Fotbal intern

Live Blog play-off Liga 2 etapa a 3-a. FC Argeș a pierdut dramatic cu CS Mioveni și a ratat șansa să urce pe 2. Video

Live Blog playoff Liga 2 etapa a 3a FC Arges a pierdut dramatic cu CS Mioveni si a ratat sansa sa urce pe 2 Video
ADVERTISEMENT

După un început mai ezitant în play-off-ul de promovare din Liga 2, UTA pare că și-a revenit la forma care o făcuse lider detașat și s-a impus fără probleme în deplasarea de la Mioveni cu 2-0. Arădenii privesc acum mult mai relaxați finalul de sezon, fiind ca și promovați în prima ligă.

Promovare de care s-au îndepărtat, în schimb, Rapid și Petrolul, două echipe care la începutul campionatului nici nu concepeau să rateze întâlnirea cu lumea bună a fotbalului românesc. Rapid a pierdut surprinzător pe teren propriu cu FC Argeș, în timp ce Petrolul a făcut doar egal pe terenul lui Turris. Șanse teoretice ar mai fi, dar ambele formații au nevoie de o minune în continuare ca să-și îndeplnească obiectivul.

ADVERTISEMENT

FC Argeș a pierdut restanța de pe teren propriu cu CS Mioveni și a ratat șansa de a trece pe locul 2, reducându-și șansele de a ocupa o poziție care să-i asigure promovarea directă. CS Mioveni a urcat pe loc de baraj, iar marți, pe 28 iulie, va da un adevărat examen în deplasare cu Turris, în urma căruia va ști dacă mai poate spera la promovare sau nu.

Restanță, vineri, 24 iulie

  • FC Argeș – CS Mioveni 2-3 (Năstăsie 3, Popescu 40 / Alexe 11, Rădescu 68, Anghelina 89) – VEZI AICI TOATE FAZELE IMPORTANTE
ADVERTISEMENT

Programul etapei a 3-a din play-off Liga 2

Marţi, 21 iulie

  • Rapid – FC Argeş 1-2 (Drăghiceanu 85 / Șerbănică 56, Șerban 90+1) – VEZI AICI TOATE FAZELE IMPORTANTE
  • Turris – Petrolul 0-0 – VEZI AICI TOATE FAZELE IMPORTANTE

Luni, 20 iulie

  • CS Mioveni – UTA 0-2 (Ursu 4, C. Rus 86) – VEZI AICI TOATE FAZELE IMPORTANTE

Clasamentul din play-off Liga 2


UPDATE, 21 iulie, ora 23:28 / Imediat după înfrângerea din meciul cu FC Argeș, fanii Rapidului le-au cerut plecarea jucătorilor și a antrenorului Dan Alexa.

ADVERTISEMENT

”Plecați, mercenarilor!”, le-au strigat suporterilor. Șefii din Giulești l-au băgat în ședință pe Dan Alexa la scurt timp după ce jucătorii au plecat de la stadion.

Conform prosport.ro, chiar la arena din Regie, Dan Alexa a purtat o discuție cu Victor Angelescu, Daniel Pancu, Ovidiu Burcă și Andrei Nicolescu.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 21 iulie, ora 17:41 / Asistentul Mircea Orbuleț, care este delegat la meciul Rapid – FC Argeș, a avut probleme de a intra în stadionul din Regie deoarece nu a trecut testul cu termometrul.

Conform prosport.ro, acesta a avut o temperatură ridicată la intrarea în stadion după ce l-a așteptat pe centralul Marius Avram în soare. Orbuleț a mers în mașină și a stat câteva minute cu aerul condiționat pornit, temperatura i-a scăzut, iar apoi a putut intra în stadion.


UPDATE, 20 iulie, ora 19:20 / UTA câștigă în deplasarea de la Mioveni cu 2-0, golurile oaspeților fiind înscrise de Ursu în minutul 4 și de Rus în minutul 86. Astfel, arădenii sunt la un pas de promovare, iar un egal cu FC Rapid în etapa următoare le poate aduce promovarea mult dorită.


UPDATE, 20 iulie, ora 19:17 / Dean Beţa a fost eliminat în minutul 85, iar UTA Arad a primit o lovitură de la 11 metri. Ciprian Rus a executat perfect şi “Bătrâna Doamnă” s-a distanţat pe tabelă.


Luni, 20 iulie şi marţi, 21 iulie, au loc partidele din etapa a 3-a a play-off-ului de promovare din Liga 2 şi pentru prima dată de când a început acest turneu în şase sunt toate premisele să avem o rundă completă. În prima etapă s-a amânat meciul UTA – Petrolul, în cea de-a doua întâlnirea dintre reprezentantele judeţului Argeş, ambele ca urmare a apariţiei unor cazuri de coronavirus la prahoveni şi la piteşteni.

Lupta la promovare este mult mai interesantă decât părea la începutul competiţiei, pentru că liderul detaşat UTA e doar umbra echipei care avea nu mai puţin de 11 puncte avans în momentul în care Federaţia a decis oprirea campionatului şi continuarea doar cu primele şase clasate sub forma unui play-off.

Arădenii ar fi putut deja deschide şampaniile pentru revenirea în primul eşalon dacă ar fi reuşit să valorifice la maxim faptul că au jucat acasă cu Turris Turnu Măgurele şi Petrolul, însă din cele două meciuri au scos doar un egal cu prahovenii, pierzând incredibil, cu 3-4 în faţa celor din Teleorman.

UTA, deplasare grea la Mioveni în etapa a 3-a din play-off Liga 2

În acest fel avansul de cinci puncte cu care a intrat UTA în play-off, prin înjumătăţirea punctelor, decizie pe care au contestat-o fără succes la TAS, s-a cam risipit şi mai sunt doar două puncte peste locul 2, ocupat, surprinzător, de Turris. Altminteri, faţă de locul 3, cel care duce la baraj cu locul 12 din prima divizie, sunt tot cinci puncte, cu menţiunea că Mioveni şi Argeş au un joc mai puţin.

În această rundă a treia UTA va juca pentru prima dată în baraj în deplasare, la Mioveni. Acolo unde este antrenor fostul golgeter al lui Dinamo, Claudiu Niculescu, care spune că se teme de lovitura fiarei rănite care este echipa arădeană. Mioveni este o echipă care greu e îngenucnheată acasă şi care în primul meci (şi singurul jucat până acum) a remizat la scor alb acasă cu Rapid.

FC Argeş, maestra jocului defensiv

Marţi, 21 iulie, se joacă următoarele două partide. La Bucureşti, pe stadionul din Regie, Rapid va primi vizita unei echipe cu apărare foarte bună, FC Argeş, care a reuşit să ţină în şah la scor alb pe Turris la Turnu Măgurele, gazdele găsind foarte greu drumul spre poarta adversă tocmai datorită acestei defensive bine organizate de Ionuţ Badea.

Rapid vine după un meci nerecomandat cardiacilor la Ploieşti, în care a scos un eroic 0-0, cu doi oameni mai puţin, care nu vor putea evolua cu FC Argeş (Lazăr şi portarul Popa), are mare nevoie de victorie, pentru a mai spera la unul dintre primele două locuri. Petrolul nu a putut marca deşi a executat de trei ori la aceeaşi fază o lovitură de la 11 metri, pentru că de fiecare dată portarul Popa nu a stat pe linie şi a fost eliminat.

Revin jucătorii infectaţi cu COVID, refăcuţi, în tabăra Petrolului

La Turnu Măgurele Turris ar putea face un pas uriaş spre o promovare istorică, dacă va reuşi să împiedice aurul negru prahovean să se reverse asupra sa. E un meci  vital pentru ambele echipe, cea a lui Costel Lazăr diminuându-şi mult şansele dacă va pierde.

Veştile bune din tabăra Petrolului sunt că revin jucătorii care au stat în carantină după ce au fost găsiţi pozitivi la testul antiCOVID 19, iar prezenţa în atac a experimentatului Hamza poate oferi mult sprijin unei echipe care suferă la capitolul eficacitate.

ADVERTISEMENT
Tags: