Fotbal intern

Live Blog play-off Liga 2, etapa a 5-a. UTA și FC Argeș promovează direct. Mioveni, în baraj. Șeful galeriei Rapidului amenință: „Să nu mai călcați pe-aici!”

02.08.2020 | 20:36
Live Blog playoff Liga 2 etapa a 5a UTA si FC Arges promoveaza direct Mioveni in baraj Seful galeriei Rapidului ameninta Sa nu mai calcati peaici
ADVERTISEMENT

Duminică, 2 august, cu începere de la la ora 18:30 Liga 2 și-a desemnat cele două echipe care vor face pasul cel mare spre prima divizie, precum şi formaţia care va trebui să se dueleze într-o singură manşă cu locul 12 din primul eşalon pentru al treilea loc disponibil.

UTA nu a avut cel mai bun parcurs în acest play-off, dar avansul mare de puncte cu care a intrat în luptă și-a spus cuvântul, iar arădenii promovează în sfârșit în prima ligă, după o lungă așteptare.

ADVERTISEMENT

Turris a fost egalată la ultima fază de Rapid, 1-1, iar trupa lui Erik Lincar rămâne în Liga 2.

FC Argeș a terminat la egalitate partida cu UTA, 1-1 și va merge direct în Liga 1, iar CS Mioveni merge în baraj, acolo unde speră să rupă blestemul și să fie prima echipă din Liga 2 care promovează după baraj.

UPDATE, 2 iulie, ora 22:55 / Liviu Ungurean, șeful galeriei Rapidului, a scris un mesaj dur pe Facebook la adresa jucătorilor și a conducerii: „Fără supărare, nu aveți valoare! Să vă fie rușine, amatorilor! Tuturor!

ADVERTISEMENT

Duceți-vă cu toții, să nu mai călcați pe la Rapid”.

Mesajul liderului de galerie al Rapidului. Sursă foto: Facebook
Mesajul liderului de galerie al Rapidului. Sursă foto: Facebook

Primele reacții după play-off-ul de promovare a Ligii 2:

UPDATE, 2 iulie, ora 21:12 / Claudiu Niculescu: „Sunt dezamăgit, nu mă așteptam să facem doar un egal, atât am meritat. Ne-a fost frică, nu știu de ce. Sper să jucăm doar o manșă barajul, dar oricum va fi foarte greu. Diferența de nivel e destul de mare, cu orice echipă vom juca, ne vom juca șansele.

O să ne pregătim trei săptămâni să așteptăm să vedem împotriva cărei echipe vom juca. Eu duc proiectul nostru până la final. Va fi dificil”.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 2 iulie, ora 21:03 / Laszlo Balint, antrenor UTA: „Felicitări băieților! Îi mulțumesc și soției și băiatului mei. Noi am reușit să blocăm jocul ofensiv al Argeșului. S-a simțit lipsa jucătorilor care nu au putut juca. Toți băieții au fost admirabili.

Am știut să rămânem uniți și asta ne-a adus trofeul. Urmează un sezon în care vom fi provocați la maxim în Liga 1. Vrem să sărbătorim cu suporterii, iar apoi vom face strategia pentru sezonul următor.

ADVERTISEMENT

A fost foarte important să facem acest pas, toată lumea merită să servească un pahar de șampanie. Nu s-a pus problema unui transfer al lui George Țucudean, pentru că noi am fost focusați pe promovarea în Liga 1”.


UPDATE, 2 iulie, ora 21:00 /Dan Alexa, antrenor Rapid: „E o campanie ratată, sunt dezamăgit, e și vina mea pentru ceea ce s-a întâmplat. Am întâmplat o echipă cu multă experiență, noi am jucat mai bine decât ei, dar e vechea noastră problemă să nu marcăm, una peste alte sunt dezamăgit pentru rezultatul final.

Îmi găsesc cu greu cuvinte să vorbesc acum. Am jucat bine în play-off, dar am ratat și multe ocazii, fiecare meci a avut istoria lui.

Lotul Rapidului e format din jucători tineri talentați, care din păcate au cedat presiunii. E tardiv să vorbesc de lot. E o pierdere foarte mare pentru că suporterii nu au putut fi lângă echipă la meciuri. Farmecul Giuleștiului sunt suporterii

E foarte greu să vorbesc de viitor, pentru că nu se știe ce se va întâmpla, am avut condiții bune, eu mi-am asumat această promovare, nu știu dacă voi rămâne sau nu”.


UPDATE, 2 iulie, ora 20:53 / Erik Lincar: „Nu cred că am mai trăit așa ceva, poate doar ca jucător când Rapid pierdea la Craiova, iar Steaua bătea. Ne va fi foarte greu după această uzură mentală, cred că va fi foarte greu în următorul sezon.

Îi felicit, îi iubesc, am crezut până la final că putem scrie istorie. Mi s-a părut a doua repriză că a fost un vânt din spate pentru acest egal.

I-am reproșat arbitrului la final, iar Feșnic e unul dintre ei, dar nu am înțeleg de ce nu s-au dictat diverse decizii mărunte pentru noi. Simți când o echipă e împinsă de la spate. Am fost la un minut de Liga 1, cred că o să o iau razna mâine când mă trezesc.

E o durere imensă, aveau promise prime pentru promovare, dar nu mai contează nimic. Vom vedea ceea ce ne vom dori pentru următoarea perioadă.

Am pierdut și eu bani azi, dar niciodată nu mă voi umili pentru ceva ce nu e al meu, eu nu vreau să se mărească numărul de baraje.”.

UPDATE, 2 iulie, ora 20:35 / Ionuț Badea, antrenor FC Argeș: „După 12 ani FC Argeș revine în Liga 1. E nemaipomenit. E promovarea muncii, unui oraș întreg, e promovarea celor mărunți care au devenit zmei. E doar o consecință a ceea ce am făcut.

Am început greu partida, dar oricum tot ce am gândit și ce am lucrat săptămâna asta a fost la victorie. Bătrâna Doamnă și echipa lui Dobrin merg în prima ligă, două branduri imense. E revoluția energiilor pozitive.

A fost un play-off nebun de la început până la sfârșit. Cred că a fost o idee până la urmă foarte bună cu acest play-off. Pentru noi abia acum începe greul”.

Programul etapei a 5-a din play-off promovare Liga 2

Duminică, 2 iulie

Rapid – Turris Turnu Măgurele 1-1 (A. Jorza 90+5 / A. Voicu 60) – VEZI VIDEO

FC Argeş – UTA 1-1 (R. Matis 53 / Ioniță II 39) – VEZI VIDEO

Mioveni – Petrolul 1-2 (M. Isfan 5 / S. Arnăutu 39, Răuță 56) – VEZI VIDEO

FC Argeș termină pe locul 2*
FC Argeș termină pe locul 2*

UPDATE, 2 august, ora 17:37 / Fanii Rapidului au făcut show pe străzi înainte de meciul cu Turris Turnu Măgurele.

GALERIA RAPIDULUI A ÎNTÂMPINAT ECHIPA!????⤵️⤵️⤵️

??GALERIA RAPIDULUI A ÎNTÂMPINAT ECHIPA!????⤵️⤵️⤵️#LuptămPânăLaCapăt

Posted by VISINIU.ro on Sunday, August 2, 2020


UTA poate ajunge în baraj în etapa a 5-a din play-off promovare Liga 2

Şi catastrofa ar fi totală pentru alb-roşii, pentru că echipa de pe locul secund, Mioveni, are în propriile mâini soarta unei promovări de senzaţie, pentru că joacă acasă cu demotivata Petrolul, care nu are nici antrenor, întrucât Costel Enache a demisionat! În această situaţie, un succes normal al Miovenilor ar trimite fostul lider autoritar până la izbucnirea pandemiei pe locul 3 şi deci baraj cu locul 12 din prima divizie.

La Arad tensiunea este maximă. UTA a fost socotită nu doar marea favorită înainte de începerea play-off-ului, atât de sigură era toată lumea de promovarea arădenilor încât până la etapa a patra practic nici nu a fost luat în calcul decât al doilea loc promovabil, primul fiind ca şi amanetat de Bătrâna Doamnă.

Arădenii, o singură victorie în patru partide

Însă UTA a avut un parcurs dezastruos, cu o singură victorie, la Mioveni şi din cele trei meciuri jucate pe propriul teren a scos doar un egal, cu Petrolul. Aşa s-au risipit punctele şi echipa se află acum în situaţia în care nu va scoate un egal la Piteşti să cadă pe loc de baraj!

Antrenorul Laszlo Balint şi jucătorii sunt mai determinaţi ca oricând să obţină promovarea în meciul de la Piteşti, să demonstreze că adevărata valoare a echipei este cea arătată în perioada în care UTA a dominat categoric eşalonul secund. Dar şi piteştenii consideră că este marea şansă de a readuce pe FC Argeş după mulţi ani în prima divizie şi în plus vor avea şi câteva sute de fani la meci, care vor sta, ca la partida cu Mioveni în afara stadionului, dar suficient de aproape pentru ca jucătorii să audă suportul lor.

Claudiu Niculescu nu crede că Petrolul va face figuraţie

Mioveni este suficient să câştige acasă, pentru a declanşa fiesta, insă antrenorul Claudiu Niculescu cere echipei concentrare maximă, convins că prahovenii nu vor veni în excursie.

Echipele din Liga 2 au înaintat un proiect forurilor conducătoare din fotbalul românesc, dar sunt puţine şanse ca el să fie luat în calcul acum. Al treilea meci e Rapid – Turris, meci în care echipele trebuie să lupte pentru victorie, dar depind şi de jocul rezultatelor, mai ales de cel de la Piteşti, în care nu trebuie să bată Argeşul. Ca o curiozitate, până acum nu a existat nici un meci din acest play-off care să fi fost câştigat de gazde!

ADVERTISEMENT
Tags: