Fotbal international

LIVE BLOG Ligue 1 etapa a 27-a. Program, rezultate, informații de ultimă oră. PSG, victorie la patru goluri distanță. VIDEO

29.02.2020 | 20:40
LIVE BLOG Ligue 1 etapa a 27a Program rezultate informatii de ultima ora PSG victorie la patru goluri distanta VIDEO
ADVERTISEMENT

Etapa a 27-a din Ligue 1 are loc în acest weekend și începe vineri, 28 februarie, cu partida Nîmes – Marseille și ține până duminică, 1 martie, când de la ora 22:00 va avea loc un derby regional între Lyon și Saint Etienne.


UPDATE, 29 februarie, ora 20:35 / PSG a câștigat cu 4-0 meciul de pe teren propriu cu Dijon. Golurile campioanei Franței au fost marcate de Sarrabia (3), Mbappe (74, 90+1) și Icardi (76). 

ADVERTISEMENT


LIVE BLOG Ligue 1 etapa a 27-a

Aflată înaintea unui joc de o importanță capitală săptămâna viitoare în returul optimilor Champions League, pe teren propriu, cu Borussia Dortmund, PSG se poate antrena sâmbătă, când primește vizita celor de la Dijon, echipă din subsolul clasamentului.

Este aproape sigur că antrenorul Thomas Tuchel va opta pentru a trimite pe teren mai multe rezerve, pentru a menaja numele grele în vederea unui meci foarte greu în Champions League, pentru că trebuie refăcut un handicap de 1-2. De aceea, nu ar fi o mare surpriză dacă am vedea Dijon reușind să înscrie pe Parc des Princes măcar o dată.

ADVERTISEMENT

Neymar este suspendat

Ultimul meci în care PSG a trimis linia a doua a fost acum două săptămâni la Amiens și a fost un joc absolut halucinant. Codașa Ligue 1 a avut 3-0 în minutul 38, după care PSG a înscris de patru ori, pentru ca finalul să aducă un 4-4 ca la teatru. Neymar e oricum absent, fiind suspendat.

Marseille, care are un avans considerabil față de locul 3, fiind sigură că va termina pe poziția secundă, joacă pe terenul unei echipe care a înviat de cinci etape încoace, la Nîmes.

ADVERTISEMENT

Rennes, misiune facilă la Toulouse

Ambele echipe au întrerupt etapa trecută serii excelente, pierzând cu același scor, 1-3. Marseille a fost învinsă acasă de Nantes, Nîmes s-a predat la ocupanta locului 3, Rennes, deși a jucat la fel de ofensiv, însă a plătit tribut unor mari erori defensive.

Urmăritoarea lui Rennes este Lille, care se află la doar o lungime în spatele bretonilor. Lille are însă meci foarte greu la Nantes, echipă care nu a mai repetat parcursul bun de acum un sezon, dar e fără griji, pe locul 11 și joacă foarte relaxat, fără nici o presiune.

ADVERTISEMENT

Monaco mai crede încă în locul 3

Rennes are toate șansele să își consolideze treapta de bronz, mai ales dacă Lille nu va obține trei puncte la Nantes, pentru că va merge la Toulouse, echipă de pe ultimul loc, pe care toată lumea o vede căzută din toate punctele de vedere, inclusiv mental și care nu mai poate spera la nimic.

Monaco mai crede încă în posibilitatea de a veni pe turnantă în lupta pentru locul 3, ultimul de Champions League, chiar dacă acum e la cinci puncte de Rennes. Pentru aceasta este însă fundamental să nu mai facă pași greșiți acasă, acolo unde acum primește vizita lui Reims.

Programul etapei a 27-a din Ligue 1

Vineri, 28 februarie, ora 21:45

Nîmes – Marseille

Sâmbătă, 29 februarie, ora 21:00

ora 18:30 PSG – Dijon

Toulouse – Rennes

Monaco – Reims

Montpellier – Strasbourg

Amiens – Metz

Brest – Angers

Duminică, 1 martie

ora 16:00 Nantes – Lille

ora 18:00 Bordeaux – Nice

ora 22:00 Lyon – Saint Etienne

ADVERTISEMENT