Premier League

Rezultate şi clasament Premier League etapa a 12-a. Veste proastă pentru Klopp! Cine s-a accidentat după remiza cu Fulham

14.12.2020 | 10:58
Rezultate si clasament Premier League etapa a 12a Veste proasta pentru Klopp Cine sa accidentat dupa remiza cu Fulham
ADVERTISEMENT

Etapa a 12-a din Premier League s-a disputat pe parcursul a trei zile, în weekendul care s-a incheiat.

Numele mari au avut de suferit: Chelsea, 0-1 la Everton dupa 9 meciuri fara infrangere, Liverpool si Tottenham doar 1-1 in deplasarile de la Londra, la Fulham, respectiv Crystal Palace, in timp ce Arsenal, dupa 0-1 cu Burnley pe Emirates, a egalat un record negativ vechi de 57 ani! Din 1963 tunarii nu mai pierdusera 4 meciuri la rand pe teren propriu, record ce a fost egalat duminica seara dupa autogolul lui Aubameyang!

ADVERTISEMENT

In timp ce marele derby al orasului Manchester, United – City, a dezamagit crunt: doar 0-0, intr-un meci anost, in care principala grija a celor doua rivale a fost sa nu primeasca gol.

Program, rezultate, clasament etapa a 12-a din Premier League

Clasament: 

Duminică, 13 decembrie

Arsenal – Burnley 0-1 (Brownhill 74) VEZI VIDEO

Leicester – Brighton 3-0 (Maddison 27, 44, Vardy 41) VEZI VIDEO

Fulham – Liverpool 1-1 (Ried 26 / Salah 79 pen.)

Crystal Palace – Tottenham 1-1 (Schlupp 82 / Kane 24) VEZI VIDEO

Southampton – Sheffield United 3-0 (Adams 36, Armstrong 62, Redmond 83)

Sâmbătă, 12 decembrie

Everton – Chelsea 1-0 (Sigurdsson 22-pen.)

  • Everton: Pickford – Holgate, Mina, Keane – Godfrey, Doucoure, Allan, Sigurdsson – Iwobi, Calvert-Lewin, Richarlison
  • Chelsea: Mendy – James, Zouma, Silva, Chilwell – Kante, Kovacic – Havertz, Mount, Werner, Giroud
ADVERTISEMENT

Wolverhampton – Aston Villa 0-1 (El-Ghazi 90+4) – VEZI VIDEO

  • Wolverhampton: Patricio – Semedo, Coady, Saiss, Marcal – Mutinho, Dendonker – Traore, Podence, Neto – Silva
  • Aston Villa: Martinez – Cash, Konsa, Mings, Targett – McGinn, Luiz, Ramsey – Traore, Watkins, Grealish

Newcastle – West Bromwich 2-1 (Almiron 1, Gayle 82 / Furlong 51) – VEZI VIDEO

  • Newcastle: Darlow – Krafth, Hayden, Clark, Lewis – Ritchie, Longstaff, Shelvey, Almiron – Wilson, Joelinton
  • West Bromwich: Johnstone – Ajayi, Ivanovic, O’Shea – Furlong, Gallagher, Sawyers, Phillips – Krovinovic – Grant, Robinson
ADVERTISEMENT

Man. United – Man. City 0-0

  • Manchester United: De Gea – Wan-Bissaka, Lindelof, Maguire, Shaw – Fred – McTominay, Poga – Fernandes – Rashford, Greenwood. Antrenor: Ole Gunnar Solkjaer.
  • Manchester City: Ederson – Walker, Stones, Dias, Cancelo – Rodri, Fernandinho – Mahrez, De Bruyne, Sterling – Gabriel Jesus. Antrenor: Pep Guardiola.

Vineri, 11 decembrie

Leeds United – West Ham 1-2 (Klich 7 / Soucek 25, Ogbonna 80) – VEZI VIDEO

  • Leeds United: Meslier – Dallas, Ayling, Coper, Alioski – Philips – Raphinha, Rodrigo, Klich, Harrison – Bamford
  • West Ham: Fabianski – Balbuena, Ogbonna, Cresswell – Coufal, Soucek, Rice, Fornals – Bowen, Benrahma – Haller
ADVERTISEMENT

Joel Matip s-a accidentat în Fulham – Liverpool 1-1

UPDATE, 14 decembrie, ora 10:45 / Continuă problemele cu accidentările la Liverpool. După ce Diogo Jota s-a rupt înainte de meciul cu Fulham, Jurgen Klopp a primit o nouă veste proastă. Joel Matip s-a accidentat în partida cu formaţia londoneză şi a ieşit de pe teren la pauză.

“A avut dureri la spate. Vom vedea care este verdictul medicilor, în acest moment doar atât pot spune”, a spus Jurgen Klopp la finalul meciului cu Fulham.


Un fan al “tunarilor” a protestat în timpul meciului Arsenal – Burnley 0-1

UPDTAE, 14 decembrie, ora 09:00 / Arsenal a suferit o nouă înfrângere în campionat, iar fanii “tunarilor” au ajuns la capătul răbdării. Londonezii au fost învinşi după un autogol al lui Aubameyang şi echipa antrenată de Arteta ocupă locul 15 în clasament.

Un suporter al lui Arsenal a ales un mod inedit să protesteze faţă de jocul modest al favoriţilor. Acesta şi-a pus masca de protecţie împotriva coronavirusului pe ochi, jenant de felul în care joacă echipa lui Mikel Arteta.


Diogo Jota, out timp de două luni

UPDATE, 13 decembrie, ora 15:55 / Diogo Jota va fi indisponibil pentru Liverpool timp de două luni, după ce s-a accidentat în Liga Campionilor. În vârstă de 24 de ani, portughezul s-a accidentat în meciul din etapa a șasea a grupelor Ligii Campionilor și nu va putea evolua în următoarele 13 partide de Premier League, anunță Metro. Acestea sunt meciurile pe care le va rata Jota:

Jurgen Klopp a anunțat că Philippe Coutinho l-a convins pe Fabinho să meargă la Liverpool

UPDATE, 13 decembrie, ora 13:20 / Managerul lui Liverpool, Jurgen Klopp, a anunțat că brazilianul Philippe Coutinho a avut un rol determinant în transferul lui Fabinho pe Anfield Road. „Philippe încă iubește Liverpool. Aducerea lui Fabinho de la AS Monaco a fost posibilă și datorită ajutorului său. Alături de Bobby (n.r. Firmino), el a avut numai cuvinte de laudă pentru clubul nostru pe când erau la naționala Braziliei cu Fabinho. Sunt sigur că a spus numai lucruri frumoase, pentru că a iubit și încă iubește Liverpool”, a spus Jurgen Klopp.

Roy Keane, dezamăgit de meciul Man. Utd. – Man. City

UPDATE, 13 decembrie, ora 11:15 / Fostul mijlocaș al lui Manchester United, Roy Keane, s-a declarat profund dezamăgit de meciul pe care fosta s-a echipă l-a disputat în fața rivalilor de la City. Keane crede că fotbaliștii celor două echipe nu au fost combativi și nu au încercat să câștige. „Mă uit și eu la echipele astea și văd atât de multă calitate, dar atât de puțină dorință de victorie. Am avut două cartonașe galbene într-un derby! N-am văzut în viața mea atâta vorbăraie și atâtea îmbrățișări după un astfel de meci. E un derby, nu pot înțelege, sunt siderat. Pentru că trebuie să încerci să câștigi un asemenea duel. Calitatea jocului ofensiv al celor două echipe a fost foarte slabă și sunt extrem de dezamăgit”, a spus Keane după meci.


Paul Pogba despre viitorul său la Man. United: „E departe”

UPDATE, 13 decembrie, ora 10:13 / Paul Pogba a vorbit despre ce se va întâmpla cu el pe termen lung. Mino Raiola, impresarul fotbalistului, declarase că Pogba nu vrea să mai rămână la club, deși are contract până în 2022. „M-am luptat și mă voi lupta întotdeauna pentru Manchester United, pentru colegii mei și pentru suporteri. Bla bla-ul nu este important. Viitorul e departe, tot ce contează este ziua de azi, iar eu sunt implicat 1000%. Suntem mai puternici împreună. Totul e clar între mine și club și asta nu se va schimba niciodată. Când nu știi ce se întâmplă în interior, mai bine taci”, a scris Pogba pe Instagram.


Mikel Arteta, susținut de șefii lui Arsenal: „E în ton cu tradiția și istoria noastră”

UPDATE, 12 decembrie, ora 13:15 / Antrenorul spaniol Mikel Arteta se bucură în continuare de sprijinul conducerii de pe Emirates. Asta deși echipa „tunarilor” a ajuns pe locul 15 în Premier League, cu doar 13 puncte câștigate în 11 meciuri. „Prin intermediul lui Mikel avem acces la multe lucruri. În primul rând, discutăm despre un om care are experiență extraordinară în Premier League de pe când era jucător la Arsenal și Everton, apoi în staff-ul lui Manchester City și ulterior la Arsenal, ca manager. E un tip care iubește clubul și înțelege ce înseamnă să lucrezi pentru Arsenal, mai ales că a fost căpitan aici. E un om de echipă, a format un cuplu excelent cu Edu, directorul tehnic. E motivat să aibă succes și să obțină acest succes într-o manieră compatibilă cu istoria și tradiția noastră”, a spus Vinai Venkatesham, directorul executiv al lui Arsenal pentru The Times, citat de Mirror.


Ole Gunnar Solskjaer a comentat situația lui Paul Pogba

UPDATE, 12 decembrie, ora 11:50 / Antrenorul Ole Gunnar Solskjaer a declarat că nu are nicio problemă cu francezul Paul Pogba, după ce impresarul acestuia a afirmat că mijlocașul nu va mai rămâne la United. „E foarte concentrat și vrea să contribuie la progresul echipei. Are apetit să joace, vrea să joace și se antrenează din greu. Au fost unii fotbaliști care au refuzat să se antreneze și să joace, dar acum nu mai sunt aici. Paul nu a făcut asta nici măacar o dată. E concentrat să dea satisfacție atunci când e nevoie de el. Acesta e cel mai mare atuu al lui Pogba. Are calitate și dorință, în același timp”, a spus Solskjaer înaintea derby-ului cu Manchester City din Premier League.


Din nou e în pericol scaunul lui Ole Gunnar Solskjaer

La United, după contraperformanţa din Champions League, care va însemna şi o gaură financiară prin transferul în primăvara Europa League, se pune din nou în discuţie înlăturarea antrenorului norvegian Ole Gunnar Solskjaer, considerat drept principalul vinovat. Şi din nou numele argentinianului Mauricio Pochettino revine în actualitate ca fiind principala opţiune.

Se ştie de pe acum că viitorul sezon nu îl va mai prinde în tricoul alb-roşu pe campionul mondial Paul Pogba, agentul francezului, cunoscutul Mino Raiola, anunţând că acesta va pleca de pe Old Trafford, două cluburi fiind intersate de serviciile sale: Real Madrid şi Juventus.

Carlo Ancelotti vrea să își bată fosta echipă

În afara derbyului de Manchester al doilea meci luat ca impact în această rundă este Everton – Chelsea, o deplasare grea pentru londonezi şi totodată un joc cu multe amintiri pentru antrenorul “caramelelor”, italianul Carlo Ancelotti, care nu poate uita că a câştigat un titlu în Premier League stând pe banca lui Chelsea.

Liderul Tottenham joacă duminică un derby londonez, al treilea consecutiv după cele cu Chelsea şi Arsenal. Acum băieţii lui Jose Mourinho vor evolua pe terenul lui Crystal Palace şi pleacă favoriţi, însă vulturii sunt genul de echipă care tocmai atunci când toată lumea îi vede vânaţi atunci lovesc mai puternic.

Arsenal nu a mai câștigat de patru etape

Şi Liverpool joacă tot duminică, la Londra, pe terenul uneia dintre codașe, la Fulham și e clar că va merge la victorie, mai ales că și-a putut permite luxul de a odihni mai mulți titulari miercuri, la ultimul meci din grupele Champions League în Danemarca.

Arsenal se află într-unul dintre cele mai proaste momente, fără victorie în ultimele patru meciuri și coborând până pe locul 15, cu doar 13 puncte. Acum primește vizita celor de la Burnley, locul 18, doar 6 puncte, cu un sezon la fel de dezastruos.

ADVERTISEMENT