Fotbal intern

Live Blog Liga 2, etapa 1 play-off & play-out. Rapid câștigă la Csikszereda și urcă pe primul loc

06.04.2021 | 20:55
Live Blog Liga 2 etapa 1 playoff  playout Rapid castiga la Csikszereda si urca pe primul loc
ADVERTISEMENT

Campionatul regulat al Ligii 2 s-a încheiat din motive de pandemie după disputarea a numai 21 de partide. De acum înainte se continuă cu cele două grupe: play-off cu primele şase formaţii, de la locul 7 în jos play-out în două grupe.

Liga 2, Programul etapei 1 din play-off

Joi, 1 aprilie

  • CS Mioveni – FCU Craiova 1948 0-0

Sâmbătă, 3 aprilie

  • Dunărea Călăraşi – ASU Poli Timişoara 0-0

Marţi, 6 aprilie

  •  FK Csikszereda – Rapid 0-1 (Bălan 16) – VEZI VIDEO

Echipele de start:

Csikszereda: Szilard – Takacs, Kelemen, Apro, Bor – Savin, Casiadi – Bara, Bauza, Schieb – Suciu. Rezerve: Albert, Palmeș, Gergely, Botorok, Meszaros, Csonka, Bujdoso, Rotar, Piter. Antrenor: Valentin Suciu
Rapid: Moldovan – Goge, Dandea, Nastos, Finica – Barbu, Costin – Sefer, Ilie, Hlistei – Bălan. Rezerve: Drăgia, Lazăr, Ignat, Florică, Jorza, Pănoiu, Ursu, Benzar, Ioniță. Antrenor: Mihai Iosif

ADVERTISEMENT

Liga 2, Programul etapei 1 din play-out

Grupa A

Duminică, 4 aprilie

  • CSM Slatina – U Cluj 2-4 (Rogoveanu 4 pen., Stoica 88 / Taub 27, Dican 49, 75, Meșter 58)

În minutul 27, Carol Taub a marcat un gol fabulos, cu un șut de la peste 20 de metri, în stilul brazilianului Roberto Carlos. (Vezi video aici)

Sâmbătă, 3 aprilie

  • Comuna Recea – Pandurii Tg. Jiu 5-0 (Coman 8, 16 pen., Marieș 43, Oiță 51, Brata 90+2)
  • Farul – Ripensia 1-1 (Cruceru 58 / Ene 82)
ADVERTISEMENT

Metaloglobus stă.

Grupa B

Sâmbătă, 3 aprilie

  • CSM Reşiţa – Petrolul 0-1 (Vajushi 80)
  • Concordia Chiajna – Unirea Slobozia 1-1 (Hergheligiu 71 / B. Vasile 51)
  • Viitorul Tg. Jiu – Gloria Buzău 2-4 (Buia 69 pen., 90+2 / Chică-Roșă 21, Ciobanu 45+1, Ghinga 57, Andronic 76)

Aerostar stă.


Cristian Lupuț, antrenor la Viitorul Târgu Jiu. Falub a preluat CSM Reșița

UPDATE, 2 aprilie, ora 14:46 / Oficialii clubului Viitorul Pandurii Târgu Jiu au anunțat că înlocuitorul lui Flavius Stoican este Cristian Lupuț. În vârstă de 43 de ani, fostul antrenor al lui Aerostar Bacău a pregătit-o pe Viitorul Pandurii și sezonul trecut, dar a plecat în vară, din cauza unor neînțelegeri în alcătuirea lotului.

ADVERTISEMENT

De asemenea, conducătorii celor de la CSM Reșița au anunțat că noul antrenor al echipei este Adrian Falub, care are ca obiectiv salvarea de la retrogradare. În vârstă de 49 de ani, Falun l-a înlocuit la Reșița pe Alin Minteuan.


Rapid l-a pierdut cel puțin o lună pe Marian Drăghiceanu

UPDATE, 2 aprilie, ora 12:57 / FC Rapid a anunţat că fotbalistul Marian Drăghiceanu va lipsi de pe teren cel puţin o lună, el accidentându-se în timpul unui antrenament.

ADVERTISEMENT

”Din păcate, Marian Drăghiceanu s-a accidentat la antrenament şi va lipsi de pe teren cel puţin o lună. Decarul nostru a suferit o entorsă la genunchiul drept, după un contact cu un coechipier”, se arată pe pagina de Facebook FC Rapid 1923.


Știre inițială, 1 aprilie, ora 16:36

Evident, lupta pentru promovare în prima divizie atrage toate privirile. Primele două locuri vor deveni automat echipe de Liga 1, poziţiile 3 şi 4 îşi vor încerca şansele cu locurile 13 şi 14 din primul eşalon. Doar locurile 5 şi 6 nu se pot alege cu nimic din prezenţa în play-off.

La prima vedere opiniile specialiştilor duc spre ideea că FC U Craiova, Rapid şi ASU Poli Timişoara ar fi echipele cu cele mai multe şanse la promovarea directă, Mioveni, Dunărea Călăraşi şi Csikszereda fiind considerate outsidere.

Primele două clasate promovează direct, locurile 3 şi 4 merg în baraj

Faţă de sezonul anterior, când cele şase echipe din play-off au intrat cu punctele înjumătăţite, acum participantele la promovare intră în competiţie cu punctajul integral obţinut la finalul sezonului regulat. Anul trecut UTA a fost până la TASS pentru a cere acordarea în totalitate a punctelor făcute în sezonul regulat, însă nu a avut câştig de cauză.

Primul meci din play-off are loc joi, 1 aprilie. FC U Craiova 1948, care a câştigat un singur meci în 2021, cel din ultima rundă, la Reşiţa, se deplasează la Mioveni, echipă care a reuşit un adevărat tur de forţă în ultimele cinci runde din sezonul regulat şi a prins play-off-ul.

Craiova, deplasare periculoasă la Mioveni

Cele două echipe s-au întâlnit nu cu mult timp în urmă pe terenul Craiovei şi oltenii nu au amintiri plăcute. Cu Ovidiu Stângă pe bancă ei au cedat cu 1-2 pe teren propriu, argeşenii dând lovitura de graţie al ultimo minuto. Va fi un meci foarte greu pentru Craiova, pregătită acum de Eugen Trică.

A doua partidă se va juca sâmbătă, 3 aprilie. Dunărea Călăraşi, care la pauza ultimului meci din sezonul regulat, o adevărată finală de calificare, era eliminată de Viitorul Târgu Jiu, dar a întors spectaculos în a doua parte, primeşte pe ASU Poli Timişoară, 0-2 în ultima etapă la Chiajna.

Rapid, prima partidă la Miercurea Ciuc

Meciul este foarte greu pentru bănăţenii lui Dan Alexa, care în deplasare nu s-au arătat a fi nişte zmei, în timp ce Dunărea joacă destul de bine pe teren propriu. La forma pe care o au alb-violeţii nu îi vedem scoţând mai mult de un punct la Călăraşi.

Ultima confruntare din play-off are loc tocmai marţi, 6 aprilie, în Harghita, unde hocheiul a fost dintotdeauna sportul numărul 1. Acum însă intrarea celor de la Csikszereda în baraj a acreat o emulaţie enormă şi la meciul cu Rapid oraşul va fi conectat la maxim, ca şi când accesul fanilor ar fi fost permis.

Play-out cu două grupe de şapte echipe

Giuleştenii s-au trezit în al 12-lea ceas şi cu Mihai Iosif pe bancă au reuşit să bată pe Metaloglobus în meciul direct pentru play-off. Csikszereda e un obstacol foarte greu, mai ales că harghitenii au reuşit în acest an, în sezonul regulat, să se impună cu 3-1 chiar la Bucureşti.

Play-out-ul se va juca pe sistemul a două grupe de câte 7 echipe, ultimele două locuri din fiecare grupă căzând în a treia divizie, iar locurile 5 din fiecare grupă urmând a da baraj pentru supravieţuire.

ADVERTISEMENT