Fotbal international

LIVE BLOG preliminarii EURO 2020. Program, rezultate, clasamente, informații de ultimă oră. Finlanda, victorie clară cu Armenia. Italia şi Grecia s-au impus

LIVE BLOG preliminarii EURO 2020 Program rezultate clasamente informatii de ultima ora Finlanda victorie clara cu Armenia Italia si Grecia sau impus
ADVERTISEMENT

Începe joi, 10 septembrie, o nouă etapă în preliminariile EURO 2020. Cea de-a şasea pentru echipele care fac parte din grupe de cinci, cea de-a şaptea pentru reprezentativele din grupe de şase. Imediat după încheierea acestei runde, de duminică, 13 octombrie, va porni la drum şi etapa a 7-a în grupele de cinci şi a 8-a în cele de şase. După care va mai urma în noiembrie ultima tură şi cortina va cădea peste această campanie, cu premiantele urmând a face vara viitoare turul Europei, la turneul final.

  • Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 1.60 este cota pentru “1 solist” la meciul Cehia – Kosovo. Vezi aici toate cotele!
ADVERTISEMENT

UPDATE, 15 octombrie, ora 21:20 /

S-au terminat ultimele meciuri din etapa a 8-a din preliminariile EURO 2020


UPDATE, 15 octombrie, ora 18:52 /

La această oră se joacă meciul Finlanda – Armenia din Grupa J a preliminariilor Campionatului European din 2020. Dacă România va termina pe locul 3, naţionala lui Cosmin Contra mai are o şansă: barajul din martie. Pentru a ajunge acolo, tricolorii au nevoie ca Armenia și Kosovo să nu se claseze pe primele două poziții în grupele lor în preliminariile clasice.

ADVERTISEMENT

Finlanda – Armenia 3-0 (Jensen 31, Pukki 61, 88)


UPDATE, 14 octombrie, ora 23:39 /

Anglia a făcut spectacol la Sofia cu Bulgari, după ce au câștigat cu 6-0. Franța a scos doar un egal pe teren propriu cu Turcia, iar Islanda se apropie de ele la 4 puncte după victoria cu Andorra (2-0). Cristiano Ronaldo a marcat al 700-lea gol în carieră, dar Portugalia a pierdut cu 1-2 în fața Ucrainei, iar locul lor este amenințat de Serbia, care s-a impus cu 2-1 în fața Lituaniei.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 12 octombrie, ora 23:37 /

S-au terminat ultimele meciuri din etapa a 7-a. Italia și-a asigurat biletele pentru Euro 2020, fiind a doua formație care se califică, după Belgia.

Italia – Grecia 2-0
Liechtenstein – Armenia 1-1
Malta – Suedia 0-4
Norvegia – Spania 1-1

S-au jucat meciurile:

Bosnia – Finlanda 4-1
Danemarca – Elveţia 1-0
Insulele Feroe – România 0-3
Georgia – Irlanda 0-0

ADVERTISEMENT

UPDATE, 11 octombrie, ora 23:35

. Cristiano Ronaldo a marcat golul 699 din carieră cu o execuție de finețe în meciul cu Luxemburg jucat la Lisabona.

Golgheterul lui Juventus a făcut 2-0 în minutul 65 cu un lob de mare efect.


UPDATE, 11 octombrie, ora 21:45

. De la această oră se joacă 7 meciuri din preliminariile Campionatului European 2020:


UPDATE, 11 octombrie, ora 00:40 /

Naționala Belgiei este prima echipă calificată matematic la Campionatul European din 2020. Elevii lui Roberto Martinez au distrus San Marino, în etapa a 7-a din Grupa I, căreia i-au administrat un sec 9-0. Au marcat: Lukaku (2), Alderweireld, Chadli, Castagne, Tielemans, Benteke, Witsel și Brolli (autogol). Clasamentul Grupei I:

Belgia, 7 din 7 în grupă și 9-0 cu San Marino
Belgia, 7 din 7 în grupă și 9-0 cu San Marino. Captură foto: Flashscore

UPDATE, 10 octombrie, ora 19:38 /

Meciurile programate joi în preliminariile Campionatului European din 2020. La pauză, Belgia are 6-0 cu San Marino, toate reușitele fiind marcate în ultimele 18 minute ale primei reprize! Vezi detaliile partidei mai jos, accesând linkul meciului

Grupa I

Grupa G

Grupa E

Grupa C

  • Olanda – Irlanda de Nord 3-1

UPDATE, 8 octombrie, ora 14:15 /

Ovidiu Hațegan a fost delegat la meciul Turcia – Albania, din Grupa H a preliminariilor Campionatului European din 2020, care se va disputa vineri, 11 octombrie, de la ora 21:45, la Istanbul. Centralul din Arad va fi ajutat de asistenții Octavian Șovre și Sebastian Gheorghe, în timp ce rezervă a fpst desemnat Sebastian Colțescu.


LIVE BLOG preliminarii EURO 2020

Evident, deşi misiunea a devenit şi mai grea ca urmare a iresponsabilităţii unor aşa zişi suporteri ai echipei naţionale, care au provocat incidente la meciul cu Spania şi au adus drept penalizare un meci doar cu copii în tribune, cel foarte greu cu Norvegia, din 15 octombrie, ne dorim ca şi România să se numere printre naţionalele calificate, mai ales că ţara noastră este una dintre cele 12 care vor organiza cel mai interesant turneu final de Euro.

În grupa A Anglia este ca şi calificată, dar încă nu matematic. Aici revelaţia este Kosovo, care însă în această rundă va sta, fiind vorba de o grupă de cinci. Sunt două meciuri. Muntenegru – Bulgaria se joacă doar pentru palmares. În schimb Cehia – Anglia este foarte important. Anglia are maxim de puncte, 12 din patru meciuri, Cehia o urmează cu 9, dar din cinci partide şi Kosovo are 8, tot din cinci. Selecţionerul Gareth Southgate are ca noutate absolută pe fundaşul Tomori de la Chelsea, iar în lot sunt şi Abraham, Mount sau Sancho, trei tineri de mare valoare din noua generaţie.

preliminarii EURO 2020. După ce ne-a dat două goluri la Euro U21 Tammy Abraham a făcut pasul la naţionala mare a Angliei

Olanda poate trece pe loc de calificare

În grupa B Serbia, care are 7 puncte, stă. Se joacă două meciuri cu superfavorite: Ucraina – Lituania şi Portugalia .- Luxemburg, pregătind marele şoc de peste câteva zile, de la Kiev: Ucraina .- Portugalia. Ucraina e lider, cu 13 puncte din cinci meciuri, Portugalia e pe 2, cu 8 puncte, dar un meci mai puţin.

În grupa C e rândul liderului Germania să ia o pauză. Se joacă Belarus – Estonia, fără nici o importanţă şi Olanda – Irlanda de Nord. Irlanda de Nord are punctaj egal cu Germania, 12 puncte, dar o victorie, firească, a batavilor ar egala situaţia la puncte şi ar face foarte încins finalul, deşi în mod normal Germania şi Olanda par a fi favoritele.

preliminarii EURO 2020. Olanda poate urca pe locul 2 dacă bate acasă Irlanda de Nord

Danemarca – Elveţia, pe viaţă şi pe moarte

În grupa D se odihneşte echipa exotică a Gibraltarului, care contează numai la numărul de goluri încasat. Se joacă două partide foarte importante. Liderul Irlanda, 11 puncte, evoluează în Georgia, 4 puncte, unde nu se câştigă lejer puncte. Iar la Copenhaga se întâlnesc locurile 2 şi 3, Danemarca – Elveţia, 9 şi respectiv 8 puncte. Primul joc dintre aceste două naţionale a avut o poveste incredibilă. Elveţia conducea acasă cu 3-0 în minutul 84, însă danezii au marcat de trei ori în mai puţin de zece minute, cu prelungiri cu tot şi au scos un 3-3 incredibil.

În grupa E ultima clasată, Azerbaidjan, care va fi însă una dintre gazdele turneului final de vara viitoare, la Baku, stă. Se joacă Croaţia – Ungaria şi Slovacia – Ţara Galilor. Croaţia e lider, cu 10 puncte, slovacii şi ungurii au câte 9, galezii 6. Gareth Bale şi compania trebuie să bată în Slovacia, lucru care este foarte greu, mai degrabă gazdele vor reuşi să ia cele trei puncte. Croaţia e favorită acasă cu Ungaria şi are şi de luat revanşa după 1-2 la Budapesta.

Vrem victoria Spaniei la Oslo

GRUPA F e prima de şase echipe şi e grupa noastră. Tricolorii merg în Insulele Feroe, Malta primeşte vizita locului 2, Suedia şi oricât ne-am dori noi o minune e foarte greu de crezut că scandinavii s-ar putea împiedica. Norvegia – Spania e meciul cheie. O victorie iberică ar diminua mult speranţele jucătorilor lui Lars Lagerbeck înainte de venirea la Bucureşti.Un egal, ca să nu mai spunem de un succes norvegian, ar face din România – Norvegia un adevărat iad pentru tricolori. Spania are maxim de puncte, 18, e 99 la sută calificată, iar o victorie la Oslo ar însemna calificare matematică.

În grupa G Polonia părea a conduce lejer grupa, până ce a pierdut în Slovenia şi a făcut 0-0 acasă cu Austria. Leşii sunt lideri, cu 13 puncte, pe locul 2 a urcat Slovenia, 11 puncte, Austria e pe 3 cu 10, Macedonia de Nord şi Israel au câte 8. Polonia e mare favorită să câştige la codaşa grupei, Letonia şi trebuie să o facă. Austria joacă acasă cu Israel şi în mod normal trebuie să îi bată. La Skopje se joacă un meci din fosta Iugoslavie. Macedonia de Nord – Slovenia, în care orgoliile sunt imense de ambele părţi şi orice e posibil.

preliminarii EURO 2020. Robert Lewandoeski şi Polonia nu mai au voie să facă paşi greşiţi

Franţa şi Turcia se pot califica de acum

În grupa H două echipe au câte 15 puncte, Franţa şi Turcia, Islanda are 12. Turcia joacă acasă cu Albania şi în mod normal trebuie să bată. Campioana mondială merge în Islanda. Dacă va câştiga şi turcii vor face la fel, vor avea ambele 18 puncte, Islanda rămasă la 12 înseamnă practic o calificare la braţ încă de pe acum pentru Franţa şi Turcia.

Grupa I este cea mai relaxată grupă din preliminarii. Belgia are punctaj maxim, 18, Rusia e pe locul 2, cu 15 puncte şi distanţa până la Kazahstan, locul 3 e de 11 puncte faţă de Belgia şi 8 faţă de ruşi. Aşa încât aici lucrurile sunt clare, Belgia şi Rusia sunt ca şi calificate. Se joacă pentru conformitate, fără miză, Kazahstan – Cipru, Belgia – San Marino şi Rusia – Scoţia.

preliminarii EURO 2020. Campioana mondială Franţa se poate califica din acest weekend

Finlanda, nodul gordian e în Bosnia

GRUPA J este grupa în care a defilat Italia. Azzurri au 18 puncte, şase peste locul 2 Finlanda şi nouă peste locul 3, Armenia. O victorie normală a Italiei acasă cu Grecia înseamnă calificare pentru trupa lui Roberto Mancini. Armenia ar trebui să învingă în Liechtenstein, cenuşăreasa grupei.

preliminarii EURO 2020. Roberto Mancini realizează prima sa performanţă ca selecţioner

Bosnia – Finlanda e duelul serii, dar misiunea bosniacilor e foarte delicată, pentru că au doar 7 puncte şi liderul lor, Edin Dzeko, e accidentat. Dacă vor bate pe finlandezi şi Armenia va câştiga în Liechtenstein vom avea egalitate de puncte Finlanda – Armenia şi pe Bosnia la două puncte în faţă, cu trei etape înainte de final.

ADVERTISEMENT