Fotbal intern

Live Blog Liga 2, etapa a 6-a din play-out. Comuna Recea va fi gazda manșei tur a barajului de menținere în Liga 2

09.05.2021 | 10:37
Live Blog Liga 2 etapa a 6a din playout Comuna Recea va fi gazda mansei tur a barajului de mentinere in Liga 2
ADVERTISEMENT

CSM Slatina, Pandurii Târgu Jiu, CSM Reșița și Aerostar Bacău sunt cele 4 echipe care au retrogradat direct în Liga 3, în timp ce Comuna Recea și Unirea Slobozia vor disputa un baraj în dublă manșă pentru a se stabili formația care va evolua și în sezonul următor în eșalonul secund.

Comuna Recea va fi gazda manșei tur a barajului de menținere în Liga 2

UPDATE 9 MAI, ora 10:35 / Duminică dimineața, la sediul FRF, a avut loc tragerea la sorți pentru stabilirea programului celor două meciuri, tur – retur, pentru menținerea în Liga 2. Barajul se va disputa între Comuna Recea și Unirea Slobozia, ocupantele locurilor 5 din cele două serii ale play-out-ului.

ADVERTISEMENT

În urma tragerii la sorți, s-a stabilit ca ACS Comuna Recea să dispute turul barajului pe teren propriu (15 mai), urmând ca returul să aibă loc o săptămână mai târziu (22 mai) la Slobozia.


Programul etapei a 7-a din play-out Liga 2

Sâmbătă, 8 mai

  • U Cluj – Comuna Recea 2-3 (Pop 53, 57 / Batin 12, Mărieș 67, Akhmatov 83)
  • Pandurii – Farul 1-2 (Acosta 71 / Damașcan 5, Savu 74)
  • Petrolul – Aerostar Bacău 2-0 (Buhăescu 58, 60)
  • Ripensia – Metaloglobus 1-0 (Golda 90+3)
  • Unirea Slobozia – CSM Reşiţa 1-0 (Dinu 47)
ADVERTISEMENT

Vineri, 7 mai

  • Gloria Buzău – Concordia Chiajna 0-3 (Cherecheș 15, Herghelegiu 51 pen., Llullaku 63)

Programul etapei a 7-a din play-off Liga 2

Vineri, 7 mai

  • Dunărea Călăraşi – Rapid 3-2 (V. Alexandru 48, 73-pen., Tudoran 52 / R. Ilie 1, Barbu 66)

Dunărea Călărași: Began – Rus, Wiktorski, Șandru, Sălceanu – Lopez, Pușcaș – Ciucur, Kanda, Fotescu – Alexandru Valentin; Rezerve: Krell – Bedea, Sîrbu, Bud, Țenea, Tudoran, Sava, Calu, Tache; Antrenor: Cristi Pustai

Rapid: Moldovan – Goge, Dandea, Nastos, Finica – Barbu, R. Costin – Sefer, R. Ilie, Hlistei – Ad. Bălan; Rezerve: Drăghia – Voicu, Ignat, Florică, Lazăr, Ursu, Pănoiu, D. Benzar, Al. Ioniță; Antrenor: Mihai Iosif

ADVERTISEMENT

  • ASU Poli Timişoara – FC U Craiova 1948 2-1 (Axente 17-pen., Codrea 28/ Compagno 47)

ASU Poli: Păduraru – Jurj, Bocșan, Scutaru, Pamfile – Radu, Codrea, Coadă, Ivanovici – Axente, Munteanu; Rezerve: Cuzmanovici, Mera, Manea, Casado, Plazonja, Ignea, Andrei, Radunovic, Sofran; Antrenor: Dan Alexa

FC U Craiova 1948: M. Enache – Gîț, Diakite, Ispas, Huyghebaert – Albu, C. Cristea, Baeten – Negru, Compagno, Voicu; Antrenor: Eugen Trică

ADVERTISEMENT

  • Csikszereda – CS Mioveni 2-2 (Casiadi 1, Pinter 51 / Blănaru 37, Coman 90+1)

Echipele de start:

Csikszereda: Gyenge – Takacs, Csonka, Apro, Bor – Csuros, Bara – Bauza, Jebari, Schieb – Rotar; Antrenor: Valentin Suciu

CS Mioveni: Popescu – Rădescu, Gheorghe, Iacob, Ișfan – Șerban, Veres – Coșereanu, Blănaru, Măr – Rusu; Antrenor: Alexandru Pelici

Evident, toţi ochii rămân în continuare aţintiţi asupra a ceea ce se petrece în play-off. Acolo unde, judecând după ultimele rezultate, se pare că FC U Craiova 1948 şi Rapid se îndreaptă spre mult aşteptatul moment al promovării. 

Pentru olteni este chiar o performanţă fantastică, pentru că echipa patronată de familia Mititelu a plecat de foarte de jos, de la nivelul campionatului judeţului Olt, pentru a urca pas cu pas pânâ la acest senzaţional moment. Iar ce va fi la anul în Craiova e greu de descris, cu două echipe purtând numele celebru al Universităţii împărţind cu siguranţă oraşul în două tabere.

FC U Craiova 1948 e singura neînvinsă, la un pas de promovare

La acest moment Craiova, singura neînvinsă, are 49 de puncte, trei peste giuleşteni, dar, cel mai important, nu mai puţin de şapte peste Mioveni, echipa de pe locul 3. Şapte puncte, cu patru etape rămase de jucat, reprezintă un avantaj aproape decisiv. Astfel, oltenii pot promova încă din această rundă dacă îşi vor câştiga meciul cu Poli Timişoara, iar Mioveniul nu câştigă cu Csikszereda.

Oltenii vor poposi pe malurile Begăi, pentru a întâlni pe Poli ASU Timişoara, echipă care abia etapa trecută a reuşit să obţină primul succes în play-off, 2-1 cu Dunărea Călăraşi. Un nou succes al echipei lui Eugen Trică ar putea fi sinonim, în anumită conjunctură, cu promovarea oficială în Liga 1.

Mioveni a pierdut teren după eşecul din Bănie

Pentru asta ar trebui ca Mioveni să se încurce la Miercurea Ciuc, cu o Csikszereda care şi are o singură victorie în acest play-off. O victorie a argeşenilor ar menţine cât de cât o presiune pe Rapid, dar dacă vor pierde şi giuleştenii vor câştiga la Călăraşi practic lupta pentru promovare se va încheia încă de acum şi va mai rămâne de stabilit doar cine merge la baraj.

Mioveni a avut un parcurs excelent până în etapa precedentă, când a cedat cu 4-2 în Cetatea Banilor la capătul unuia dintre cele mai spectaculoase jocuri din acest play-off. Argeşenii, care înaintea acelei partide erau la un punct în spatele Rapidului, se află acum la patru lungimi.

Dunărea Călăraşi, şanse mari la un loc în barajul de promovare

Rapid ajunge la Călăraşi, formaţia de pe locul 4, care a avut un play-off modest, o singură victorie, afară la Miercurea Ciuc. Acasă Dunărea a fost praf, călcată în picioare de Mioveni, egaluri cu Craiova şi ASU Poli, deci nici o victorie pe arena proprie.

Călăraşi are trei puncte peste Csikszereda pentru locul 4, ultimul de baraj, care va da piept cu locul 13 din Liga 1 şi după cum decurg lucrurile şi l-ar putea păstra chiar şi dacă nu va lua puncte în acest meci. Rapid este echipa mai bună şi are prima şansă.

ADVERTISEMENT