Fotbal international

Live Blog Liga Campionilor, etapa a 6-a. Imagini fabuloase cu jucătorii lui Monchengladbach: s-au înghesuit în jurul unei tablete pentru a afla dacă s-au calificat

10.12.2020 | 08:12
Live Blog Liga Campionilor etapa a 6a Imagini fabuloase cu jucatorii lui Monchengladbach sau inghesuit in jurul unei tablete pentru a afla daca sau calificat
ADVERTISEMENT

Marţi, 8 decembrie, şi miercuri, 9 decembrie, au avut loc partidele din cadrul etapei a 6-a, ultima, din grupele actualei ediţii de Liga Campionilor. Nouă echipe erau deja calificate în optimile de finală ale competiţiei, iar ultimele șapte s-au compeltat cu ocazia ultimei etape.

S-au calificat în primăvara UEFA Champions League formațiile Bayern Munchen, Atletico Madrid, Real Madrid, Borussia Monchengladbach, Manchester City, FC Porto, Liverpool, Atalanta, Chelsea, Sevilla, Borussia Dortmund, Lazio, Juventus, FC Barcelona, PSG și RB Leipzig.

ADVERTISEMENT

În Europa League s-au calificat Manchester United, Dinamo Kiev, Club Brugge, FC Krasnodar, Ajax Amsterdam, Olympiakos, Șahtior Donețk și RB Salzburg.

Grupele Ligii Campionilor, programul etapei a 6-a

Miercuri, 9 decembrie

  • PSG – Bașakșehir 5-1 (Neymar 21,38, 50 Mbappe 42, 62 / Topal 57) – VEZI VIDEO

* Francezii au afișat un anunț în peluză prin care își afirmă sprijinul pentru Webo și jucătorii turcilor, care ar fi fost victime ale rasismului

ADVERTISEMENT

  • Ajax – Atalanta 0-1 (Muriel 85) VEZI VIDEO 

  • Midtjyland – Liverpool 1-1 (Scholz 62 pen. / Salah 2) VEZI VIDEO

  • Real Madrid – Monchengladbach 2-0 (Benzema 9, 32)

  • Inter – Şahtior Doneţk 0-0

  • Manchester City – Marseille 3-0 (Torres 48, Aguero 77, Sterling 90)

 

  • Olympiakos – FC Porto 0-2 (Otavio 10, Uribe 77)

  • Bayern – Lokomotiv Moscova 2-0 (Sule 63, Choupo-Moting 80)

  • Salzburg – Atletico Madrid 0-2 (Hermoso 39, Carrasco 86)


Marţi, 8 decembrie

  • PSG – Başakşehir 0-0 (Partida a fost abandonată în minutul 13, după ce Demba Ba a fost eliminat. Ambele echipe au ieşit de pe teren şi acuză că Sebastian Colţescu, rezerva lui Ovidiu Haţegan a folosit un termen rasist la adresa lui Pierre Webo, antrenorul secund al lui Başakşehir. Meciul va fi reluat miercuri, de la ora 19:55, cu o altă brigadă de arbitraj)

Echipele de start pentru Başakşehir


  • Barcelona – Juventus 0-3 (Ronaldo 13, 52, McKennie 20) – VEZI VIDEO

Echipele de start pentru Barcelona – Juventus


  • Dinamo Kiev – Ferencvaros 1-0 (Popov 60)

Echipele de start pentru Dinamo Kiev – Ferencvaros


  • Chelsea – Krasnodar 1-1 (Jorginho 27 / Cabella 24)

Echipele de start pentru Chelsea – Krasnodar


  • Rennes – Sevilla 1-3 (Rutter 86 / Kounde 32, En Nesyri 45+2, 81)

Echipele de start pentru Rennes – Sevilla


  • RB Leipzig – Manchester United 3-2 (Angelino 2, Haidara 13, Kluivert 69 / Fernandes 80, Maguire 82) – VEZI VIDEO
ADVERTISEMENT

Echipele de start pentru RB Leipzig – Manchester United


  • Zenit – Borussia Dortmund 1-2 (Driussi 16 / Piszczek 68, Witsel 79) – VEZI VIDEO

Min. 58 / Youssoufa Moukoko a intrat în locul lui Felix Passlack la Borussia Dortmund şi a devenit cel mai tânăr fotbalist care debutează în Liga Campionilor. Fotbalistul lui BVB a împlinit 16 ani pe 20 noiembrie şi a depăşit recordul deţinut de Celestine Babayaro, care jucase la Anderlecht, într-un meci cu Steaua, pe când avea 16 ani şi 85 de zile.

Echipele de start pentru Zenit – Borussia Dortmund


  • Lazio – Club Brugge 2-2 (Correa 12, Immobile 27 / Vormer 15, Vanaken 76) – VEZI VIDEO

Lazio a obţinut calificarea în optimile de finală din Liga Campionilor. Italienii aveau nevoie de remiză sau victorie în meciul cu Brugge. Belgienii vor juca în 16-imile de finală din Europa League.

ADVERTISEMENT

Min. 39 / Club Brugge joacă în inferioritate numerică. Sobol a fost eliminat după ce a văzut al doilea cartonaş galben.

Echipele de start pentru Lazio – Club Brugge


Jucătorii lui Monchengladbach s-au înghesuit în jurul unei tablete pentru a urmări finalul partidei Inter – Șahtior

UPDATE 10 decembrie, ora 00:33 / Borussia Monchengladbach s-a calificat în optimile Ligii Campionilor, în ciuda înfrângerii 0-2 suferită în ultima etapă pe terenul lui Real Madrid. Germanii au beneficiat de rezultatul de egalitate înregistrat în celălalt meci al grupei, Inter – Șahtior 0-0, și au terminat pe locul 2, cu 8 puncte, la fel ca și formația ucraineană, însă au avut de partea lor avantajul meciurilor directe. Inter a fost ultima în grupă, cu 6 puncte.

La finalul meciului din Spania, jucătorii lui Monchengladbach au oferit faza serii în Liga Campionilor: s-au strâns grămadă la marginea terenului și au urmărit pe una dintre tabletele staff-ului tehnic finalul partidei dintre Inter și Șahtior, sperând ca niciuna dintre cele două formații să nu înscrie în minutele de prelungire. Egalul de la Milano era singurul rezultat care o ducea pe Borussia mai departe în Liga Campionilor.


Cristiano Ronaldo, huiduit de fanii lui Messi

UPDATE 8 decembrie, ora 17:58 / Juventus va juca pe terenul Barcelonei în ultima etapa a grupelor Ligii Campionilor, în această seară, de la 22:00. La sosirea delegaţiei torineze la Barcelona, fanii catalani l-au huiduit pe Cristiano Ronaldo, superstarul italienilor şi fost inamic de la rivala Real Madrid. Lusitanul a trecut mai departe, fără să pară afectată. Ba chiar, le-a arătat suporterilor lui Messi semnul OK.


Samuel Umtiti a fost inclus în lotul Barcelonei pentru meciul cu Juventus după o absență de 6 luni

UPDATE 8 decembrie, ora 15:38 / Surpriză mare în lotul Barcelonei pentru meciul cu Juventus din ultima etapă a grupelor Ligii Campionilor: printre cei 23 de jucători convocați se află și Samuel Umtiti, care revine după o absență de aproape o jumătate de an. Ultima oară, fundașul francez a făcut parte din lotul catalanilor la meciul cu Atletico Madrid, de pe 30 iunie, De atunci, Umtiti a suferit numeroase accidentări și, în plus, a fost depistat pozitiv la testarea pentru COVID.

Jurnaliștii spanioli susțin că Umtiti se pregătește de câteva săptămâni alături de restul coechipierilor și a fost folosit chiar și la un meci școală. Este o veste excelentă pentru Ronald Koeman, care s-a confruntat cu numeroase absențe în centrul defensivei, fiind nevoit în ultima perioadă să apeleze la jucători de la Barcelona B. Cel mai probabil, el va lua loc pe banca pe rezerve la partida contra lui JUventus, titulari urmând a fi Lenglet și Araujo.


Sunt multe jocuri cu miză în această rundă de adio a fazei pe grupe, pentru că miză reprezintă şi locul 3, cel care mută echipa de pe această poziţie din Champions League în 16-imile de finală ale Europa League, care au loc tot la începutul primăverii viitoare. Dar sunt şi câteva partide adevărate finale pentru locul 2, jocuri de totul sau nimic pentru cele două combatante.

Dintre români, singurul care stă liniştit, fiind deja calificat, este tânărul Radu Drăguşin, care la 18 ani a intrat în lotul lui Juventus de aproape o lună şi a şi debutat în precedenta rundă, acasă cu Dinamo Kiev. Ştefan Radu cu Lazio are meci direct cu Brugge, Ionuţ Radu de la Inter cu Şahtior Doneţk, dar cu şanse foarte mari pentru ambii de a ajunge în optimi. Şi Mircea Lucescu are meciul lui, cu Ferencvaros, dar pentru a continua în Europa League cu Dinamo Kiev.

RB Leipzig – Manchester United

Se joacă în grupa H, unde sunt trei echipe cu 9 puncte: Manchester United. PSG şi Leipzig. PSGpare a fi echipa care are cea mai mare şansă la calificare pentru că joacă acasă cu Basaksehir, care nu contează. În schimb, la Leipzig este un meci de care pe care. La Manchester echipa germană a fost demolată cu 5-0.

Un egal îi este suficient echipei lui Ole Gunnar Solskjaer. Dar dacă Leipzig bate, indiferent de scor, atunci United ajunge în Europa League. Leipzig a bătut acasă şi pe Basaksehir şi pe PSG, aşa încât meciul cu United nu reprezintă ceva insurmontabil. Va lipsi însă fundaşul central Upamecano, stânca de abanos din defensiva lui Nagelsmann. La United, suspendat e mijlocaşul brazilian Fred, însă există şi jucători incerţi, despre care se va lua decizia marţi, în ziua meciului: Cavani, Martial şi mai ales portarul De Gea.

Real Madrid – Monchengladbach

Grupa B este grupa unde toate echipele au şanse de a merge mai departe. La prima vedere, Inter ar sta foarte bine dacă va învinge acasă pe Şahtior Doneţk. Inter e ultima, cu 5 puncte, în timp ce ucrainenii au 7 puncte. Orice alt rezultat decât victoria închide toate uşile lui Inter, inclusiv cea de Europa League. La Madrid se vor întâlni un Real cu rezultate foarte ciudate în ultimul timp, având 7 puncte, şi Borussia Monchengladbach, încă pe primul loc, cu 8 puncte. O victorie a Realului, care ar fi ceva normal, ar duce la calificarea spaniolilor. La egal se califică germanii şi dacă Inter bate pe Şahtior tot Real merge mai departe, pentru că la 8 puncte împreună cu Inter are avantajul meciurilor directe. Importantă este revenirea lui Sergio Ramos.

Dinamo Kiev – Ferencvaros

În grupa G, primele două clasate şi, totodată calificate încă de acum două etape, sunt Barcelona şi Juventus. Dinamo Kiev, echipa lui Mircea Lucescu şi Ferencvaros au doar câte un singur punct fiecare, în urma remizei de 2-2 înregistrată între ele la Budapesta.

Acum, la Kiev, se va decide echipa care va termina pe locul 3 şi va continua astfel în primăvara Europa League. Ucrainenilor le este de ajuns şi egalul de 0-0 sau 1-1, dar cel mai probabil vor juca la victorie, deşi mai au încă patru-cinci jucători indisponibili. Ferencvaros e antrenată de o fostă glorie a Kievului, Serghei Rebrov, care pentru a se califica trebuie să câştige la Kiev.

Situaţia pe grupe

Grupa A

Bayern calificată. Salzburg – Atletico decide locul 2. Bat austriecii termină pe 2, egal sau victorie Atletico merg spaniolii. Pentru locul 3 Lokomotiv mai poate spera doar dacă bate la Munchen şi Salzburg pierde acasă.

Grupa B

Descrisă mai sus, totul e posibil pentru primele două locuri şi pentru poziţia de Europa League. Inter doar dacă nu bate pe Şahtior la Milano termină pe ultimul loc.

Grupa C

Manchester City şi Porto sunt calificate. Olympiakos e pe 3 la egalitate de puncte cu Marseille, dar are rezultate directe mai bune.

Grupa D

Liverpool e calificată, se joacă finala pentru locul 2 Ajax – Atalanta, italienii merg mai departe şi cu egalul.

Grupa E

Chelsea şi Sevilla au terminat pe primele două locuri. Krasnodar a prins locul de Europa League şi chiar dacă va fi egalată la puncte de Rennes în ultima etapă are rezultate directe mai bune.

Grupa F

Borussia Dortmund e calificată. Se joacă Lazio – Club Brugge, dar ca belgienii să prindă locul 2 o pot face numai cu victorie la Roma. Şi egalul îi ajută pe italieni.

Grupa G

Grupa unde Barcelona şi Juventus sunt calificate, Dinamo Kiev – Ferencvaros decide locul 3.

Grupa H

Descrisă mai sus. PSG e calificată cu victorie acasă cu Basaksehir. La Leipzig e meciul de care pe care.

ADVERTISEMENT
Tags: