Fotbal intern

Live Blog Norvegia – România în Liga Națiunilor. Surprize mari în echipa de start: Rădoi a schimbat 7 jucători

11.10.2020 | 17:15
Live Blog Norvegia  Romania in Liga Natiunilor Surprize mari in echipa de start Radoi a schimbat 7 jucatori
ADVERTISEMENT

Reykjavik, în îndepărtata Islandă, a fost locul unde s-a risipit ca un fum speranţa noastră de a nu fi doar gazdele altora la turneul final al EURO 2021 şi de a vedea pe Arena Naţională tricolorii înfruntând echipele din grupa C în cele trei partide din grupă.

Rămânem doar cu satisfacţia că nu vom lipsi de la marele rendez-vous al fotbalului european cu caracter jubiliar prin intrarea Bucureştiului în circuitul oraşelor organizatoare. Prea puţin pentru lunile în care ne-am făcut castele de nisip aşteptând meciul cu Islanda ca pe o sărbătoare a tuturor românilor, prea mult judecând evoluţia jenenată a băieţilor lui Mirel Rădoi într-un meci de asemenea importanţă.

ADVERTISEMENT

În ceea ce priveşte echipa naţională, chiar dacă nu ne place faptul că am dat din nou greş, viaţa merge înainte şi de acum înainte, până la viitoarele preliminarii de CM focusul este Liga Naţiunilor, acolo unde am început bine, cu un egal nedrept acasă cu Irlanda de Nord şi cu o victorie neaşteptată în Austria.


UPDATE, 11 octombrie, ora 17:30 / Iată și echipa de start pe care Mirel Rădoi o va folosi în meciul cu Norvegia. Față de partida cu Islanda, el a operat nu mai puțin de 7 modificări în primul „11”. Jucătorii care au trecut pe bancă la Oslo sunt Bălașa, Camora, Deac, Stanciu, Maxim, Alibec și Mitriță.

ADVERTISEMENT

ROMÂNIA: Tătărușanu – Manea, Burcă, Toșca, Bancu – Cicâldău, Crețu, Marin – I. Hagi, Pușcaș, Iancu. Selecționer: Mirel Rădoi


UPDATE, 11 octombrie, ora 17:10 / Jucătorii naționalei României trebuie să sosească la stadionul „Ullevaal” dintr-un moment în altul. Vestiarul este pregătit și îi așteaptă pe „tricolori” să-și ia în primire echipamentul.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 11 octombrie, ora 15:03 / Mai mulți tricolori au apărătorile personalizate:

Alin Toșca are apărători cu numele său pe ele.

Mihai Bălașa are imprimat pe o apărătoare chipul copilului său, iar pe alta un “leu”, simbol al Universității Craiova

Răzvan Marin are o imagine cu primul său meci de la echipa națională: Armenia – România 0-5, în octombrie 2016, când a reușit să marcheze și un gol.

ADVERTISEMENT
Live Blog Norvegia - România în Liga Națiunilor. Ce superstiții au "tricolorii"
Live Blog Norvegia – România în Liga Națiunilor. Ce superstiții au “tricolorii”

UPDATE, 11 octombrie, ora 12:54 / Autoritățile norvegiene au luat decizia ca partida cu România de diseară să se dispute cu spectatori în tribune. Astfel, în concordanță cu legislația locală, la meci vor asista 200 de persoane, care vor lua loc la tribuna a II-a și vor respecta regulile de distanțare socială.

Tot în legătură cu meciul de diseară, la ședința tehnică din această dimineață s-au stabilit și echipamentele pe care le vor purta cele două echipe. Gazdele vor evolua în roșu, în timp ce tricolorii vor îmbrăca tricouri galbene.


UPDATE, 11 octombrie, ora 09:05 / „Tricolorii” au primit în cantonamentul de la Radisson Nydalen rezultatele testelor PCR obligatorii solicitate de UEFA înaintea fiecărei partide. Acestea au fost efectuate la Oslo și nu au legătură cu cele din Islanda. Toate rezultatele au fost negative, atât ale jucătorilor, cât și ale membrilor staff-ului tehnic și administrativ.


UPDATE, 10 octombrie, ora 20:16 / Jucătorii echipei naționale a României au susținut antrenamentul oficial pe Bislett Stadion, pe o ploaie torențială, care este preconizată să se oprească abia duminică la prânz.

În ciuda frigului, ploii și întunericului, mai multe voci românești cu strigăte de încurajare au răzbătut pe teren, suporterii români care locuiesc în preajma arenei dorind să nu rateze întâlnirea de la distanță cu echipa națională.

Condițiile meteo au fost și principalul motiv al schimbării arenei pentru programul de azi, din dorința de a proteja gazonul de pe Ullevaal, unde s-a jucat joi și Norvegia-Serbia 1-2.

Live Blog Norvegia - România în Liga Națiunilor


UPDATE, 10 octombrie, ora 18:26 / Fundașul echipei naționale a României, Andrei Burcă, i-a făcut o surpriză unui suporter al ”tricolorilor” care trăiește de șapte ani în Norvegia.

Jucătorul de la CFR Cluj i-a cerut scuze suporterului pentru eșecul din Islanda, iar fanul i-a transmis că își dorește victoria în partida cu Norvegia, deoarece nordicii sunt lipsiți de fait-play.

În final, Andrei Burcă i-a promis că jucătorii vor da totul pe teren în meciul de la Oslo și i-a dăruit fanului unui tricou al echipei naționale cu semnătura sa.


UPDATE, 10 octombrie, ora 14:08 / Naţionala României a inspectat şi terenul pe care va juca împotriva Norvegiei, mâine seară, de la 19:00. Suprafaţa de joc se prezintă bine, în ciuda meciului de baraj pe care gazdele l-au disputat contra Serbiei în urmă cu două zile. Norvegia a pierdut 1-2 după 120 de minute. Totuşi, la Oslo plouă şi la fel va fi până la ora meciului, aşa că s-a luat decizia de a se proteja terenul prin mutarea antrenamentelor oficiale pe alt stadion.

Antrenamentele oficiale au fost mutate pe alt stadion, pentru a se păstra calitatea gazonului. FOTO: frf.ro
Antrenamentele oficiale au fost mutate pe alt stadion, pentru a se păstra calitatea gazonului. FOTO: frf.ro

UPDATE, 10 octombrie, ora 11:08 / Tricolorii au efectuat testarea COVID-19 pentru meciul cu Norvegia. Pe baza acestor rezultate, jucătorii vor putea evolua cu Norvegia, testarea din Islanda nefiind legată de participarea la activitățile fotbalistice.

Live Blog Norvegia - România în Liga Națiunilor. Tricolorii au fost testați pentru COVID-19 înainte de meci!
Live Blog Norvegia – România în Liga Națiunilor. Tricolorii au fost testați pentru COVID-19 înainte de meci!

UPDATE, 10 octombrie, ora 10:05 / Ploaia din Norvegia i-a determinat pe organizatori să mute anternamentul tricolorilor de pe arena Ulevaal, pe stadionul Bislett, tot în Oslo. Norvegienii nu vor să riște starea gazonului pe care se va juca meciul, mai ales ca tot acolo s-a discputat joi și barajul Norvegia-Serbia (1-2). Partida a ajuns în prelungiri, astfel ca gazonul a fost expus unui joc foarte lung. Antrenamentul echipei lui Mirel Rădoi este programat să aibă loc sâmbătă, 10 octombrie, de la ora 19:00.


UPDATE, 9 octombrie, ora 22:53 / Jucătorii naţionalei României au ajuns la Oslo, unde vor juca duminică împotriva selecţionatei Norvegiei.

“Zborul a durat aproximativ două ore și jumătate, iar la aterizare, cu sprijinul autorităților norvegiene, în urma demersurilor FRF, echipa a beneficiat de o procedură simplificată de tranzit.

Delegația României este cazată la hotelul Radisson Blu Nydalen din Oslo și, la fel ca în Islanda, poate părăsi cantonamentul doar pentru antrenamentul oficial și meci, în contextul normelor norvegiene privind pandemia. Ne revedem mâine dimineață aici, luptăm împreună!”, anunţă site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal.


UPDATE, 9 octombrie, ora 13:36 / Delegația echipei naționale a României va pleca astăzi de la Reykjavik cu destinația Norvegia, acolo unde va juca meciul din etapa a atreia a Ligii Națiunilor.

Decolarea spre Oslo este programată pentru ora locală 16:00 (ora 19:00 în România).


UPDATE, 9 octombrie, ora 12:28 / Partida Norvegia – România, din etapa a treia a Ligii Națiunilor, va fi condusă de o brigadă de arbitri din Slovacia, avându-l la centru pe Ivan Kruzliak. Acesta va fi ajutat de asistenții Tomas Somolani și Branislav Hancko, iar al patrulea oficial va fi Filip Glova.

Kruzliak, în vârstă de 36 de ani, este un arbitru norocos pentru ”tricolori”. În 2015, a condus la centru meciul Insulele Feroe – România 0-3 care a dus la calificarea naționalei la EURO 2016. În 2018 ne-a arbitrat, la Ploiești, în întâlnirea cu Muntenegru, scor 0-0, din Liga Națiunilor, în care a eliminat un jucător de la oaspeți.

Centralul slovac a mai condus în 2014 partida Dinamo Zagreb – Petrolul Ploiești, scor 2-1, în play-off-ul Europa League.


Miza e un loc în urna a doua sau a treia a preliminariilor CM 2022

Acum ne aşteaptă la interval de numai câteva zeci de ore două examene de foc, extrem de importante în stabilirea configuraţiei din grupa 1 a Diviziei B, acolo unde ne-a promovat UEFA nu pe meritele noastre, ci pe noua repartizare gândită de ea. Două meciuri cu importanţă, pentru că avem patru puncte şi teoretic suntem în luptă cu celealte echipe pentru locul 1.

Miza cea mai importantă este faptul că o bună poziţionare în grupa Ligii Naţiunilor ne poate oferi intrarea într-o urnă a doua sau a treia la tragerea la sorţi a preliminariilor CM, pentru a avea cât de cât o şansă la o calificare pe care nu am mai obţinut-o din 1998.

La Oslo vor fi faţă în faţă două echipe învinse în semifinalele barajului pentru EURO 2020

La Oslo vor fi faţă în faţă duminică, 11 octombrie, de la ora 19:00, două echipe extrem de dezamăgite de ratările din semifinala barajului de calificare la EURO 2020. Norvegia a pierdut acasă, după prelungiri, în faţa unei naţionale a Serbiei, care chiar dacă a avut multe absenţe, a beneficiat de un Milinkovic-Savic în zi de geniu şi a luptat fantastic pentru fiecare petec de teren.

În mod cert este de aşteptat ca în ambele naţionale să aibă loc mai multe schimbări în echipa de start faţă de jocurile cu Serbia şi respectiv Islanda. Norvegia nu a reuşit să ne bată acasă, în ultimul meci, din preliminarii EURO 2020, tricolorii revenind de la 0-2 prin dubla lui Claudiu Keşeru.

Selecţionerului Norvegiei i se cere să plece

Dacă Mirel Rădoi e la al treilea meci şi primul KO, dar unul foarte dureros, selecţionerul Norvegiei, suedezul Lars Lagerbaeck, 72 ani, e în epicentrul atacului presei vikinge care îi cere imperios plecarea. El admite că este foarte posibil ca după campania de Liga Naţiunilor să pună capăt celor trei ani în care Norvegia nu a realizat nimic.

În privinţa echipei noastre se preconizează cel puţin patru-cinci schimbări faţă de Reykjavik. Sergiu Hanca este de aşteptat să devină fundaşul dreapta şi Nicuşor Bancu să îi la locul lui Mario Camora pe partea stângă, mai ales că portughezul naturalizat e considerat vinovat la golul doi.

Ce schimbări ar putea apărea în echipa noastră

Claudiu Keşeru are toate şansele să fie vârful de lance, iar Răzvan Marin să apară în linia mediană, unde poate fi util cu pasele sale şi poate apărea inclusiv la finalizare din linia a doua, cu un şut din afara careului. Şi craioveanul Alex Cicâldău poate intra în primul unsprezece, mai ales dacă Nicuşor Stanciu va fi tras pe locul de închizător al lui Alexandru Creţu.

Din formaţia care a început jocul de la Reykjavik foarte probabil fundaşul central Andrei Burcă, mijlocaşii Stanciu şi Maxim şi vârful Denis Alibec, dacă şi-a revenit după starea de rău acuzată înaintea meciului cu Islanda, vor fi din nou pe teren. Dacă va fi recuperat Dragoş Grigore ar urma să devină colegul lui Burcă în zona centrală a apărării noastre.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 5,40 este cota pentru „scor corect: 1-1” la meciul Norvegia-România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT