Fotbal intern

LIVE BLOG Liga 2 etapa 1. UTA conduce clasamentul! Rapid e pe locul 10! Argeșenii pierd pe teren propriu în fața Ripensiei Timișoara

Bucuria jucătorilor de la UTA Arad după un gol înscris în Liga 2

Liga 2 a început vineri 2 august, cu uvertura CSM Reşiţa – Universitatea Cluj. Sezonul acestaa doua divizie a fotbalului românesc va avea un impact mai mare ca oricând, putând rivaliza, în mare măsură, ca interes cu partidele din primul eşalon. Şi acesta pentru că şi-au exprimat clar intenţiile de a se bate la promovare nu mai puţin de şase echipe. De aceea şi interesul televiziunilor a rămas mare: Digi Sport, Telekom Sport şi Look Sport vor transmite destule partide în direct.


UPDATE, 6 august, 21:20. FC Argeș nu reușește să câștige primul meci din acest sezon, Ripensia Timișoara stricându-i debutul lui Nicolae Dică în Casa Pariurilor Liga a 2-a. Argeșenii au fost învnși cu 2-1 pe teren propriu.

Clasament Liga a 2-a
LIVE BLOG Liga 2 etapa 1. UTA conduce clasamentul! Rapid e pe locul 10! Argeșenii pierd pe teren propriu în fața Ripensiei Timișoara

UPDATE, 4 august, ora 15.30. Prima etapă din Liga 2 mai are un singur meci de disputat! UTA Arad conduce clasamentul cu 3 puncte, la egalitate cu CSM Reșița, Turris Turnu Măgurele, Petrolul Ploiești, Viitorul, CS Mioveni, Concordia Chiajna și SCM Bacău, dar cu un golaveraj mai bun decât acestea: 3:0. Rapid București, echipă promovată la finalul sezonului 2018 – 2019 e pe locul 10, cu un punct, la egalitate cu Farul Constanța. Marţi se joacă Argeş-Ripensia.

Clasamentul Ligii a 2-a după prima etapă din sezonul 2019 – 2020

UPDATE, 4 august, ora 15.25. Metaloglobus a pierdut în fața celor de la Petrolul Ploiești, deși a condus încă din minutul 40 după un gol înscris de Ovidiu Herea din penalty. Meza Colli a reușit dubla și le-a adus “lupilor” primele trei puncte din sezonul 2019 – 2020.


UPDATE, 4 august, ora 13.40. Acum se joacă:

  • Metaloglobus – Petrolul 1-2 (O. Herea 40 pen./Meza Colli 52 90)

UPDATE, 4 august, ora 13.00. SCM Buzău s-a impus cu scorul de 1-0 în fața formației Csikszereda. De la 13.30 începe Metaloglobus – Petrolul!


UPDATE, 4 august, ora 11.00. Acum se joacă:

  • SCM Buzău –  Csikszereda Miercurea Ciuc 1-0 (Tucaliu 64)

UPDATE, 3 august, ora 20:00. Daniel Pancu, antrenor Rapid: „Jucătorii mei au fost depășiți de eveniment. Mă așteptam ca lucrurile să meargă mult mai bine. Le-am recomandat să jucăm foarte mult pe margine, dar nu au făcut asta, ceea ce înseamnă că n-au fost lucizi.

Cred că va fi din ce în ce mai bine, important e să acumulăm puncte. Ne așteaptă adversari mai buni decât Farul. Suporterii au fost extraordinari, fantastici. Locul Rapidului e în prima ligă cu asemenea suporteri. Nu suntem favoriți acum la promovare, dar pe parcurs vom deveni” – a spus Daniel Pancu la Digi Sport.


UPDATE, 3 august, ora 20:00. Duelul dintre Rapid și Farul Constanța s-a terminat cu o remiză albă, giuleștenii nereușind să înscrie, aceștia trecând pe lângă golul victoriei în mai multe rânduri spre finalul partidei. În schimb, la meciul dintre Politehnica Timișoara și CS Mioveni, oaspeții au câștigat cu 1-0. Unicul gol al meciului a fost înscris de Andrei Hergheligiu în minutul 59, iar timișorenii încep slab noul sezon din Liga 2.


UPDATE, 3 august, ora 18:30. Incidente în tribunele stadionului din Regie. Alături de galeria venită de la Constanța s-a alăturat și o parte a “Peluzei Sud Steaua”, lucru care i-a provocat pe suporterii rapidiști. Înainte de primul fluier, cele două galerii au purtat un război de la distanță, mesaje urmate apoi de câteva scaune rupte care au fost aruncate spre peluza adversă. După incidente, unul dintre suporterii rapidiști a fost evacuat din tribună, la intervenția forțelor de ordine. 


UPDATE, 3 august, ora 18:00. Au început ultimele două meciuri desfășurate sâmbătă în Liga 2. Farul Constanța merge în Regie pentru meciul cu Rapid, iar Poli Timișoara primește vizita Daciei Mioveni.


UPDATE, 3 august, ora 14.45. Dunărea Călărași nu a avut nicio șansă în meciul jucat pe terenul celor de la UTA, scor 3-0 pentru arădeni. De la ora 18.00 au loc două meciuri: Poli Timișoara – CS Mioveni și Rapid – Farul Constanța.


UPDATE, 3 august, ora 13.00. Acum se joacă:

  • UTA Arad – Dunărea Călărași 3-0 (Buștea 30, Buhăceanu 47, 70)

UPDATE, 3 august, ora 12.55. Primele trei meciuri de sâmbătă s-au încheiat. Concordia Chiajna s-a impus cu scorul de 1-0 în fața celor de la Daco Getica, Turris Turnu Măgurele a câștigat pe teren propriu cu Pandurii Tâgu Jiu, scor 2-0. Viitorul Pandurii Târgu Jiu a obținut victoria cu Sportul Snagov, scor 2-1.


UPDATE, 3 august, ora 11.00. Acum se joacă:

  • Concordia Chiajna – Daco Getica București 1-0 (Ion 18)
  • Turris Turnu Măgurele – Pandurii Târgu Jiu 2-0
  • Viitorul – Sportul Snagov 2-1 (Rusu 30, Hăjmășan 65/ Poștoarcă 73)

UPDATE, 3 august, ora 09.00. Azi, 3 august, vor avea loc 6 meciuri din prima etapă a Ligii a 2-a. Iată programul zilei:

  • Concordia Chiajna – Daco Getica București, ora 11.00
  • Turris Turnu Măgurele – Pandurii Târgu Jiu, ora 11.00
  • Viitorul – Sportul Snagov, ora 11.00
  • UTA Arad – Dunăra Călărași, ora 13.00
  • Politehnica Timișoara – CS Mioveni, ora 18.00
  • Rapid București – Farul Constanța, ora 18.00

UPDATE, 2 august, ora 20.00. S-a terminat prima partidă a sezonului în Liga 2! CSM Reşiţa a învins pe U Cluj cu scorul de 2-0, goluri marcate de Ehmann (34) şi Vasiu (76).


UPDATE, 2 august, ora 19.40. Reşiţa se desprinde. 2-0 în meciul cu U Cluj! Golul a fost reuşit de Vasiu în minutul 76. Clujul are un om în minus din prima repriză, Kay fiind eliminat în minutul 36.


UPDATE, 2 august, ora 18:40 / CSM Reșița a deschis scorul în partida cu Universitatea Cluj. Primul gol al noului sezon a fost marcat de fundașul Marco Ehmann. Reșita poate fi văzută aici.


UPDATE, 2 august, ora 18.00. Start de sezon în Liga 2! A început primul meci, CSM Reşiţa – U Cluj!


LIVE BLOG Liga 2. Un campionat mai tare ca oricând

De foarte multă vreme nu a existat o asemenea afluenţă la promovare la nivelul eşalonului secund, iar cele şase echipe sunt toate cu pedigree, multe dintre ele foste campioane ale României ajunse în postura nobililor decăzuţi, toate din aceleaşi considerante care omoară performanţa şi orice sport şi sportiv: lipsa banilor. Rapid (antrenor Daniel Pancu), Petrolul (Flavius Stoican), Universitatea Cluj (Cristi Dulca), FC Argeş (Nicolae Dică), Farul Constanţa (Ianis Zicu) şi UTA (Laszlo Balint) sunt cele şase echipe care au anunţat clar că urmăresc promovarea. Toate au fost ani de zile nume sonore în primul eşalon, iar acum caută luminiţa de la capătul tunelului. Sistemul de promovare-retrogradare a rămas acelaşi, primele două merg direct în prima divizie, locul 3 la baraj cu locul 12 din prima divizie. Cad ultimele cinci echipe.

Cu aceleaşi intenţii de revenire imediată în prima divizie sunt şi cele două retrogradate în vară, Dunărea Călăraşi şi Concordia Chiajna, echipa din Călăraşi fiind schimbată din temelii, la fel ca şi Universitatea Cluj, bazându-se pe un important aflux de jucători străini. Din punct de vedere financiar Rapid, 2,3 milioane euro buget şi Universitatea Cluj, 2 milioane, par a fi cele mai puternice financiar, celelalte patru având un milion de euro buget fiecare.

LIVE BLOG Liga 2 etapa 1. Şi Petrolul are aspiraţii de promovare
LIVE BLOG Liga 2 etapa 1. Şi Petrolul are aspiraţii de promovare

Luceafărul Oradea se numeşte Viitorul Pandurii Târgu Jiu şi joacă la Drobeta Turnu Severin!

Dintre cele cinci noi venite în Liga 2 doar Rapid va participa la lupta promovării. Celelate patru au ca obiectiv acum menținerea în acest eșalon: Gloria Buzău, Cziksereda, CSM Reșița și Turris Oltul Turnu Măgurele. Buzăul și Reșița au activat și ele de mai multe ori la nivelul primei ligi, dar acum nu par a avea forță să sară în doi ani din a treia divizie în top.

O situație specială are fosta echipă Luceafărul Oradea, care a anunțat că nu mai are sprijin financiar și va fi înlocuită de fosta Energeticianul, retrogradată în vară, cu o situație ciudată: lotul de jucători va fi preluat majoritar de la Oradea, echipa se va numi Viitorul Pandurii Târgu Jiu, deși mai există în Liga 2 și Pandurii Târgu Jiu, iar de jucat o va face la Turnu Severin.

Programul primei etape în Liga 2

Vineri, 2 august

CSM Reşiţa – Universitatea Cluj – ora 18:00

Sâmbătă, 3 august, ora 11:00

Concordia Chiajna – Daco-Getica

Viitorul Pandurii Târgu Jiu – Sportul Snagov

Turris Oltul Turnu Măgurele – Pandurii Târgu Jiu

ASU Poli Timişoara – Mioveni

UTA – Dunărea Călăraşi – ora 13:00

Rapid – Farul – ora 18:00

Duminică, 4 august

Gloria Buzău – Cziksereda – ora 11:00

Metaloglobus – Petrolul – ora 13:30

Marţi, 6 august

FC Argeş – Ripensia – ora 19:30