Fotbal international

Live Blog Ligue 1, etapa a 2-a. PSG, învinsă de nou-promovata Lens! Campioana, decimată de coronavirus

10.09.2020 | 23:55
Live Blog Ligue 1 etapa a 2a PSG invinsa de noupromovata Lens Campioana decimata de coronavirus
PSG joacă primul meci al campioanei Franţei în noul sezon
ADVERTISEMENT

Etapa a 2-a din Ligue 1 s-a încheiat abia joi, 10 septembrie, când s-a disputat restanţa Lens – PSG 1-0. Campioana Franţei a început cu stângul noul sezon din prima ligă, însă parizienii au o scuză.

Focarul de coronavirus a decimat echipa lui Thomas Tuchel, care nu s-a putut baza pe şapte jucători: Di Maria, Icardi, Marquinhos, Navas, Neymar şi Paredes.

ADVERTISEMENT

PSG a avut un singur şut pe poartă, chiar dacă a dominat la capitolul posesie (22%-78%). Fără vedetele echipei, campioana Franţei a atacat cu o tripletă inedită, formată din Sarabia, Muinga şi Ruiz-Atil. Ganago a marcat singurul gol al meciului (minutul 57), iar Bokote Banza a ratat o ocazie mare, după şase minute.

Ligue 1, programul etapei a 2-a

Joi, 10 septembrie

  • Lens – PSG 1-0 (Ganago 57) – VEZI AICI GOLUL

PSG: Bulka – Kehrer, Kimpembe, Kurzawa, Bernat – Herrera, Gueye, Verratti – Sarabia, Muinga, Ruiz-Atil. Antrenor: Thomas Tuchel.

ADVERTISEMENT

Din cauza focarului de COVID-19 de la PSG, campioana Franţei nu-i poate folosi pe Di Maria, Icardi, Marquinhos, Navas, Neymar şi Paredes.


Duminică, 30 august

  • Reims – Lille 0-1 (Bamba 32) – VEZI VIDEO
  • Angers – Bordeaux 0-2 (Maja 25, Basic 28) – VEZI VIDEO
  • Nantes – Nîmes 2-1 (Girotto 11, Louza 27 / Ferhat 57) – VEZI VIDEO
  • Saint Etienne – Lorient 2-0 (Hamouma 19, 51) – VEZI VIDEO
  • Metz – AS Monaco 0-1 (Badiashile  22) – VEZI VIDEO
  • Brest – Marseille 1-2 (Faivre 45+1, Charbonier 89 / Thauvin 20, Caleta-Car 27, 80) – VEZI VIDEO
ADVERTISEMENT

Sâmbătă, 29 august

  • Rennes – Montpellier 2-1 (Le Tallec 22 aut., Camavinga 77 / LOborde 90+1) – VEZI VIDEO
  • Strasbourg – Nice 0-2 (Dolberg 37, 59) – VEZI VIDEO

Vineri, 28 august

  • Lyon – Dijon 4-1 (Depay 39, 45+1, 65, Lautoa 45 aut. / Scheidler 14) – VEZI VIDEO

Ambii jucători români care fac parte din lotul celor două formații sunt rezerve în această seară: Ciprian Tătărușanu la Lyon și Alex Dobre la Dijon. Totuși, antrenorul oaspeților l-a introdus pe Dobre pe teren în minutul 71, când scorul era deja 4-1, în locul lui Amalfitano. Tătărușanu a rămas pe bancă tot meciul.

ADVERTISEMENT

Meciul Lens – PSG a fost amânat pentru data de 10 septembrie

Clasament Ligue 1

 

UPDATE 28 august, ora 20:15 / Houssem Aouar, jucătorul lui Olympique Lyon, a fost testat pozitiv la coronavirus în această dimineață, astfel că nu va face parte din lot pentru partida contra lui Dijon. El va fi plasat în carantină pentru o perioadă de 14 zile, după care va repeta testul și dacă acesta va fi negativ se va putea întoarce la antrenamente.


Duelul românilor în Lyon – Dijon, meciul care deschide vineri etapa a 2-a din Ligue 1

Vineri se joacă primul meci al etapei a doua. Lyon, echipa cu evoluție excelentă în ultima ediție de Champions League, unde a fost învinsă doar de Bayern Munchen în semifinale, va primi vizita lui Dijon, formația unde e legitimat și compatriotul nostru Alex Dobre. Va fi un duel de la distanță între români, pentru că la Lyon evoluează portarul Ciprian Tătărușanu, dar sunt șanse mici ca vreunul dintre ei să fie titular în acest meci. Evident, Lyon e mare favorită, dar poate apărea oboseala la jucători și atunci oaspeții pot avea șansa lor.

Sâmbătă, care în mod normal găzduia cam în jur de cinci partide începând cu ora 21:00, se vor juca acum doar două meciuri. Strasbourg are primul meci acasă din acest sezon, iar adversară va fi Nice, trupa de pe Coasta de Azur începând cu o victorie, 2-1 acasă cu Lens, spre deosebire de Strasbourg, învinsă la nou promovata Lorient.

Al doilea meci este unul destul de echilibrat. Rennes, care vine după un bun egal la Lille, joacă acasă cu Montpellier. Aparent un meci închis, în care nu se anticipează goluri multe. Bretonii au echipă superioară, însă Montpellier se descurcă bine pe terenuri străine.

Antrenori cu CV impresionant la Monaco și Marseille

Valul de jocuri al rundei aduce în prim plan șase meciuri duminică, o situație foarte rar întâlnită în ultimii ani. Trei meciuri par a se desprinde din acest program: Reims – Lille, Metz – AS Monaco și Brest – Marseille.

Reims a condus cu 2-0 la AS Monaco în prima etapă, însă monegascii au izbutit să salveze un punct. Și Lille, cea mai bună echipă din nordul Franței, a făcut tot egal în prima etapă, pe teren propriu, cu Rennes.

AS Monaco, încăpută pe mâna fostului campion cu Bayern Munchen, Niko Kovac, abia a evitat eșecul acasă cu Reims și merge la Metz cu gândul celor trei puncte, obiectivul fiind să se bată în acest sezon pentru Champions League. Marseille, cu Villas-Boas pe bancă, e favorită la Brest, după ce a avut amânat primul joc din acest sezon, acasă cu Saint Etienne, din motive de COVID 19.

ADVERTISEMENT