Premier League

Live Blog Premier League etapa a 15-a. Serie dezamăgitoare pentru Tottenham. Ce record negativ a stabilit

27.12.2020 | 23:28
Live Blog Premier League etapa a 15a Serie dezamagitoare pentru Tottenham Ce record negativ a stabilit
ADVERTISEMENT

Etapa a 15-a din Premier League are loc sâmbătă, 26 decembrie şi duminică, 27 decembrie şi este cunoscută de fiecare dată, an de an, sub denumirea de Boxing Day, fiind runda care invariabil se joacă a doua zi de Crăciun. Boxing Day datează de pe vremea reginei Victoria, de pe la începutul anilor 1800 şi era ziua în care stăpânii ofereau cadouri slujitorilor lor.

În timp ce jucătorii din celelalte campionate se adună de Crăciun alături de familii, în jurul bradului, britanicii coboară în iarbă pentru una dintre cele mai aşteptate etape ale sezonului de fiecare dată. Şi runda din acest an oferă destule meciuri de mare interes, din zona top 4 sau din rândul derbyurilor cu vechi rădăcini.

ADVERTISEMENT

Şase partide se vor juca sâmbătă, 26 decembrie, următoarele patru fiind programate peste 24 de ore. Însă meciurile tari au loc sâmbătă. Este vorba de unul dintre cele mai apreciate derbyuri londoneze, Arsenal – Chelsea şi de partida dintre ocupantele locurilor 2 şi 3, Leicester şi Manchester United.

Programul etapei a 15-a din Premier League

Duminică, 27 decembrie

  • Wolverhampton – Tottenham 1-1 (Saiss 86 / Ndombele 2)

  • LIVE Liverpool – West Bromwich 1-1 (Mane 12 / Ajayi 82)

  • West Ham – Brighton 2-2 (Johnson 60, Soucek 82 / Maupay 44, Dunk 72)

  • Leeds United – Burnley 1-0 (Bamford 4-pen)

Echipele de start pentru Leeds United – Burnley


Sâmbătă, 26 decembrie

Man. City – Newcastle 2-0 (Gundogan 15, Torres 55)

 Sheffield United – Everton 0-1 (Sigurdsson 80)

  • Arsenal – Chelsea 3-1 (Lacazette 35, Xhaka 45, Saka 56 / Abraham 85)

  • 17:00 Fulham – Southampton 0-0

  • 17:00 Aston Villa – Crystal Palace 3-0 (Traore 5, Hause 67, El Ghazi 76)

  • ora 14:30 Leicester – Man. United 2-2 (Barnes 31, Vardy 85 / Rashford 23, Fernandes 79)

Record dezastruos pentru Tottenham

UPDATE, 27 decembrie, ora 23:50 / Tottenham a fost egalată de Wolverhampton în minutul 85, prin golul lui Saiss. A fost al patrulea meci consecutiv fără victorie pentru elevii lui Jose Mourinho. Însă mai grav decât atât este că Spurs a încasat gol după minutul 80 în trei dintre aceste partide. Cel mai dureros a fost golul primit în înfrângerea 1-2 de pe terenul lui Liverpool, când Roberto Firmino a marcat în prelungiri golul decisiv.

ADVERTISEMENT

Ce transfer vrea să facă Jose Mourinho

UPDATE, 27 decembrie, ora 11:25 / Jose Mourinho este pregătit pentru perioada de transferuri din iarnă. Prima ţintă a antrenorului de la Tottenham, conform Marca, este Luka Modric. Mijlocaşul de 35 de ani intră în ultimele şase luni de contract cu Real Madrid şi poate negocia cu oricine de la 1 ianuarie 2021.

Luka Modric a mai jucat la Tottenham în perioada 2008-2012, înainte să se transfere la Real Madrid. Pentru transferul croatului, formaţia spaniolă a plătit aproape 30.000.000 de lire sterline în urmă cu opt ani.

ADVERTISEMENT

Real Madrid vrea să-l transfere pe Phil Foden de la Manchester City

UPDATE, 27 decembrie, ora 09:00 / Presa din Anglia a anunţat că oficialii lui Real Madrid îl urmăresc pe Phil Foden. Mijlocaşul de 20 de ani nu a reuşit să-şi câştige un loc în primul “11”, însă este urmărit de spanioli de câţiva ani. Aceştia vor să profite de faptul că jucătorul nu primeşte constant minute la prima echipă. Cu toate acestea, Pep Guardiola are cuvinte de laudă despre Phil Foden.

“Are o energie incredibilă atunci când este titular. Nu este uşor pentru un fotbalist tânăr să aibă o asemenea ascensiune la un club important şi la echipa naţională. Trebuie să înveţe când să schimbe ritmul atacurilor, dar acest lucru vine după dobândirea experienţei”, spunea recent Pep Guardiola.

ADVERTISEMENT

Managerul lui Chelsea și-a criticat public jucătorii: „Am greșit enorm azi”

UPDATE, 27 decembrie, ora 00:00 / Frank Lampard și-a criticat public fotbaliștii de la Chelsea, după înfrângerea cu 1-3 de pe terenul rivalei Arsenal. Antrenorul lui Chelsea crede că echipa sa a tratat greșit meciul cu Arsenal: „În repriza a doua, am arătat ceva dorință, dar era prea târziu. În prima parte ne-am complicat prea mult, am fost extrem de slabi. Nu ai voie să nu ai energie și dorință în Premier League, iar nouă ne-au lipsit aceste lucruri astăzi. Poți să te pregătești excelent, dar e degeaba dacă nu prestezi fotbalul necesar. Totul e la nivel psihic. Dacă joci sub standarde, lucrurile merg împotriva ta, cum a fost la golul lui Saka. Asta e viața. Într-o altă zi am fi putut marca la penalty-ul din minutul 90 și poate am fi egalat pe final, dar azi nu a fost o astfel de zi pentru noi. Echipele care acum câștigă în continuu nu făceau asta în urmă cu doi sau trei ani. Dar noi nu suntem încă acolo, asta e clar. Simțeam asta când eram neînvinși, simt asta și acum. Am greșit foarte mult astăzi”, a spus tehnicianul lui Chelsea la BBC.


Jucătorii lui Wolverhampton au interdicţie la cumpărături

UPDATE, 26 decembrie, ora 13:16 / Noua tulpină de coronavirus i-a speriat pe englezi, iar cluburile din Premier League au început să ia măsuri. Clubul Wolverhampton a anunţat că jucătorii ehipei nu mai au voie să meargă la cumpărături.

“Trebuie să ne protejăm. De la începutul pandemiei, personalul de la bucătărie a făcut cutii cu lucruri de bază de care aveam nevoie şi toţi am primit câte una. Când situaţia s-a mai îmbunătăţit am spus: ‘Ok, acum putem merge la cumpărături’. Dar acum a crescut din nou numărul infecţiilor, este o nouă tulpină, aşa că jucătorii şi familiile lor nu vor merge la supermarket. Trebuie să ne protejăm. Sunt atâţia oameni care au grijă de noi”, a declarat Nuno Espirito Santo, antrenorul lui Wolverhampton.

Frank Lampard, amenzi usturătoare la Chelsea

UPDATE, 26 decembrie, ora 10:45 / Frank Lampard a devenit antrenorul lui Chelsea la începutul sezonului trecut şi a impus un set de amenzi usturătoare. Setul de reguli a ajuns pe internet, iar fanii londonezilor au putut să afle motivul pentru care jucătorii sunt disciplinaţi.

  • 2.500 de lire – dacă fotbalistul întârzie în ziua meciului/ziua plecării în deplasare
  • 2.500 de lire – dacă fotbalistul întârzie la apelul dinaintea antrenamentelor (la amendă se mai adaugă încă 2.500 de lire la fiecare 15 minute)
  • 1.000 de lire – dacă fotbalistul întârzie la şedinţa de pregătire din sala de forţă
  • 500 de lire pe minute – dacă fotbalistul întârzie la şedinţele cu echipa
  • 20.000 de lire – dacă fotbalistul întârzie la antrenamente
  • 1.000 de lire – dacă telefonul fotbalistul sună în timpul mesei sau a şedinţei
  • 10.000 de lire – dacă fotbalistul nu dezvăluie vreo accidentare

Un supercomputer a prezis cine va fi campioana Angliei

UPDATE, 26 decembrie, ora 09:11 / Jurnaliştii de la The Sun au folosit un supercomputer pentru a prezice ierarhia finală a clasamentului din Premier League în actualul sezon. Conform analizei, Liverpool va câştiga din nou titlul de campioană a Angliei. Pe locul 2 se va clasa Leicester City, în timp ce poziţia a 3-a va fi ocupată de Manchester United.

Chelsea va ocupa locul 4, ultimul care duce în grupele Ligii Campionilor. Burnley, Sheffield United şi WBA ar urma să fie cele trei echipe care vor retrograda în Championship.

Gabriel Jesus şi Kyle Walker s-au infectat cu coronavirus

UPDATE, 26 decembrie, ora 00:02 / Manchester City a primit o veste proastă în ziua de Crăciun. Gabriel Jesus şi Kyle Walker au fost depistaţi pozitiv cu coronavirus şi au intrat în carantină. Cei doi vor rata meciurile cu Newcastle şi Everton. Clubul a mai anunţat că şi alte două persoane din staff au fost infectate.

Gabriel Jesus şi Kyle Walker au jucat în meciul Arsenal – Manchester City 1-4, partidă din sferturile de finală ale Cupei Ligii Angliei. Atacantul brazilian a marcat un gol în poarta “tunarilor” şi a fost înlocuit în minutul 74.

Liderul Liverpool are meci uşor în etapa a 15-a din Premier League

Liderul Liverpool va juca a doua zi şi chiar dacă West Bromwich Albion şi-a schimbat antrenorul şi a făcut 1-1 în ultima deplasare cu Manchester City ar fi o imensă surpriză orice alt rezultat decât succesul cormoranilor. De două eşecuri consecutive, unul în minutul 90 la Liverpool şi altul acasă cu Leicester a avut nevoie de Tottenham pentru a cădea din vârful Premier League până pe locul 6 în doar 180 de minute. Iar acum are o deplasare deloc facilă, la Wolverhampton.

Derbyul este Arsenal – Chelsea, chiar dacă tunarii nu mai au de mult obuze să îşi ochească adversarii şi străbat unul dintre cele mai negre momente din istoria lor, fiind abia pe locul 15 cu 14 puncte, un singur egal şi patru eşecuri în ultimele cinci meciuri. Chelsea e pe locul 5 şi vine după succesul din alt derby londonez, 3-0 cu West Ham. Ce este mai rău pentru Arsenal este faptul că golgeterul Aubameyang continuă să fie accidentat.

Manchester City joacă acasă cu Newcastle

Un meci foarte tare va fi Leicester – Manchester United. Nu sunt absenţe notabile în cele două tabere iar echipa lui Ole Gunnar Solskjaer, după eliminarea din Champions League, parcă a mâncat jar în campionat, reuşind patru victorii şi un egal în ultimele cinci meciuri, cel mai bun bilanţ între echipele de Premier League.

Manchester City, care e abia a opta, deşi în ultimele cinci meciuri a reuşit trei victorii şi două remize, primeşte vizita lui Newcastle şi am fi spus fără ezitare că e un mare solist dacă nu ne-am aminti că în ultima apariţie acasă a făcut doar 1-1 cu codaşa West Bromwich Albion. Pep Guardiola nu are absenţe importante pentru acest meci.

Deplasare dificilă pentru Jose Mourinho

Liverpool îşi poate bucura la propriu fanii cu o victorie în faţa lui West Bromwich Albion, echipă preluată de o etapă de Sam Allardyce, care l-a înlocuit pe Slaven Bilic. Pe Anfield Road este singurul stadion din Premier League unde tribubunele nu vor fi goale, fiind acceptat un număr limitat de spectatori.

Jose Mourinho vorbea în urmă cu două săptămâni de faptul că Tottenham chiar se bate în acest sezon la titlu, dar după această declaraţie au urmat cele două înfrângeri şi Spurs nu doar că nu mai e lider dar a coborât până pe locul 6. Lupii din Wolverhampton sunt o echipă dificilă şi prin inconstanţă, fiind capabili să se bată de le egal la egal cu numele mari şi apoi să se încurce cu echipele din subsol. Faptul că a bătut acasă pe Chelsea de curând trebuie să pună în gardă pe Harry Kane şi compania.

ADVERTISEMENT
Tags: