Fotbal international

Live Blog preliminarii CM 2022, etapa a 3-a. Sergio Ramos s-a accidentat și riscă să rateze ”El Clasico”

01.04.2021 | 16:22
Live Blog preliminarii CM 2022 etapa a 3a Sergio Ramos sa accidentat si risca sa rateze El Clasico
ADVERTISEMENT

Germania a oferit marea surpriză a serii în preliminariilr CM 2022, după ce a fost învinsă de Macedonia de Nord, 1-2, la Duisburg.

Programul etapei a 3-a din preliminariile CM 2022

Miercuri, 31 martie

Grupa B

  • Spania – Kosovo 3-1 (Olmo 34, F. Torres 36, Moreno 75 / Halimi 70)
  • Grecia – Georgia 1-1 (Kakabadze 74 aut. / Kvaratskhelia  78)
ADVERTISEMENT

Grupa C

  • Lituania – Italia 0-2 (Sensi 47, Immobile 90+4)
  • Irlanda de Nord – Bulgaria 0-0

Grupa D

  • Ucraina – Kazahstan 1-1 (Yaremchuk 20 / Muzhikov  60)
  • Bosnia & Herţegovina – Franţa 0-1 (Griezmann 61)

Grupa F

  • Moldova – Israel 1-4 (Carp 29 / Zahavi 45+2, Solomon 57, Dabbur 65, Natcho 66)
  • Scoţia – Insulele Faroe 4-0 (McGin 7, 53, Adams 60, Fraser 70)
  • Austria – Danemarca 0-4 (Skov Olsen 58, 74, Maehle 64, Hojbjerg 67)
ADVERTISEMENT

Grupa I

  • Andorra – Ungaria 1-4 (Pujol 90+2 / Fiola 45+2, Gazdag 51, Kleinheisler 58, Nego 90)
  • San Marino – Albania 0-2 (Manaj 63, Veseli 86)
  • Anglia – Polonia 2-1 (Kane 19 pen., Maguire 85 / Moder 58)

Grupa J

  • Armenia – România 3-2 (Spertsyan 50, Haroyan 85, Barseghyan 89 pen. / Cicâldău 62, 72)
  • Germania – Macedonia de Nord 1-2 (Gundogan 62 pen. / Pandev 45+2, Elmas 85)
  • Liechtenstein – Islanda 1-4 (Frick 79 / Saevarsson 12, Bjarnason 45+2, Palsson 77, Sigurjonsson 90+3)
ADVERTISEMENT

Marţi, 30 martie

Grupa A

  • Azerbaijan – Serbia 1-2 (Makhmudov 60 / Mitrovic 10, 81)
  • Luxemburg – Portugalia 1-3 (Rodrigues 30 / Jota 45+2, Ronaldo 51, Palhinha 80)

Grupa E

  • Belgia – Belarus 8-0 (Batshuayi 14, Vanaken 17, Trossard 38, 76, Doku 42, Praet 49, Benteke 70, Vanaken 89)
  • Ţara Galilor – Cehia 1-0 (James 82)
ADVERTISEMENT

Grupa G

  • Gibraltar – Olanda 0-7 (Berghuis 42, de Jong 55, Depay 61, 89, Wijnaldum 62, Malen 64, van de Beek 85)
  • Turcia – Letonia 3-3 (Karaman 2, Calhanoglu 34, Yilmaz 52 / Savalnieks 36, Uldrikis 58, Ikaunieks 89)
  • Muntenegru – Norvegia 0-1 (Sorloth 35)

Grupa H

  • Cipru – Slovenia 1-0 (Pittas 42)
  • Croaţia – Malta 3-0 (Perisic 62, Modric 76, Brekalo 90)
  • Slovacia – Rusia 2-1 (Skriniar 38, Mak 74 / Fernandes 71)


Panică la Real Madrid. Căpitanul Sergio Ramos s-a ”rupt” și poate rata trei meciuri importante

UPDATE, 1 aprilie, ora 16:35 / Sergio Ramos a intrat pe finalul meciului dintre echipele naționale ale Kosovo și Spaniei, din preliminariile Cupei Mondiale din Qatar și s-a accidentat. Diagnosticul medical este ”leziune musculară”, iar perioada de recuperare poate să dureze mai mult de două săptămâni.

Vestea pică cum nu se poate mai prost pentru madrileni care vor disputa la sfârșitul săptămânii viitoare ”El Clasico”, împotriva marii rivale Barcelona.

”Medicii mi-au confirmat că am suferit o leziune musculară. Din păcate, nu voi putea ajuta echipa în aceste momente grele. Nu o să pot să intru pe teren, dar voi munci din greu”, a scris Sergio Ramos pe contul personal de Instagram.

Pe lângă marele derby cu Barcelona, Sergio Ramos ar putea rata și meciurile din sferturile Ligii Campionilor împotriva lui Liverpool.


Yanik Frick, gol direct din corner în Liechtenstein – Islanda

UPDATE, 1 aprilie, ora 10:58 / Echipa națională a Liechtensteinului a pierdut întâlnirea cu Islanda, scor 1-4, dar Yanik Frick a marcat unul dintre cele mai frumoase goluri din acest start al preliminariilor CM 2022.

Atacantul de 22 de ani de la Energie Cottbus a înscris singurul gol al Liechtensteinului cu o execuție superbă direct din corner. Yanik Frick se află la al treilea gol în națională, iar reușit de miercuri seară a fost singura a Liechtensteinului în primele trei partide din campania de calificare la Mondialul din Qatar.


Presa germană, critici dure după eșecul cu Macedonia de Nord

UPDATE, 1 aprilie, ora 10:03 / Presa germană a criticat în termeni duri jocul prestat de naționala lui Joachim Low, care a fost învinsă surprinzător de Macedonia de Nord în preliminariile CM 2022.

”Ce umilinţă! Înfrângere incredibilă cu Macedonia de Nord”, a titrat Bild, care a scris: ”A fost o apariţie patetică. Naţionala Germaniei s-a făcut de râs, la Duisburg, cu Macedonia de Nord. Da, Macedonia de Nord!

Ultimul meci înaintea Campionatului European din vară a devenit o ruşine istorică. Joachim Low a anunţat că va pleca la finalul turneului final. După ceea ce am văzut miercuri seară, pare cea mai bună variantă”.


Igor Angelovski, în culmea fericirii după succesul cu Germania

UPDATE, 1 aprilie, ora 08:44 / Selecționerul naționalei Macedoniei de Nord, Igor Angelovski, și-a numit jucătorii eroi după victoria din meciul cu Germania, scor 2-1, din preliminariile CM 2022.

”Băieții au făcut din nou mândră o națiune, de data aceasta după un meci împotriva unei echipe cvadrulpă campioană mondială și de trei ori campioană europeană. Băieții noștri sunt eroi.

N-am câștigat vreodată în fața unei reprezentative cu atâtea titluri. Sunt foarte fericit să lucrez cu astfel de jucători. Acum trebuie să ne odihnim. E o victorie pentru întreaga noastră națiune”, a declarat Angelovski.

Jurnalistul macedonean Igor Panevski consideră că succesul a fost posibil datorită unei defensive impecabile: ”O victorie mare datorită unei defensive bine pusă la punct, impenetrabilă, și datorită unor contraatacuri fulgerătoare. Ce reprezentație înainte de Campionatul European! O victorie senzațională împotriva Germaniei”.


Meci cu scandal pentru Ovidiu Hațegan

UPDATE, 30 martie, ora 23:55 / Ovidiu Hațegan a arbitrat meciul Țara Galilor – Cehia, din etapa a treia a preliminariilor CM 2022. În minutul 48, el l-a eliminat pe atacantul oaspeților, Patrick Schick. Acesta l-a bruscat în careul galezilor pe Connor Roberts, care îl șicanase. Roberts a văzut doar cartonașul galben, însă a fost ulterior eliminat, în minutul 76. Scorul final a fost 1-0 pentru galezi, după golul lui Daniel James.


Luxemburg a învins Irlanda… Mai reușește o surpriză și cu Portugalia?

În grupa A se joacă marţi partidele Luxemburg – Portugalia şi Armenia – Azerbaidjan, în care, în mod normal, oaspeţii ar trebui să iasă învingători. Să nu uităm însă că Luxemburg a produs deşi o surpriză, obţinând victoria cu 1-0 pe terenul Irlandei.

În grupa B se joacă miercuri Spania – Kosovo şi Grecia – Georgia. Suedia lui Zlatan Ibrahimovic stă, fiind grupă de cinci echipe. Ibericii au început prost, 1-1 acasă cu Grecia şi succes pe muchie de cuţit în Georgia, dar trebuie să bată lejer acasă Kosovo. După uriaşul punct din Spania, elenii sunt favoriţi în faţa Georgiei, dar aceasta are atuuri pentru a pune serioase probleme.

Italia, al treilea succes consecutiv?

În grupa C, partidele au loc tot miercuri, după următorul program: Lituania – Italia, unde cel mai probabil vom bifa al treilea succes consecutiv pentru azzurri, şi Irlanda de Nord – Bulgaria, întâlnirea a două echipe fără puncte, dar gazdele au un meci mai puţin. Teoretic, „verzii” din Insulă ar trebui să fie mai buni decât „verzii” de la Sofia, dar rămâne de văzut.

Grupa D are ultima rundă de primăvară tot miercuri. Ucraina nu poate avea probleme acasă cu Kazahstan, dar Franţa merge la Sarajevo şi, chiar dacă e favorită o partidă pe terenul Bosniei, nu e chiar o simplă excursie şi prezenţa lui Edin Dzeko pune în gardă defensiva lui Deschamps.

Austria – Danemarca, primul episod al finalei grupei F

Cu grupa E revenim la ziua de marţi, cu întâlnirile Belgia – Belarus, în care se pune doar problema scorului, şi Ţara Galilor – Cehia, extrem de interesantă şi de echilibrată, pe care o putem socoti ca pe prima manşă a finalei pentru locul 2.

Grupa F este prima grupă de şase echipe şi are jocuri miercuri. Scoţia e în mod normal capabilă să treacă acasă peste Insulele Faroe. Israel merge în Moldova şi poate bifa primul succes, în cel mai rău caz un meci egal. Unul dintre capetele de afiş ale etapei a 3-a este Austria – Danemarca, prima manşă a finalei pentru locul 1.

Slovacia, examen greu acasă cu Rusia

Grupa G se dispută marţi. Olanda se deplasează în Gibraltar pentru a bifa trei puncte lejer, la fel şi liderul Turcia, şase puncte din succese clare cu Olanda şi Norvegia, trebuie să rezolve rapid acasă conturile cu Letonia. Meciul rundei în această grupă e la Podgorica, unde Muntenegru, şase puncte, întâlneşte o Norvegie de nerecunoscut.

În grupa H, jocurile au loc marţi. Croaţia are meci acasă cu Malta, formaţia care a condus cu 2-0 în Slovacia şi a scos în cele din urmă remiza, dar Modric şi colegii lui sunt vicecampionii lumii. Slovenia merge în Cipru, poate câştiga, dar nu e solist sigur, după ce „insularii” au făcut 0-0 cu Slovacia. Slovacia a pierdut patru puncte cu Cipru şi Malta, iar acum are un examen tare, primind vizita Rusiei.

Polonia provoacă frisoane în Anglia

În grupa I, partidele au loc miercuri. Ungaria se deplasează în Andorra, de unde trebuie să revină cu punctele. Albania merge în San Marino, însă aici avem marele meci Anglia – Polonia. Din păcate, nu vom avea un duel Kane contra Lewandowski, deoarece atacantul polonez s-a accidentat în partida cu Andorra și va lipsi cel puțin o săptămână.

În sfârşit, grupa J este a noastră, se joacă toată miercuri. Liechtenstein primeşte o naufragiată Islandă. Macedonia de Nord merge acasă la liderii grupei, oamenii lui Joachim Low de la naţionala Germaniei, iar noi trebuie să uităm că Armenia are şase puncte şi că a bătut Islanda şi să luăm punctajul maxim la Erevan.

ADVERTISEMENT