Fotbal international

LIVE BLOG preliminarii EURO 2020 etapa a 6-a. Program, rezultate, clasamente, informații de ultimă oră. Show în Anglia – Kosovo. Ronaldo, ”poker” pentru istorie. Rezumatele VIDEO

LIVE BLOG preliminarii EURO 2020 etapa a 6a Program rezultate clasamente informatii de ultima ora Show in Anglia  Kosovo Ronaldo poker pentru istorie Rezumatele VIDEO

Pe parcursul a trei zile, duminică, 8 septembrie, luni, 9 septembrie și marți, 10 septembrie, au avut loc meciurile din cadrul etapei a 6-a din preliminariile EURO 2020. Apele încep să se mai limpezească deja în multe grupe, dar apar și unele surprize. În ultima zi, Anglia și Kosovo au oferit un regal fotbalistic pe Wembley, în timp ce Ronaldo a marcat patru goluri în partida cu Lituania și a devenit, cu 24 de reușite, una mai mult decât Robbie Keane, cel mai bun marcator european din istoria preliminariilor.

  • Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,80 are Solvenia pentru o victorie acasă cu Israel. Vezi toate cotele AICI

UPDATE, ora 23:41 / 

Meciurile care s-au disputat în ultima zi în etapa a șasea a preliminariilor Campionatului European din 2020 s-au încheiat cu următoarele rezultate. CLICK  PE MECIURI PENTRU A VEDEA REZUMATELE


Luni s-au jucat: (CLICK PE MECIURI PENTRU A VEDEA REZUMATELE VIDEO ȘI COMENTARIUL)

LIVE BLOG preliminarii EURO 2020 etapa a 6-a. Program, rezultate, clasamente

În grupa 1 Anglia a defilat în fața Bulgariei, iar revelația Kosovo, neînvinsă de doi ani, a mai făcut o victimă, Cehia, și e pe locul 2, dar acum vine momentul adevărului pentru kosovari, partida din deplasare cu Anglia. De care ar putea profita Cehia, care merge într-un Muntenegru aflat pe ultimul loc, doar 2 puncte, fără șanse. Bulgaria, altă echipă scoasă din cărți, stă în această rundă.

În grupa B Portugalia a reușit la Belgrad primul succes, unul foarte important, după două egaluri acasă. Însă lider detașat e Ucraina, cu 13 puncte, care acum va sta. Lusitanii, aflați pe locul 2, cu 5 puncte, pot profita și cum au meci în Lituania e greu de crezut că nu vor mai bifa trei puncte. La fel ca și sârbii, care merg în Luxemburg și oricât ar fi progresat jucătorii din ducat, Milinkovic-Savic și ai săi sunt mari favoriți.

Preliminarii EURO 2020 etapa a 6-a. Portugalia a făcut spectacol la Belgrad și acum merge în Lituania

Olanda, principala amenințare a Germaniei

În grupa C este unul dintre meciurile acestei runde, Irlanda de Nord – Germania. Gazdele au maxim de puncte, 12 și conduc grupa. Germania e pe 2 cu 9 puncte, dar Olanda este de acum o amenințare certă și batavii pot câștiga lejer în Estonia. Belarus stă. Germania trebuie să câștige la Belfast, pentru a nu risca pe viitor complicații.

În grupa D se joacă duminică meciurile Georgia – Danemarca și Elveția – Gibraltar. Echipa care stă acum este Irlanda, adică liderul grupei, cu 11 puncte. O poate egala naționala din țara lui Hamlet cu o victorie în Georgia, unde însă nu va avea meci ușor. Elveția are doar un antrenament cu public acasă în compania Gibraltarului.

Preliminarii EURO 2020 etapa a 6-a. Olanda merge la victorie în Estonia după ce a bătut în Germania

Ce bun ar fi un egal la Stockholm pentru tricolori!

În grupa E două echipe au câte 9 puncte: Ungaria și Croația. Slovacia și Țara Galilor au câte 6. Acum e rândul lui Gareth Bale și compania să stea. Croația nu poate avea probleme în Azerbaidjan, ultima clasată, fără nici un punct. Meci tare la Budapesta, unde ungurii întâlnesc naționala Slovaciei, care trebuie să scoată măcar un punct, pentru a rămâne în cursă.

Grupa F este grupa României, meciul tricolorilor de acasă cu Malta fiind tratat pe larg separat. Este prima grupă de șase echipe. Spania va exersa scheme acasă cu pescarii din Insulele Feroe, dar la Stockholm va fi un meci foarte important și pentru noi: Suedia – Norvegia. La Oslo a fost un incredibil 3-3, după ce gazdele au avut 2-0 și apoi au egalat în minutul 97. Pentru noi ar fi excelentă o nouă remiză.

Slovenii sunt puși pe fapte mari

În grupa G se joacă luni Letonia – Macedonia de Nord, Slovenia – Israel și Polonia – Austria. Prin  eșecul suferit în Slovenia polonezii au reechilibrat grupa, în sensul în care patru echipe au șanse la primele două locuri: ei, Austria, Slovenia și Israel. Ultima a pierdut pe teren propriu două puncte uriașe cu Macedonia de Nord și va avea viață teribil de grea în Slovenia.

În grupa H se joacă marți Franța – Andorra, Moldova – Turcia și Albania – Islanda, meciuri în care ar trebui ca favoriții să facă legea, pentru că Franța, Turcia și Islanda au câte 12 puncte, iar a patra, Albania, doar 6 puncte. Însă pentru Islanda nu va fi deloc ușor meciul din Albania, iar turcii, după ce abia au învins acasă Andorra cu 1-o , în minutul 89, își pot face singuri probleme în Moldova.

Preliminarii EURO 2020 etapa a 6-a. Israel va avea viață grea în Slovenia

Finlanda, foarte aproape de o calificare istorică

Grupa I are partidele programate din etapa a 6-a pentru ziua de luni, 9 septembrie. Liderul Belgia merge la Glasgow, să joace cu Scoția, dar nu ar trebui să își facă probleme după ce rușii s-au impus pe terenul britanicilor și Belgia are o trupă de mare forță, chiar și fără Eden Hazard. Rusia joacă acasă cu Kazahstan și orice alt rezultat decât victoria ar fi o bombă, iar Cipru merge în San Marino să mai pună ceva puncte, dar oricum nu contează.

Preliminarii EURO 2020 etapa a 6-a. După succesul de la Glasgow rușii pot bifa lejer 3 puncte acasă cu Kazahstan

Grupa J, ultima, este cea care oferă al doilea meci cap de afiș al rundei, de fapt al treilea pentru că și Suedia-Norvegia ar intra în această categorie. Italia, liderul clar, a avut probleme destule în Armenia, unde a fost condusă și s-a impus în ultimele minute, cu gazdele în 10 oameni mai bine de 50 de minute. Finlanda are 12 puncte, cinci peste Bosnia și dacă nu va pierde va face pasul istoric spre o primă calificare la un turneu major la fotbal. Nici Bosnia nu are meci ușor în Armenia, unde poate pierde măcar un punct, doar Grecia cu Liechtenstein părând sigură de succes.

Programul meciurilor din preliminarii EURO 2020 – etapa a 6-a

GRUPA A

Marți, 10 septembrie, ora 21:45

Anglia – Kosovo

Muntenegru – Cehia

Bulgaria stă

GRUPA B

Marți, 10 septembrie, ora 21:45

Luxemburg – Serbia

Lituania – Portugalia

Ucraina stă

GRUPA C

Luni, 9 septembrie, ora 21:45

Estonia – Olanda

Irlanda de Nord – Germania

Belarus stă

GRUPA D

Duminică, 8 septembrie, ora 19:00

Elveția – Gibraltar

Georgia – Danemarca

Irlanda stă

GRUPA E

Luni, 9 septembrieora 19:00

Azerbaidjan – Croația

ora 21:45 Ungaria – Slovacia

Țara Galilor stă

GRUPA F

Duminică, 8 septembrie,  ora 21:45ora 19:00 ROMÂNIA

– Malta

Spania – Insulele Feroe, 21:45

Suedia – Norvegia, 21:45

GRUPA G

Luni, 9 septembrie, ora 21:45

Polonia – Austria

Slovenia – Israel

Letonia – Macedonia de Nord

GRUPA H

Marți, 10 septembrie, ora 21:45

Franța – Andorra

Moldova – Turcia

Albania – Islanda

GRUPA I

Luni, 9 septembrie, ora 21:45

San Marino – Cipru

Rusia – Kazahstan

Scoția – Belgia

GRUPA J

Duminică, 8 septembrie, ora 21:45ora 16:00

Armenia – Bosnia

Grecia – Liechtenstein

Finlanda – Italia

Clasamente preliminarii EURO 2020 înaintea etapei a 6-a

Preliminarii EURO 2020 etapa a 6-a. grupele A-C
Preliminarii EURO 2020 etapa a 6-a. Grupele D-F
Preliminarii EURO 2020 etapa a 6-a. Grupele G-I
Preliminarii EURO 2020 etapa a 6-a. Grupa J