Fotbal international

LIVE BLOG Malta – România în preliminariile EURO 2020. Toate reacţiile. “La bulanul lui Contra, parcă văd că facem un egal cu Spania!”

11.06.2019 | 08:50
LIVE BLOG Malta  Romania in preliminariile EURO 2020 Toate reactiile La bulanul lui Contra parca vad ca facem un egal cu Spania

FANATIK vă oferă un LIVE BLOG cu toate informațiile despre meciul pe care echipa națională a României l-a jucat împotriva reprezentativei similare a Maltei, luni, 10 iunie. Partidă a avut loc pe “National Stadium Ta’Qali” din Attard și a fost transmisă de Pro TV, iar toate fazele importante le vezi pe FANATIK.


UPDATE, 11 iunie, ora 08.40. Dumitru Dragomir (fost președinte al LPF): “N-au bătut nici spaniolii cu 4-0, de ce să nu fim mulțumiți (n.r. Spania a bătut Malta cu 2-0). Deocamdată suntem în cărți. Bancu mi-a plăcut în mod deosebit. Aș fi idiot să mă apuc să critic la 4-0. Chipciu e o mare pierdere”, a spus Dumitru Dragomir pentru gsp.ro. Acesta crede că jucătorii lui Cosmin Contra vor putea arăta la ce nivel sunt la meciul cu Spania. “Atunci ne dăm seama de valoarea echipei. După meciul ăsta nu putem spune nici că e o națională slabă, nici că e una bună. Așteptăm cele două meciuri cu spaniolii. La bulanul lui Contra, parcă vvăd că face un meci egal cu Spania. E și știință. Mie îmi place Contra, în ciuda celor care îl critică”, a încheiat Dragomir.

  • Clasamentul din grupa F după meciurile din etapa a 4-a
  • Când se joacă România – Spania. Programul complet al naţionalei
  • Contra e optimist după meciul cu Malta: “Suntem în grafic pentru calificare”. Şi o nemulţumire
  • Ianis Hagi, după primul meci ca titular: “Am jucat mai bine cu Norvegia”
  • Tătăruşanu, analiză inedită despre Ianis Hagi: “La ce calităţi are, a jucat doar normal”
  • George Puşcas, după prima “dublă” la echipa naţională
  • Nedelcearu, veste de ultimă oră după accidentare! Este OUT pentru primul meci de la Euro 2019

UPDATE, 10 iunie, ora 22:20 / Suporterii români au creat probleme şi la meciul cu Malta. Ultraşii au aprins mai multe torţe şi au folosit scandări xenofobe. Poliţiştii maltezi au fost la un pas să-i evacueze pe suporteri, însă aceştia s-au potolit şi incidentele nu s-au lăsat cu arestări. VEZI AICI VIDEO.


  • Cosmin Contra, reacție nervoasă în conferința de presă susținută înainte de Malta – România
  • Fenerbahce, ofertă pentru un internațional român înainte de Malta – România
  • Cosmin Contra, schimbări majore în primul 11 pentru meciul Malta – România

UPDATE, 10 iunie, ora 13:07 / Fostul mare internațional Florin Răducioiu nu crede că ”tricolorii” se pot califica la Euro 2020. ”Cu cât jucătorii noştrii vor avea puterea să joace la un nivel mai înalt cu atît echipa naţională va fi mai puternică. Altfel vom avea întodeauna probleme şi îmi e teamă chiar şi de Malta în meciul de mâine. Nivelul va fi foarte slab şi nu vom putea să ne calificăm din păcate la turneele finale la care visăm”, a declarat Răducioiu pentru Telekom Sport.


UPDATE, 10 iunie, ora 11:50 / Aproximativ 1.000 de fani români sunt așteptați la meciul de diseară. Toate cele 550 de bilete rezervate suporterilor României au fost epuizate, dar organizatorii mai așteaptă încă cel puțin 400 în tribune deoarece comunitatea aflată în Malta este numeroasă. De asemenea, gazdele se așteaptă ca la întâlnirea de diseară să asiste în jurul a 15.000 de spectatori.


UPDATE, 10 iunie, ora 10:56 / ”Tricolorii” și-au ales numerele pe care le vor purta la meciul cu Malta: 1. Ionuț Radu, 2. Iulian Cristea, 3. Alin Toșca, 4. Ionuț Nedelcearu, 5. Tudor Băluță, 6. Dan Nistor, 7. Alexandru Chipciu, 8. Ianis Hagi, 9. George Pușcaș, 10. Gheorghe Grozav, 11. Nicușor Bancu, 12. Ciprian Tătărușanu, 13. Claudiu Keșeru, 14. Dennis Man, 15. Paul Anton, 16. Silviu Lung, 17. Ciprian Deac, 18. Răzvan Marin, 19. George Țucudean, 20. Alexandru Maxim, 21. Dorin Rotariu, 22. Cristian Săpunaru, 23. Nicolae Stanciu.


UPDATE, 10 iunie, ora 10:04 / Maltezii au început ”războiul psihologic” înaintea meciului cu România. Cu o zi înaintea disputării întâlnirii, pe tabela de marcaj de la National Stadium Ta’Qali din Attard era afișat scorul Malta – România 1-0.


UPDATE, 9 iunie, ora 14:57 / Cosmin Contra le-a acordat ”tricolorilor” o oră liberă duminică dimineață, iar aceștia au vizitat orașul La Valletta. După micul dejun, aceștia au ieșit la plimbare, pe străzile din capitala malteză, acolo unde s-au relaxat printre miile de turiști.


UPDATE, 9 iunie, ora 13:35 / Meciul Malta – România va fi arbitrat de o brigadă din Olanda, avându-l la centru pe Dennis Higler. El va fi ajutat de asistenții Davie Goossens şi Joost van Zuilen, iar rezervă va fi Bas Nijhuis.


UPDATE, 9 iunie, ora 10:55 / Echipa națională a României a susținut sîmbătă seară o ședință de pregătire, imediat după sosirea în Malta. Selecționerul Cosmin Contra a decis ca titularii din Norvegia să facă un antrenament de refacere, în timp ce restul lotului s-a pregătit la intensitate normală timp de 70 de minute și au exersat jocul de posesie din cât mai puține atingeri, dar și faza de finalizare.


UPDATE, 8 iunie, ora 19.15. Echipa națională a României a ajuns în Malta, acolo unde va avea loc următorul meci din preliminariile EURO 2020. Delegația condusă de Cosmin Contra a zburat timp de patru ore, iar tricolorii au avut probleme în La Valletta după ce au fost “loviți” de o vreme extrem de caldă, 34 de grade. Selecționata lui “Guriță” va susține o ședință de pregătire sâmbătă seara, iar duminică, de la ora 18.00, va avea loc antrenamentul oficial, deschis reprezentanților media doar în primele 15 minute. Cosmin Contra împreună cu un jucător vor participa la conferința de presă premergătoare jocului Malta – România de la ora 17.30. VEZI MAI MULTE IMAGINI ÎN GALERIA FOTO DE MAI SUS!

Cosmin Contra în momentul în care a ajuns în Malta. Sursă foto: frf.ro
Cosmin Contra în momentul în care a ajuns în Malta. Sursă foto: frf.ro

LIVE BLOG Malta – România în preliminariile EURO 2020

Înaintea meciului din Malta, tricolorii lui Cosmin Contra au jucat la Oslo, acolo unde au remizat cu Novergia, scor 2-2. În urma rezultatului din etapa a 3-a din preliminariile EURO 2020, echipa națională a României se află pe locul 3 în clasamentul grupei F, cu 4 puncte, la trei în spatele Suediei și la cinci distanță de Spania.

Cosmin Contra nu se va putea baza la meciul cu Malta pe serviciile lui Romario Benzar, fotbalist despre care FANATIK a anunțat că revine în România pentru a participa la înmormântarea bunicului său. Al doilea jucător pe care selecționerul echipei naționale a României nu îl va putea folosi la partida din Attard este Dragoș Grigore, după ce fundașul lui Ludogoreț Razgrad a încasat al treilea cartonaș galben din aceste preliminarii. ”După ce a primit al treilea cartonaş galben din actualele preliminarii, Dragoş Grigore este suspendat şi nu va putea evolua cu Malta. El nu va mai face deplasarea cu echipa naţională pentru acest joc”, se arată pe site-ul oficial al FRF.

LIVE BLOG Malta - România în preliminarii EURO 2020. Cosmin Contra în partida jucată de tricolori cu Novergia, scor 2-2. Sursă foto: sportpictures.eu
Cosmin Contra în partida jucată de tricolori cu Novergia, scor 2-2. Sursă foto: sportpictures.eu

Ianis Hagi, titular cu Malta

Ianis Hagi a fost ținut pe banca de rezerve de Cosmin Contra la meciul cu Novergia, scor 2-2, iar selecționerul echipei României l-a trimis în teren în minutul 60 pentru a-l înlocui pe Gheorghe Grozav. Mai mult, internaționalul român care va merge și la EURO 2019 cu reprezentativa U21 a contribuit la primul gol înscris de Claudiu Keșeru. Astfel, “Guriță” a anunțat că fotbalistul lui FC Viitorul Constanța o să fie titular cu Malta.

“Ianis a intrat foarte bine, Maxim a intrat foarte bine, Țucudean a intrat foarte bine. Am schimbat un pic după 2-0 jocul echipei noastre și a reușit să marcăm de două ori. Sută la sută Ianis va fi titular în Malta”, a spus Cosmin Contra, selecționerul echipei naționale a României, după remiza cu Novergia, scor 2-2.

Ianis Hagi se bucură alături de Claudiu Keșeru după meciul cu Novergia
Ianis Hagi se bucură alături de Claudiu Keșeru după meciul cu Novergia

95 de lei costă un bilet la Malta – România

Suporterii echipei naționale a României care doresc să meargă la meciul din Malta au la dispoziție 500 de tichete. Prețul unui tichet este de 95 de lei (20 de euro), iar fanii au avut posibilitatea de a achiziționa de pebilete.frf.ro un pachet format din bilet și eșarfă la prețul de 118 lei (25 euro). Tichetele se pot ridica de la stadion, de la intrarea destinată supoterilor români, în ziua meciului, începând cu ora 18.00, ora locală.

Partida dintre Malta și România are loc luni, 10 iunie, de la ora 21.45, pe “National Stadium Ta’Qali” din Attard. Duelul este transmis de Pro TV, iar toate fazele importante vor fi LIVE VIDEO pe FANATIK.