Premier League

Live Blog Premier League, etapa a 11-a. ”Sfinții” înving la Brighton și urcă pe locul 5

07.12.2020 | 23:38
Live Blog Premier League etapa a 11a Sfintii inving la Brighton si urca pe locul 5
ADVERTISEMENT

Etapa a 11-a din Premier League se joacă în weekend, pe parcursul a trei zile: sâmbătă, 5 decembrie, duminică, 6 decembrie şi luni, 7 decembrie. Ar fi trebuit să înceapă de vineri, 4 decembrie, cu meciul Aston Villa – Newcastle, dar acesta a fost amânat.

Este primul meci amânat din acest sezon din motive de coronavirus. Cinci jucători de la Newcastle, plus doi componenţi ai staffului tehnic, au fost testaţi pozitiv luni, după meciul de campionat jucat de „coţofene” la Londra cu Crystal Palace şi acum există fireasca îngrijorare că pot apărea cazuri de COVID 19 inclusiv la „vulturii” antrenaţi de Roy Hodgson.

ADVERTISEMENT

Întrucât tot lotul lui Newcastle nu s-a mai putut antrena luni şi marţi, s-a cerut amânarea partidei, mai ales că a existat din primul moment şi acceptul celor de la Aston Villa. Newcastle nu a fost obligată să se prezinte vineri la meci cu jucătorii sănătoşi aflaţi la dispoziţie.

Premier League, programul etapei a 11-a

Luni, 7 decembrie

  • Brighton – Southampton 1-1 (Gross 22 pen. / Vestergaard 45, Ings 79 pen.) – VEZI VIDEO

Echipele de start: 

Duminică, 6 decembrie

  • Liverpool – Wolverhampton 4-0 (Salah 24, Wijnaldum 59, Matip 68, Semedo 78-autogol) – VEZI VIDEO
ADVERTISEMENT

Echipele de start la Liverpool – Wolverhampton


  • Tottenham – Arsenal 2-0 (Son 14, Kane 45+1) – VEZI VIDEO

Echipele de start pentru Tottenham – Arsenal


  • Sheffield United – Leicester 1-2 (McBurnie 27 / Perez 24, Vardy 90+1) – VEZI VIDEO

Echipele de start pentru Sheffield United – Leicester


  • West Bromwich – Crystal Palace 1-5 (Gallagher 30 / Furlong 9-autogol, Zaha 56, 69, Benteke 60, 83) – VEZI VIDEO

Min. 34 / WBA joacă în inferioritate numerică după ce Matheus Pereira a fost eliminat pentru un fault dur. Decizia a venit în urma verificării VAR.

ADVERTISEMENT

Echipele de start pentru WBA – Crystal Palace


Sâmbătă, 5 decembrie

  • Chelsea – Leeds United 3-1 (Giroud 27, Zouma 61, Pulisic 90+3 / Bamford 4) – LIVE VIDEO

Echipele de start pentru Chelsea – Leeds United


  • West Ham – Manchester United 1-3 (Soucek 38 / Pogba 65, Greenwood 68, Rashford 78) – LIVE VIDEO

Echipele de start pentru West Ham United – Manchester United


  • Manchester City – Fulham 2-0 (Sterling 5, De Bruyne 25) – VEZI VIDEO

Echipele de start pentru Manchester City – Fulham


  • Burnley – Everton 1-1 (Brady 3 / Calvert-Lewin 45+3) – VEZI VIDEO

Echipele de start pentru Burnley – Everton


Meciul Aston Villa – Newcastle, programat vineri, 4 decembrie, a fost amânat din motive de COVID 19

ADVERTISEMENT

pl


Paulo Dybala, aproape de un transfer în Premier League

UPDATE, 7 decembrie, ora 19:10. Paulo Dybala este aproape de un transfer în Premier League. Argentinianul mai are 18 luni de contract cu Juventus. Campioana Italiei încearcă să semneze prelungirea contractului, însă atacantul este momit din Premier League. Agenții săi vor să îl transfere la una din forțele din Premier League: Manchester United, Manchester City, Liverpool, Chelsea și Tottenham.


Jurgen Klopp: „Chelsea e favorită la titlu”

UPDATE, 7 decembrie, ora 17:00 / Deși Liverpool a câștigat cu 4-0 contra lui Wolves și e pe locul 2, la egalitate de puncte cu liderul Tottenham, Jurgen Klopp crede că Chelsea e principala favorită la titlu în acest sezon. Albaștrii sunt pe locul 3, la două puncte în spatele lui Spurs și Liverpool.

„Dacă ne raportăm la ce arată toate echipele în acest moment, atunci pot spune că, pentru mine, Chelsea e favorită la titlu. Lampard are cel mai numeros şi mai echilibrat lot, jucătorii au început să evolueze foarte bine, să se simtă, după un început puţin ruginit. Au oportunităţi incredibile de a schimba în timpul meciurilor şi de la o partidă la alta”, a declarat Jurgen Klopp pentru Sky Sports.

Chelsea, care are șase titluri în palmares, nu a mai câștigat campionatul din sezonul 2016-2017, atunci când echipa era antrenată de Antonio Conte.


Statistică remarcabilă pentru James Ward-Prowse

UPDATE, 7 decembrie, ora 15:50 / James Ward-Prowse, căpitanul lui Southamton, a marcat deja trei goluri din lovitură liberă în acest sezon. Din 2013-2014, pe când Yaya Youre juca la Manchester și marca de patru ori direct din lovitură liberă, nimeni nu a mai reușit atât de multe goluri într-o singură stagiune. Ward-Prowse are timp să mai adauge goluri pe listă, iar prima ocazie va fi astăzi, contra lui Brighton, de la 22:00.


Gary Neville: „Manchester United nu poate juca fără Bruno Fernandes”

UPDATE, 7 decembrie, ora 14:15 / Manchester United a învins-o cu 3-1 pe West Ham United, dar Gary Neville a lansat un atac asupra jucătorilor ofensivi ai lui Ole Gunnar Solskjaer. Fostul fundaș dreapta al „diavolilor” nu înțelege de ce echipa este dependentă de Bruno Fernandes. Lusitanul a câștigat de cinci ori premiul de „jucătorul lunii” de când a sosit pe Old Trafford, dar Neville e de părere că nu ar trebui să fie indispensabil.

În meciul cu West Ham, Man United a fost condusă la pauză cu 1-0, dar a întors rezultatul în repriza a doua, atunci când pe teren și-a făcut apariția Bruno Fernandes.

„Nu pot juca fără Bruno. Nu înțeleg de ce. Este un jucător foarte bun, dar îi au și pe Van de Beek, Pogba sau McTomnay la mijlocul terenului. Cu Greenwood, Cavani și Martial în atac ar trebui să se descurce foarte bine și fără el.

Când apare Bruno Fernandes, și Marcus Rashford, evident, jocul lui United se schimbă. Impactul lui Bruno asupra echipei este imens. Nu este de mult timp la echipă, dar e cel mai bun! Când intră Bruno, toți capătă o altă încredere. Nu știu de ce Manchester nu joacă la fel și când lipsește Bruno”, a declarat Gary Neville.

Miercuri, 8 februarie, de la ora 22:00, Manchester United joacă meciul decisiv cu RB Leipzig din UEFA Champions League. Pentru a se califica în optimi, fotbaliștii lui Solskjaer nu trebuie să piardă în fața nemților.


Jose Mourinho anunță că Tottenham vrea titlul

UPDATE, 6 decembrie, ora 12:50 / Antrenorul lui Tottenham Hotspur, Jose Mourinho, a declarat după succesul cu Arsenal că echipa sa a ajuns la suficient de multă maturitate pentru a se putea lupta la titlu. „Am crescut cu mult. Îmi imaginez că mulți oameni se gândeau că după cele trei meciuri la rând, cu Manchester City, Chelsea și Arsenal, vom claca și ne vom întoarce la situația ”normală”. Dar nu ne-am mai întors la vechea normalitate, suntem unde suntem”, a spus Mourinho după ce echipa sa a ajuns pe primul loc.

Presiune pe Mikel Arteta, după ce Arsenal a ajuns pe locul 15

UPDATE, 6 decembrie, ora 10:42 / Managerul lui Arsenal, Mikel Arteta, a dus echipa pe locul 15 după 11 etape. Clasarea este dezastruoasă pentru „tunari”, care au pierdut și pe terenul lui Tottenham cu 0-2. Impresarul lui Aubameyang l-a atacat voalat pe Arteta și a acuzat impotența londonezilor pe faza de construcție. El crede că din această cauză gabonezul nu mai marchează. „Dacă ai crea ocazii…”, a scris Kwaku Mensah, cel care a publicat și o imagine cu statisticile slabe ale lui Arsenal în acest sezon. Deși nu vrea să plece, Arteta ar putea fi îndepărtat de la Arsenal în perioada următoare. Dacă Brighton câștigă cu Southampton, Arsenal va cădea pe locul 16!

Probleme mari pentru Jack Grealish și Ross Barkley. Au petrecut într-un restaurant

UPDATE, 6 decembrie, ora 08:30 / Jack Grealish și Ross Barkley, doi dintre cei mai importanți oameni de la Aston Villa, au fost surprinși petrecând într-un restaurant din Londra. S-a întâmplat sâmbătă, 4 decembrie, cu ocazia aniversării de 27 de ani a lui Barkley. Mijlocașul și-ar fi invitat mai mulți colegi și prieteni la restaurantul londonez Mayfair, iar The Sun susține că petrecerea nu a ținut cont de regulile de distanțare socială. De asemenea, publicația britanică notează că show-ul ar fi durat de la 3 după-amiaza până spre noapte. În același timp, clubul Aston Villa a emis un comunicat prin care îi apără pe fotbaliști: „Am verificat imaginile primite sâmbătă și se pare că doi dintre jucătorii noștri, care locuiesc în zone de risc 2 ale țării, au mâncat la un restaurant dintr-o altă zonă de risc 2, într-o după-amiază pe care o aveau liberă. Am plecat din restaurant la 19:45”, spune formația din Birmingham. În același timp, The Sun susține că cei doi locuiesc în zonă de risc 3 și că ar fi petrecut într-o manieră nepotrivită: „N-ai fi crezut că e o pandemie globală în plină desfășurare. Petreceau cu aroganță și fără nicio jenă. Au fost acolo de la 3 după-amiaza”, susține un martor.  Cei doi fotbaliști riscă acum consecințe legale și ar putea fi excluși din naționala Angliei.


Timo Werner a irosit ratarea anului în Premier League

UPDATE, 6 decembrie, ora 10:20 / Timo Werner, atacantul de 24 de ani al lui Chelsea, a ratat o ocazie imensă în campionatul Angliei. Neamțul nu a reușit să marcheze de pe linia porții în meciul câștigat cu Leeds United, scor 3-1.

Mason Mount a bătut un corner la prima bară, Giroud a trimis mingea spre colțul lung, acolo unde se afla Werner. Nemarcat și aflat într-o poziție excelentă, germanul a respins mingea în loc să o introducă în poartă.

Timo Werner nu a reușit să marcheze nici în a doua încercare, mingea trimisă de atacantul lui Chelsea ducându-se în bară. Neamțul s-a revanșat spre final, atunci când i-a oferit un assist lui Pulisic, americanul stabilind scorul final, 3-1 pentru Chelsea. Werner și Zouma sunt cei mai buni marcatori ai echipei lui Lampard în campionat, cu patru goluri.

  • transfermarkt.com îl cotează în acest moment pe Timo Werner la 70 de milioane de euro
  • 8 goluri și 6 assist-uri are atacantul german în acest sezon pentru Chelsea

Kepa, pe făraș! Chelsea vrea cu orice preț să scape de cel mai scump portar din lume

UPDATE, 5 decembrie, ora 13:00 / Kepa Arrizabalaga nu mai are viață lungă la Chelsea. Conform celor de la ESPN, în iarnă, spaniolul care a costat 80 de milioane de euro va fi pus pe lista de transferuri, după ce a devenit rezerva francezului venit de la Rennes, Edouard Mendy.

Daily Mail a anunțat, recent, că Chelsea încearcă să scape de portar atât din cauza prestațiilor slabe, cât și a salariului imens. Anual, Kepa câștigă 5,5 milioane de euro. Cotat în prezent de site-ul transfermarkt.com la 18 milioane de euro, goalkeeperul ar urma să fie vândut în schimbul sumei de 65 de milioane de euro. Momentan, nimeni nu vrea să plătească acești bani pentru portarul de 26 de ani.


Pep Guardiola a ajuns la meciul 700 ca antrenor

UPDATE, 5 decembrie, ora 10:26 / Pep Guardiola va bifa meciul 700 ca antrenor cu ocazia partidei Manchester City – Fulham. La conferinţa premergătoare duelului, antrenorul spaniol a anunţat când are de gând să se retragă din cariera de tehnician.

“Am ajuns la 700 de meciuri şi vreau să mai antrenez încă 700 de partide. Mă voi retrage atunci. Când începi o carieră, niciodată nu ştii ce se va întâmpla în viitor. Mă bucur că am înregistrat puţine înfrângeri în aceste 700 de meciuri. Este un număr incredibil”, a declarat Pep Guardiola.


Tottenham vine după meciul cu Chelsea în etapa a 11-a din Premier League

Dintre celelalte nouă meciuri care vor avea loc în această rundă, se desprinde din toate punctele de vedere al doilea derby londonez consecutiv în care este implicat liderul Tottenham. După un preţios 0-0 pe Stamford Bridge cu Chelsea, „Spurs” e gazda jocului cu Arsenal.

La prima vedere, privind prin prisma poziţiilor în clasament, s-ar putea spune că echipa lui Jose Mourinho poate obţine cele trei puncte. Lucru posibil, nimic de spus, însă trebuie să înţelegem că derby-urile din Premier League rămân meciuri extrem de încărcate ca şi motivaţie indiferent de locul pe care se află combatantele.

Tottenham e liderul, iar Arsenal a căzut până pe locul 14, agoninsind numai 13 puncte, faţă de cele 21 pe care le are rivala sa din acest meci. Însă trebuie luată în calcul şi tradiţia unuia dintre cele mai vechi jocuri din istoria Premier League şi faptul că „tunarii” oricând pot provoca o surpriză, având atacanţi de valoarea lui Aubameyang, Lacazette sau Pepe.

Liverpool, multe probleme de lot, meci greu acasă cu Wolverhampton

Urmăritoarea lui Tottenham e campioana în exerciţiu Liverpool. Pe care nu o aşteaptă un meci facil acasă cu Wolverhampton, „lupii” fiind cei cei care i-au sfâşiat pe tunari chiar la Londra în ultima etapă. În plus, cormoranii au destule absenţe în apărare şi linia mediană şi de aceea jocul echipei mai mult nu se leagă, cum s-a văzut şi în Champions League la succesul norocos acasă cu Ajax.

Chelsea joacă al doilea meci consecutiv pe teren propriu. După Tottenham, vine Leeds United, echipa lui Marcelo Bielsa, care e capabilă de absolut orice şi care în runda precedentă a produs o surpriză la Liverpool, învingând pe Everton.

Dintre cele două grupări din Manchester, City are o misiune aoparent facilă acasă în faţa uneia dintre codaşe, Fulham, dar să nu uităm că londonezilor nu li se dădea nici o şansă nici runda precedentă, la Leicester, şi s-au impus cu 2-1. United are o deplasare dificilă la Londra, unde dă piept cu West Ham la câteva zile după marea bătălie din Champions League cu PSG.

ADVERTISEMENT
Tags: