Fotbal international

LIVE BLOG preliminarii EURO 2020. Program, rezultate, clasamente, informaţii de ultimă oră. Belgia, deja calificată

13.10.2019 | 21:42
LIVE BLOG preliminarii EURO 2020 Program rezultate clasamente informatii de ultima ora Belgia deja calificata
ADVERTISEMENT

Duminică, 13 octombrie începe o nouă rundă în preliminariile EURO 2020, care va cuprinde până inclousiv marţi, 15 octombrie, meciurile din cadrul etapei a 6-a pentru grupele de cinci echipe şi respectiv ale etapei a 8-a pentru grupele de şase echipe. Pentru noi va fi meciul de totul sau nimic, acasă, pe Arena Naţională din Bucureşti, urmând a întâlni, cu 30.000 de copiii până în 14 ani şi însoţitorii lor, puternica reprezentativă a Norvegiei, în faţa căreia am scos la Oslo un norocos 2-2. Va fi prima dintre cele două finale care se vor juca în România, obiectivul fiind clasarea pe locul 2 în grupa dominată de Spania şi calificarea la turneul final al EURO 2020, la care, ce ironie, suntem una dintre cele 12 ţări organizatoare!

  • Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,65 este cota pentru “1” la meciul Kosovo – Muntenegru. Vezi aici toate cotele!
ADVERTISEMENT

UPDATE, 13 octombrie, ora 23:40 /

  „Tricolorii” pot răsufla ușurați pentru că Polonia a învins-o pe Macedonia de Nord şi Slovenia a pierdut în fața Austriei, care pot conta în calcule calificării României la barajul din martie pentru calificarea la EURO 2020. Programul și rezultatele meciurilor de duminică din preliminariile Euro 2020:


LIVE BLOG preliminarii EURO 2020

Dar să îl lăsăm pe tricolorii lui Cosmin Contra să îşi vadă de treaba lor, sperăm, cu succes, şi noi să ne vedem de treburile noastre, adică să vedem ce se mai întâmplă în grupele de calificare, acolo unde avem deja prima echipă care va merge la turneul final, naţionala Belgiei, după scorul fluviu reuşit acasă în faţa San Marino cu 9-0.

ADVERTISEMENT

În grupa A Anglia părea a se fi dus lejer în câştigătoare de grupă, dar neaşteptatul eşec suferit pe terenul unde joacă Slavia Praga, face lucrurile puţin mai complicate. Anglia şi Cehia au câte 12 puncte, iar revelaţia Kosovo a rămas cu 8, dar runda trecută a stat. Acum cea care se va odihni, impropriu spus, pentru că va juca acasă un amical cu Irlanda de Nord, va fi Cehia. Anglia merge la Sofia cu obiectiv clar de a bate Bulgaria, iar Kosovo poate reveni la un punct în spatele Cehiei dacă va învinge acasă o total demotivată naţională a Muntenegru. Aici, poate, doar factorul politic să influenţeze atitudinea jucătorilor muntenegrei, ştiut fiind că relaţiile cu kosovarii nu sunt tocmai strălucite.

Preliminarii Euro 2020. Anglia a luat bătaie la Praga şi pe teren şi suporterii de la poliţia cehă

Cristiano Ronaldo vrea la Kiev golul 700 din carieră

În grupa B avem marea finală la Kiev. În faţa a mai bine de 80.000 de oameni va sosi Portugalia lui Cristiano Ronaldo, cu vedeta lui Juventus flămândă să înscrie golul 700 al carierei sale tocmai în acest meci atât de important. În Portugalia a fost egal, ceea ce avantajează naţionala pregătită de Andri Şevcenko, dar opinia generală este că şi acum ar putea fi la fel, ambele echipe urmând a merge la braţ la turneul final. Ucraina are 16 puncte şi Portugalia 11, iar Serbia care joacă în Lituania are 7 puncte. O victorie normală a Serbiei ar trebui legată de eşecul lusitanilor la Kiev pentru ca vecinii noştri de la vest să mai aibă speranţe.

ADVERTISEMENT

În grupa C Irlanda de Nord, care a fost mult timp lider, stă, ceea ce oferă clar şansa Olandei şi Germaniei de a trece peste britanici. Aceasta pentru că e greu de crezut că Olanda nu se va impune în Belarus, care nu a putut bate acasă nici măcar pe Estonia, iar Germania nu va face instrucţie de front în Estonia, unde gazdele se pot aştepta la tot ce poate fi mai rău pentru ele. Meciul crucial este foarte probabil că a fost acel Olanda – Irlanda de Nord din runda precedentă, halucinant în ultimele 20 de minute ale sale, cu gol al oaspeţilor aproape de minutul 80 şi cu acel forcing de neînchipuit al batavilor din ultimele zece minute, cu gol egalizator în minutul 86 şi alte două în minutele 92 şi 94.

Preliminarii Euro 2020. Olanda a avut mare şansă cu Irlanda de Nord şi acum merge în Belarus pentru alte 3 puncte

Elveţienii, condamnaţi să bată Irlanda

În grupa D Irlanda nu a putut scoate mai mult de o remiză fără goluri în Georgia și este la egalitate pe primele două locuri cu Danemarca, echipă ce a obținut o victorie extrem de importantă acasă în fața Elveției. Ambele au acum 12 puncte, iar Elveția a rămas cu 8. E rândul danezilor să stea până în noiembrie, iar meciul meciurilor, vital pentru elvețieni, e chiar acum, pe teren propriu cu Irlanda. Pentru a rămâne în cărți au neapărată nevoie de victorie.

ADVERTISEMENT

În grupa E liderul Croaţia, 13 puncte, nu are o deplasare uşoară la Cardiff. Galezii lui Gareth Bale au scos un egal în Slovacia şi au doar 7 puncte, dar dacă bat acum egalează Slovacia, echipă care i-a venit rândul să stea, pentru că vorbim despre ultima grupă de cinci. De această situaţie sigur poate profita Ungaria să revină pe locul 2, jucând acasă cu lanterna roşie Azerbaidjan. Ungaria are acum 9 puncte şi va face 12. Calificare se va juca, probabil, aici, până în ultima etapă.

Dacă nu era marea tâmpenie a lui Kepa…

Grupa F este grupa speranțelor și suspinelor noastre. Spania a condus până în minutul 92 la Oslo, când portarul lor, Kepa, a avut un gest de om cu mințile pierdute și a comis cel mai stupid și de neînțeles penalty și astfel s-a terminat 1-1, eaxct ce își doreau nordicii înainte de deplasarea de la București. Suedia, fără probleme în Malta, va primi acum Spania, care a jucat foarte prost în Norvegia și poate face cadouri și la Stockholm, nu numai la Oslo. Dar noi depindem numai de noi, dacă batem acasă Norvegia și Suedia înseamnă că merităm să fim la Euro, adică la noi acasă, fiindcă am juca meciurile din turneul final la București. Dacă nu, cu victorii numai în fața Maltei și a feroezilor suntem doar ceva mai buni ca ei și atât.

Preliminarii Euro 2020. Robert Lewandowski a dat trei goluri în Letonia şi acum e aşteptat să dea gol şi Macedoniei de Nord

În grupa G Polonia a luat o importantă gură de oxigen după lejerul succes din Letonia, unde Robert Lewandowski a marcat de trei ori şi are acum 16 puncte, trei mai mult decât noua ocupantă a locului 2, Austria. Aceasta a remontat de la 0-1 la 2-1 acasă cu Israel şi practic a scos Israel din ecuaţia calificării. În care a intrat acum şi Macedonia de Nord după neaşteptatul succes acasă în faţa Sloveniei. Polonia e mare favorită acasă cu Macedonia de Nord şi o victorie ar asigura 75 la sută calificarea, în timp ce meciul serii va fi la Ljubljana, între Slovenia, care trebuie să bată şi Austria, căreia îi ajunge şi egalul.

Islanda, suportera campioanei mondiale

În grupa H Turcia şi Franţa au câte 18 puncte şi par scăpate de restul plutonului, Islanda fiind la 6 lungimi în urma lor. Dar, atenţie, acum e meciul direct la Paris, în care, în mod normal campionii mondiali, bătuţi în Turcia, vor dori revanşa şi e clar că o pot obţine. Franţa ar fi astfel 99 la sută calificată. Islanda are meci formal acasă cu Andorra, deci  va face 15 puncte şi în penultima etapă se va juca totul în Turcia – Islanda, ce e drept insularii fiind obligaţi să vină doar pentru victorie, pe care au mai obţinut-o lejer, în mandatul de selecţioner al Turciei al lui Mircea Lucescu tot într-un meci de totul sau nimic. Enorm îi costă acum pe islandezi acel 2-4 din Albania, echipă care nu contează pentru calificare.

Preliminarii Euro 2020. Turcii riscă enorm sancţiuni FIFA şi UEFA după salutul din finalul meciului cu Albania

În grupa J Belgia a îndeplinit coştiincios formalitatea de a bate San Marino, a făcut-o cu 9-0, iar Rusia a rezolvat în a doua repriză, acasă, problema cu Scoţia, la scor de neprezentare. Belgia a fost prima echipă deja calificată la turneul final, ruşii joacă în Cipru, care la 8 puncte de ea şi numai dacă pierde mai rămân pentru insulari de doi bani spedranţă, dar realitatea este că şi Rusia poate fi considerată calificată fără nici o teamă de a a greşi.

Finlanda – Armenia, pentru o calificare istorică

Grupa J a adus sâmbătă seara a doua națională calificată matematic, Italia, care a învins Grecia cu 2-0. Pentru locul 2 e o luptă în trei. Bosnia a dat de pământ cu finlandezii, având în Pjanic omul care a făcut totul și poate spera să câștige și în Grecia, în fața unei naționale care nu a jucat rău cu Italia, dar e greu să mobilizezi niște jucători când nu mai au nici o motivație. Totuși, cel mai important meci va fi la Helsinki. Finlanda a primit o mână incredibilă de ajutor din partea liliputanului Liechtenstein, care a ținut în șah la Vaduz Armenia și astfel Mikhtarian și compania nu au putut egala la puncte pe nordici, iar acum sunt obligați să meargă în Țara celor 1000 de lacuri să joace la victorie, pentru că sunt la două puncte în spatele finlandezilor.

Programul meciurilor din etapa a 6-a și respectiv a 8-a din preliminariile EURO 2020

Duminică, 13 octombrie

GRUPA Cora 19:00

Belarus – Olanda

ora 21:45 Estonia – Germania

Irlanda de Nord stă

GRUPA E

ora 19:00 Ungaria – Azerbaidjan

ora 21:45 Țara Galilor – Croația

Slovacia stă

GRUPA G, ora 21:45

Polonia – Macedonia de Nord

Slovenia – Austria

Meciul Israel – Letonia are loc marți, 15 octombrie, ora 21:45

GRUPA I, ora 19:00

ora 16:00 Kazahstan – Belgia

Cipru – Rusia

Scoţia – San Marino

Luni, 14 octombrie

GRUPA A, ora 21:45

Bulgaria – Anglia

Kosovo – Muntenegru

Cehia stă

GRUPA B, ora 21:45

Lituania – Serbia

Ucraina – Portugalia

Luxemburg stă

GRUPA H, ora 21:45

Islanda – Andorra

Moldova – Albania

Franţa – Turcia

Marţi, 15 octombrie

GRUPA D, ora 21:45

Gibraltar – Georgia

Elveţia – Irlanda

Danemarca stă

GRUPA F, ora 21:45

Insulele Feroe – Malta

Suedia – Spania

ROMÂNIA – Norvegia

GRUPA J, ora 21:45

ora 19:00 Finlanda – Armenia

Liechtenstein – Italia

Grecia – Bosnia şi Herţegovina

Clasamente înaintea acestor etape a 6-a şi respectiv a 8-a din preliminarii EURO 2020

Preliminarii Euro 2020. grupele A – D
Preliminarii Euro 2020. Grupele E – G
Preliminarii Euro 2020 grupele H – J
ADVERTISEMENT