Fotbal international

Live Blog preliminarii CM 2022 etapa a 2-a. Armenia, la egalitate cu Germania în fruntea grupei României

30.03.2021 | 10:28
Live Blog preliminarii CM 2022 etapa a 2a Armenia la egalitate cu Germania in fruntea grupei Romaniei
ADVERTISEMENT

Danemarca a făcut scorul etapei a doua de preliminarii, după ce a învins Moldova cu 8-0. Macedonia de Nord a marcat şi ea de 5 ori în poarta lui Liechtenstein, iar Armenia a bifat a doua victorie consecutivă, fiind la egalitate puncte cu Germania, în grupa României. Spania s-a impus greu pe terenul Georgiei (2-1), golul decisiv fiind marcat în minutul 90+2. A fost o etapă fără mari surprize, singurul rezultat neaşteptat: egalul dintre Ucraina şi Finlanda, 1-1.

Programul etapei a 2-a din preliminariile CM 2022

Duminică, 28 martie

Grupa B

Georgia – Spania 1-2 (Kvaratskhelia 44 / F. Torres 56, Olmo 90+2)

Kosovo – Suedia 0-3 (Claesson 12, Isak 35, Larsson 70 pen.)

Grupa C

Elveţia – Lituania 1-0 (Shaqiri 2)

Bulgaria – Italia 0-2 (Belotti 43 pen., Locatelli 83)

Grupa D

Kazahstan – Franţa 0-2 (O. Dembele 20, Maliy 44 autogol)

Ucraina – Finlanda 1-1 (Moraes 80 / Pukki 89 pen.)

Grupa F

Danemarca – Moldova 8-0 (Dolberg 19 pen., 48, Damsgaard 22, 29, Stryger Larsen 35, Jensen 39, Skov 82, Ingvartsen 89)

ADVERTISEMENT

Israel – Scoţia 1-0 (Peretz 44 / Fraser 56)

Austria – Insulele Faroe 3-1 (Dragovic 30, Baumgartner 37, Kalajdzic 44 / Nattestad 19)

Grupa I

Albania – Anglia 0-2 (Kane 38, Mount 63)

Polonia – Andorra 3-0 (Lewandowski 30, 55, Swiderski 88)

San Marino – Ungaria 0-3 (Szalai 13 pen., Sallai 71, Nikolics 88 pen.)

Grupa J

Armenia – Islanda 2-0 (Barseghyan 53, Bayramyan 74)

ROMÂNIA – Germania 0-1 (Gnabry 17)

Macedonia de Nord – Liechtenstein 5-0 (Bardhi 7, Trajkovski 51, 54, Elmas 62, Nestorovski 82)


Sâmbătă, 27 martie

Grupa A

Irlanda – Luxemburg 0-1 (Rodrigues 85)

Serbia – Portugalia 2-2 (Mitrovic 46, Kostic 60 / D. Jota 11, 36)

Grupa E

Belarus – Estonia 4-2 (Lisakovich 45 pen., 84, Kendysh 64, Savitskiy 81 / Anier 32, 55)

Cehia – Belgia 1-1 (Provod 50 / Lukaku 61)

Grupa G

Muntenegru – Gibraltar 4-1 (Beqiraj 26, Simic 43, Tomasevic 53, Jovetic 80 / Styche 30 pen.)

Olanda – Letonia 2-0 (Beghuis 32, L. de Jong 69)

Norvegia – Turcia 0-3 (Tufan 4, 59, Soyuncu 28)

Grupa H

Rusia – Slovenia 2-1 (Dzyuba 26, 35 / Ilicic 37)

Croaţia – Cipru 1-0 (Pasalic 40)

Slovacia – Malta 2-2 (Strelec 49, Skriniar 53 / Gambin 16, Satariano 20)


Arbitrul meciului Serbia – Portugalia, reacție publică după ce i-a anulat golul lui Cristiano Ronaldo

UPDATE, 30 martie, ora 10:43 / Olandezul Danny Makkelie, arbitrul care a anulat un gol perfect valabil înscris de Cristiano Ronaldo în minutele adiționale ale partidei Serbia – Portugalia (scor 2-2) și-a recunoscut public greșeala.

”Tot ce pot să spun este faptul că mi-am cerut scuze selecţionerului, Fernando Santos, dar şi echipei Portugaliei pentru ce s-a întâmplat. În calitate de echipă a arbitrilor, noi lucrăm mult pentru a lua cele mai bune decizii şi când se întâmplă astfel de situaţii, nu suntem deloc mulţumiţi”, a declarat Makkelie, pentru publicația A Bola.

ADVERTISEMENT

La sfârșitul săptămânii trecute, sâmbătă, la ultima fază a meciului dintre Serbia și Portugalia, Cristiano Ronaldo a marcat un gol ce putea fi al victoriei lusitanilor, dar brigada de arbitri condusă de Danny Makkelie a anulat reușita starului portughez. De furie, Cristiano Ronaldo a părăsit ternul de joc înainte ultimul fluier al arbitrului. În drum spre vestiare atacantul și-a aruncat și banderola de căpitan.


Partida Elveţia – Lituania nu a început la ora stabilită dintr-un motiv halucinant

UPDATE, 28 martie, ora 21:50 / Partida Elveţia – Lituania nu a început la ora 21:45, aşa cum fusese programată, pentru că porţile nu aveau dimensiunile corecte. Erau mai înalte decât prevăd regulamentele. Organizatorii au început deja operaţiunea de înlocuire a acestora.

ADVERTISEMENT


Mbappe a ratat un penalty în Kazahstan. Martial nu l-a salutat

UPDATE, 28 martie, ora 17:31 / Kylian Mbappe a fost în centrul atenţiei în deplasarea Franţei din Kazahstan. Tânărul atacant a început partida pe banca de rezerve, dar a fost introdus în minutul 59, în locul lui Anthony Martial. Primul moment delicat a fost exact în momentul înlocuiri. Mbappe a păşit pe teren şi a întins mâna spre coechipierul său pentru salut, dar Martial l-a ignorat complet şi a trecut pe lângă el. Atacantul lui PSG a aruncat o privire nedumerită în spate.

Apoi, în minutul 74, Mbappe a dat dovadă de egoism. Scăpat spre poarta adversă a preferat să tragă, în loc să îi trimită în stânga lui Lemar, care era singur, singurel cu poarta. A primit, în schimb, penalty la faza respectivă. Dar execuţia lui Mbappe a fost parată de portarul kazah.

ADVERTISEMENT
Faza premergătoare penalty-ului obţinut de Mbappe. FOTO: captura tv
Faza premergătoare penalty-ului obţinut de Mbappe. FOTO: captura tv
Lovitura de pedeapsă ratată de Mbappe în Kazahstan. FOTO: captura tv
Lovitura de pedeapsă ratată de Mbappe în Kazahstan. FOTO: captura tv

Franţa s-a impus cu 2-0 prin golurile lui Dembele (19) şi Maliy (44, autogol). Este prima victorie din grupa D, primele două meciuri, Franţa – Ucraina şi Finlanda – Bosnia, terminându-se la egalitate.


Ronaldo a părăsit nervos terenul după ce nu i-a fost validat un goltr

UPDATE, 28 martie, ora 10:31 / Căpitanul naţionalei Portugaliei, Cristiano Ronado, a părăsit nervosterenul la finalul meciului Serbia – Portugalia, scor 2-2, la care în minutele de prelungire nu i-a fost validat un gol, deşi mingea a depăşit linia porţii.

Ronaldo a gesticulat şi şi-a aruncat banderola în momentul în care a ieşit de pe teren. La finalul partidei, arbitrul Danny Makkelie și-a recunoscut greșeala și i-a cerut scuze selecţionerului Portugaliei, Fernando Santos.

”Arbitrul şi-a cerut iertare la vestiare. Pe teren îmi spusese că va vedea imaginile şi că dacă s-a înşelat va veni să-şi ceară scuze. Şi a fost cazul. Arbitrii sunt oameni şi pot greşi, dar de aceea există VAR şi tehnologia la linia porţii, pentru a se evita asta”, a declarat Santos.

În preliminariile CM 2022 nu se folosesc însă VAR şi goal line tehnology.


În grupa A se vor disputa sâmbătă două partide, fiind grupă de cinci echipe. Intră în joc şi naţionala Luxemburgului, care a stat în prima rundă. Acum se joacă Irlanda – Luxemburg, care în mod normal ar trebui să fie câştigată de verzi şi unul dintre capetele de afiş, Serbia – Portugalia.

Serbia a câştigat trei puncte uriaşe acasă în faţa Irlandei, la capătul unui adevărat thriller, cu 3-2, în timp ce lusitanii, tot pe teren propriu, au fost ajutaţi de un autogol pentru a învinge cu 1-0 modesta naţională a Azerbaidjanului.

Spania obligată să câştige în Georgia

În grupa B au loc duminică tot două partide, Grecia urmând a sta. Suedia lui Zlatan Ibrahimovic merge în Kosovo şi nu va fi chiar cel mai uşor meci pentru nordici. Iar Spania, după duşul de gheaţă din primul meci, trebuie să se întoarcă din Georgia cu trei puncte, altfel calificarea de pe primul loc poate fi pusă în pericol.

Grupa C îşi desfăşoară a doua etapă duminică. Elveţia primeşte vizita Lituaniei, care e la primul meci iar Italia se duce la Sofia, acolo unde cei din Ţara Cantoanelor s-au impus la pas. Irlanda de Nord are pauză. Elveţia şi Italia sunt mari favorite.

Franţa, fără paşi greşiţi în Kazahstan

Tot duminică, 28 martie, sunt programate şi meciurile din grupa D. Foarte echilibrat va fi jocul de la Kiev dintre Ucraina şi Finlanda. Ucrainenii vin după un mare egal în Franţa, Finlanda a făcut 2-2 acasă cu Bosnia. Franţa călătoreşte în Kazahstan şi e obligată să câştige chiar dacă va juca pe sintetic.

Tot sâmbătă, 27 martie, se joacă în grupa E al doilea meci socotit cap de afiş al acestei etape, la Praga, acolo unde vin diavolii roşii ai Belgiei, cu Lukaku, Mertens şi restul vedetelor. Cehii au câştigat un set de tenis în Estonia cu 6-2, Belgia a trecut acasă de galezi. Tot acum debutează acasă Belarus, adversară fiind Estonia.â

Norvegia – Turcia se joacă la Malaga

În mod normal pentru favoritele din grupa F urmează duminică două jocuri facile. Danemarca, trei puncte în Israel, joacă acasă cu Moldova iar Austria, 2-2 în Scoţia, tot acasă cu Insulele Faroe. Scoţienii au meci foarte greu în Israel.

Grupa G are meciurile programate sâmbătă. După începutul în genunchi în Turcia, unde au pierdut cu 4-2, portocalele mecanice aşteaptă o Letonie fără pretenţii pentru primele trei puncte. Muntenegru are oaspete Gibraltarul, dar meciul tare e Norvegia – Turcia, Haaland fiind nerăbdător să marcheze primul lui gol în preliminarii. Foarte important, în favoarea turcilor, meciul are loc la Malaga, în Spania.

Rusia, meci dificil acasă cu Slovenia

Şi în grupa H se joacă tot sâmbătă. Slovacia a dezamăgit în Cipru, unde a făcut doar 0-0 şi acum vrea să se răzbune acasă pe Malta. Croaţia, plecată cu stângul în primul meci, are la dispoziţie să se reabiliteze echipa Ciprului. Rusia – Slovenia e partida tare din această grupă, mai ales după ce la Ljubljana a capotat vicecampioana mondială Croaţia.

În grupa I meciurile sunt duminică. Ungaria, egalată in extremis de Polonia în cel mai spectaculos meci al primei etape, scor 3-3, se duce relaxat în San Marino. Polonia are şi ea acasă antrenament fără public cu Andorra iar Anglia are clar prima şansă în Albania.

Tricolorii, la ora de germană

Grupa J este grupa noastră, unde ne aşteaptă teribilul test pe Arena Naţională cu Germania. Macedonia de Nord trebuie să bifeze primele puncte, acasă cu Liechtenstein, iar Islanda are o deplasare nu tocmai uşoară în Armenia.

ADVERTISEMENT