Fotbal intern

Scandal la Petrolul după ratarea promovării: Lucian Marinescu, la un pas de bătaie cu fanii. Costel Enache a demisionat. Video

28.07.2020 | 20:57
Scandal la Petrolul dupa ratarea promovarii Lucian Marinescu la un pas de bataie cu fanii Costel Enache a demisionat Video
ADVERTISEMENT

Cele două partide programate marți în Liga 2, Turris – CS Mioveni și Petrolul – FC Argeș, mai mult au complicat calculele promovării, lăsând ca totul să se decidă în ultima etapă, programată pentru duminică, 2 august, de la ora 18:30.

Singura certitudine este că Petrolul a ratat orice șansă de a ajunge în sezonul viitor în Liga 1, ploieștenii nemaiavând nici măcar posibilitatea barajului în urma înfrângerii suferite pe teren propriu în fața lui FC Argeș.

ADVERTISEMENT

Toate celelalte 5 echipe au șanse să promoveze direct, dar unele dintre ele depind și de restul rezultatelor. Singurele formații care depind exclusiv de ele în ceea ce privește promovarea directă sunt UTA, FC Argeș și CS Mioveni.

Rezultatele etapei a 4-a din play-off promovare Liga 2

Marţi, 28 iulie

  • Turris Turnu Măgurele – CS Mioveni 0-1 (Rădescu 30) – VEZI VIDEO

Negruț (Turris)  a fost eliminat în minutul 39 pentru lovirea unui adversar cu cotul.


  • Petrolul – FC Argeş 1-2 (Vajushi 15 / Prepeliță 81, Buhăescu 87) – VEZI VIDEO

Duminică, 26 iulie

  • UTA – Rapid 1-2 (D. Miculescu 37 / F. Mallo 56, 78) – VEZI VIDEO 

Clasament play-off promovare Liga 2


UPDATE, 28 iulie, ora 22:35 / Laurenţiu Marinescu, căpitanul Petrolului Ploieşti, a fost la un pas de bătaie cu suporterii echipei sale, după ce ploieştenii au ratat pentru a doua oară promovarea în Liga 1. Fanii i-au contestat pe fotbaliştii de la Petrolul, iar lui Marinescu i-au reproşat că este depăşit şi ar trebui să lase locul fotbaliştilor tineri. Căpitanul a reacţionat şi lucrurile au escaladat rapid. Intervenţia forţelor de ordine a făcut ca situaţia să nu degenereze într-o bătaie în toată regula. Petrolul Ploieşti a fost învinsă de FC Argeş cu 2-1, după ce prahovenii deschiseseră scorul în minutul 15 printr-un penalty transformat de Vajushi. Argeşenii au revenit prin reuşitele lui Prepeliţă (82) şi Buhăescu (87 pen.).

ADVERTISEMENT
Marinescu, la un pas de bătaie cu fanii. FOTO: captură Digisport
Marinescu, la un pas de bătaie cu fanii. FOTO: captură Digisport
Marinescu, la un pas de bătaie cu fanii. FOTO: captură Digisport
Marinescu, la un pas de bătaie cu fanii. FOTO: captură Digisport

UPDATE, 28 iulie, ora 21:35 / La finalul partidei pierdute în fața lui FC Argeș, antrenorul Costel Enache și-a anunțat demisia de la Petrolul: „Suporterii au tot dreptul să fie supărați. Eu sunt cel mai trist, sunt pur și simplu dărâmat. Am crezut în totalitate în acest obiectiv, în promovare. Aveam nevoie de spirit și de suporteri pentru asta. Toți cei care au câștigat au făcut-o în deplasare. Lucrul ăsta e un semn de întrebare. Nouă chiar ne-au lipsit fanii. Categoric nu mai rămân. Așa a fost și contractul semnat în iarnă. E absolut normal să plătesc cumva. Avem în limba română un termen pe care îl folosim foarte des, spunem că ne asumăm lucrurile, dar niciodată nu facem asta. Eu îmi asum acum”.


UPDATE, 28 iulie, ora 19:18 / Claudiu Niculescu, antrenorul lui CS Mioveni, își avertizează elevii să nu se considere încă promovați, pentru că mai e un meci de disputat și fotbalul te pedepsește dacă nu tratezi cum trebuie toate partidele.

ADVERTISEMENT

„Am spus după meciul cu UTA, pe care l-am pierdut cu acasă, că nu trebuie să cedăm, deoarece mai sunt nouă puncte puse în joc. Suntem bucuroși. Am suferit enorm, cel puțin în repriza secundă. A fost cuptor la nivelul gazonului. Cred că au fost 45 sau 47 de grade. Atât timp cât am stat bine fizic, cred că am controlat jocul. Sunt trei puncte foarte mari. Îmi avertizez băieții pe această cale să nu se culce pe o ureche crezând că au rezolvat ceva cu această victorie. Abia după meciul cu Petrolul ne putem bucura. Trebuie să spargem gheața și la meciurile de acasă. Băieții s-au sacrificat enorm, am zis că merită tot sacrificiul din lume pentru a juca în Liga 1 în sezonul următor. Depinde totul exclusiv de noi. Sper ca duminică seara să ne bucurăm în totalitate. E o mică bucurie în această seară. Meritată! Le mai atrag atenția încă odată că fotbalul te pedepsește. Sunt convins că băieții vor înțelege mesajele pe care le voi transmite. Nu e nimic câștigat acum”, a declarat Claudiu Niculescu la finalul partidei câștigată de CS Mioveni cu 1-0 în deplasare cu Turris.


UPDATE, 28 iulie, ora 14:41 / Federația Română de Fotbal a anunțat astăzi că toate meciurile din ultima etapă a play-off-ului de promovare din Liga 2 se vor disputa duminică, 2 august, de la ora 18:30.

ADVERTISEMENT

Duminică, 2 august, ora 18:30

  • CS Mioveni – Petrolul
  • Rapid – Turris Tr. Măgurele
  • FC Argeş – UTA

UPDATE, 26 iulie, ora 20:56 / Fanii arădeni au fost acuzați că i-au lovit pe jucătorii Rapidului la finalul partidei. Totodată, ei au avut și o dispută cu antrenorul giuleștenilor Dan Alexa.

Potrivit ofițerului de presă al clubului Rapid, Lucian Ionescu, suporterii arădeni au lovit câțiva jucători ai giuleștenilor.

„Suporterii de la UTA au lovit jucătorii noștri. Nu e deloc OK”, a spus acesta pentru digisport.ro.


Laszlo Balint, antrenor UTA: „E dureros să pierz un meci de asemenea manieră. Știam că cei de la Rapid sunt periculoși la fazele fixe. Nu am funcționat cum trebuie pe momentele de atac pozițional, suntem puțin dezamăgiți.

Toată lumea spunea că echipele care joacă trei meciuri acasă sunt favorizate, dar se demonstrează că avantajul terenului propriu este nul. Pentru noi, este foarte dureros, suporterii așteptau să se bucure de o promovare. E un moment dificil.

E supărător și deranjant că nu reușim să legăm rezultatele pozitive. Ne va aștepta o săptămână foarte grea, urmează un meci dificil, la FC Argeș. Trebuie să pregătim acest meci pentru o victorie, indiferent de ce fac rivalele noastre în meciurile de marți. 

Pe noi, antrenorii, aceste meciuri ne omoară cu inima. Dacă mai vedem câteva astfel de meciuri, o să ne vedeți în spital”.


Dan Alexa, antrenor Rapid: „Am controlat meciul de la început. Știam că UTA este o echipă bine organizată, o echipă care închide foarte bine toate culoarele de pasă, ei au controlat jocul până la pauză.

Am fost inspirat cu trecerea lui Sefer în zona centrală, un jucător care a făcut diferența astăzi, e foarte talentat. Pe lângă cele două goluri, am reușit să mai avem două – trei situații foarte mari.

UTA nu a reușit să ne pună mari probleme.  E o victorie meritată, dar care ne obligă să câștigăm cu Turris, care e o echipă foarte bună”.


UPDATE, 26 iulie, ora 18:50 / UTA nu a reușit să scoată măcar un egal cu Rapid, deși a condus cu 1-0, „dubla” lui Facundo Mallo anihilând avantajul arădenilor din prima repriză după golul lui Miculescu.

Așadar, UTA mai are de așteptat până la promovarea în Liga 1.


UPDATE, 26 iulie, ora 17:55 / Fanii arădeni s-au strâns în număr mare lângă arenă și crează o atmosferă incandescentă.


Mai sunt 180 de minute şi vom cunoaşte numele celor două echipe care din sezonul viitor vor evolua în Casa Pariurilor Liga 1 şi al formaţiei care va termina pe locul 3, urmând a da un baraj, cel mai probabil în manşă unică, împotriva locului 12 din primul eşalon.

Duminică, 26 iulie şi marţi, 28 iulie, se vor juca meciurile contând pentru etapa a patra a play-off-ului de promovare din Liga 2. După cum se ştie, urmare a pandemiei de coronavirus, campionatul diviziei secunde nu a mai fost reluat conform programului iniţial şi s-a recurs la sistemul de play-off cu primele şase clasate, dar nu cu meciuri tur-retur, ci doar în cinci etape.

În acest moment singura echipă care cu un picior şi jumătate în prima divizie este liderul din sezonul regulat, UTA, care deşi nu a mai repetat parcursul impecabil din campionat a făcut pasul uriaş prin victoria din etapa trecută, la Mioveni.

UTA poate fi prima promovată după etapa a 4-a din play-off Liga 2

UTA, 29 puncte, are cinci puncte avans peste actuala ocupantă a locului 3, Mioveni şi are nevoie doar de un rezultat de egalitate pentru a da drumul la şampanie şi a sărbători revenirea în eşalonul de elită după o absenţă destul de îndelungată. UTA are scenariul perfect pentru acest moment festiv, deoarece joacă în deschiderea etapei, duminică, 26 iulie, pe gazonul sintetic al stadionului Motorul din Arad în compania Rapidului, care ocupă ultimul loc, 5, cu doar 21 de puncte.

Giuleştenii au mare nevoie de victorie pentru a rămâne măcar în cărţi pentru meciul de baraj, dar la Arad va fi foarte greu, cu un oraş întreg pregătit de sărbătoare şi cu ecrane gigant montate pentru suporteri în diferite zone ale urbei de pe Mureş.

Turris – Mioveni, meciul pentru locul 2

Marţi, 28 iulie joacă Turris Turnu Măgurele acasă cu Mioveni. Alt meci care poate limepzi destule ape. Turris ocupă locul 2, cu 25 de puncte, Mioveni a urcat pe 3 după fantasticul succes de la Piteşti, în derbyul judeţului Argeş, având 24 de puncte. Teleormănenii ar face un mare pas spre o promovare istorică dacă vor reuşi să ia cele trei puncte.

Problema lor este că acasă, în precedentele două partide au terminat mereu 0-0 şi cu Argeşul şi cu Petrolul, iar Mioveni a arătat la Piteşti că ştie foarte bine arma contraatacului în deplasare. Va fi un meci de care pe care, ce poate deveni periculos pentru Turris dacă va lăsa câtuşi de puţin garda jos.

Ultima şansă pentru Petrolul

Ultimul meci al etapei a patra are loc la Ploieşti, unde Petrolul va juca împotriva lui FC Argeş. Prahovenii sunt penultimii, cu 22 de puncte, iar piteştenii o treaptă mai sus, locul 4, cu 23 de puncte. E clar că învinsa din acest meci, dacă va exista, va ieşi din cărţile promovării.

Spunem dacă va exista pentru că echipa lui Costel Enache a terminat toate cele trei meciuri de până acum neîncvinsă, dar nici nu le-a câştigat. După trei egaluri e momentul decisiv, doar victoria ţinând Petrolul în luptă până în ultima clipă a play-off-ului. Argeşul însă a luat cele patru puncte numai de afară, egal la Turnu Măgurele şi victorie în minutul 90 la Bucureşti, cu Rapid.

ADVERTISEMENT
Tags: