LIVE BLOG preliminarii EURO 2020 penultima etapă. Program, rezultate, clasamente, informații de ultimă oră. Se știu 16 echipe calificate

LIVE BLOG preliminarii EURO 2020 penultima etapă. Program, rezultate, clasamente, informații de ultimă oră. Se știu 16 echipe calificate GALERIE FOTO
LIVE BLOG preliminarii EURO 2020 penultima etapă. Program, rezultate, clasamente, informații de ultimă oră. Se știu 16 echipe calificate. Sursa foto: hepta.ro

De joi, 14 noiembrie și până sâmbătă, 16 noiembrie, inclusiv se derulează filmul penultimei etape a preliminariilor EURO 2020. După care, imediat, de duminică, 17 noiembrie și până marți, 19 noiembrie, inclusiv, va urma episodul final al acestui serial care va duce la turneul final de vara viitoare 20 dintre echipele naționale de pe continent. Ultimele patru nu vor fi alese din rândul celor mai bune trei locuri sau în urma unor partide de baraj ale acestora, ci se va ține cont de un criteriu nou, performanțele înregistrate în prima ediție a Ligii Națiunilor.Update, 16 noiembrie ora 23:36/ În urma rezultatelor înregistrate sâmbătă, alte patru echipe au obținut matematic biletele pentru Euro 2020. Acestea sunt Austria, Olanda, Germania și Croația. Iată rezultatele înregistrate la ora 21:45:

Echipele calificate până acum la EURO 2020:

 • Belgia
 • Cehia
 • Anglia
 • Finlanda
 • Franța
 • Italia
 • Polonia
 • Rusia
 • Spania
 • Suedia
 • Turcia
 • Ucraina
 • Austria
 • Olanda
 • Germania
 • Croația

Update, 16 noiembrie ora 20:55/ Meciul asupra căruia se îndreaptă atenția întregii Românii în această seară se joacă pe ”Ernst Happel” Stadion din Viena. Austria are nevoie de minim un egal pentru a se califica la EURO 2020 din grupa G. România, la rândul ei, are nevoie de acest punct al austriecilor pentru ca Macedonia de Nord să nu mai aibă nicio șansă la locul secund în grupă.


Update, 16 noiembrie ora 17:50/ Meciurile programate sâmbătă în preliminariile EURO 2020:

De la ora 19:00 s-au jucat meciurile:

 • Azerbaidjan – Țara Galilor 0-2
 • Slovenia – Letonia 1-0
 • San Marino – Kazahstan 1-3
 • Rusia – Belgia 1-4

De la ora 16 s-a jucat:

 • Cipru – Scoția 1-2

Update, 15 noiembrie ora 23:38/ S-au jucat vineri în preliminariile EURO 2020. În urma acestor rezultate, și-au obținut calificarea Suedia și Finlanda.


UPDATE, 15 noiembrie, ora 21:10/ Finlanda a câștigat meciul cu Liechteinstein, scor 3-0, și și-a asigurat calificarea la Campionatul European din 2020, de pe locul doi al grupei J, în spatele liderului Italia. Turneul final din vara anului viitor va fi primul la care prima reprezentativă a Finlandei va lua startul. La finalul meciului, suporterii prezenți pe arena din Helsinki. De la ora 19:00 s-au mai jucat Armenia – Grecia (0-1) și Norvegia – Insulele Feroe (4-0).

Finlandezii au invadat terenul după ultimul fluier al meciului. Sursă Foto: Twitter
Finlandezii au invadat terenul după ultimul fluier al meciului. Sursă Foto: Twitter

UPDATE, 15 noiembrie, ora 16:06 / Azerbaijan este prima țară gazdă care ratează calificarea la Campionatul European din 2020.


UPDATE, 15 noiembrie, ora 12:43 / Arbitrii Ovidiu Hațegan și Radu Petrescu au fost delegați la meciuri din preliminariile Euro 2020. Hațegan a fost trimis la întâlnirea Țara Galilor – Ungaria din Grupa E, care se va disputa marți, 19 noiembrie, la Cardiff, de la ora 21:45. El va fi ajutat de asistenții Octavian Șovre și Sebastian Gheorghe, iar rezervă va fi Sebastian Colțescu. În schimb, Petrescu va conduce partida Slovenia – Letonia din Grupa G, programat sâmbătă, 16 noiembrie, la Ljublijana, de la ora 19:00. El va fi ajutat de asistenții Radu Ghinguleac și Mircea Grigoriu, iar al patrulea arbitru va fi Marcel Bîrsan.


UPDATE 14 noiembrie, ora 22:00 / Vadim Rață de la Chindia Târgoviște a deschis scorul în meciul din deplasarea cu Franța. Atacantul a marcat în minutul 9 al duelului dintre ”cocoși” și Moldova. Până la urmă, formația lui Rață a pierdut cu 2-1. Pentru basarabeni au mai jucat Cătălin Carp (fostul fundaș central de la FCSB și CFR Cluj) și Dinu Graur (fundașul dreapta al Astrei).


Joi, 14 noiembrie: 

 • Anglia – Muntenegru 7-0
 • Cehia – Kosovo 2-1
 • Portugalia – Lituania 6-0
 • Serbia – Luxemburg 3-2
 • Turcia – Islanda 0-0
 • Franța – Moldova 2-1
 • Albania – Andorra 2-2

LIVE BLOG preliminarii EURO 2020 penultima etapă

Barajul echipelor care se vor întrece pe baza clasării în Liga Națiunilor ar putea să aibă în componență și naționala României, dacă nu vom reuși pe final acel tur de forță care să ne asigure locul 2 în grupa F, adică victorie acasă cu Suedia și minim egal în Spania, deja câștigătoarea grupei. Dar și acest baraj necesită o condiție, ca naționala Kosovo să nu termine pe locul 2 în grupa A.

Desigur, încă de dinaintea disputării acestei penultime runde și ținând cont că va fi un turneu final în premieră cu 24 de echipe, fiind calificate direct primele două din fiecare din cele zece grupe, se cunosc deja numele primelor naționale care și-au asigurat biletele pentru super-spectacolul de anul viitor, când se va juca în 12 țări, printre care și România.

Cehia – Kosovo, meciul pe care vom sta cu privirile ațintite

În această situație se află Ucraina, Spania, Polonia, Belgia, Rusia și Italia, care vor juca de plăcere ultimele lor meciuri. Grupa I, grupa Belgiei și a Rusiei, este singura care a dat deja numele ambelor calificate. Sunt 99 la sută calificate, dar încă nu matematic Anglia, Austria, Turcia și Franța în grupa H și, în premieră pentru fotbalul din această țară, Finlanda.

În grupa A, grupă de cinci, Bulgaria stă. Se joacă Anglia – Muntenegru, meci în urma căruia, în mod firesc insularii ar trebui să deschidă lăzile cu șampanie sau cu whisky, după preferință și un meci pe care vom sta foarte atenți, fiind practic și finala pentru locul 2: Cehia – Kosovo. Momentan, Cehia are 12 puncte și e pe locul 2, Kosovo o urmează cu 11 puncte. Un egal ar menține suspensul până în ultima rundă, când Cehia va juca în Bulgaria și Kosovo acasă cu Anglia. O victorie a Cehiei ar însemna automat și calificarea la braț cu Anglia.

Irlanda de Nord, obligată să bată Olanda

În grupa B Ucraina, deja calificată, stă și se joacă Luxemburg – Serbia și Portugalia – Lituania. Portugalia e pe locul 2, cu 11 puncte, Serbia e a treia, cu 10 puncte. În mo normal ambele ar trebui să câștige. Ceea ce ar însemna în mod cert amânarea verdictului pentru locul 2 până pe 17 noiembrie, în ultima etapă, cu un clar avantaj pentru lusitani: Luxemburg – Portugalia și Serbia – Ucraina. Greu de crezut că luxemburghezii, cu toate progresele lor, îl vor putea opri pe Cristiano Ronaldo să meargă mai departe, să își apere titlul câștigat în 2016.

În grupa C teoretic se bat trei echipe, dintre care două sunt Germania și Olanda și outsiderul Irlanda de Nord. Aceasta din urmă a condus grupa multă vreme, doar până a dat de cele două nume grele. Cu Olanda, la Rotterdam, a fost chiar dramă, pentru că nord-irlandezii au lovit în minutul 76 și se părea că vor produce marea surpriză. Iureșul portocaliu a fost însă incredibil și în nici 10 minute au marcat de trei ori, ultimele două în minutele de prelungiri. Olanda și Germania au 15 puncte, Irlanda de Nord 12. Acum se joacă Germania – Belarus și victoria normală a teutonilor le va aduce și calificarea și Irlanda de Nord – Olanda. Orice alt rezultat decât victoria îi scoate din cărți pe alb-verzi, dar e greu de crezut că ei vor reuși să ofilească lalelele.

Elveția și Țara Galilor, aparițiile surpriză la intrarea în turnantă

În grupa D trei echipe se bat pentru două locuri. Irlanda și Danemarca au 12 puncte, Elveția 11, însă irlandezii mai au de jucat doar pe 18 meci pe viață și pe moarte acasă cu danezii. Elveția mai are două meciuri ușoare, acasă cu Georgia și în Gibraltar, iar danezii joacă acum cu Gibraltar. Elveția poate face 17 puncte. Irlandezii maxim 15, dacă bat Danemarca, la fel și danezii, dacă pierd la Dublin. Paradoxal, deși e pe locul 3 Elveția este favorită să termine pe locul 1.

În grupa E se joacă acum Croația – Slovacia și Azerbaidjan – Țara Galilor. Cu o victorie croații au rezolvat locul 1, având acum 14 puncte, iar slovacii spun pas, rămânând cu 10 puncte. Ei pot spera doar dacă bat în Croația. Însă, atenție la Țara Galilor, care momentan are doar 8 puncte și e a patra. Galezii joacă în Azerbaidjan, lanterna roși și dacă bat au 11 puncte. Iar ultimul meci îl au acasă, pe 19 noiembrie, cu ungurii, care momentan ocupă locul 2, cu 12 puncte, dar acum nu joacă. Practic ar fi finala pentru locul 2.

Avem dreptul să visăm doară dacă batem Suedia

Grupa F e grupa speranțelor noastre. Spania e calificată, joacă acasă de antrenament cu Malta. Norvegia are și ea meci ușor acasă, cu Insulele Feroe. Unul dintre meciurile penultimei etape se joacă la București și este obligatoriu ca România să bată Suedia, care are un punct peste noi, pentru ca să trecem pe doi, dar nu va fi suficient, trebuind apoi și un egal acasă la Spania. Misiune foarte grea, dar cât timp există o șansă trebuie să credem în ea.

În grupa G Polonia e în vacanță la nivel de națională, pentru că e deja calificată. Austria e foarte aproape să o urmeze. Are 16 puncte, cinci peste Macedonia de Nord și Slovenia și joacă acasă cu macedonenii. Un egal anihilează și ultimele speranțe ale adversarului direct și ale Sloveniei, care poate bate lejer Letonia. Doar dacă sunt învinși de macedoneni lucrurile se vor complica, dar pare un scenariu fantezist.

Finlanda, la un punct de a intra în istorie

În grupa H se joacă un meci tare, Turcia – Islanda și Franța – Moldova. Cu o victorie en fanfare campionii mondiali sunt calificați și ar fi a noua minune a lumii ca Moldova să îi încurce pe Stade de France. Islanda a mai rupt Semiluna în două la ea acasă în barajul pentru Mondialul din Rusia, când era Mircea Lucescu selecționer al otomanilor, dar acum victoria nu ar fi suficientă, pentru că Turcia ar păstra, și la eșec, un punct în față și are ultima etapă în Andorra. Altfel, egal sau victorie Turcia și urmează recepția la palatul lui Erdogan.

Grupa I are meciul Belgia – Rusia, un meci doar de orgoliu, cu ambele echipe calificate încă din ultimele două etape. Belgia și Italia au numai victorii, câte opt și sunt singurele care ar putea încheia preliminariile cu punctaj maxim. În grupa J, grupa Italiei, aceasta nu va avea o deplasare tocmai formală în Bosnia și Herțegovina, dar poate câștiga. Însă meciul va fi Finlanda – Liechtenstein, în care dacă nu se întâmplă nimic ieșit din comun, adică să bată oaspeții, pentru prima dată în istoria lor finlandezii vor înlocui schiurile cu mingea de fotbal la un turneu final.

Programul meciurilor din penultima etapă a preliminariilor EURO 2020

GRUPA A

Joi, 14 noiembrie, ora 21:45

Anglia – Muntenegru

Cehia – Kosovo

Bulgaria stă.

GRUPA B

Joi, 14 noiembrie, ora 21:45

Portugalia – Islanda

Luxemburg – Serbia

Ucraina stă.

GRUPA C

Sâmbătă, 16 noiembrie, ora 21:45

Irlanda de Nord – Olanda

Germania – Belarus

GRUPA D

Sâmbătă, 16 noiembrie

ora 19:00 Azerbaidjan – Țara Galilor

ora 21:45 Croația – Slovacia

Ungaria stă.

GRUPA E

Vineri, 15 noiembrie, ora 21:45

Danemarca – Gibraltar

Elveția – Georgia

Irlanda stă.

GRUPA F

Vineri, 15 noiembrie, ora 21:45

ora 19:00 Norvegia – Insulele Feroe

Spania – Malta

ROMÂNIA – Suedia

Grupa G

Sâmbătă, 16 noiembrie, ora 21:45

ora 19:00 Slovenia – Letonia

Austria – Macedonia de Nord

Israel – Polonia

GRUPA H

Joi, 14 noiembrie, ora 21:45

ora 19:00 Turcia – Islanda

Franța – Moldova

Albania – Andorra

GRUPA I

Sâmbătă, 16 noiembrie, ora 19:00

ora 16:00 Cipru – Scoția

San Marino – Kazahstan

Belgia – Rusia

GRUPA J

Vineri, 15 noiembrie, ora 19:00

Armenia – Grecia

Finlanda – Liechtenstein

ora 21:45 Bosnia și Herțegovina – Italia

Clasamente înainte de penultima etapă din preliminariile EURO 2020

Închide ×

FANATIK.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea si în activitatea curentă a FANATIK.RO cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie.

Am înțeles