Premier League

Live Blog Premier League etapa a 16-a. Liverpool termină anul 2020 pe primul loc

Live Blog Premier League etapa a 16a Liverpool termina anul 2020 pe primul loc
ADVERTISEMENT

Pe parcursul a trei zile, începând de luni, 28 decembrie şi încheindu-se miercuri, 30 decembrie, se vor derula meciurile din cadrul etapei a 16-a din Premier League cu frenezia pe care numai spectacolul din Insulă o poate atinge. Pentru că această rundă, ultima din 2020, pleacă la drum a doua zi după ce s-au stins ecourile etapei a 15-a.

Şi apoi, chiar în prima zi din 2021 gladiatorii din Premier League vor fi din nou în ringul de iarbă, unde se vor întâlni în cadrul etapei a 17-a pe durata a patru zile, după care va urma o pauză până pe 12 ianuarie. Un program infernal, reclamat de atâtea ori de jucători, pentru că şi ei îşi doresc să petreacă sărbătorile de iarnă alături de familie nu pe fugă şi cu o groază de restricţii culinare.

ADVERTISEMENT

Revenind la etapa cu numărul 16 partida care atrage cel mai mult atenţia este Everton – Manchester City. Aceasta pentru că pe nesimţite caramalele lui Carlo Ancelotti au ajuns tocmai pe locul secund, o situaţie fantastică pentru oraşul Liverpool, cu cele două echipe conducând ierarhia, cormoranii fiind liderul. Manchester City nu pare a se regăsi nici acum, dovadă succesul chinuit, la limită, în ultima etapă, acasă cu Newcastle.

Programul meciurilor din etapa a 16-a din Premier League

Miercuri, 30 decembrie

AMÂNAT Tottenham – Fulham

Newcastle – Liverpool 0-0

  • Newcastle: Darlow – Clark, Fernandez, Schar – Yedlin, Longstaff, Hayden, Ritchie – Joelington, Wilson, Murphy. Antrenor: Steve Bruce.
  • Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Phillips, Fabinho, Robertson – Jones, Henderson, Milner – Salah, Firmino, Mane. Antrenor: Jurgen Klopp
ADVERTISEMENT

Marţi, 29 decembrie

Manchester United – Wolverhampton 1-0 (Rashford 90+4)


Brighton – Arsenal 0-1 (Lacazette 66)


Burnley – Sheffield United 1-0 (Mee 32)


West Bromwich – Leeds United 0-5 (Sawyers 10 autogol, Alioski 31, Harrison 37, Rodrigo 41, Raphina 72)

Romaine Sawyers de la West Brom a marcat în proprie poartă în stilul Bănel Nicoliţă pe Santiago Bernabeu.

ADVERTISEMENT

Rafinha a marcat un eurogol şi a dus scorul la 5-0.


Southampton – West Ham 0-0


Luni, 28 decembrie

Chelsea – Aston Villa 1-1 (Giroud 34 / El-Ghazi 50)

Crystal Palace – Leicester 1-1 (Zaha 58 / Barnes 84)

AMÂNAT Everton – Man. City


Clasamentul la finalul etapei a 16-a


Divock Origi, dorit în Serie A

UPDATE, 30 decembrie, ora 16:43 / Belgianul Divock Origi a prins doar 8 partide pentru Liverpool în acest sezon şi ar putea rata prezenţa cu naţionala sa la Euro 2021. De aceea, atacantul se gândeşte la o despărţirea de trupa de pe Anfield, iar echipe interesate de serviciile lui se găsesc. Juventus, AC Milan sau Inter sunt pe urmele belgianului, pe care îl văd ca variantă de avarie pentru Morata, Ibrahimovic, respectiv Lukaku.

De asemenea, Fiorentina are nevoie urgentă de un „număr 9“, iar Origi ar putea fi soluţia la care se gândeşte Cesare Prandelli. 16 milioane de euro este cota lui Divock Origi.

ADVERTISEMENT

Meciul Tottenham – Fulham, amânat din cauza COVID-19

UPDATE, 30 decembrie, ora 16:43 / Partida dintre Tottenham şi Fulham din etapa a 16-a a fost amânată din cauza prezenţei unui focar de COVID-19 în sânul echipei oaspete. Este cel de-al doilea meci amânat din cauza pandemiei în această rundă, după Everton – Manchester City, programat pentru luni, 28 decembrie.

Antrenorul lui Tottenham a fost nemulţumit înainte de aflarea deciziei de amânare a partidei. Cu doar patru ore înainte de fluierul de start conform programării iniţiale, lusitanul nu ştia dacă meciul va avea loc sau nu şi a postat un mesaj ironic pe Instagram.

„Meci la ora 6 (n.r. – ora Angliei)… Încă nu ştim dacă vom juca. Cel mai bun campionat din lume“, a scris Jose Mouriho, însoţind mesajul cu un filmuleţ în care se poate observa că era ora 2:02 în Marea Britanie.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jose Mourinho (@josemourinho)


Sergio Reguilon, uimit de cadoul primit de la Mourinho de Crăciun

UPDATE, 30 decembrie, ora 15:33 / Diego Costa şi-a reziliat contractul cu Atletico Madrid şi ar putea reveni în Premier League. Înţelegerea dintre atacant şi formaţia din capitala Spaniei era valabilă până în iunie 2021, dar clubul nu i-a propus prelungirea. Mai mult, de la venirea lui Luis Suarez de la Barcelona, Costa a pierdut echipa şi, nemulţumit, a cerut rezilierea. Conducerea de pe Wanda Metropitano a fost de acord, astfel că vârful este liber să semneze cu orice echipă în această iarnă.

Iar presa din Anglia a scris că de serviciile lui sunt interesate două dintre formaţiile londonete. Arsenal e cap de listă, „tunarii“ având un sezon dezamăgitor şi probleme în ofensivă, unde Aubameyang şi Lacazette nu dau randamentul scontat. Experienţa lui Costa (32 de ani), dublu campion al Angliei cu Chelsea, ar putea fi de mare ajutor. Jose Mourinho, managerul lui Tottenham, este şi el interesat de Diego Costa, care i-ar putea face concurenţă lui Harry Kane în centrul atacului.

Diego Costa avea un salariu foarte bun la Atletico, aproximativ 300.000 de euro pe săptămână, dar acesta nu ar fi un impediment pentru echipele din Premier League. Mai periculos este interesul lui Juventus, care se gândeşte de asemenea la aducerea vârfului spaniol cu origini braziliene.


Sergio Reguilon, uimit de cadoul primit de la Mourinho de Crăciun

UPDATE, 30 decembrie, ora 12:37 / Managerul echipei Tottenham Hotspur, Jose Mourinho, i-a făcut un cadou inedit de Crăciun jucătorului spaniol Sergio Reguilon, recent transferat de la Real Madrid.

Fundașul a povestit pentru cotidianul As că pe 25 decembrie a mers să se antrenze, iar pe scaunul său din vestiar a găsit un cadou de la Mourinho. ”Aș putea spune 1.000 de anecdote geniale despre Mourinho. De Crăciun, când am intrat în vestiar, am găsit o cutie pe locul meu. Am deschis-o și am găsit un porc deja gătit, la rotisor. Mi-a spus ‘știu că esti singur de Crăciun, acum nu va trebui să gătești’”, a dezvăluit spaniolul.


Se oprește campionatul Angliei?

UPDATE, 30 decembrie, ora 10:43 / Tehnicianul echipei West Bromwich Albion, Sam Allardyce, a lansat un apel pentru suspendarea campionatului Angliei, ca urmare a multiplicării numărului de cazuri de coronavirus la echipele din Premier League.

”Sănătatea fiecăruia este mai importantă decât orice. Când aud că noua tulpină a virusului se transmite 70 la sută mai rapid decât cel original… cel mai bine este să facem o pauză. Am 66 de ani şi ultimul lucru de care am nevoie este să mă infectez.

Probabil jucătorii ar trece peste boală, dar este mai dificil pentru cineva ca mine, aşa că sunt foarte îngrijorat pentru mine şi pentru fotbal în general”, a declarat Allardyce după elecul cu Leeds, conform BBC.

În perioada 21-27 decembrie au fost testaţi pozitiv 18 jucători din prima ligă engleză.


Fază antologică la Southampton – West Ham

UPDATE, 30 decembrie, ora 08:45 / O fază absolut halucinantă s-a petrecut la meciul Southampton – West Ham United, când fundașul oaspeților Craig Dawson a încercat să degajeze balonul din propriul careu însă i-a nimerit capul atacantului Che Adams.

Jucătorul lui Southampton a avut nevoie de îngrijiri medicale, dar a scăpat ca prin minbune de o accidentare gravă șiu a putut continua jocul. Dawson a scăpat fără cartonaș, deși loviutura, neintenționată, a pus în pericol integritatea adversarului.


Premier League, în pericol să se oprească din cauza cazurilor de COVID-19

UPDATE, 29 decembrie, ora 18:52 / Premier League ar putea spune stop din cauza cazurilor pozitive de COVID-19. În ultima săptămână au fost raportaţi 18 noi infectaţi din 1.479 de fotbalişti şi membri ai staff-urilor testaţi. Focarul de la Manchester City a provocat amânarea meciului cu Everton, iar doctorii cer oprirea sezonului fotbalistic din Anglia.

Este cel mai mare număr de cazuri într-o singură săptămână de la reluarea partidelor în campionatul britanic. Mai mult, în primele 4 ligi nu mai puţin de nouă jocuri au fost amânate din cauza pandemiei, iar doctorul echipei Rochdale (League One – divizia a treia) este de părere că sezonul ar trebui oprit.

„Aceşti jucători se află sub presiunea de a ieşi pe teren, iar în sufletul lor sunt îngrijoraţi. Au copii, membri ai familiei care sunt în vârstă. Până la urmă, fotbaliştii sunt şi ei oameni şi se pune întrebarea dacă sezonul ar trebui să continue. Personal, mi se pare că în mijlocul acestei pandemii, numărul de cazuri e în creştere, iar jucătorii din primele 4 ligi pot călători în locuri aflate în carantină şi se pot întoarce acasă la familie cu orice. Nu este cel mai înţelept lucru să se întâmple asta“, a spus Wesley Tensel, medicul lui Rochdale.

Luni, 28 decembrie, Marea Britanie a raportat cel mai mare număr de infectaţi de la startul pandemiei şi până acum. Iar printre cei testaţi pozitiv se numără şi mulţi dintre cei implicaţi în Premier League. Pe lângă focarul de la Manchester City, care a raportat mai mult de cinci cazuri, fundaşul Gabriel de la Arsenal a intrat şi el în izolare, iar Southampton a anunţat deja că managerul Ralph Haenhuttl nu va sta pe bancă la meciul cu West Ham din cauza faptului că un membru al familiei sale a fost testat pozitiv. Premier League a schimbat şi protocolul medical, urmând să se facă două teste în fiecare săptămână.

Până în acest moment, două partide au fost amânate din cauza focarelor de COVID-19. Primul a fost Newcastle – Aston Villa, din cauza infectărilor din lotul „coţofenelor“, iar cel de-al doilea, Everton – Manchester City, după ce trupa lui Guardiola a raportat 5 cazuri pe 25 decembrie şi alte 3 pe 29 decembrie. Acum, Fulham – Tottenham este, de asemenea, în pericol, după ce gazdele au şi ele probleme cu noul coronavirus.


Jadon Sancho, înlocuitorul perfect pentru Salah

UPDATE, 29 decembrie, ora 16:12 / Atacantul englez al echipei Borussia Dortmund, Jadon Sancho, a intrat în vederile lui Jurgen Klopp care și-ar dori să-l aducă în vară la FC Liverpool.

Conform publicației Liverpool Echo, jucătorul de 20 de ani este considerat înlocuitorul perfect pentru egipteanul Mohamed Salah, despre care se zvonește tot mai mult că va pleca de pe Anfield Road.

Jadon Sancho a fost aproape în vară de un transfer la Manchester United, dar totul s-a blocat atunci când cei de la Dortmund au refuzat să lase din prețul cerut inițial: 120 de milioane de euro. Trupa de pe Old Trafford încă nu a renunțat definitiv la atacant, dar pe listă ar putea să apară și Chelsea Londra.


Gareth Bale va lipsi câteva săptămâni de pe gazon

UPDATE, 29 decembrie, ora 15:12 / Managerul echipei Tottenham Hotspur, Jose Mourinho, a anunțat că Gareth Bale s-a accidentat din nou și va lipsi de pe teren pentru câteva săptămâni.

Conform publicației Express, accidentarea galezului nu este una foarte gravă, dar pe lângă meciul de miercuri seară cu Fulham, el va mai rata trei întâlniri din startul noului an: cu Leeds în campionat, cu Brentford în semifinalele Cupei Ligii și cu Marine în turul 3 al Cupei Angliei.


Premier League anunță 18 cazuri de coronavirus

UPDATE, 29 decembrie, ora 14:29 / Oficialii Premier League au anunţat că în săptămâna 21-27 decembrie au fost efectuate 1.479 de teste în rândul jucătorilor și staff-urilor tehnice ale echipelor, iar 18 dintre acestea au fost pozitive.

Unul dintre fotbaliștii infectați este fundașul brazilian al lui Arsenal, Gabriel Magalhaes, iar partida Everton – Manchester City a fost amânată din această cauză, după ce Gabriel Jesus și Kyle Walker au dat rezultate pozitive la coronavirus, alături de doi membri ai personalului clubului.


Record negativ pentru Adama Traore

UPDATE, 29 decembrie, ora 12:27 / Atacantul echipei Wolverhampton Wanderers, Adama Traore, traversează o perioadă nefastă în cariera lui, el nereușind să mai marcheze în campionat de mai bine de un an.

Internaționalul spaniol în vârstă de 24 de ani a înscris ultima dată în Premier League într-un meci câștigat cu Manchester City, scor 3-2, la 27 decembrie 2019. De atunci, Traore a mai reușit un singur gol, în februarie, într-o partidă cu Espanyol Barceona din Europa League.

Adama Traore, care a fost dorit în vară de marile forțe din Anglia, are șansa să pună capăt acestei serii negre la partida din această seară cu Manchester United, de pe Old Trafford.


Gabriel Magalhaes are coronavirus

UPDATE, 29 decembrie, ora 10:02 / Fundaşul brazilian al echipei Arsenal Londra, Gabriel Magalhaes, a fost testat pozitiv cu noul coronavirus și se află în izolare de sâmbătă, după ce a intrat în contact cu persoană infectată.

Conform Sky Sports, fotbalistul va rata partidele din deplasare cu Brighton, care va avea loc marţi, şi West Bromwich Albion, care se va desfășuta sâmbătă, 2 ianuarie 2021. El nu a jucat nici în meciul din weekend cu Chelsea.

”Gabriel a fost testat pozitiv şi se află în izolare, în conformitate cu protocoalele guvernului britanic şi Premier League. Vom continua să îl monitorizăm şi să îl sprijinim şi sperăm că va fi disponibil din nou după următoarele două meciuri”, a precizat Arsenal.


Cei de la Everton, furioși după amânarea meciului cu Man. City

UPDATE, 29 decembrie, ora 08:50. Meciul dintre Everton și Manchester City a fost amânat din cauza a trei cazuri de COVID-19 depistate printre “cetățeni”. Echipei din Liverpool nu i-a căzut bine această decizie a Federației de a amâna confruntarea și cere lămuriri privind această decizie:

“Jucătorii noștri, staff-ul și toată lumea de la Goodison Park era pregătită pentru meci. Ziua de meci este cea mai importantă din calendar pentru noi. Și era una importantă. Everton are mereu ca obiectiv primordial sănătatea tuturor, însă vom solicităm dezvăluirea tuturor informațiilor pe care Manchester City le-a furnizat pentru Premier League, astfel încât clubul să înțeleagă de ce s-a luat această decizie”, se arată în comunicatul celor de la Everton.


Manchester United vrea să îi prelungească înțelegerea lui Edinson Cavani

UPDATE, 28 decembrie, ora 23:42 / Evoluțiile bune ale lui Edinson Cavani în tricoul lui Manchester United i-au determinat pe oficialii de pe Old Trafford să vrea să activeze clauza de prelungire a contractului. În vârstă de 33 de ani, uruguayanul a marcat trei goluri în opt apariții pentru „diavoli”, după ce a semnat în octombrie o înțelegere valabilă timp de un an. Atacantul ar putea rămâne pentru încă un an în Anglia, pentru că în contractul său există o clauză de prelungire a înțelegerii. Managerul Ole Gunnar Solskjaer crede că această clauză va fi activată de club. „Edinson mai poate juca ani buni și m-ar mira să nu mai stea la United”, a spus Soslkaer pentru BBC.


Probleme cu virusul și la Arsenal

UPDATE, 28 decembrie, ora 22:07 / Și la Arsenal sunt probleme legate de COVID-19. Fundașul central brazilian Gabriel a fost testat pozitiv și se află în izolare. Au prezentat simptome și David Luiz și Willian, compatrioții săi, însă aceștia se simt bine și vor reveni la antrenamentele lui Mikel Arteta joi, 31 decembrie, informează site-ul oficial al „tunarilor”.


Everton – Manchester City nu se mai joacă, din cauza COVID-19

UPDATE, 28 decembrie, ora 18:05 / Duelul dintre Everton și Manchester City, programat pentru ora 22:00, a fost anulat, din cauza unor probleme legate de coronavirus. Informația a fost anunțată de jurnaliștii de la beinSport, iar ulterior confirmată și de clubul Everton. Cauza deciziei este reprezentată de cazurile de coronavirus descoperite la clubul din Manchester. Meciul va fi reprogramat pentru o dată ulterioară. Conform ultimelor noutăți, nu mai puțin de cinci jucători de la City au fost testați pozitiv la ultima serie de verificări, iar baza de pregătire a formației lui Guardiola a fost închisă pe termen nedefinit!


S-a accidentat și Matip. Apărarea lui Liverpool stă în Fabinho și doi tineri neexperimentați

UPDATE, 28 decembrie, ora 15:10 / Joel Matip s-a accidentat în remiza lui Liverpool, scor 1-1, cu WBA. Astfel, Jurgen Klopp nu se mai poate baza în centrul apărării decât pe Fabinho. Brazilianul este mijlocaș central la origini și a fost trecut în centrul apărării doar ca soluție de avarie. Celelalte soluții sunt Rhys Williams și Nathaniel Phillips, de 19 respectiv 23 de ani. Cum van Dijk și Joe Gomez vor continua să lipsească până la finalul sezonului, Jurgen Klopp va trebui să găsească o variantă pentru postul de apărător central în timpul ferestrei de transferuri. Cel puțin asta consideră Jamie Carragher, care a declarat la Sky Sports că tinerilor le este extrem de dificil să se descurce într-o astfel de poziție. O variantă ar putea fi Kalidou Koulibaly, de la Napoli, cel pe care Klopp l-a dorit în ultimii ani.


Cristiano Ronaldo, cel mai bun transfer din istoria Premier League

UPDATE, 28 decembrie, ora 13:18 / Jurnaliştii de la Sky Sports News au întocmit clasamentul celor mai bune transferuri făcute în istoria Premier League. Cristiano Ronaldo la Manchester United este considerată cea mai bună mutare. Transferul a avut loc în vara anului 2003, când “diavolii” au plătit 12.000.000 de lire pentru fotbalistul de la Sporting Lisabona.

  • Cristiano Ronaldo (de la Sporting la Manchester United, 2003)
  • Thierry Henry (de la Juventus la Arsenal, 1999)
  • Eric Cantona (de la Leeds United la Manchester United, 1992)
  • Frank Lampard (de la West Ham United la Chelsea, 2001)
  • Roy Keane (de la Nottingham Forest la Manchester United, 1993)
  • Didier Drogba (de la Marseille la Chelsea, 2004)
  • Sol Campbell (de la Tottenham la Arsenal, 2001)
  • Wayne Rooney (de la Everton la Manchester United, 2004)
  • Vincent Kompany (de la Hamburg la Manchester City, 2008)
  • Alan Shearer (de la Southampton la Blackburn Rovers, 1992)

Wolverhampton vrea să-l transfere pe Luka Jovic de la Real Madrid

UPDATE, 28 decembrie, ora 11:40 / Nuno Espirito Santo şi-a pregătit strategia pentru campania de transferuri din iarnă, iar una dintre ţinte este Luka Jovic. Wolverhampton a trimis o ofertă pentru împrumutul atacantului sârb şi aşteaptă răspunsul oficialilor lui Real Madrid.

Real Madrid l-a transferat pe Luka Jovic în vara anului trecut, după ce a plătit 60.000.000 de euro lui Eintracht Frankfurt. Internaţionalul sârb nu a reuşit să se impună în primul “11”, iar “galacticii” ar fi dispuşi să-l împrumute.


Jose Mourinho şi-a criticat jucătorii după Wolverhampton – Tottenham 1-1

UPDATE, 28 decembrie, ora 09:20 / Jose Mourinho a fost nemulţumit de faptul că echipa lui nu a obţinut victoria pe terenul lui Wolverhampton. Tottenham a condus din primul minut până în finalul partidei, când a fost egalată, motiv pentru care portughezul şi-a criticat jucătorii.

“Nu sunt deloc mulţumit cu acest rezultat. Am controlat meciul, am avut 89 de minute în care puteam să marcăm mai multe goluri. Nu am fost periculoşi şi am jucat fără ambiţie. Sunt dezamăgit. Mâine ne întoarcem la şedinţele noastre, aşa cum am mai avut în trecut. Ne vom antrena în continuare, dar nu este posibil să nu marchezi mai multe goluri în 89 de minute”, a declarat Jose Mourinho.


Meciul vedetă al etapei a 16-a din Premier League, Everton – Man. City, are loc luni, 28 decembrie

Carlo Ancelotti are câteva absenţe importante din planul său tactic obişnuit, brazilianul Allan, columbianul James Rodriguez, Digne şi Fabian Delph fiind accidentaţi. De cealaltă parte Gabriel Jesus e accidentat iar Kay Walker e bolnav. City a câştigat ultimele trei deplasări pe “Goodison Park”, ultimul succes pentru gazde fiind un fantastic 4-0 în 2017.

Meciul are loc luni, 28 decembrie, zi în care mai sunt programate partidele Crystal Palace – Leicester şi Chelsea – West Ham. Vulpile sunt favorite în faţa vulturilor lui Roy Hodgson, decanul de vârstă al tehnicienilor din Premier League, mai ales că la Crystal Palace sunt şi mulţi absenţi. Leicester y reuşit etapa trecută să revină de două ori în meciul cu Manchester United, încheiat la egalitate, 2-2.

Manchester United, la vânătoare de lupi

Chelsea se află într-o pasă proastă, căzând pe locul 7 după eşecul fără drept de apel din derbyul londonez cu Arsenal. Echipa lui Frank Lampard are însă rezultate bune acasă, unde în ultimele două jocuri a dat câte trei goluri lui Leeds United şi West Ham. Aston Villa are şi ceva absenţe, dar a urcat mult, până pe locul 6, iar ultimele două ieşiri au fost victorii la West Bromwich şi Wolverhampton.

Manchester United a condus de două ori la Leicester, dar lejerităţile defensive au făcut ca echipa lui Solskjaer să nu poată pleca decât cu un egal, care acum o plasează pe locul 4. Diavolii roşii joacă acasă cu lupii din Wolverhampton şi dacă ne luăm după ultimul rezultat de pe Old Trafford, 6-2 cu Leeds United, o victorie a lor pare scenariul cel mai plauzibil.

Coţofene pentru meniul campionilor

Nu scăpăm de derbyurile londoneze. Miercuri vom avea partida Tottenham – Fulham, un meci pe care echipa lui Jose Mourinho trebuie să îl câştige, pentru a reveni în competiţia pentru top 4. Fulham se află în subsol, dar în ultimele etape a arătat un oarecare reviriment şi întotdeauna un derby londonez este deschis oricărui rezultat, aşa cum a dovedit-o chiar ultimul, Arsenal – Chelsea 3-1, în care trupa lui Frank Lampard era mare favorită şi pentru că tunarii aveau absenţe grele.

Liverpool a dezamăgit teribil suporterii prezenţi la singurul meci cu spectatori în ultima etapă, făcând ca şi City, doar 1-1 acasă cu modesta West Bromwich Albion. Echipa lui Jurgen Klopp a dominat clar teritorial, dar singura fază din a doua repriză cu adevărat periculoasă la poarta oaspeţilor a venit abia în minutul 89, la scorul de 1-1. La Newcastle trebuie o altă abordare, mult mai agresivă şi mai ofensivă.

ADVERTISEMENT