Premier League

Live Blog Premier League, etapa a 13-a. Man United, 3 puncte la Sheffield cu dubla lui Rashford. Video

17.12.2020 | 23:45
Live Blog Premier League etapa a 13a Man United 3 puncte la Sheffield cu dubla lui Rashford Video
ADVERTISEMENT

Etapa a 13-a din Premier League are loc în cursul acestei săptămâni, pe traseul marţi, 15 decembrie – joi, 17 decembrie. Englezii se apropie cu paşi mari spre acea perioadă din calendarul Premier League, de sărbători, când pentru ei Crăciunul sau Anul Nou se sărbătoresc pe dreptunghiul verde.

Această etapă a 13-a ne va arăta pentru cine a fost cu ghinion pentru primele două clasate, pentru că avem pe Anfield Road marele meci dintre Liverpool, ocupanta poziţiei secunde şi Tottenham, o confruntare a doi titani din lumea antrenorilor, Jurgen Klopp – Jose Mourinho.

ADVERTISEMENT

Cele două echipe au acelaşi număr de puncte, 25 şi ca niciodată, până acum ierarhia Premier League pentru primele patru poziţii este deosebit de strânsă, cu două prezenţe neaşteptate pe locurile 3 şi 4, Leicester şi mai ales Southampton, echipe mult mai puternice, precum Chelsea, Manchester United şi Manchester City fiind în urma lor.

Programul etapei a 13-a din Premier League

Joi, 17 decembrie

  • Aston Villa – Burnley 0-0
  • Sheffield United – Manchester United 2-3 (McGoldrick 5, 87 / Rashford 26, 52, Martial 33)
ADVERTISEMENT

sun

Miercuri, 16 decembrie

  • Liverpool – Tottenham 2-1 (Salah 26, Firmino 90 / Son 33)

Min. 26: GOOOL LIVERPOOL! Șutul lui Salah de la marginea careului este deviat de Alderweireld și intră în plasă. Liverpool – Tottenham 1-0.

Min. 33: TOTTENHAM! Son scapă singur cu Alisson și aduce egalarea. Liverpool – Tottenham 1-1.

Min. 90: GOOOL LIVERPOOL! Firmino marchează cu capul în urma unui corner executat de Robertson. Liverpool – Tottenham 2-1.

ADVERTISEMENT


  • Fulham – Brighton 0-0
  • West Ham – Crystal Palace 1-1 (Haller 56 / Benteke 34)

West Ham a egalat-o pe Crystal Palace printr-un gol absolut fenomenal marcat de Haller, foarfecă la vinclu din interiorul careului.


  • Leeds – Newcastle 5-2 (Bamford 35, Rodrigo 61, Dallas 77, Alioski 85, Harrison 88 / Hendrick 26, Clark 65)
  • Leicester – Everton 0-2 (Richarlison 21, Holgate 72)
  • Arsenal – Southampton 1-1 (Aubameyang 52 / Walcott 19)
ADVERTISEMENT

Marţi, 15 decembrie

  • Wolverhampton – Chelsea 2-1 (Podence 67′, Neto 90+6′ / Giroud 49′) VEZI VIDEO

wol

  • Manchester City – West Brom 1-1 (Gundogan 30’/ Semi Ajayi 44′)

ple


Cavani a fost suspendat 3 etape pentru rasism

UPDATE, 17 decembrie, ora 19:33 / Edinson Cavani, atacantul uruguayan al lui Manchester United, a fost suspendat 3 meciuri pentru rasism în urma nui mesaj postat pe rețelele de socializare după partida câștigată de „diavoli” la Southampton. Cavani a fost investigat după ce i-a răspuns pe Instagram cu mesajul “Gracias Negrito” unui apropiat care îl felicitase pentru cele două marcate.

„Edinson Cavani a fost acuzat de conduită necorespunzătoare și pentru încălcarea regulilor, în legătură cu o postare de pe rețelele sociale, în data de 29 noiembrie 2020. Un comentariu postat pe pagina de Instagram a jucătorului de la Manchester United a fost considerat insultător/abuziv/necorespunzător. Comentariul constituia o încălcare gravă, întrucât făcea referire la o expresie de culoare/rasă/origine etnică. Atacantul are dreptul până luni, 4 ianuarie 2021, să ofere un răspuns referitor la acuzație”, se arată în comunicatul FA.


Stadioane închise fanilor de Boxing Day la Manchester și Leeds

UPDATE, 17 decembrie, ora 16:46 / Guvernul britanic a anunțat că menține decizia de a interzice prezența fanilor pe stadioanele din Manchester și Leeds, din cauza condițiilor sanitare din aceste orașe.

Conform L’Equipe, secretarul de stat pentru sănătate, Matt Hancock, a confirmat că spectatorii nu vor intra pe arenele din aceste orașe până cel puțin de Anul Nou. La sfârșitul lunii noiembrie, guvernul britanic autorizase întoarcerea publicului numai pentru zece cluburi din Premier League (cele din Liverpool, Londra, Brighton și Southampton), într-un număr de maxim 2.000 de persoane.


Manchester United a sărit în apărarea lui Cavani. Ce pedeapsă riscă uruguayanul acuzat de rasism

UPDATE, 17 decembrie, ora 13:50 / Edinson Cavani riscă o suspendare de minim trei meciuri, după ce Federaţia Engleză de Fotbal (FA) a deschis o procedură disciplinară împotriva sa, pentru rasism.

„Se presupune că, încălcând regula E3.1 a FA, un comentariu postat pe pagina de Instagram a jucătorului echipei Manchester United FC a fost jignitor şi/sau abuziv şi/sau necorespunzător şi/sau a afectat reputaţia jocului.

Comentariul, se mai presupune, constituie o <încălcare agravantă>, care este definită în regula E3.2 a FA, întrucât include referinţe, exprese sau implicite, la culoare şi/sau rasă şi/sau origine etnică“, a declarat forul englez, într-un comunicat, potrivit BBC.

Uruguayanul are timp până pe 4 ianuarie 2021 să ofere o replică la acuzația de conduită necorespunzătoare. Manchester United i-a luat deja apărarea, transmițând că nu a existat nicio rea intenție în gestul atacantului.

„Manchester United şi toţi jucătorii noştri sunt pe deplin angajaţi în lupta împotriva rasismului şi vom continua să lucrăm în această privinţă cu FA, dar şi cu alte organizaţii şi prin propriile campanii. Am luat act de hotărârea FA de a-l acuza astăzi pe Edinson Cavani pentru răspunsul său pe reţelele de socializare la mesajul de felicitare al unui prieten, în urma jocului de la Southampton.

Edinson şi clubul au fost clari că nu a existat absolut nicio intenţie rea în spatele mesajului, pe care l-a şters şi şi-a cerut scuze imediat ce a fost informat că ar putea fi interpretat greşit. Jucătorul şi clubul vor lua acum în calcul acuzaţia şi vor răspunde FA”, a precizat Man United.

Ca răspuns la un mesaj de felicitare care pe care l-a primit după „dubla” care a adus victoria lui Manchester United, cu Southampton, scor 3-2, din 29 noiembrie, Cavani a scris „negrito” (negru mic), într-o postare pe InstaStory.


Klopp, șocat de reacția lui Mourinho după Liverpool – Tottenham 2-1: „Am crezut că glumește”

UPDATE, 17 decembrie, 0ra 09:30 / Liverpool a câștigat derby-ul cu Tottenham, scor 2-1, la capătul unei partide în care Spurs a ratat ocazii mari de gol.

După meci, Jose Mourinho a fost extrem de supărat, atât pe rezultat, cât și pe managerul campioanei Angliei:. „I-am spus lui Klopp că echipa mai bună a pierdut, dar nu a fost de acord. Bine, e părerea lui. Dacă m-aş fi comportat ca el la echipă aş fi fost dat afară. Din anumite motive sunt diferit.

Am fost foarte aproape de a câştiga, dar am irosit ocaziile. Am controlat jocul, iar o remiză ar fi fost un rezultat prost, aşa că vă puteţi imagina cum ne simţim la înfrângere”, a declarat Jose Mourinho.

Reacția portughezului l-a surprins pe Jurgen Klopp: „Nu era fericit, mi-a spus că cea mai bună echipă a pierdut. Am crezut că glumeşte. Dar nu o făcea. Am jucat foarte bine împotriva unei echipe superioare. Pierzi o minge şi sunt şanse 80 la sută să iei gol”, a declarat germanul.

Liverpool e pe primul loc în Premier League, cu 28 de puncte, trei peste Tottenham și patru deasupra lui Southampton și Leicester.


Sam Allardyce îl înlocuiește pe Bilic la West Brom

UPDATE, 16 decembrie, ora 19:06 / Clubul West Bromwich Albion a anunțat pe site-ul oficial numirea lui Sam Allardyce în funcția de manager în locul lui Slaven Bilic, demis după remiza cu Manchester City.

În vârstă de 66 de ani, Allardyce a pregătit șapte echipe din Premier League și nu a retrogradat niciodată.


Slaven Bilic, demis de la West Brom după remiza cu Manchester City

UPDATE, 16 decembrie, ora 15:16 / Croatul Slaven Bilic este primul manager demis în acest sezon din Premier League, în ciuda faptului că West Bromwich Albion a remizat în această etapă, în deplasare, scor 1-1, cu Manchester City.

Odată cu Bilic au plecat și asistenții săi Dean Racunica, Danilo Butorovic și Julian Dicks. Conform The Guardian, principaul favorit la înlocuirea croatului este Sam Allardyce. Tehnicianul în vârstă de 66 de ani a pregătit șapte echipe din Premier League și nu a retrogradat niciodată.


Liverpool pregătește prelungirea contractului lui Virgil van Dijk

UPDATE, 16 decembrie, ora 12:30 / Virgil van Dijk este accidentat și nu va mai juca în acest sezon, dar asta nu îi împiedică pe șefii lui Liverpool să îi prelungească olandezului contractul. Înțelegerea fundașului cu campioana Angliei expiră în vara lui 2023, dar „cormoranii” vor ca van Dijk să semneze încă de pe acum pentru alți cinci ani.

Conform CBS Sports, inițiativa îi aparține chiar managerului Jurgen Klopp, care se gândește în avans la viitorul clubului. Negocierile pentru prelungirea contractului lui van Dijk ar urma să înceapă în prima lună din 2021.


Guardiola, dezamăgit de proprii fotbaliști după remiza cu West Brom

UPDATE, 16 decembrie, ora 09:15 / Pep Guardiola a fost extrem de supărat la finalul meciului Manchester City – West Brom 1-1. Vicecampioana Angliei nu doar că nu a obținut toate cele trei puncte, dar a și primit gol pentru prima dată după 608 minute în care a păstrat poarta intactă.

„Nu trebuie să fii prea inteligent ca să îți dai seama de diferența care este între acest sezon și sezoanele precedente, referitor la rezultatele noastre. Nu ai cum să nu câștigi acest gen de meciuri”, a declarat Pep Guardiola.

După 12 meciuri jucate în această ediție de Premier League, Manchester City este pe locul 6, cu 20 de puncte, cinci mai puține decât primele două clasate, Tottenham și Liverpool.


Mourinho o vede favorită pe Liverpool în meciul cu Tottenham

UPDATE, 15 decembrie, ora 18:31 / Antrenorul echipei Tottenham Hotspur, Jose Mourinho, a explicat de ce o vede pe FC Liverpool favorită în meciul direct programat miercuri, 16 decembrie, în etapa a 13-a din Premier League.

După ce Jurgen Klopp a spus despre Tottenham că este o mașină de rezultate, Jose Mourinho i-a răspuns: ”Mașină de rezultate este ceea ce Liverpool a fost în ultimii doi ani și ceea ce a fost echipa mea Chelsea în perioada în care am câștigat cele două titluri consecutive”.

”Suntem o echipă bună care lucrează din greu, dar aș spune că Liverpool este rezultatul dacă nu mă înșel a 1.894 de zile de lucru cu Jurgen. Dacă mă înșel, mă înșel doar cu câteva zile. Noi suntem rezultatul unei munci de 390 de zile, dar aceste 390 de zile sunt false. Pentru că multe dintre aceste zile nu erau chiar zile de muncă, ci de carantină și zile de stat acasă”, a mai declarat portughezul, conform Reuters.


Liverpool, probleme mari în defensivă pentru duelul cu Tottenham

UPDATE, 15 decembrie, ora 16:33 / Antrenorul echipei FC Liverpool, Jurgen Klopp, are mari probleme la nivelul fundașilor centrali înaintea meciului cu Tottenham Hotspur și ar putea să nu aibă la dispoziție niciun senior pe această poziție.

Conform Daily Mail, ”cormoranii” nu îi au la dispoziție pe mai vechii accidentați Virgil van Dijk și Joe Gomez, iar Joel Matip este incert după ce a ieșit accidentat la întâlnirea cu Fulham. În aceste condiții, managerul german va fi nevoită să joace alături de improvizatul Fabinho cu unul dintre tinerii Nathaniel Phillips sau Rhys Williams.

O altă variantă ar fi retragerea căpitanului Jordan Henderson, însă acest lucru ar da peste cap și mai mult lucrurile la mijlocul terenului, acolo unde Liverpool are șanse mici să se bazeze pe Naby Keita, care abia a revenit la antrenamente după o accidentare și nu are ritm de joc.


Bielsa nu va mai dezvălui echipa de start

UPDATE, 15 decembrie, ora 15:14 / Antrenorul echipei Leeds United a declarat că nu va mai dezvălui echipa de start înaintea meciurilor, după ce a fost criticat de presă că a făcut acest lucru înaintea înfrângerii cu West Ham United.

”N-am făcut nimic incorect! Ar fi incorect dacă am fi gândit că ştiind ’11’-le adversarilor îţi oferă un avantaj important. Pentru mine nu îţi oferă un avantaj important. Aşa că de acum înainte pentru a evita orice reacţie negativă, nu voi mai răspunde la întrebările privind jucătorii care vor intra sau nu pe teren în weekend”, a spus argentinianul.


Mesut Ozil vrea să joace în MLS. Negocierile cu viitoare echipă încep luna viitoare

UPDATE, 15 decembrie, ora 13:45 / Renegat de Arsenal, Mesut Ozil știe unde vrea să joace în viitor, după ce își încheie contractul cu „tunarii” la finalul acestui sezon. Conform ESPN, neamțul vrea să semneze cu o echipă din MLS (Major League Soccer).

D.C. United, LA Galaxy și echipa lui David Beckham, Inter Miami, sunt cele trei formații interesate de serviciile playmaker-ului în vârstă de 32 de ani. Germanul își dorește să evolueze în SUA pentru a putea să își gestioneze mai bine afacerile.

Ozil nu a mai jucat un meci oficial pentru Arsenal din luna martie.


Paul Pogba nu mai pleacă de la Manchester United! Mino Raiola s-a răzgândit

UPDATE, 15 decembrie, ora 09:50 / La o săptămână după ce a anunțat că aventura lui Paul Pogba pe Old Trafford se va încheia în ianuarie 2021, Mino Raiola s-a răzgândit. Agentul francezului susține că sunt șanse aproape de zero ca fotbalistul să plece luna viitoare, dar că va încerca la vară să îi găsească o nouă echipă.

Mino Raiola a răbufnit după ce Man United a pierdut cu Leipzig, scor 2-3, și a fost eliminată din Champions League, anunțând plecarea iminentă a lui Pogba.

„Mă refeream la perioada de transferuri din vară, evident. E foarte dificil să faci un astfel de transfer în această iarnă”, a declarat Mino Raiola, conform dailymail.co.uk.

Contractul lui Paul Pogba cu Man United e valabil până în vara lui 2022, iar șefii „diavolilor roșii” nu vor dori cu siguranță să îl piardă gratis pe mijlocaș și vor încerca să recupereze o parte din investiție. 105 de milioane de euro a plătit United în 2016 pentru transferul de la Juventus.


Liverpool – Tottenham, meciul echipelor de pe primele două locuri, în etapa a 13-a din Premier League

Şi Tottenham în fotoliu de lider reprezintă o surpriză, pentru că echipa lui Jose Mourinho nu era creditată de specialişti nici măcar la un loc în primele patru locuri, care asigură prezenţa în Champions League. Însă Spurs a avut în primele 12 etape un parcurs cu mult peste aşteptări, astfel încât egalul din ultima rundă în derbyul cu Crystal Palace apărând ca mai puţin scontat.

Tottenham şi Liverpool sunt cap la cap, cu câte 7 victorii, 4 egaluri şi un singur eşec, în ultimele cinci etape Spurs reuşind trei victorii şi două remize iar cormoranii două succese şi trei meciuri egale. În această perioadă a ultimelor cinci etape cele mai bune rezultate aparţin lui Manchester United, cu patru victorii şi un singur egal.

Acesta va fi singurul duel al etapei la care vor putea fi prezenți în tribune 2.000 de spectatori. Londra a intrat din nou în așa-numitul Tier 3 și cluburile sunt din nou blocate în privința accesului fanilor. Astfel, Arsenal – Southampton, Fulham – Brighton și West Ham United – Crystal Palace se vor juca în fața unor tribune goale.

Mari probleme de lot pentru Jurgen Klopp

Jurgen Klopp are însă serioase probleme de lot înaintea acestui meci. Fundaşul van Dijk a fost operat la ligamente şi va reveni abia primăvara viitoare în cel mai bun caz. Sunt însă out şi închizătorul Alcantara, Milner, Gomez şi, recent, revelaţia din atac, portughezul Jota, iar portarul Alisson e din nou incert. Tottenham îi are doar pe Bale, bolnav, Aurier şi Lamela out.

Echipele de pe locurile 3 şi 4, Leicester şi Southampton, nu au meciuri uşoare. Vulpile lui Brendan Rodgers trebuie să ronţăie acasă caramalele lui Carlo Ancelotti, dar Everton vine tocmai după o victorie cu Chelsea. Sfinţii din Southampton merg la Londra, unde Arsenal e în  cădere liberă, un incredibil loc 15, un singur punct în ultimele cinci etape.

Meciuri uşoare pentru echipele din Manchester

Chelsea joacă din nou afară, de această dată la Wolverhampton, în faţa unor lupi care parcă şi-au pierdut colţii cu care muşcau din adversari sezonul trecut. Oamenii lui Frank Lampard ar putea recupera punctele pierdute cu Everton, mai ales că Wolves a pierdut acasă ultimul meci cu Aston Villa, echipă clar inferioară londonezilor.

Misiuni nu tocmai grele au cele două echipe din Manchester. United, 20 de puncte, este clar mare favorită în deplasarea de la Sheffield, unde aminitirile primului sezon de la promovare, unul fabulos, cu un loc în primele zece, ţin locul dezastrului de acum, gazdele fiind codaşe cu un singur punct! Manchester City joacă acasă cu West Bromwich, echipă care pare depăşită de prezenţa în Premier League.

ADVERTISEMENT
Tags: