Fotbal intern

Live Blog Liga 2 play-off etapa a 4-a. Conducerea lui ASU Poli nu i-a aprobat demisia lui Dan Alexa

20.04.2021 | 10:39
Live Blog Liga 2 playoff etapa a 4a Conducerea lui ASU Poli nu ia aprobat demisia lui Dan Alexa
ADVERTISEMENT

În weekend Liga 2 are o nouă rundă atât la nivelul grupului echipelor care se bat pentru promovare cât şi la cel al formaţiilor care luptă cu disperare pentru supravieţuire. Cei din play-out vor juca imediat o rundă intermediară săptămâna viitoare.


Dan Alexa, reconfirmat antrenor la ASU Poli

UPDATE, 20 aprilie, ora 10:41 / Antrenorul Dan Alexa şi-a anunţat demisia de la ASU Poli Timişoara după eşecul cu CS Mioveni, dar conducerea clubului l-a reconfirmat în funcţie.

ADVERTISEMENT

”Reprezentanţii Universităţii Politehnica Timişoara şi ai Asociaţiei Suporterilor Timişoreni ‘Druckeria’ implicaţi în conducerea clubului au hotărât, în urma unei şedinţe de urgenţă, reconfirmarea lui Dan Alexa în funcţia de antrenor principal al echipei, până la încheierea acestui sezon.

Apreciem în acest fel munca pe care Dan a depus-o, alături de noi, în închegarea unei echipe competitive pentru acest an de Liga 2, în care obiectivul pe care ni l-am trasat poate fi în continuare atins.

ADVERTISEMENT

Referitor la parcursul sportiv din ultima perioadă, suntem în asentimentul tuturor şi considerăm că trebuie să existe schimbări pe toate planurile, începând cu cel al determinării şi atitudinii în joc.

În acest sens reafirmăm poziţia staff-ului tehnic, acesta având libertatea de a face orice schimbări consideră necesare pentru urmărirea obiectivului stabilit: promovarea în Liga 1”, se arată în comunicatul publicat pe site-ul oficial al clubului timişorean.

ADVERTISEMENT

Programul etapei a 4-a din play-off Liga 2

Luni, 19 aprilie

CS Mioveni – ASU Poli Timişoara 4-0 (Măr 23, Coșereanu 44, Rusu 67, Istvan 90+1)

*Oancea a fost eliminat de la gazde în minutul 55

Dan Alexa şi-a dat demisia după meci: “A fost un meci ruşinos, un rezultat ruşinos. Mai ales că am avut şi un om în plus. Felicit Mioveniul, o echipă foarte bună. Îmi este ruşine. Suntem un club special, foarte mult suflet, voluntariat, băgăm bani toţi. Sunt jucători aici care au stat de 4-5 ani la greu. Sunt un antrenor care vrea performanţă. Nu vreau să renunţ la jucători pe care îi respect foarte mult. M-am gândit să plec, o să fac un pas în spate. Există un grup de investitori cu care se înţeleg foarte bine şi nu vreau să fiu mărul discordiei. O să plec şi asta e. Cealaltă soluţie era reconstrucţia din temelii. Voi fi lângă echipă, este viaţa mea. Mi-am dorit promovarea foarte mult”

Csikszereda – Dunărea Călăraşi 1-2 (Apro 63 / Bud 18, Şandru 78)

* Began apără lovitura de la 11 metri executată de Bauza în minutul 70

FC U Craiova 1948 – Rapid 1-0 (Compagno 12) 

Paramati a fost eliminat în minutul 64 pentru un cot aplicat unui adversar. Reluările sunt neconcludente

ADVERTISEMENT

Clasament:


Programul etapei a 4-a din play-out Liga 2

UPDATE, 18 aprilie, ora 13:00 / Universitatea Cluj a pierdut la Timișoara, cu Ripensia, scor 1-2, singura partidă jucată sâmbătă în faza play-out din Liga 2. Clujenii au condus după reușita lui Filip, dar Harald a întors rezultatul, pentru victoria gazdelor. Cu doar patru puncte în play-out, în trei meciuri disputate, U Cluj riscă să intre în zona periculoasă a luptei pentru evitarea retrogradării. În vreme ce Ripensia scapă de locul 5 din grupă, care ducea la barajul pentru menținerea în eșalonul secund. Iată cum arată clasamentele în cele două serii.

U Cluj riscă să ajungă în zona periculoasă din faza play-off a Ligii 2. Sursă foto: Flashscore.ro

Duminică, 18 aprilie, ora 11:00

Ripensia Timișoara – Universitatea Cluj 2-1 VIDEO AICI

Echipele de start:

  • Ripensia: Dobre – Macritchii, Rogac, Fridrich, Gladun- Coulibaly – Calin – Piftor, Ene, Tudorache – Padurariu
  • U” Cluj:  Gorcea – Luchin, Dican, Răuță – Pîrvulescu, Filip, Atska, Taub – Meșter, Golan, Ogbu

Sâmbătă, 17 aprilie

Aerostar Bacău – Viitorul Tg. Jiu 1-5  (Zaharia 10 / Paraschiv 3, Baican 37, Cioiu 40, Buturuca 81, Buia 88)

CSM Reşiţa – Concordia Chiajna 2-0 (Visnakovs 53, Danci 85)

Farul – Comuna Recea 3-1 (Cruceru 30, Ispas 35-a.g., Damascan 83 / Mendoza 65)

Metaloglobus – CSM Slatina 1-0 (C. Herea 68)

Petrolul – Gloria Buzău 1-1 (Saim Tudor 90+1 / Vîrtej 38)


Trică, laude excesive pentru Rapid

UPDATE, 17 aprilie, ora 18:49 / Antrenorul echipei FC U Craiova, Eugen Trică, a avut o declarație neașteptată înaintea meciului cu Rapid și i-a lăudat excesiv pe giuleșteni.

”Întâlnim poate cea mai în formă echipă nu numai din România, ci şi din Europa. M-am uitat, În ultimele meciuri au reușit să câștige 5 din 5. Au marcat 15 goluri și au primit două, au un atac foarte, foarte bun și o apărare pe măsură. Nu știu dacă mai sunt echipe prin Europa care au 5 victorii din 5.

Mi-aș dori un Hațegan, un Kovacs la centru, cei mai buni arbitri. Mai ales că se joacă la ora 21:00. Pentru domnul Hațegan ar fi un fel de Champions League. Craiova și Rapid sunt două echipe de mare tradiție, care au cele mai frumoase galerii din țară și care au suferit foarte mult. Mi-ai plăcea să mergem împreună în Liga 1. Ar fi spectacol și în teren, și în tribune”, a spus Trică la conferința de presă.


Ca de obicei polul de interes îl reprezintă meciurile din cadrul play-off-ului de promovare, care, în premieră, vor avea loc de această dată toate trei pe parcursul zilei de luni, 19 aprilie, de la ora diferite. FC U Craiova 1948 – Rapid este de departe partida care domină această etapă, pentru că este confruntarea primelor două clasate.

După înjumătăţirea punctelor cele două echipe merg cap la cap în fruntea ierarhiei, cu câte 42 de puncte, giuletenii ocupând locul 1 graţie golaverajului superior. Cele două echipe par a fi în mod justificat şi cele mai îndreptăţite la obţinerea promovării directe, celelatle patru nepărând a avea forţa să ţină pasul, poate cu excepţia Miovenilor, care nu a pierdut nici un meci din cele trei de pe până acum.

Eugen Trică şi Mihai Iosif, oamenii revirimentului de la FC U Craiova 1948 şi Rapid

FC U Craiova – Rapid este şi un meci în care se va vedea care dintre cele două echipe care conduc în play-off este cea mai puternică, oltenii de la revenirea lui Eugen Trică părând a fi regăsit în sfârşit drumul bun cu care începuseră sezonul regulat iar la Rapid venirea lui Mihai Iosif pe bancă parcă a fost alegerea lui Dumnezeu, echipa reuşind o serie de rezultate pozitive incredibile.

Şi etapa trecută Pronia a fost alături de cel cu nume biblic, pentru că în minutul 87 al meciului de la Timişoara ASU Poli avea 1-0 în faţa Rapidului, care astfel cădea pe locul 2, după Craiova. Finalul a fost demenţial, cu două goluri marcate de bucureşteni, prin Bălan din penalty şi de Sefer şi aceştia au obţinut o victorie la care nici cel mai fanatic suporter nu mai visa.

Mioveni vrea prima victorie acasă

Oltenii par a avea o defensivă bine pusă la punct, care a primit doar un gol, dar atacul e unul mai ygârcit în a produce goluri, victoriile cu Timişoara şi la Miercurea Ciuc venind la un gol diferenţă. Cu un portar de numai 18 ani între buturi, Mario Enache, Craiova lui Trică poate avea o problemă în meciul cu Rapid.

Mioveni, care ocupă locul trei, primeşte vizita ghinionistei ASU Poli Timişoara. Mioveni se află la patru puncte de primele două locuri şi cu o victorie în fn faţa bănăţenilor ar putea reduce serios distanţa dacă una din cele din faţă va pierde sau dacă va fi egal. Însă argeşenii au până acum acasă doar două rezultate de 0-0, victoria lor cu 5-1 venind neaşteptat la Călăraşi.

Csikszereda vrea să spargă gheaţa în play-off

Csikszereda şi Dunărea Călăraşi se întâlnesc în al treilea meci din această etapă. Două echipe care au început foarte prost play-off-ul cu doar un punct în trei meciuri, iar Călăraşi a devenit şi ciuca bătăilor, fiind surclasată de Rapid cu 4-1 şi de Mioveni cu 5-1. Cu toate acestea Dunărea ocupă încă locul 4, ultimul de baraj.

Un cuvânt şi despre cele două grupe din play-out, acolo unde există câteva echipe care au şanse mici să mai poată găsi cheia pentru salvare. Este vorba de CSM Slatina şi Pandurii în prima grupă şi respectiv Aerostar Bacău în a doua grupă. Se bat pentru a supravieţui Comuna Recea şi Ripensia în prima grupă şi Unirea Slobozia şi Reşiţa în a doua.

ADVERTISEMENT