Premier League

LIVE BLOG Premier League etapa a 18-a. Mourinho pierde tot în faţa fostelor echipe. VIDEO

22.12.2019 | 20:42
LIVE BLOG Premier League etapa a 18a Mourinho pierde tot in fata fostelor echipe VIDEO
ADVERTISEMENT

Etapa a 18-a din Premier League se desfășoară pe parcursul a două zile: sâmbătă, 21 decembrie, când au loc opt partide și duminică, 22 decembrie, cu ultimele două meciuri ale rundei. Cele mai importante jocuri din această etapă sunt Manchester City – Leicester, Tottenham – Chelsea, Everton – Arsenal și Watford – Manchester United. Meciul West Ham United – Liverpool a fost amânat, campioana Europei fiind prezentă la CM al cluburilor, în Qatar.


UPDATE, 22 decembrie, ora 20.30. Final de meci în Tottenham – Chelsea. Scorul final, 2-0 pentru formaţia lui Frank Lampard. Golurile au fost marcate de Willian (12 şi 45- penalty). E a doua oară când Jose Mourinho pierde în Premier League de când a preluat-o pe Tottenham. Culmea este că înfrângerile au fost în faţa fostelor sale formaţii, Manchester United şi acum Chelsea.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 22 decembrie, ora 19:54/ Heumg-Min Son a primit cartonașul roșu la partida dintre Chelsea și Tottenham, după ce a avut o reacție urâtă în fața lui Rudiger, pe care a încercat să-l lovească, în urma unui duel. Arbitrul nu a stat la discuții și l-a eliminat imediat pe sud-coreean, în ciuda protestelor lui Jose Mourinho.


UPDATE 22 decembrie, ora 17:11 / David De Gea a gafat flagrant în partida cu Wolves. Portarul plătit regește de Manchester United (420.000 de euro pe săptămână) a scăpat printre mâini mingea trimisă de Ismaila Sarr. De altfel, portarul spaniol are cele mai multe greșeli din actualul sezon de Premier League și anume șase.

ADVERTISEMENT


UPDATE 22 decembrie, ora 16:00 /  Duminică se joacă două partide:

  • Watford – Manchester United 2-0
  • Tottenham – Chelsea 0-2 min. 85

UPDATE 21 decembrie, ora 21:20/ Partidele de sâmbătă din Premier League s-au jucat:

  • Everton – Arsenal 0-0
  • Aston Villa – Southampton 1-3
  • Bournemouth – Burnley 0-1
  • Brighton – Sheffield United 0-1
  • Newcastle – Crystal Palace 1-0
  • Norwich – Wolverhampton 1-2
  • Manchester City – Leicester 3-1

City a reuşit să treacă de Leicester în cel mai important meci al zilei. “Vulpile” au părut că pot produce surpriza, deschizând scorul prin Vardy, însă Mahrez, Gundogan şi Gabriel Jesus au întors rezultatul. Brazilianul Jesus, deşi vârf de atac, nu mai marcase pe propriul teren din luna martie!

ADVERTISEMENT

LIVE BLOG Premier League etapa a 18-a

Uvertura etapei se joacă sâmbătă, 21 decembrie, de la ora 14:30, pe stadionul Meryside din Liverpool. Everton primește vizita celor de la Arsenal, două echipe care nu se regăsesc, deși au loturi valoroase. Momentan, ambele sunt conduse de antrenori interimari: Duncan Ferguson la Everton, Freddy Ljungberg la Arsenal și la ambele se spune că vor veni în scurt timp Carlo Ancelotti la echipa din Liverpool și Mikael Arteta la tunari.

Liderul Liverpool este ocupat cu câștigarea unui nou trofeu, unul dorit de Jurgen Klopp, care a decis să meargă cu lotul bun în Qatar și să sacrifice marți sfertul de finală din Cupa Ligii, pierdut de echipa U23 a cormoranilor cu 5-0 la Birmingham, cu Aston Villa. Și fără a juca Liverpool stă liniștită, având un avans superconfortabil.

ADVERTISEMENT

Manchester United vizitează lanterna roșie

Sâmbătă seară, pe Ettihad Stadium, se joacă partida dintre locurile 3 și 2, iar un succes al lui Manchester City, care nu ar fi deloc nefiresc, în fața lui Leicester tot nu ar inversa pozițiile, pentru că vulpile au înaintea acestui meci un avans de patru puncte peste cetățeni. Ultimul succes Leicester la Manchester a fost în 2016, de atunci urmând numai victorii pentru City.

Duminică, Manchester United, care e neînvinsă de cinci meciuri și a ajuns pe locul 6, la patru puncte de ultima poziție de Champions League, locul 4, va juca pe terenul ultime clasate, Watford, care, cu numai 9 puncte, pare a fi tot mai greu să se ridice din situația actuală. United poate continua ascensiunea, ceea ce ar putea schimba și planurile conducerii privind demiterea antrenorului Ole Gunnar Solskjaer.

Mourinho contra Mourinho

Tot duminică are loc derbyul londonez Tottenham – Chelsea, un meci special pentru noul antrenor al lui Spurs, Jose Mourinho, pe care îl leagă multe amintiri superbe de cele două perioade petrecute pe Stamford Bridge, două titluri și o Champions League cu Chelsea. Acum însă trebuie să își bată fosta echipă, pentru a intra în cursa pentru locul 4.

Programul etapei a 18-a din Premier League

Sâmbătă, 21 decembrie, ora 17:00

ora 14:30 Everton – Arsenal

Aston Villa – Southampton

Bournemouth – Burnley

Brighton – Sheffield United

Newcastle – Crystal Palace

Norwich – Wolverhampton

ora 19:30 Manchester City – Leicester

Duminică, 22 decembrie

ora 16:00 Watford – Manchester United

ora 18:30 Tottenham – Chelsea

Partida West Ham – Liverpool a fost amânată

ADVERTISEMENT
Tags: