Premier League

Live Blog Premier League, etapa a 17-a. Antrenorul lui Southampton, în lacrimi după victoria cu Liverpool

Live Blog Premier League etapa a 17a Antrenorul lui Southampton in lacrimi dupa victoria cu Liverpool
ADVERTISEMENT

Southampton a produs marea surpriză a etapei a 17-a şi a învins-o pe Liverpool, scor 1-0. “Cormoranii” rămân pe primul loc, la egalitate de puncte cu Manchester United, care are un meci mai puţin jucat. La finalul meciului, Ralph Hasenhuttl, antrenorul lui Southampton, a îngenuncheat şi a izbucnit în lacrimi. 

După patru confruntări cu Liverpool în Premier League, Ralph Hasenhuttl a obţinut prima victoria împotriva “cormoranilor”. În trecut, austriacul pierduse precedentele dueluri cu echipa lui Jurgen Klopp.

ADVERTISEMENT

Southampton – Liverpool 1-0 (Ings 2)

Southampton: Forster – Walker-Peters, Bednarek, Stephens,  Bertrand – Djenepo, Ward-Prowse, Diallo, Armstrong – Ings, Walcott

Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Henderson, Fabinho, Robertson – Wijnaldum, Oxlade-Chamberlain, Thiago – Salah, Firmino, Mane

ADVERTISEMENT

Clasamentul din Premier League după etapa a 17-a


Shevchenko, pe lista înlocuitorilor lui Lampard

UPDATE, 4 ianuarie, ora 20:37 / Presa din Anglia anunţă că Frank Lampard are zilele numărate la Chelsea. Rezultatele echipei au fost dezamăgitoare în ultima perioadă, iar Roman Abramovic este dispus să schimbe antrenorul dacă situaţia va continua.

Pe lista posibililor înlocuitori a apărut şi numele lui Andriy Shevchenko, fost jucător al lui Chelsea şi actualul selecţioner al Ucrainei. Acesta a evoluat pe “Stamford Bridge” în perioada 2006-2009, după ce AC Milan a primit 73.000.000 de euro în schimbul atacantului.

ADVERTISEMENT

Maşina unui fotbalist din Premier League a fost distrusă într-un accident auto

UPDATE, 4 ianuarie, ora 18:10 / Lys Mousset, fotbalistul lui Sheffield United, are probleme după ce maşina pe care o deţine a fost implicată într-un accident auto. Bolidul, un Lamborghini Aventador în valoare de 300.000 de lire sterline, a fost făcut praf, iar doi tineri au fost arestaţi după ce acest incident.

Oficialii lui Sheffield United au anunţat că au declanşat o anchetă internă în privinţa accidentului. Atacantul de 24 de ani a fost transferat în 2019 de la Bournemouth şi nu a reuşit să marcheze niciun gol în actualul sezon.

ADVERTISEMENT

Liverpool poate pierde 18 milioane de lire din cauza lui Coutinho

UPDATE, 4 ianuarie, ora 16:45 / Clubul Liverpool l-a vândut pe brazilianul Philippe Coutinho la FC Barcelona în 2018 pentru 160 de milioane de lire. Catalanii au plătit 120 de milioane imediat ce s-a realizat transferul, iar restul de 36 aveau să fie plătite în funcție de diferite clauze. Una dintre aceste clauze implica bifarea de către brazilian a 100 de meciuri oficiale în tricoul blaugrana. Coutinho s-a accidentat grav și ar putea lipsi cinci luni de pe teren, urmândă să fie operat la genunchi. Cu 90 de de meciuri adunate la Barcelona, brazilianul nu va ajunge la 100 prea curând. The Sun anunță că Liverpool nu va primi cele 18 milioane de lire presupuse de atingerea numărului de 100 de partide.


Kevin De Bruyne refuză oferta de prelungire făcută de Manchester City

UPDATE, 4 ianuarie, ora 15:30 / Belgianul Kevin De Bruyne a decis să respingă prima ofertă de prelungire a contractului pe care i-a făcut-o Manchester City. Publicația HLN, din țara natală a mijlocașului, anunță că refuzul lui De Bruyne este motivat de salariul propus. Vedeta lui Guardiola consideră că propunerea „cetățenilor” nu este una demnă de statutul său de cel mai bun fotbalist din Premier League. Este de așteptat ca gruparea de pe Etihad să continue negocierile. Contractul lui De Bruyne cu Manchester City expiră în iarna anului 2023.


Arsenal îl împrumută pe Willian Saliba la Nice

UPDATE, 4 ianuarie, ora 14:35 / În vârstă de 19 ani, fundașul central francez William Saliba va fi împrumutat de Arsenal la Nice, anunță The Sun. Saliba este al 10-lea cel mai scump transfer din istoria „tunarilor”. El i-a costat pe londonezi 30 de milioane de euro în vara lui 2019 și a fost împrumutat în sezonul trecut la St-Etienne.  Fundașul nu intră în vederile lui Mikel Arteta pentru această stagiune, însă reprezintă un om important pentru viitorul clubului. Saliba va evolua pentru restul sezonului la clubul care îl are ca antrenor principal pe Adrian Ursea.


Pep Guardiola îl apără pe Benjamin Mendy: „Și alții au făcut la fel”

UPDATE, 4 ianuarie, ora 12:30 / Managerul lui Manchester City, Pep Guardiola, l-a apărat pe Benjamin Mendy după ce fundașul a dat o petrecere de Anul Nou. Mendy a încălcat regulile de izolare impuse în contextul pandemiei de coronavirus, însă antrenorul catalan nu crede că fundașul său trebuie judecat. E un tip special pentru noi toți, are o inimă incredibilă. Mi-ar plăcea să văd dacă oamenii care îl judecă au intenții la fel de curate precum ale lui. Sigur că a greșit, dar nu trebuie judecat prea mult. Poate mulți alți oameni au făcut la fel. E ușor să judeci. Singura diferență dintre noi și alte persoane e jobul nostru. Apărem mai mult la interviuri și în social media, dar cam asta e tot. Nu cred că fotbaliștii sunt mai importanți decât medicii, arhitecții sau profesorii. Deci au aceeași responsabilitate ca toată lumea. Mendy știe că a comis o eroare, dar asta e tot”, a spus Guardiola potrivit Sky Sports.


Liverpool, mesaj după moartea compozitorului „You’ll Never Walk Alone”

UPDATE, 4 ianuarie, ora 11:15 / În vârstă de 78 de ani, Gerry Marsden s-a stins din viață, iar moartea sa nu a avut nicio legătură cu noul coronavirus. Conform unui comunicat emis de familie, soția, fiicele și nepoții artistului sunt devastați. Gerry Marsden era membru al trupei Gerry and The Pacemakers și compozitor al celebrului imn al lui Liverpool, „You’ll Never Walk Alone”. Clubul de pe Merseyside a transmis un mesaj după anunțul veștii triste: „Vocea lui Gerry ne-a însoțit pe parcursul celor mai mărețe nopți din istoria noastră. Imnul său a unit jucătorii, staff-ul și fanii din întreaga lume, creând ceva cu totul și cu totul special. You’ll Never Walk Alone”, au scris cormoranii pe Twitter.


Alex McCarthy are coronavirus

UPDATE, 4 ianuarie, ora 10:05 / Alex McCarthy este unul dintre cei mai buni portari ai sezonului în Premier League. Titularul lui Southampton va lipsi, însă, la meciul cu Liverpool. El a aflat că are coronavirus și a intrat în izolare. The Sun anunță că locul său va fi luat de Fraser Forster, cel care nu a mai evoluat din mai 2019! „Da, va lipsi de la acest meci pentru că a trebuit să se izoleze. Cred că Fraser Forster e o alternativă foarte bună. Vrea să joace, a așteptat să primească o șansă și cred că va fi util împotriva unui adversar puternic. Sunt bucuros că am această alternativă”, a declarat managerul lui Soton, Ralph Hasenhuttl.


Arsenal îl vrea pe Diego Costa

UPDATE, 4 ianuarie, ora 08:50 / Plecat de la Atletico Madrid, după ce clubul din capitala Spaniei a decis să scape de salariul său imens, Diego Costa ar putea să se întoarcă în Premier League. Ajuns la 32 de ani, spaniolul de origine braziliană n-ar refuza o revenire la Londra. The Sun notează că Mikel Arteta l-ar dori la Arsenal, mai ales că este jucător liber de contract. Diego Costa s-ar reîntâlni pe Emirates cu David Luiz și Willian, foștii săi colegi de la Chelsea. Costa este o adevărată bestia nera pentru Arsenal. În șapte meciuri jucate contra tunarilor, spaniolul a marcat de patru ori. În vârstă de 32 de ani, el este dorit și în America și are pretenții salariale mari, astfel că șansele de a ajunge la Arsenal nu sunt foarte mari.


Chelsea vrea să-l dea afară pe Frank Lampard

UPDATE, 3 ianuarie, ora 20:47 / Chelsea Londra a fost învinsă de Manchester City, a ajuns pe locul 8 în Premier League, iar scaunul managerului Frank Lampard se clatină serios.

Conform publicației The Athletic, conducătorii londonezilor iau în calcul să-l demită de Lampard, fiind nemulțumiți de rezultatele echipei după o campanie de achiziții extrem de costisitoare făcută în vară.

Sursa citată notează că pe lângă lipsa rezultatelor și forma slabă arată în teren, la Chelsea există și un conflict între Frank Lampard și anumiți jucători, în special cei care și-au pierdut locurile în echipă. ”În aceste condiții întrebarea care se pune nu este dacă va fi demis, ci când”, mai scriu jurnaliștii.

Mai mult, Frank Lampard este cel mai slab manager al lui Chelsea de la preluarea clubului de către Roman Abramovich în 2003. Fostul mijlocaș are un procentaj de 49% de victorii în cele 55 de meciuri oe banca tehnică a londonezilor.

Live Blog Premier League, etapa a 17-a


Programul etapei a 17-a din Premier League

Luni, 4 ianuarie

  • ora 22:00 Southampton – Liverpool

Duminică, 3 ianuarie

  • Newcastle – Leicester 1-2 (Carroll 82 / Maddison 55, Tielemans 73)

new

  • Chelsea – Manchester City 1-3 (Hudson-Odoi 90+2 / Gundogan 18, Foden 21, De Bruyne 34)

che

Partida Burnley – Fulham a fost amânată din cauza numeroaselor cazuri de coronavirus înregistrate la echipa oaspete.

Sâmbătă, 2 ianuarie

  • Tottenham – Leeds 3-0 (Kane 29 pen., Son 43, Alderweireld 50)

  • Crystal Palace – Sheffield United 2-0 (Schlupp 4, Eze 45+6)

  • Brighton – Wolverhampton 3-3 (Connolly 13, Maupay 47 pen., Dunk 70 / Saiss 19, Burn 34, Neves 44 pen.) 

* Jucătorul român născut în Canada Theodor Corbeanu este rezervă la oaspeţi. Ar putea debuta în Premier League

bri

  • West Bromwich – Arsenal 0-4 (Tierney 23, Saka 29, Lacazette 61, 64)

wba

Vineri, 1 ianuarie

  • Everton – West Ham 0-1 (Soucek 86)

eve

  • Manchester United – Aston Villa 2-1 (Martial 40, Bruno Fernandes 61 pen. / Traore 58)

mun

ple


Eric Garcia, al șaselea jucător de la Manchester City cu coronavirus

UPDATE, 3 ianuarie, ora 16:07 / Fundașul echipei Manchester City, Eric Garcia, a testat pozitiv la Covid-19, la fel ca și un membru al staff-ului tehnic. Conform cotidianului spaniol Sport, cei doi au intrat în izolare.

Garcia este al șaselea jucător al cetățenilor infectat și al patrulea de la echipa mare, după Kyle Walker, Gabriel Jesus și Ederson Moraes.


Sheffield United, record negativ în 17 etape: a făcut doar două puncte

UPDATE: 3 ianuarie, ora 14:15 / Ocupanta ultimului loc în Premier League, Sheffield United, care a acumulat doar două puncte în 17 etape, a stabilit un record negativ în istoria noului format al fotbalului primei divizii engleze, început în 1992. Până acum nici o echipă nu a făcut atât de puţine puncte precum formaţia care a încheiat sezonul trecut, cel al revenirii după ani buni în Premier League, pe locul 9, aproape de zona Europa League!

Până acum Sunderland, sezonul 2005-2006, 5 puncte, Derby County (2007-2008) şi Sheffield Wednesday (1999-2000), câte şase puncte, aveau cele mai proaste rezultate. E drept a mai existat şi Portsmouth în sezonul 2009-2010 tot cu două puncte, dar asta pentru că a fost penalizată pentru probleme financiare de către Federaţie cu nouă puncte, altfel ar fi avut 11. Sheffield United are toate şansele să bată recordul negativ al lui Sunderland din 2005-2006, cu doar şase puncte la final de tur. Şi ar mai putea stabili şi un record în campionatele de top din Europa, cu două puncte, precendetul fiind Sporting Gijon în La Liga 1997-98, cu trei puncte la final de tur!


Benjamin Mendy a sfidat regulile de restricție și a dat petrecere de Revelion

UPDATE, 3 ianuarie, ora 11:23 / Nu e liniște la Manchester City înaintea meciului de duminică de la Londra, contra lui Chelsea. Fundașul Benjamin Mendy a încălcat regulile de restricție impuse în Marea Britanie din cauza coronavirusului și a organizat o petrecere de Revelion, la care au luat parte mai multe persoane.

Asta în ciuda faptului că la Manchester City au fost mai mulți jucători depistați pozitiv, iar Mendy a fost unul dintre cei care au militat pentru respectarea regulilor și a distanțării sociale.

Dezvăluirea a fost făcută de tabloidul The Sun, care a precizat și că la vila din Manchester a lui Mendy, unde a avut loc petrecerea, au fost observate și focuri de artificii lansate de cei cei care petreceau împreună Revelionul.

Clubul Manchester City a reacționat la acuzele aduse lui Mendy și a precizat, într-un comunicat redat de BBC, că va efectua o anchetă înainte de a lua măsurile care se impun: „Deşi am înţeles că elemente ale acestui incident au fost greşit interpretate în articole, iar jucătorul şi-a cerut scuze pentru greşeală, clubul este dezamăgit să afle de încălcarea protocolului şi va efectua o anchetă internă.”


Primul transfer al iernii pentru Manchester United

UPDATE, 3 ianuarie, ora 8:55 / Manchester United a bifat primul transfer al anului: puştiul-minune al Atalantei, Amad Diallo (18 ani şi jumătate). Născut în Coasta de Fildeş, aripa dreaptă care deţine recordul de precocitate în Serie A va veni contra sumei de 19 milioane de lire sterline. Preţul poate creşte până la 36 de milioane de lire, dacă toate clauzele din contract sunt îndeplinite.

„Am făcut toate actele, nu văd să mai fie vreun obstacol. Vine la noi! Sper să îl avem la dispoziție cât mai repede. Sunt foarte încântat că am reușit acest transfer, Diallo a arătat deja că are calitate. Bineînțeles, va trebui să avem răbdare cu el, va veni la un alt nivel al fotbalului. Dar îi vom da tot timpul și oportunitățile pentru a se dezvolta și a crește“, a declarat Ole Gunnar Solskjaer, antrenorul lui Manchester United, care îl doreşte pe ivorian la echipă încă din această iarnă, deşi au existat zvonuri că Atalanta ar vrea să îl păstreze împrumut până la vară.

Scandal

UPDATE, 2 ianuarie, ora 14:20 / Trei jucători de la Tottenham, Lamela, Lo Celso şi Reguillon, plus Lanzini de la West Ham, au provocat un adevărat scandal în Premier League, după ce o poză apărută pe internet îi afişează pe cei patru în compania mai multor prieteni şi membri ai familiilor la o petrecere de Crăciun. Fotbaliştii au încălcat grav procotolul anti-COVID şi, mai mult, doi dintre au primit rezultate pozitive la ultimele teste.

Trei jucători de la Tottenham şi unul de la West Ham, petrecere cu familia şi prietenii de Crăciun. FOTO: thesun
Trei jucători de la Tottenham şi unul de la West Ham, petrecere cu familia şi prietenii de Crăciun. FOTO: thesun

Oficialii lui Tottenham au anunţat deja că vor lua măsuri împotriva celor trei jucători ai clubului. „Suntem extrem de dezamăgiţi şi dezaprobăm total această fotografie în care apar câţiva dintre jucătorii noştri împreună cu prietenii şi familia de Crăciun… Mai ales că suntem la curent cu toate sacrificiile făcute de toţi oamenii din ţară pentru a fi în siguranţă în perioada Sărbătorilor. Regulile sunt clare, nu există excepţii, iar clubul le reaminteşte periodic tuturor fotbaliştilor şi membrilor staffului ultimele protocoale şi responsabilităţile pe care le au şi exemplul pe care trebuie să îl ofere. Problema va fi rezolvată intern“, se arată în comunicatul lui Tottenham, iar un mesaj similar a transmis şi West Ham.

Amenzile pentru încălcarea protocolului sanitar în zona 4 (din care face parte şi Londra) încep de la 200 de lire sterline şi ajung până la 6400 de lire pentru cei care repetă fapta. În cazul petrecerilor de peste 30 de persoane, se poate ajunge la penalizări de 10.000 de lire sterline, conform legii.


Meciul Burnley – Fulham a fost amânat

UPDATE, 2 ianuarie, ora 13:40 / Burnely – Fulham este primul meci al etapei a 17-a din Premier League care a fost amânat din cauza numeroaselor cazuri de coronavirus apărute la echipa oaspete. Este a doua partidă la rând pe care Fulham se vede pusă în imposibilitatea de a o disputa, după cea din etapa trecută, de pe 30 decembrie, cu Tottenham.


Mikel Arteta vrea să scape de 5 jucători de la Arsenal

UPDATE, 2 ianuarie, ora 10:35 / Arsene Wenger, fostul manager al lui Arsenal timp de 22 de ani, a spus că s-a întoarce la club să dea o mână de ajutor, dacă i se va cere acest lucru. „Dacă e nevoie de mine, o să îi ajut, dar nu cred că îmi vor cere asta“, a spus Wenger, conform presei engleze.

Arsenal are un sezon slab, locul 13 în Premier League, şi vrea să îşi restructureze masiv locul. Kolasinac a plecat deja, dar Mikel Arteta vrea să mai scape de alţi 5 jucători.

Primul nume de pe lista plecărilor de la Arsenal este Mesut Ozil. Mijlocaşul german nu intră deloc în vederile antrenorului Mikel Arteta şi a ajuns… spectator. Neamţul nu a fost inclus pe listele pentru Premier League şi Europa League, dar la un salariu stagional de 20 de milioane de euro, nu se grăbeşte să plece. Contractul lui expiră în vara lui 2021, iar „tunarii“ încearcă să scape de el cât mai repede, fiind dispuşi să îl lase să plece acum gratis, numai să nu îi mai plătească 10 milioane de euro salariu până la finalul sezonului. Ultimul meci al lui Ozil pentru Arsenal a fost înainte de pandemie, pe 7 martie 2020, într-un meci cu West Ham.

Ceilalţi fotbalişti de care încearcă să se despartă clubul din capitala Angliei sunt fundaşii Shkodran Mustafi, adus pe 40 de milioane de la Valencia în 2016, Calum Chambers, adus în 2014 de la Southampton pe 20 de milioane, Sokratis Papastathopoulos, 16 milioane în 2018 de la Dortmund, şi Wiliam Saliba, tânărul pentru care Arsenal a plătit 30 de milioane lui St. Etienne în vara lui 2019. Pe ultimul ar vrea să îl împrumute, să capete experienţă, dar pe ceilalţi vrea să îi vândă, însă ofertele nu prea sunt. Barcelona s-a interesat de Mustafi, dar neamţul e accidentat de mai mult timp, aşa că nu s-au demarat negocieri. Napoli se uită la Sokratis, dar salariul de 5,5 milioane al grecului este cam mare, iar pe Chambers îl vor Fulham şi West Brom, echipe aflate la retrogradare. Fulham a oferit 12 milioane, dar „tunarii“ au spus că e prea puţin.


Jurnalistă agresată online de fanii lui Leeds

UPDATE, 2 ianuarie, ora 08:05 / Karen Carney (33 de ani), fostă fotbalistă în naţionala Angliei şi în prezent comentatoare la Amazon Prime, a fost hărţuită online de fanii lui Leeds. Totul a pornit de la o postare pe contul oficial de twitter al lui Leeds, un filmuleţ în care Karen Carney afirma că Leeds a profitat de apariţia pandemiei şi a putut să promoveze pe prima scenă.

„’Au promovat datorită COVID’

Am câştigat campionatul la 10 puncte diferenţă“, au scris cei de la Leeds, iar fanii au sărit imediat la gâtul lui Carney.

Fosta fotbalistă a primit atât de multe mesaje ofensatoare încât a preferat să îşi închidă contul personal de Twitter. Postarea lui Leeds nu a fost retrasă.


Cinci jucători cu coronavirus la Manchester City

UPDATE, 1 ianuarie, ora 18:35 / Cinci jucători ai echipei Manchester City sunt indisponibili pentru derby-ul cu Chelsea Londra, din Premier League, ei fiind testaţi pozitiv cu coronavirus.

”Avem cinci jucători acum. Cinci jucători. Primele cazuri au fost doi jucători şi doi membri ai stafului, iar apoi, a doua oară, trei jucători. Premier League nu ne permite să spunem numele jucătorilor, dar o să vedeţi mâine, pentru că ei nu vor face deplasarea. O să vedeţi că trei jucători importanţi lipsesc”, a declarat managerul Pep Guardiola.

Conform The Sun, doi dintre jucătorii importanți care au contractat virusul sunt Kyle Walker și Gabriel Jesus. Al treilea ar putea fi portarul Ederson Moraes, care a scris pe rețelele de socializare că se autoizolează, la fel ca și puștiul Tommy Doyle.

În aceste condiții, echipa de start a ”cetățenilor” la meciul cu Chelsea ar putea arăta astfel: Steffen – Ake, Ruben Dias, Stones – Gundogan, Rodri, De Bruyne, Joao Cancelo – Bernardo Silva, Aguero, Sterling.


Manchester United i-a prelungit contractul lui Jesse Lingard

UPDATE 1 ianuarie, ora 15:56 /Manchester United i-a prelungit contractul lui Jesse Lingard până la finalul sezonului 2021-2022. Mijlocaşul ofensiv nu intră în planurile antrenorului Ole Gunnar Solskjaer, dar formaţia de pe Old Trafford i-a activat clauza de prelungire, în condiţiile în care înţelegerea precedentă expira în iunie 2021, iar Lingard ar fi putut semna liber de contract cu orice echipă.

Jesse Lingard nu a jucat niciun minut în campionat sau în Liga Campionilor, având apariţii doar în meciurile din Cupa Ligii, titular cu Luton şi 9 minute cu Brighton.


Liverpool a cumpărat ultimul jucător nonbritanic sub 18 ani înainte de Brexit

UPDATE 1 ianuarie, ora 14:14 / Odată cu intrarea în vigoare a Brexitului, de la 1 ianuarie 2021, formaţiile din Anglia nu mai pot transfera fotbalişti mai tineri de 18 ani din afara Regatului. Campioana Liverpool a driblat regula şi a ajuns la un acord cu Stefan Bajcetic (16 ani) de la Celta Vigo în ultima zi a lui 2020. 300.000 de euro achită „cormoranii“ în schimbul jucătorului care s-a aflat şi pe lista lui Manchester United, dar a ales Liverpool pentru Jurgen Klopp.

Nu e singurul puşti pe care l-a adus managerul german. Calum Scanlon, de doar 15 ani, de la Birmingham, va evolua de asemenea la echipele de juniori ale campioanei Angliei. 500.000 de euro este nota de plată.


Manchester City e gata să ofere 90 de milioane de lire pentru transferul lui Harry Kane

UPDATE 1 ianuarie, ora 11:39 / Pep Guardiola este nemulțumit de cum se prezintă Manchester City în acest sezon și se gândește deja la campania de transferuri din vară. Primul compartiment unde va face schimbăro masive este cel ofensiv, iar pentru a-l înlocui pe Sergio Aguero (32 de ani), mai mereu accidentat în ultima perioadă, Guardiola este pregătit „să spargă din nou banca”.

Conform dailymail, managerul „cetățenilor” este gata să facă o ofertă-șoc, în valoare de 90 de milioane de lire sterline, pentru a-l transfera pe Harry Kane, căpitanul lui Tottenham și al naționalei Angliei.

Harry Kane este unul dintre cei mai bine cotați atacanți din lume la ora actuală. În acest sezon, în 23 de partide jucate în tricoul lui Tottenham în toate competițiile, el a reușit să înscrie de 16 ori și să ofere 13 assisturi.

  • 120.000.000 de euro este cota de piață a lui Harry Kane, conform transfermarkt. El mai are contract cu Tottenham până la 30 iunie 2024.

Două meciuri echilibrate vineri, 1 ianuarie

Etapa începe promiţător, cu două dueluri aparent echilibrate, judecând după poziţiile în clasament şi evoluţiile din ultima vreme. Un Everton proaspăt, care a avut amânat meciul cu Manchester City, primeşte vizita lui West Ham. Everton, locul 4, „ciocănarii”, locul 10, dar meciul e mult mai echilibrat. La gazde rămân absenţe importante: James Rodriguez, Allan, Delph şi Digne.

Seara primei zile a noului an se încheie pe Old Trafford. cu Manchester United – Aston Villa. United, locul 2, cei din Birmingham, locul 5, două echipe neînvinse de aproape două luni. Ole Gunnar Solskjaer are două probleme importante: atacantul uruguayan Cavani e suspendat trei etape, iar fundaşul central Lindelof e accidentat.

Tottenham are mare nevoie de victorie pentru a reveni în lupta pentru TOP 4

Dintre meciurile de sâmbătă, 2 ianuarie, atrag atenţia Tottenham – Leeds şi West Bromwich – Arsenal. Tottenham n-a mai câştigat de patru etapeşi Mourinho vede cum e să îl ai pe Bale doar cu numele în lot, pentru că în rest stă mai mult prin infirmierie. Leeds e o echipă imprevizibilă, care tocmai a călcat în picioare pe West Bromwich afară, cu 5-0.

Arsenal, deşi are absenţe grele (Sokratis, Partey, Ozil, Gabriel, David Luiz, Saka, Willian), şi i-a dat drumul înapoi la Schalke 04 lui Kolasinac, rămâne favorită pe terenul unui West Bromwich, al cărui antrenor, Sam Allardyce, înfricoşat de COVID la cei 66 de ani ai săi, cere cu disperare oprirea campionatului.

Liverpool, doar egaluri cu adversari modeşti în ultimele două meciuri

Duminică e momentul primei partide considerate atracţie a rundei. La Londra vine Manchester City, de la care doar Gabriel Jesus şi Kay Walker ar fi în izolare, pentru a juca pe terenul unui Chelsea în derivă, o singură victorie în ultimele cinci meciuri. Va fi greu pentru oamenii lui Lampard, City fiind neînvinsă de şase partide.

În fine, luni, 4 ianuarie, liderul cam şovăielnic Liverpool, cu două remize în ultimele partide în faţa unor echipe modeste, West Bromwich, chiar pe Anfield Road, şi Newcastle, merge în casa “sfinţilor”, la Southampton, care însă au scăzut turaţia, fără succes de patru meciuri. Jocul cormoranilor nu mai are însă nici incisivitatea şi gradul de periculozitate obişnuite şi Southampton ar putea profita de această formă scăzută a echipei lui Jurgen Klopp.

ADVERTISEMENT