERTISEMENT

S-au încheiat meciurile desfășurate începând cu ora 11:00. Chiajna lui Bratu a spulberat-o pe Pandurii cu 4-0 și este pe locul 2, în vreme ce Dan Alexa continuă să fie neînvins alături de ASU Poli Timișoara. Bănățenii au remizat 0-0 pe terenul lui CSM Reșița și sunt pe locul 4 în acest moment. La egalitate au terminat și Farul și Gloria Buzău, 2-2, după ce constănțenii au condus cu 2-0.

Dacia Mioveni a pierdut acasă cu Metaloglobus, iar trupa lui Claudiu Niculescu nu a reușit să câștige nici de această dată, ajungând la patru meciuri fără victorie. Ripensia Timișpara a învins-o și ea pe Aerostar Bacău, care ajunge astfel la patru înfrângeri consecutive, din tot atâtea meciuri jucate. Pentru Ripensia, aceasta este prima victorie din noul sezon.

ADVERTISEMENT

Urmează să se mai joace astăzi partida dintre Rapid și Turris T. Măgurele. Dacă înving, alb-vișiniii vor acumula 12 puncte și își vor menține poziția de lideri ai clasamentului. FC U Craiova joacă și ea mâine, pe terenul celor de la Viitorul Pandurii Târgu Jiu, iar Petrolul merge luni la Miercurea Ciuc. Oltenii au șapte puncte după trei partide disputate, în timp ce petroliștii au acumulat șase puncte.


Rapid – Turris, reeditarea dramei din play-off în etapa a 4-a din Liga 2

A fost atunci mare dramă în vestiarul lui Turris, pentru că efectiv doar câteva secunde i-au despărţit pe băieţii lui Eric Linkar de intrarea în elita fotbalului românesc. Acum Rapid pare a fi una dintre echipele cu pretenţii îndreptăţite la play-off şi la promovare, în timp ce Turris a pierdut mulţi jucători şi nu a adus înlocuitori pe măsură.

Nou promovată FC U Craiova 1948 e şi ea neînvinsă, dar are şapte puncte şi pare a fi logodită cu Fortuna, pentru că în două meciuri a marcat în ultimul minut, pentru egalul de la Miercurea Ciuc, cu Csikszereda şi la succesul din ultima rundă, 2-1 acasă cu Dunărea Călăraşi.

Craiova lui Mititelu şi Poli Timişoara ţin pasul cu giuleştenii

Craiovenii patronaţi de Adrian Mititelu par a fi singura nou promovată capabilă să aspire foarte sus. Acum ar mai putea îmbogăţi zestrea în vecini, la Târgu Jiu, unde va întâlni Viitorul lui Flavius Stoican.

Şi ASU Politehnica Timişoara, la care a ajuns după despărţirea de Rapid Dan Alexa, pare a fi o formaţie bine pusă la punct. Are tot şapte puncte şi e neînvinsă, iar acum va juca tot în cecini un derby bănăţean în Valea Domanului, la CSM Reşiţa şi e greu de crezut că rossonerii le-ar putea pune probleme.

U Cluj şi-a pierdut antrenorul după trei etape

Petrolul a pornit cu stângul, cu un eşec în ultimul minut acasă cu Farul Constanţa, după care trupa lui Viorel Moldovan a pornit să îşi secere adversarii la scoruri fluvii: 4-0 la Reşiţa şi 5-0 acasă cu Ripensia. Urmează însă o deplasare grea la Miercurea Ciuc, Csikszereda având lot bun din banii primiţi de la guvernul Ungariei şi aducând inclusiv jucători sud-americani destul de calitativi.

În schimb, o altă candidată la promovare, U Cluj, după ce s-a impus firav cu 1-0 în prima etapă la Bacău, cu nou sosita Aerostar, a pierdut de două ori la rând, acasă cu ASU Poli şi la Buzău şi e foarte aproape să îl piardă definitiv şi pe Gabi Tamaş, după grava accidentare suferită chiar în prima etapă. Acum poate lua trei puncte cu Slobozia, dar de văzut cine va sta pe bancă după plecarea lui Adrian Falub.

Programul etapei a 4-a din Liga 2

Sâmbătă, 19 septembrie, ora 11:00

Concordia Chiajna – Pandurii

Mioveni – Metaloglobus

CSM Slatina – Comuna Recea

CSM Reşiţa – ASU Poli Timişoara

Farul Constanţa – Gloria Buzău

Ripensia – Aerostar Bacău

ora 14:30 Rapid – Turris

Duminică, 20 septembrie, ora 12:30

Viitorul Tg. Jiu – FC U Craiova 1948

Luni, 21 septembrie, ora 18:00

Csikszereda – Petrolul

Marţi, 22 septembrie, ora 19:00

U Cluj – Unirea Slobozia

ADVERTISEMENT