Fotbal international

Live Blog Liga Naţiunilor, etapa a 6-a. Italia, gazda turneului final. Se știu toate promovatele și retrogradatele

19.11.2020 | 08:17
Live Blog Liga Natiunilor etapa a 6a Italia gazda turneului final Se stiu toate promovatele si retrogradatele
ADVERTISEMENT

Marţi, 17 noiembrie şi miercuri, 18 noiembrie, au fost programate meciurile etapei a 6-a, ultima, din cadrul grupelor Ligii Naţiunilor. În acest moment se știu toate echipele calificate în Final Four pentru câştigarea trofeului, echipele promovate din divizii inferioare precum şi toate naţionalele retrogradate.


UPDATE, 19 noiembrie, ora 08:18 / Echipele naționale ale Belgiei și Italiei se alătură Franței și Spaniei pentru Final Four-ul Ligii Națiunilor. Turneul final va avea loc, cel mai probabil, în Italia, în perioada 6-10 octombrie 2021.

ADVERTISEMENT

În continuare, vă prezentă situația la finalul actualei ediții a Ligii Națiunilor, care sunt echipele ce au reușit promovarea și cele care au retrogradat:

Divizia A

  • Pe lângă cele patru calificate la Final Four, au rămas în Divizia A: Olanda, Polonia, Danemarca, Anglia, Portugalia, Croația, Germania
  • Au retrogradat din Divizia A: Bosnia Herțegovina, Islanda, Suedia, Elveția sau Ucraina (se așteaptă decizia Comisiei de Disciplină a UEFA)
ADVERTISEMENT

Divizia B

  • Au promovat în Divizia A: Austria, Cehia, Ungaria, Țara Galilor
  • Au rămas în Divizia B: Norvegia, România, Scoția, Israel, Rusia, Serbia, Finlanda, Irlanda
  • Au retrogradat în Divizia C: Irlanda de Nord, Slovacia, Turcia, Bulgaria

Divizia C

  • Au promovat în Divizia B: Muntenegru, Armenia, Slovenia, Albania
  • Au rămas în Divizia C: Luxemburg, Azerbaidjan, Macedonia de Nord, Georgia, Grecia, Kosovo, Belarus, Lituania
  • Baraje pentru evitarea retrogradării în Divizia D: Kazahstan – Moldova, Cipru – Estonia (turul la 24/25 martie 2022, returul la 28/29 martie 2022)
ADVERTISEMENT

Divizia D

  • Au promovat în Divizia C: Insulele Feroe, Gibraltar
  • Au rămas în Divizia D: Malta, Letonia, Andorra, Liechtenstein, San Marino

UPDATE, 18 noiembrie, ora 23:40 / S-au terminat ultimele meciuri din Liga Naţiunilor.

  • Anglia – Islanda 4-0
  • Belgia – Danemarca 4-2
  • Bosnia – Italia 0-2
  • Polonia – Olanda 1-2
  • Austria – Norvegia 1-1
  • Cehia – Slovacia 2-0
  • Irlanda – Bulgaria 0-0
  • Irlanda de Nord – România 1-1 (Boyce 56 / Bicfalvi 81)
  • Israel – Scoţia 1-0
  • Serbia – Rusia 5-0 (ruşii au ratat un loc în urna a 2-a după înfrângerea de la Belgrad)
  • Ţara Galilor – Finlanda 3-1
  • Ungaria – Turcia 2-0
  • Grecia – Slovenia 0-0
  • Kosovo – Moldova 1-0
ADVERTISEMENT

UPDATE, 18 noiembrie, ora 11:28 / Norvegia a reușit să încropească în scurt timp o națională pentru meciul cu Austria, după ce jucătorii convocați inițial nu au fost lăsați să părăsească țara înaintea partidei cu România care nici nu s-a mai jucat, dar ghinionul i-a lovit din nou pe nordici.

Echipa a doua, condusă de selecţionerul tineretului Leif Gunnar Smerud, a plecat spre Austria, dar dispune de doar 16 jucători de câmp şi un singur portar, după ce Per Kristian Bratveit, al cărui test este incert, nu a primit permisiunea să părăsească Oslo.


UPDATE, 18 noiembrie, ora 10:25 / Germania a suferit o umilință istorică în ultimul meci din Liga Națiunilor, 0-6 în deplasare cu Spania, însă selecționerul Joachim Low nu este în pericol să-și piardă postul. Anunțul a fost făcut de Oliver Bierhoff, directorul tehnic al naționalei, care a precizat că Low va conduce „panzerul” german și la Turneul Final al Euro de anul viitor.

„Cu siguranţă Jachim Low va fi antrenorul naționalei la Euro. Acest meci nu schimbă nimic. Avem încredere în continuare în Low, nu există nicio îndoială în această privinţă. La echipa naţională trebuie să gândeşti şi să analizezi de la un turneu la altul. Vrem să atingem maximum la Europeanul de anul viitor”, a spus Bierhoff pentru postul de televiziune ARD.


UPDATE, 18 noiembrie, ora 00:25 / Înfrângerea uluitoare a nemților, suferită la Sevilla, nu a rămas fără ecou în presa germană. Jurnaliștii de la Bild i-au desființat pe Joachim Low și pe oamenii săi: „Mai mult decât devastat. Jogi Low nu a pierdut niciodată atât de crunt ca selecționer al Germaniei. Naționala a vrut să câștige, dar s-a văzut învinsă cu 6-0 în Spania. E o lecție amară, iar o astfel de înfrângere nu a mai fost întâlnită din data de 24 mai 1931, când am pierdut cu 6-0 împotriva Austriei. A fost brutal, Sule și Kock s-au apărat oribil, atacul a fost inexistent, ne-a lipsit enorm un lider precum accidentatul Kimmich”.

De asemenea, jurnaliștii germani fac trimitere la o declarație oferită de oficialul DFB (Federația Germană de Fotbal) înaintea partidei. Oliver Bierhoff a spus că antrenorul va fi judecat doar în funcție de rezultate, iar ziariștii nominalizează și două nume de potențiali înlocuitori: „Cu aproape șapte luni înaintea Campionatului European, Federația trebuie să se gândească bine dacă Low este omul în care putem avea încredere pentru acest turneu final. Poate el să aducă succes Germaniei sau trebuie să ne orientăm către alternativele Ralf Rangnick sau Stefan Kuntz? Oricum, Joachim Low tremură acum”, au mai scris nemții.


UPDATE, 17 noiembrie, ora 23:44. Germania a suferit o umilinţă istorică. Din 1954, nemţii nu au mai pierdut la cinci goluri diferenţă. Spania s-a impus cu 6-0 şi merge în Final Four-ul Ligii Naţiunilor.

VIDEO

Croaţia – Portugalia 2-3 (Kovacic 29, 65 / Dias 52, 90 Felix 60) VEZI VIDEO

Franţa – Suedia 4-2 (Giroud 16, 59, Pavard 36, Koman 90+5 / Claesson 4, Quaisson 88) VEZI VIDEO

Spania – Germania 6-0 (Morata 17, Torres 33, 55, 71, Rodri 38, Oyarzabal 89) VEZI VIDEO


UPDATE, 16 noiembrie, ora 19:08 / După meciul România – Norvegia, o altă partidă din Liga Națiunilor, Elveția – Ucraina, nu se va disputa din cauza cazurilor de Corvid-19.

Conform cotidianului spaniol Mundo Deportivo, întâlnirea din Grupa 4 a Diviziei nu va mai avea loc după ce trei jucători ai naționalei Ucrainei au fost depistați pozitiv la ultimele teste. Este vorba de Eduard Sobol, Evgen Makarenko și Dmytro Riznyk. Aceștia au intrat în izolare la hotelul din Lucerna, localitatea unde era programată partida de marți.

Oficialii ucraineni nu sunt de acord cu decizia și vor să primească un răgaz pentru a efectua o nouă testare. Asta pentru că în cazul în care pierd meciul sunt la egalitate de puncte cu Elveția și vor fi retrgradați în Divizia B a Ligii Națiunilor.


Până la momentul actual foarte puţine lucruri au fost deja lămurite. În Divizia A există o singură grupă unde jocurile precedentei runde au decis deja câştigătoarea şi prima echipă calificată pentru semifinale. Aceasta este campioana mondială Franţa, învingătoare în Portugalia, contracandidata directă, cu 1-0.

Chiar dacă Franţa ar pierde în ultima etapă acasă cu Suedia şi lusitanii ar bate în Croaţia, egalând la puncte, cocoşii sunt câştigătorii grupei pentru că au avantajul directelor: 0-0 şi 1-0. Se mai ştiu la nivel de Divizia A numele a două dintre retrogradate: Bosnia-Herţegovina şi Islanda.

Italia va fi gazda Final Four dacă bate în etapa a 6-a din Liga Națiunilor și câștigă grupa

În rest lupta e încă deschisă peste tot, chiar şi în grupa noastră din Divizia B, deşi Austria părea că a promovat după victoria cu Irlanda de Nord, pentru că Norvegia nu poate efectua deplasarea. Însă nordicii par dispuşi să alcătuiască de urgenţă un lot din ați jucători şi să ajungă totuşi la meciul din Austria, unde cu o victorie la două goluri ar deveni ei echipa care termină pe locul 1.

Italia, care dacă va obţine calificarea, va fi organizatoarea Final Four în octombrie 2011, merge în Bosnia şi Herţegovina, care a încurcat-o chiar în Peninsulă cu un egal şi dacă bate nu mai contează ce se întâmplă în partida Polonia – Olanda, în care pericolul pentru azzurri ar fi o victorie a oaspeţilor, orice alt rezultat fiindu-le favorabil.

Spania – Germania, final de foc a grupei 4 din Divizia A

Belgia a trecut la pas de Anglia acasă şi acum va juca pentru Final Four cu Danemarca, pradă uşoară pentru locul 1 în ierarhia FIFA, pentru că şi la Copenhaga forurile sanitare au refuzat sosirea la echipa naţională a internaţionalilor care joacă în Premier League!

Spania, care a ratat prin specialistul ei, Sergio Ramos, două lovituri de la 11 metri în Elveția, a trecut pe locul secund în grupa 4 a Diviziei A după Germania, la un punct în spate, având nevoie acum de victorie în meciul direct pe pământ iberic.

Rusia joacă pe terenul unei Serbii deja retrogradate în Divizia C

În Divizia B, Scoția, care a fost lider la patru puncte față de Cehia, riscă să rateze promovarea în Divizia A, pentru că joacă în Israel, iar Cehia are meci fraticid cu Slovacia. E adevărat că și Israel și Slovacia nu vor sta de decor, pentru că între ele se va decide retrogradata în Divizia C.

Luptă aprigă în grupa 3, cu Rusia și Ungaria având câte opt puncte și cu Serbia deja căzută în Divizia C, chiar dacă va bate Rusia, pentru că la egalitate de puncte cu Turcia are dezavantajul directelor. Asta poate fi rău pentru România, aflată în concurență directă cu Rusia pentru a o depăși la coeficient. În grupa 4 e marea finală la Cardiff: Țara Galilor – Finlanda.

Programul etapei a 6-a din Liga Națiunilor

Marți, 17 noiembrie

Divizia A

Grupa 3, ora 21:45 

Croația – Portugalia

Franța – Suedia

Grupa 4, ora 21:45

Elveția – Ucraina

Spania – Germania

Divizia C

Grupa 1, ora 21:45

Luxemburg – Azerbaidjan

Muntenegru – Cipru

Divizia D

Grupa 1, ora 21:45

Andorra – Letonia

Malta – Insulele Faroe

Grupa 2, ora 21:45

Gibraltar – Liechtenstein

Miercuri, 18 noiembrie

Divizia A

Grupa 1, ora 21:45

Bosnia-Herțegovina – Italia

Polonia – Olanda

Grupa 2, ora 21:45

Belgia – Danemarca

Anglia – Islanda

Divizia B

Grupa 1, ora 21:45

Austria – Norvegia

Irlanda de Nord – ROMÂNIA

Grupa 2, ora 21:45

Israel – Scoția

Cehia – Slovacia

Grupa 3, ora 21:45

Serbia – Rusia

Ungaria – Turcia

Grupa 4, ora 21:45

Țara Galilor – Finlanda

Irlanda – Bulgaria

Divizia C

Grupa 2, ora 19:00

Georgia – Estonia

Armenia – Macedonia de Nord

Grupa 3, ora 21:45

Kosovo – Moldova

Grecia – Slovenia

Grupa 4, ora 17:00

Albania – Belarus

Kazahstan – Lituania

ADVERTISEMENT