Fotbal intern

Live Blog Liga 2 etapa a 9-a. U Cluj merge ceas cu Enache pe bancă! “Șepcile roșii” sunt pe podium

26.10.2020 | 19:52
Live Blog Liga 2 etapa a 9a U Cluj merge ceas cu Enache pe banca Sepcile rosii sunt pe podium
ADVERTISEMENT

Etapa a 9-a din Liga 2 se joacă în acest weekend, începând sâmbătă, 24 octombrie, cu nu mai puţin de opt meciuri şi continuând cu câte un joc în următoarele două zile, încheindu-se luni, 26 octombrie. Cel mai aşteptat joc va avea loc duminică, 25 octombrie. Petrolul va primi vizita liderului neînvins FC U Craiova 1948.

Ambele echipe au obţinut şi calificarea în 16-imile de finală ale Cupei României, fază în care intră în joc echipele din primul eşalon. Însă obiectivul este de ambele părţi promovarea. Petrolul are deja două eşecuri pe teren propriu în acest sezon, arătând destulă vulnerabilitate faţă de evoluţiile din deplasare.

ADVERTISEMENT

Farul Constanţa şi Dunărea Călăraşi s-au impus pe stadionul Ilie Oană. Craiova nu a cunoscut eşecul şi deşi este antrenată acum de Dan Vasilică, fostul preparator al echipei în mandatul lui Nicolo Napoli. Petrolul pare a avea cel mai bun lot din eşalonul secund, însă Viorel Moldovan nu a găsit încă formula optimă de a obţine maxim de la aceşti jucători.

Program etapa a 9-a Liga 2

Luni, 26 octombrie, ora 18:00

  • CS Mioveni – U Cluj 0-1 (Negrean 59) VEZI VIDEO FAZELE

Sâmbătă, 24 octombrie, ora 11:00

  • Aerostar Bacău – Comuna Recea 2-3 (Moisii 4, Vraciu 78 / Văsălie 9, M. Coman 35, Bakmaz 62)
  • ASU Poli Timișoara – CSM Slatina 1-0 (Scutaru 43)
  • Unirea Slobozia – Dunărea Călărași 2-2 (Toma 10, Ene 71 / Şandru 2, Tudoran 47)
  • Metaloglobus – Miercurea Ciuc 2-1 (Bor 3-autogol, C. Herea 89 / Bara 75)
  • Pandurii Târgu Jiu – Ripensia Timișoara 1-2 (Remacle 3 / Tudor 42, 89)
  • Turris Turnu Măgurele – CSM Reșița 4-1 (Cioinac 11, Voinea 23, Niţă 28, 41 / Boboc 32)
  • Concordia Chiajna – Farul 1-2
  • Meciul Gloria Buzău – Viitorul Pandurii Târgu Jiu a fost amânat din cauza coronavirului
ADVERTISEMENT

Duminică, 25 octombrie, ora 15:00

  • Petrolul – FC U Craiova 0-1 (Baeten 12)

Clasament:

 


UPDATE, 25 octombrie, ora 17:48 / Petrolul ar fi putut scoate o remiză în meciul cu FC U Craiova, dar Leo Beleck a ratat un penalty în minutul 84. Însă, lovitura de pedeapsă a fost dictată eronat de arbitrul Ionuț Coza, după un plonjon teatral al lui Valentin Balint.


UPDATE, 24 octombrie, ora 14:00 / FANATIK a aflat că Florin Bratu are şanse mici să mai continue la Concordia Chiajna. Mircea Minea, primarul localităţii ilfovene, va purta duminică o discuţie cu antrenorul echipei, după rezultatele dezamăgitoare din Liga 2.

ADVERTISEMENT

Concordia Chiajna nu a mai câştigat un meci din 19 septembrie, timp în care a adunat patru înfrângeri şi o remiză. Cu toate acestea, ilfovenii au obţinut calificarea în următoarea fază a Cupei României, după 1-0 cu CS Mioveni.


Rapid stă în etapa a noua din Liga 2

Rapid nu a evoluat etapa precedentă, când ar fi trebuit să joace acasă cu Mioveni, ca urmare a cazurilor de coronavirus apărute în lot, iar efectele s-au văzut la mijlocul acestei săptămâni, când a fost eliminată din Cupa României de Progresul Spartac. Acum giuleştenii au timp să se refacă, pentru că în această etapă nu vor intra pe teren întrucât sunt programaţi să stea.

ADVERTISEMENT

ASU Poli Timişoara a depăşit infecţia de COVID căreia i-au căzut pradă temporar şapte jucători, dar la mijloc de săptămână a avut parte de un meci teribil de greu în Cupă, la Ghiroda, unde a fost 3-3 după 120 de minute şi bănăţenii au mers mai departe doar de la punctul cu var. Echipa managerului Dan Alexa poate obţine trei puncte acasă cu Slatina.

Metaloglobus, revelaţia neînvinsă până acum

A doua echipă neînvinsă este surpriza Metaloglobus, care ocupă locul secund. Bucureştenii au avut parte de 120 de minute intense în Cupă, la meciul cu Petrolul şi acum primesc acasă pe Csikszereda, calificată în Cupă tot după 120 de minute, pe terenul Braşovului. Metaloglobus e o adevărată fortăreaţă defensivă, foarte greu de străpuns, însă nu are nici un atac devastator.

Concordia Chiajna – Farul Constanţa este un joc între două foste echipe de Liga 1, dar în perioade total diferite, pentru că dobrogenii de mult nu au mai gustat aerul înălţimilor. Ambele reprezintă echipe decente, dar care nu par a avea forţa de a se implica în lupta pentru intrarea în primele şase locuri, deci în baraj.

Pandurii dau semne de trezire

Mioveni – Cluj este partida care va încheia această etapă luni. Mioveni pare a fi depăşit situaţia plecării a mai bine de jumătate din echipa care incredibil nu a reuşit promovarea în vară şi e încă în fază de omogenizare. U Cluj arată mai bine cu Costel Enache pe bancă, dar la Mioveni orice e posibil.

În fine, un cuvânt de spus şi despre Pandurii Târgu Jiu, ajunsă din fosta echipă cu rezultate bune în Europa (a eliminat-o pe Braga!) ultima clasată în eşalonul secund. Gorjenii au reuşit la Reşiţa primele puncte stagionale şi acum vor să repete isprava acasă cu Ripensia Timişoara.

ADVERTISEMENT