Fotbal intern

Live Blog Liga 2 play-off etapa 1. Remiză albă între CS Mioveni și Rapid. Niculescu acuză arbitrajul. Video

Live Blog Liga 2 playoff etapa 1 Remiza alba intre CS Mioveni si Rapid Niculescu acuza arbitrajul Video
ADVERTISEMENT

Vineri, 3 iulie va începe urcușul către prima divizie a fotbalului românesc sub forma unui inedit baraj la care participă primele șase clasate la momentul întreruperii Ligii a doua din cauza pandemiei de coronavirus. Aceasta a fost soluția aleasă de FRF pentru a desemna cele două promovate direct în prima ligă precum și a treia clasată, care va juca baraj cu locul 12 din play-out-ul primei divizii.

Deși în alte țări eșalonul secund a continuat în mod normal, cu etapele rămase până la final, FRF a preferat soluția mult mai comodă de a îngheța aici sezonul și de a inventa acest ciudat play-off în care cele șase echipe nu vor juca tur-retur, ci numai odată fiecare cu fiecare.

ADVERTISEMENT

UTA, Mioveni și Turris Turnu Măgurele, primele trei clasate, vor avea astfel avantajul de a juca trei partide pe teren propriu, în loc de două, cum se va întâmpla cu echipele de pe locurile 4, 5 și 6, respectiv FC Argeș, Rapid și Petrolul.

Programul primei etape din play-off Liga 2

Marți, 7 iulie

  • Mioveni – Rapid 0-0 – VEZI AICI CELE MAI IMPORTANTE FAZE

Vineri, 3 iulie,

  • Turris Turnu Măgurele – Campionii FC Argeș 0-0

UTA – Petrolul – amânat

cl2
Clasamentul din Liga 2

UPDATE, 7 iulie, ora 22:15 / Tehnicianul formației CS Mioveni, Claudiu Niculescu, acuză arbitrajul de la meciul cu Rapid și în principal eliminarea lui Raul Costin.

ADVERTISEMENT

”Contează mai puțin dacă e un punct câștigat sau două pierdute, realitatea este că suntem tot acolo ca înainte de meci. Rapidul a început mai bine jocul, dar de la mijlocul primei reprize am dominat până la eliminare.

Nu vreau să fiu vehement, dar mi se pare că eliminarea a fost dată ușor. Cine țipă mai tare, primește mai mult. Arbitrul ne-a tăiat elanul. E foarte greu să joci împotriva Rapidului cu un om în minus. Am fi putut câștiga, chiar dacă poate nu era meritat.

ADVERTISEMENT

Echipele nu riscă foarte mult, pentru că orice înfrângere te poate scoate din calcul. Băieții au alergat foarte mult, au avut agresivitate, i-am felicitat. Mi-aș dori ca arbitrajele să nu influențeze rezultatele finale. E dezamăgire în vestiar pentru că așteptăm de mult acest meci și nu am luat decât un punct. Dar poate fi un punct care ne poate ajuta la final.

Trebuie să câștigăm derby-ul local de la Pitești. Rapidul este o echipă agresivă, care îți poate pune probleme dacă o lași să joace. Noi am suferit din punct de vedere al ritmului de joc, dar este normal după o pauză așa lungă. Sunt încrezător că vom promova”, a spus Niculescu.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 7 iulie, ora 22:06 / Antrenorul echipei Rapid, Dan Alexa, consideră că formația sa a pierdut două puncte foarte mari pe terenul Mioveniului.

”Am dominat Mioveniul și am ratat 3-4 ocazii mari. Echipa a avut dinamică, a avut situații, dar ne-a lipsit golul și pentru că nu avem meciuri în picioare. Sunt două puncte mari pierdute aici.

Am început fără atacant pentru că Labeau a venit târziu în România, iar Valentin Alexandru abia a revenit după o accidentare. M-au supărat deciziile luate de jucători în fața porții adverse.

Toate meciurile sunt finale, păcat că vor fi doar cinci jocuri. Rapidul a arătat bine astăzi. Pentru meciul următor nu sunt multe de schimbat, trebuie să le ridic moralul băieților”, a declarat Alexa.


UPDATE, 7 iulie, ora 17:35 / Directorul sportiv al clubului Rapid București, Florin Manea, a anunțat despărțirea de gruparea giuleșteană chiar în ziua meciului de la Mioveni.

”Chiar dacă nu mai sunt în club… Rapidul a fost, este și va rămâne casa mea.. Sper ca cei doi ani petrecuți aici să se încheie cu 2 promovări… Rapid este mai presus de tot și orice”, a scris Manea pe rețelele de socializare.

Chiar daca nu mai sunt in club … Rapidul a fost este si va ramane casa mea.. Sper ca cei doi ani petrecuti aici sa se incheie cu 2 promovari.. Rapid este mai presus de tot si orice..

Nai-post ni Florin Manea noong Martes, Hulyo 7, 2020


UPDATE, 4 iulie, ora 09:50 / Dan Alexa primește vești bune înaintea debutului în play-off-ul Ligii 2. Brighton Labeau, atacantul Rapidului, a revenit la antrenamente și e pregătit să-și ajute echipa să promoveze.

Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a Rapidului: Brighton a revenit astăzi la antrenamente și a fost #OnFire ?”.

Brighton Labeau la antrenamentele Rapidului. Sursă foto: facebook
Brighton Labeau la antrenamentele Rapidului. Sursă foto: facebook

UPDATE, 3 iulie, ora 18:25 / Conducerea lui Turris Turnu Măgurele a pus la difuzoarele stadionului „You’ll never walk alone”, celebrul imn al lui Liverpool, pentru a-i încuraja pe jucători.


UPDATE, 3 iulie, ora 18:10 / Andrei Panait, fotbalistul lui FC Argeș, a primit cartonașul roșu direct, după o intervenție dură în minutul 48.


UPDATE, 3 iulie, ora 14:32 / Partida dintre UTA și Petrolul a fost amânată din cauza cazurilor de COVID-19 depistate în echipa „găzarilor”. Astfel, primul meci al play-off-ului pentru Liga 2 se dispută între Turris Turnu Măgurele și FC Argeș.


Liga 2 play-off etapa 1 în direct pe Digi Sport, Telekom Sport și Look Sport

Toate meciurile de baraj pentru promovare din liga 2 vor fi transmise în direct pe micile ecrane pe cele trei televiziuni care au drepturi asupra acestui eșalon: Digi Sport, Telekom Sport și Look Sport. Însă le veți putea urmări la fel de bine și de ăe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

O altă decizie ciudată a FRF a fost ca acest play-off să se pornească de la înjumătățirea punctelor celor șase echipe. Astfel UTA a rămas lider, cu 25 de puncte, cinci peste Mioveni și Turris și șase peste celelalte formații. Cu nici o lună în urmă toate cele șase participante au fost înștiințate că au primit licența pentru prima divizie, în caz de promovare.

Arădenii așteaptă pe 3 iulie răspunsul de la TAS

Arădenii au fost profund deranjați de soluția aleasă de FRF, de înjumătățire a punctelor și au mers la TAS, pentru a-și afla acolo dreptatea. Răspunsul de la Lausanne va veni chiar vineri, 3 iulie, ziua primului meci de baraj. La Arad echipa tehnică s-a întărit prin cooptarea lui Alin Pânzaru în funcția de secund al lui Laszlo Balint.

La diferența extrem de mică existentă între echipe este clar că totul este posibil și că fiecare dintre cele șase candidate își face planuri și speranțe că va ajunge să facă marele salt. UTA pare a fi cu șansele cele mai mari, pentru că are totuși un avantaj mult mai consistent, însă faptul că nu s-a mai jucat de patru luni poate afecta mult randamentul și calitatea jocului oricăreia dintre echipe.

Primul meci e Turris – FC Argeș

Vineri este programat primul meci, de la ora 17:00. Turris Turnu Măgurele, din nou cu Erik Lincar pe bancă, va juca pe teren propriu cu Campionii FC Argeș, echipa pregătită de Ionuț Badea. Este un meci care se anunță foarte echilibrat, între două echipe la care aportul e asigurat de jucători autohtoni, unii cu experiență în primul eșalon.

Sâmbătă, 4 iulie, se joacă la Arad, pe stadionul Motorul meciul UTA – Petrolul. La ora partidei arădenii vor ști ce a hotărât TAS, lucru care va conta foarte mult, pentru că dacă de la Lausanne se va impune renunțarea la înjumătățirea punctelor atunci alb-roșii vor fi mult mai relaxați, ei având un avans considerabil la înteruperea campionatului, 11 puncte peste Mioveni.

UTA – Petrolul cu spectatori, dar în fața unor ecrane gigant în oraș

UTA – Petrolul va fi un meci cu spectatori într-o perioadă în care accesul pe stadioane nu e permis. Primăria Arad a dat aviz favorabil instalării în două locații diferite din oraș a două ecrane gigant unde vor putea asista maxim 500 de suporteri. Totodată clubul a vândut bilete virtuale în valoare de 10 lei biletul, cumpărate imediat de suporteri, pentru a sprijini financiar echipa în aceste momente decisive revenirii în eșalonul de onoare.

Ultimul meci al primei etape din play-off are loc abia marți, 7 iulie, de la ora 20:00, este singurul în nocturnă, la Mioveni, unde vine Rapidul care s-a impus aici cu 5-1 în sezonul regulat. Rapidul, cu Dan Alexa pe bancă, nu-și ascunde clar intențiile de promovare, având și lotul cel mai garnisit inclusiv cu jucători străini.

ADVERTISEMENT
Tags: