Sporturi

Live Blog Miami Open 2021. Ashleigh Barty a câștigat finala feminină. Bianca Andreescu a abandonat în setul 2

03.04.2021 | 21:40
Live Blog Miami Open 2021 Ashleigh Barty a castigat finala feminina Bianca Andreescu a abandonat in setul 2
ADVERTISEMENT

În perioada 22 martie – 4 aprilie are loc ediţia cu numărul 36 a competiţiei de tenis Miam Open, anul acesta desfăşurată sub egida sponsorului brazilian Itau, competiţie care presupune atât turnee la simplu şi dublu masculin cât şi la feminin.

Ashleigh Barty a câștigat finala feminină după abandonul Biancăi Andreescu

UPDATE, 3 aprilie, ora 21:33 / Australianca Ashleigh Barty, numărul 1 mondial, a profitat de accidentarea Biancăi Andreescu și a câștigat finala feminină a Turneului Open de la Miami. Andreescu a simțit dureri la gleznă în setul secund și nu a a bandonat la scorul de 4-0 în favoarea lui Barty, care câștigase și primul set cu scorul de 6-3.

ADVERTISEMENT

Pentru această victorie, Ashleigh Barty va primi un cec în valoare de 300.000 de dolari.


Italianul Jannik Sinner s-a calificat în finala turneului de la Miami

UPDATE, 3 aprilie, ora 10:58 / Jannik Sinner s-a calificat pentru prima oară în carieră în finala unui turneu de categorie Masters 1.000 și va juca cu trofeul pe masă, cu învingătorul dintre Andrey Rublev, al 4-lea favorit al întrecerii, și polonezul Hubert Hurkacz.

Pentru Sinner, calificarea în finala de la Miami reprezintă cea mai mare performanță a carierei și a fost obținută după victoria, scor 5-7, 6-4, 6-4, în fața spaniolului Roberto Bautista Agut, în două ore și jumătate.

ADVERTISEMENT

Prin această performanță, italianul de numai 19 ani se înscrie pe o listă selectă de jucători care îi mai cuprinde pe Andre Agassi, Rafa Nadal şi Novak Djokovic. Aceștia au fost, până acum, singurii jucători calificați în finala Miami Open înainte să fi împlinit 20 de ani.


Bianca Andreescu – Ashleigh Barty, finala feminină de la Miami Open

UPDATE, 2 aprilie, ora 09:26 / Liderul WTA, sportiva australiană Ashleigh Barty, şi jucătoarea canadiană Bianca Andreescu, locul 9 mondial şi favorită 8, s-au calificat în finala turneului de categorie WTA 1000 Miami Open.

ADVERTISEMENT

Andreescu a trecut în semifinale de sportiva elenă Maria Sakkari (cap de serie numărul 23, locul 25 WTA), scor 7-6 (7), 3-6, 7-6 (4), după două ore și 42 de minute, în timp ce Barty a învins-o pe favorita 5, jucătoarea din Ucraina Elina Svitolina (locul 5 WTA), scor 6-3, 6-3, într-o oră și jumătate.


Horia Tecău şi Marcelo Arevalo au ratat calificarea în semifinale la Miami Open

UPDATE, 1 aprilie, ora 08:53 / Perechea Horia Tecău/Marcelo Arevalo (România/El Salvador) a ratat calificarea în semifinalele probei de dublu din cadrul turneului de 1.000 de puncte Miami Open.

ADVERTISEMENT

Ei au fost învinşi, în sferturi, cu scorul de 7-6 (6), 3-6, 9-11, de cuplul britanic Daniel Evans/Neal Skupski. Calificarea în sferturi este recompensată la Miami Open cu un premiu total de 27.000 de dolari şi cu câte 180 de puncte ATP.


Horia Tecău și Marcelo Arevalo vor juca în sferturile turneului de la Miami

UPDATE, 30 martie, ora 11:00 / Jucătorul român de tenis Horia Tecău și partenerul său din El Salvador, Marcelo Arevalo s-au calificat în sferturile de finală, în proba de dublu, a turneului de la Miami, după ce au eliminat în optimi perechea Juan Sebastian Cabal/Robert Farah, principala favorită a competiției.

Tecău și Arevalo s-au impus cu scorul de 7-6, 7-6, și vor întâlni perechea britanică Daniel Evans/Neal Skupski. Al 24-lea jucător în topul mondial al probei de dublu, Horia Tecău este la primul turneu alături de Marcelo Arevalo, locul 54 ATP la dublu.


Bianca Andreescu, în sferturi după victoria cu Garbine Muguruza

UPDATE, 30 martie, ora 09:08 / Canadianca de origine română Bianca Andreescu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Miami după ce a trecut în trei seturi, 3-6, 6-3, 6-2, de  Garbine Muguruza. Locul 9 WTA, Andreescu a câștigat meciul în două ore şi 11 minute și se va luptă pentru un loc în careul de ași cu altă reprezentată a Spaniei, Sara Sorribes Tormo, care a câștigat cu scorul 6-4, 0-6, 6-1 confruntarea cu Ons Jabeur, cap de serie numărul 27.

Ashleugh Barty, liderul mondial, s-a calificat și ea în sferturi. Deținătoarea titlului de la Miami a eliminat-o în trei seturi pe Vicoria Azarenka, 6-1, 1-6, 6-2, și va juca împotriva unei alte sportive din Belarus, Arina Sabalenka, învingătoare cu 6-1, 6-2 în faţa cehoaicei Marketa Vondrousova.


Tecău și Arevalo, victorie la dublu

UPDATE, 28 martie, ora 11:53 / Perechea Horia Tecău/Marcelo Arevalo (România/El Salvador) s-a calificat în optimile de finală ale probei de dublu din cadrul turneului Miami Open.

Tecău şi Arevalo a învins în primul tur echipa Henri Kontinen/Edouard Roger-Vasselin (Finlanda/Franţa), scor 6-4, 6-3. Învingătorii vor juca în optimi cu echipa favorită principală, Juan Sebastian Cabal/Robert Farah, din Columbia. Românul şi colegul său şi-au asigurat un premiu de 18.000 de dolari şi 90 de puncte.


Simona Halep s-a retras de la Miami din cauza unei accidentări. Are probleme la umărul drept

UPDATE, 27 martie, ora 16:59 / Simona Halep s-a retras de la WTA Miami, din cauza unei accidentări. Trebuie să joace astăzi, de la ora 23:00, cu Anastasija Sevastova, în turul 3 al competiției.

“Îmi pare rău că trebuie să mă retrag din ambele probe la Miami, dar accidentarea nu mă lasă să continui așa cum mi-aș dori. Sunt tristă că nu pot continua, îmi doream să vin să joc aici la cel mai bun nivel. Sper că voi putea să revin la anul, mai sănătoasă și mai puternică”, a scris Halep pe Twitter.

Simona Halep a acuzat probleme la umărul drept în partida contra Carolinei Garcia, în turul 2. A și avut nevoie de intervenția fizioterapeutului. Lucrurile păreau să se rezolve, mai ales că Simona a jucat ieri la dublu, partidă pe care a și câștigat-o, alături de Angelique Kerber. Dar problemele au reapărut, iar Simona a decis să se retragă.


Cîrstea, eliminată de Anett Kontaveit

UPDATE, 27 martie, ora 10:42 / Jucătoarea Sorana Cîrstea, locul 66 WTA, a fost eliminată în turul doi la Miami Open, turneu cu premii totale de 3,2 milioane de dolari. Ea a fost învinsă de Anett Kontaveit din Estonia, locul 24 WTA şi cap de serie numărul 22, scor  3-6, 6-4, 3-6, după o oră şi 45 de minute.

În primul tur la dublu, perechea Raluca Olaru/Nadiya Kichenok (România/Ucraina) a fost învinsă de echipa americană Cori Gauff/Caty McNally, scor 3-6, 1-6.


Simona Halep va juca în optimi la dublu

UPDATE, 26 martie, ora 23:25 / Simona Halep și Angelique Kerber s-au impus cu 7-5, 7-5 în meciul contra lui Elise Mertens și Aryna Sabalenka, din 16-imile probei de dublu de la Miami. În următoarea fază a competiției, românca și nemțoaica vor da piept cu perechea formată din Jelena Ostapenko și Lyudmyla Kichenok. Partida este programată pentru duminică, 28 martie.


Britanicul Jack Draper s-a prăbușit epuizat în timpul meciului cu Mikhail Kukushkin

UPDATE, 26 martie, ora 15:04 / Umiditatea și căldura excesivă din Florida l-au extenuat pe jucătorul britanic de tenis Jack Draper. Tânărul de numai 19 s-a prăbușit realmente încercând să salveze o minge trimisă de adversarul său Mikhail Kukushkin, din Kazahstan, în timpul meciului din cadrul turneului ATP Masters 1000 de la Miami.

Cu doar câteva minute înainte să cadă pe teren, Draper solicitase intervenția medicului acuzând stări de amețeală. După ce i-au fost măsurate tensiunea arterială și pulsul, britanicul a anunțat arbitrul de scaun că este capabil să reia meciul însă, după alte câteva schimburi de mingi s-a prăbușit și nu a mai putut să revină.

Astfel, kazahul de 33 de ani s-a calificat în turul următor, meciul fiind oficial încheiat după un singur set, câștigat de Kukushkin cu scorul de 7-5.


Bianca Andreescu, confundată cu Belinda Bencic

UPDATE, 25 martie, ora 18:20 / Canadianca Bianca Andreescu a fost confundată în timpul unei conferințe de presă cu Belinda Bencic. Sportiva care are și origini românești s-a amuzat pe tema erorii comise de reporter. „Belinda? E Bianca. Stai liniștit, mereu se întâmplă confuzii. Nu-ți face griji!”, i-a transmis Andreescu reporterului care încerca să se scuze. Canadianca se va înfrunta la Miami în turul 2 în data de 26 martie cu Tereza Martincova, aflată pe locul 105 în ierarhia WTA.

 


Begu, înfrângere neașteptată

UPDATE, 24 martie, ora 19:23 / Jucătoarea Irina-Camelia Begu, locul 74 WTA, a fost eliminată de sportiva rusă Anna Kalinskaya, numărul 115 mondial şi beneficiară a unui wild card, în primul tur al turneului de la Miami.

Kalinskaya s-a impus cu scorul de 6-4, 7-6 (5), în aproape două ore. Miercuri joacă în primul tur şi Mihaela Buzărnescu, locul 137 WTA, venită din calificări, cu sportiva franceză Caroline Garcia, numărul 51 mondial. Învingătoarea din acest meci o va înfrunta în manşa următoare pe Simona Halep, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 3, direct acceptată în turul al doilea.


Pentru băieţi, Miami Open intră în categoria Masters 1000, iar pentru fete în categoria WTA 1000, cele mai puternice turnee după cele de Grand Slam. La masculin, premiile totale alocate se ridică la 4.299.205 dolari, iar la feminin totalul este de 3.260.190 de doalri, mult mai reduse decât în 2019, pentru că în 2020 turneul nu a avut loc din motive de pandemie.

Important pentru jucători şi jucătoare, dar şi pentru iubitorii sportului alb, la turneu este permis accesul spectatorilor, între 800-1.000 pe fiecare dintre arenele pe care vor avea loc meciurile pe suprafaţă de hard la Miami Gardens.

Roger Federer a renunţat să mai participe la Miami Open

La acest turneu îşi anunţase prezența și campionul elveţian Roger Federer, însă ulterior a anunţat că nu va mai participa. Dacă Federer nu face bucuria fanilor de a-l revedea în acţiune, în schimb noi avem această plăcere de a urmări pe Simona Halep din nou la lucru, după pauza luată după participarea la Australian Open.

Ca de obicei, tenisul românesc se reduce ca prezenţă numai în competiţia feminină, acolo unde alături de Simona Halep au mai intrat pe tabloul principal Sorana Cârstea şi Irina Begu şi din calificări li s-a alăturat şi Mihaela Buzărnescu.

Simona Halep va juca în turul 2 cu învingătoarea dintre Garcia şi Buzărnescu

Monica Niculescu a fost şi ea înscrisă în calificări, însă a abandonat în primul meci  cu Liudmila Samsonova, după ce câştigase primul set cu 6-2 şi era condusă cu 4-0 în al doilea. Singura care va intra în concurs direct în turul 2 este Simona Halep, favorita nr. 3, care va da piept cu învingătoarea dintre Caroline Garcia şi Mihaela Buzărnescu!

Meciul dintre Buzărnescu şi Garcia are loc miercuri, 24 martie, de la ora 21:30. Sorana Cârstea a jucat deja în primul tur şi a avut o misiune facilă în faţa americancei Scott, o puştoaică de numai 16 ani. Irina Begu intră pe teren miercuri, 24 martie, de la ora 17:00 cu rusoaica Kalinskaya.

Fără primii trei jucători ai lumii la masculin

Turneul masculin a fost lăsat pe mâna lupilor tineri. Pentru că nici unul dintre cei trei monştri sacri ai tenisului nu este prezent. Federer s-a retras, Djokovic şi Nadal au anunţat că nu vor participa. Favorit este rusul Daniil Medvedev, urmat de Stefanos Tsitsipas şi de Alexander Zverev.

La feminin, favorita principală este liderul mondial Ashleigh Barty, urmată de Naomi Osaka şi Simona Halep. Între outsidere se numără Sofia Kenin, Karolina Pliskova sau Aryna Sabalenka. Nu este prezentă ucraineanca Elina Svitolina.

ADVERTISEMENT