Premier League

Live Blog Premier League, etapa a 18-a. Aston Villa câştigă cu Newcastle şi trece peste Chelsea şi Arsenal

23.01.2021 | 23:54
Live Blog Premier League etapa a 18a Aston Villa castiga cu Newcastle si trece peste Chelsea si Arsenal
ADVERTISEMENT

Aston Villa şi Newcastle au pus capăt unei perioade nebune de fotbal în Premier League, în care etapa a 19-a (vezi aici toate rezultatele) s-a jucat în mijlocul rundei 18. Mai mult

Gazdele s-au impus cu 2-0 într-un meci restanţă. Iniţial, această partidă ar fi trebuit să aibă loc în etapa a 11-a, dar a fost amânată din cauza unui focar de coronavirus în locul „coţofenelor“.

ADVERTISEMENT

Golurile partidei au fost marcate de Ollie Watkins şi Bertrand Traore. Victoria o duce pe Villa pe locul 8, peste formaţii ca Chelsea sau Arsenal.

Programul etapei a 18-a din Premier League

Sâmbătă, 23 ianuarie

Aston Villa – Newcastle 2-0 (Watkins 13, Traore 43)

  • Partida este o restanţă din runda cu numărul 11.

Joi, 21 ianuarie

Liverpool – Burnley 0-1 (Barnes 83-pen)

Miercuri, 20 ianuarie

  • Leeds United – Southampton (amânat)
  • Fulham – Manchester United 1-2 (Lookman 6 / Cavani 21, Pogba 65)
ADVERTISEMENT

GET IN!!!!!!! Soberbio disparo de Paul Pogba ya se gana en Londres 2-1 #mufc #FULMUN pic.twitter.com/lQJW00jYdV

— MUSC Mexico ?? (@ManUtdMX) January 20, 2021

  • Manchester City – Aston Villa 2-0 (B. Silva 79, Gundogan 90-pen.)

mci

Marţi, 19 ianuarie

  • West Ham – West Bromwich 2-1 (Bowen 45+1, Antonio 66 / Pereira 51)

wha

  • Leicester – Chelsea 2-0 (Ndidi 6, Maddison 42)

LEI

Joi, 14 ianuarie

  • Arsenal – Crystal Palace 0-0

Echipele de start:

Arsenal: Leno – Bellerin, Holding, Luiz, Maitland-Niles – Ceballos, Xhaka – Saka, Smith Rowe, Aubameyang – Lacazette
Crystal Palace: Guaita – Ward, Tomkins, Kouyate, Mitchell – Townsend, McArthur, Milivojevic, Eze – Benteke, Zaha

ADVERTISEMENT

Miercuri, 13 ianuarie

  • Tottenham – Fulham (restanță etapa 16) 1-1 (Kane 26 / Cavaleiro 74)
  • Manchester City – Brighton 1-0 (Foden 45)

Marţi, 12 ianuarie

  • Wolverhampton – Everton 1-2 (Neves 15 / Iwobi 6, Keane 77)

  • Burnley- Man. United 0-1 (Pogba 71)

Min. 45: Pauză la Burnley. Oaspeții au avut un gol anulat cu VAR și au fost aproape să beneficieze și de o eliminare la Brady. United a avut, în cele din urmă, emoții la gândul că Shaw ar putea fi cel emininat. Arbitrul i-a dat doar galben.

ADVERTISEMENT

 

Sheffield United – Newcastle 1-0 (Sharp 72 pen)

Aston Villa, transfer de 15,5 milioane de lire sterline

UPDATE, 23 ianuarie, ora 20:40 / Aston Villa a ajuns la un acord cu Olympique Marseille pentru mijlocaşul Morgan Sanson. Englezii vor plăti 14 milioane de lire, iar suma poate creşte până la 15,5 milioane cu bonusurile de performanţă. Optarul lui Marseille este cotat la 20 de milioane de euro şi a marcat două goluri în cele 10 selecţii pentru Franţa.

300.000 de fani afectați de echipamentele utilizate la derby-ul Liverpool – Manchester United

UPDATE, 21 ianuarie, ora 19:35 / Englezii de la Daily Mail anunță că aproximativ 300.000 de fani care suferă de daltonism nu au putut urmări în condiții bune partida dintre Liverpool și Manchester United disputată duminică, 17 ianuarie. Asta pentru că nuanțele echipamentelor celor două echipe nu au putut fi distinse de către cei ce se confruntă cu această problemă. Liverpool a jucat în roșu complet, în vreme ce fotbaliștii lui Manchester United au fost îmbrăcați în negru. Oficialii Premier League le-au impus celor de la Manchester United să folosească jambiere albe, însî măsura nu a fost suficientă. Astfel, cele două echipe vor trebui să adopte o altă strategie pentru meciul care va avea loc în următorul weekend, în FA Cup.


Nici lui Pogba nu-i vine să creadă ce gol a dat

UPDATE, 21 ianuarie, ora 17:28 / Mijlocașul echipei Manchester United, Paul Pogba, s-a arătat uimit de golul superb reușit în victoria cu Fulham, care i-a dus pe ”diavolii roșii” în fruntea clasamentului.

”Nu mă așteptam de la stângul meu. Dacă nu încerci nu știi niciodată ce poate ieși. Sunt tare fericit că mingea s-a dus în plasă. A fost un supergol, un rezultat mare. Iubesc victoriile”, a declarat fotbalistul francez.


Sergio Aguero, testat pozitiv la Covid-19

UPDATE, 21 ianuarie, ora 16:07 / Atacantul echipei Manchester City, Sergio Aguero, a anunțat pe rețelele de socializare că are coronavirus și se află în izolare.

”După ce m-am izolat pentru că am intrat în contact cu o perosană infectată, un ultim test pe care l-au făcut mi-a dat pozitiv pentru Covid-19. Am avut câteva simptome și urmez instrucțiunile medicilor pentru a mă recupera. Continuă să ai grijă de tine!”, a scris argentinianul pe contul de Twitter.

Starul ”cetățenilor” a ratat ultimele trei partide ale formației sale după ce s-a izolat, iar acum va mai pierde câteva partide.


Arsenal îi va oferi un contract nou lui Emile Smith Rowe

UPDATE, 21 ianuarie, ora 15:15 / Emile Smith Rowe este unul dintre cei mai interesanți jucători ai lui Arsenal. Fotbalistul în vârstă de 20 de ani a devenit titular de bază în formația lui Mikel Arteta, iar „tunarii” vor să îi ofere un nou contract. The Sun anunță că înțelegerea va fi una pe termen lung și îi va oferi lui Smith Rowe câștiguri de 40.000 de lire pe săptămână. În prezent, mijlocașul este remunerat cu doar 15.000 de lire săptămânal. Actuala înțelegere a englezului expiră în 2022, însă Arsenal vrea să îl prelungească înainte de startul viitoarei stagiuni.


Explicația Premier League pentru care nu s-a dat offside la Rodri

UPDATE, 21 ianuarie, ora 13:10 / Premier League a răspuns criticilor venite din partea lui Chris Wilder, antrenorul formației Aston Villa, în urma deciziei de a nu semnaliza offside la faza primului gol marcat de City în victoria „cetățenilor” cu 1-0. Totul a plecat după ce Rodri a recuperat o minge de la Mings. Deși venea din afara jocului, Rodri nu a fost semnalizat în offside. „În minutul 79 al meciului Manchester City – Aston Villa, Bernardo Silva a marcat pentru Manchester City. În faza premergătoare golului, Rodri era inițial în offside. Însă Tyrone Mings a jucat mingea în mod deliberat, a controlat-o cu pieptul. Asta a declanșat aplicarea următoarei reguli: un jucător aflat în offside, care primește mingea de la un adversar care o joacă în mod deliberat, nu își creează vreun avantaj. Rodri nu și-a creat vreun avantaj, deci nu a fost în offside și jocul a fost lăsat să continue. Mings a jucat balonul deliberat balonul și a greșit, iar Rodri a pornit atacul ce a dat naștere golului”, explică PGMOL, comisia de arbitraj a Premier League, citată de The Sun.


Manchester City îl pierde pe Eric Garcia în favoarea Barcelonei

UPDATE, 21 ianuarie, ora 11:11 / Barcelona îl transferă pe Eric Garcia de la Manchester City. Primele zvonuri despre o eventuală mutare au apărut în decembrie, catalanii încercând să îl aducă încă din această fereastră de transferuri. Contractul apărătorului spaniol, crescut de La Masia, cu formaţia engleză expiră în această vară, iar Barcelona a vrut să profite de acest lucru şi să îl cumpere la un preţ sub valoarea lui. 5 milioane de euro au oferit cei de pe Camp Nou, dar s-au lovit de refuzul şeicilor de la City, care au încercat să îi prelungească înţelegerea. Eric Garcia a declarat însă că vrea să revină la formaţia care l-a format şi a declinat oferta. El va ajunge la Barcelona în vară, liber de contract. Reputatul jurnalist Fabrizio Romano a fost cel care a anunţat informaţia.

20 de milioane de euro este cota de piaţă a lui Eric Garcia, 20 de ani. El a plecat de la Barcelona la City în 2017, la doar 16 ani, contra sumei de 1,7 milioane de euro. Acum va reveni liber de contract.


Scandal după Manchester City – Aston Villa 2-0

UPDATE, 21 ianuarie, ora 08:55 / Dean Smith a fost eliminat în minutul 80 al meciului Manchester City – Aston Villa 2-0, după ce a protestat vehement la golul marcat de “cetăţeni”. La scorul de 0-0, Bernardo Silva a marcat, după ce Rodri a recuperat o minge bâlbâită de Mings. Antrenorul lui Aston Villa a susţinut că tuşierul trebuia să arate ofsaid, chiar dacă regulamentul îi dă dreptate arbitrului asistent.

“Este o farsă. A fost ofsaid clar. Este o regulă şi o decizie patetică. Nu am mai văzut în viaţa mea un asemenea gol. Arbitrul a venit şi mi-a dat cartonaşul galben. Mi-a spus că respectă regulile jocului şi i-am zis că trebuia să facă asta din startul meciului, apoi mi-a dat al doilea galben. Părea că abia aşteaptă să mă elimine”, a declrat Dean Smith.


Chelsea îl cedează pe Tomori la Milan

UPDATE, 20 ianuarie, ora 16:02 / Oficialii cluburilor Chelsea Londra și AC Milan au ajuns la un acord pentru transferul fundașului Fikayo Tomori la liderul din Serie A.

Site-ul calciomercato.com anunță că jucătorul englez în vârstă de 23 de ani va ajunge la Milano în orele următoare pentru a efectua vizita medicală și a semna contractul. Tomoti va ajunge la Milan sub formă de împrumut până la finalul sezonului, dar italienii vor avea drept de cumpărare definitivă pentru o sumă în jurul a 30 de milioane de euro.


Chelsea vrea un antrenor de limbă germană în locul lui Frank Lampard

UPDATE, 20 ianuarie, ora 13:40 / Parcursul extrem de slab al lui Chelsea din ultima perioadă s-ar putea să-i fie fatal antrenorului Frank Lampard, casele de pariuri din Anglia considerând că acesta are cele mai mari șanse să fie următorul antreor demis din Premier League.

Potrivit publicației The Athletic, conducerea lui Chelsea ține neapărat să aducă în locul lui Lampard un antrenor vorbitor de limbă germană. Principalul motiv este acela că se dorește îmbunătățirea performanțelor sportive ale lui Timo Werner și Kai Havertz, jucători pentru care s-au plătit sume impresionante vara trecută, dar care nu au dat până cum randamnetul scontat.

Aceeași sursă susține că următorul antrenor al „albaștrilor” va fi ales dintre Julian Nagelsmann (antrenor RB leipzig), Ralf Rangnick (manager RB leipzig), Ralph Hasenhuttl (Southampton) și Thomas Tuchel, dar cele mai mari șanse le are ultimul, deoarece este liber de contract în acest moment după despărțirea de PSG.


Manchester United vrea să-l transfere pe Jamal Musiala de la Bayern Munchen

UPDATE, 20 ianuarie, ora 12:32 / Jamal Musiala este noua ţintă a lui Manchester United. Mijlocaşul ofensiv de 17 ani de la Bayern Munchen este în discuţii pentru prelungirea contractului, însă pretenţiile jucătorului sunt considerate exagerate de oficialii campioanei Germaniei.

Fotbalistul vrea un salariu de 110.000 de euro pe săptămână, iar Bayern Munchen a îngheţat pentru moment negocierile. Contractul lui Jamal Musiala expiră în vara anului 2022, iar Manchester United încearcă să-l transfere, însă acesta mai este dorit de Liverpool şi Manchester City. În actualul sezon, jucătorul de 17 ani a marcat 3 goluri în 20 de meciuri.


Absenţa lui Robert Snodgrass din West Ham – WBA 2-1, investigată de Premier League

UPDATE, 20 ianuarie, ora 10:17 / Robert Snodgrass a absentat în meciul West Ham – WBA 2-1, după ce s-a transferat de la echipa gazdă la oaspeţi pe 8 ianuarie. În mod normal, fotbalistul de 33 de ani ar fi trebuit să fie în primul “11” al lui West Bromwich Albion, însă Sam Allardyce a anunţat că nu-l poate folosi pe jucător după un acord între cele două echipe.

Oficialii primei ligi din Anglia au pornit o investigaţie, din moment ce transferul lui Robert Snodgrass a fost unul definitiv, iar regulamentul Premier League nu permite plasarea unei clauze prin care un jucător nu poate juca împotriva fostei echipe. Dacă va fi găsită vinovată, West Ham va primi, cel mai probabil, o amendă.


Frank Lampard, favorit să fie următorul antrenor demis din Premier League

UPDATE, 20 ianuarie, ora 08:45 / Frank Lampard pare să aibă zilele numărate la Chelsea, după ce londonezii au pierdut şi meciul cu Leicester, scor 0-2. Conform caselor de pariuri din Anglia, tehnicianul de 42 de ani este favorit să fie următorul antrenor demis din Premier League.

Pentru Chlesea urmează un program dificil în campionat, unde în următoarele trei etape se va duela cu Wolverhampton, Burnley şi Tottenham. În weekend, londonezii primesc vizita celor de la Luton în Cupa Angliei.


Dayot Upamecano, ultima țintă a lui Chelsea

UPDATE, 19 ianuarie, ora 19:51 / Managerul echipei Chelsea Londra, Frank Lampard, este în căutarea unui fundaș central și a pus ochii pe francezul Fayor Upamecano de la RB Leipzig.

Conform site-ului teamtalk.com, englezii sunt pregătiți să plătească o sumă importantă și asta pentru a reuși să-l sufle pe apărătorul de 22 de ani cedlor de la Bayern Munchen, care îl monitorizează și ei pe Upamecano.

Bavarezii îl vor pe francez pentru a acoperi plecarea lui David Alaba, care nu și-a prelungit contractul, iar Lampard îl are în vizor pe Upamecano pentru a-l înlocui pe Fikayo Tomori, care este aproape de a semna cu AC Milan.


Meciul Liverpool – Manchester United 0-0, audienţă record

UPDATE, 19 ianuarie, ora 17:09 / Sky Sports a anunţat că derby-ul Livrepool – Manchester United 0-0, jucat în weekend, a avut parte de o audienţă record. Aproape 4.800.000 de persoane au urmărit meciul de pe Anfield, devenind recordul de audienţă pentru postul TV.

Anteriorul record (4.040.000 persoane) data de pe 30 aprilie 2012, de la un meci Manchester City – Manchester United 1-0. Tot “diavolii” ocupă şi locul 3, în topul audienţelor all-time la Sky Sports, cu o remiză în faţa lui Arsenal, scor 2-2, din 2003, când 3.430.000 de persoane au urmărit duelul.


Noi protocoale anti-coronavirus în Premier League

UPDATE, 19 ianuarie, ora 12:19 / Oficialii cluburilor din Premier League se vor întâlni pentru stabilirea a două noi protocoale anti-coronavirus. Totul vine după ultimele critici aduse de Carlo Ancelotti şi Jose Mourinho, nemulţumiţi de faptul că unele meciuri au fost amânate din scurt.

Conform primului protocol, dacă baza de pregătirea a unei echipe va fi închisă din cauza unui focar de coronavirus, meciul acelei formaţii va fi amânat. La şedinţa care va avea loc în această săptămână, cluburile vor primi instrucţiuni clare în privinţa acestui nou protocol.

Al doilea protocol prevede situaţia în care sezonul din Premier League nu va putea să fie dus la bun sfârşit. Astfel, oficialii cluburilor vor decide dacă varianta punctelor per meci va fi varianta de luat în calcul pentru clasamentul final.


Scandal pentru drepturile TV între oficialii Premier League şi o companie din China

UPDATE, 19 ianuarie, ora 10:20 / În toamna anului trecut, Premier League a dat în judecată PPLive Sports International, deţinătorul drepturilor TV pentru prima ligă a Angliei în China, şi cerea 215.000.000 de dolari. Totul a pornit după ce chinezii au anunţat că nu vor mai plăti tranşa de bani pentru perioada martie-iunie 2020.

Oficialii PPLive Sports International au reacţionat şi au dat în judecată Premier League, cerând daune în valoare de 116.800.000 de dolari. Chinezii susţin că au primit mai puţine meciuri din cauza schimbării programului, iar compania a suferit pierderi economice din acest motiv.

În luna septembrie, grupul Tencent a semnat un contract pe un an cu Premier League pentru drepturile TV în China, însă acordul este unul mai mic faţă de cel cu PPLive Sports International.


Dele Alli, aproape de transferul la PSG

UPDATE, 19 ianuarie, ora 08:48 / Dele Alli a ieşit din planurile lui Jose Mourinho la Tottenham şi este aproape de un transfer la PSG. The Sun a anunţă că internaţionalul englez este dorit de Mauricio Pochettino, care ar vrea să-l aducă sub formă de împrumut pe “Parc des Princes” în această iarnă.

Dele Alli nu este singurul fotbalist de la Tottenham care se află pe lista lui PSG. Campioana Franţei vrea să-l aducă şi pe Hugo Lloris.


Arsenal vrea să-l transfere pe Neto de la Barcelona

UPDATE, 14 ianuarie, ora 20:26 / Mikel Arteta vrea să îi creeze concurență lui Bernd Leno și se gândește să îl aducă la Arsenal pe Neto (31 de ani), portarul de rezervă al celor de la FC Barcelona. Goalkeeperul brazilian a fost dorit și în vară pe Emirates, dar cele două cluburi nu au ajuns la o înțelegere.

Catalanii au cerut 21 de milioane de euro în schimbul lui Neto, dar Arsenal nu a fost dispusă să achite acest preț. Din acest motiv, „tunarii” s-au reorientat și au adus un portar de la Dijon, pe Runar Alex Runarsson.

Islandezul nu l-a mulțumit însă pe Arteta, care a declarat într-o conferință de presă că își mai dorește un portar la echipă. Neto, care a jucat în nouă meciuri pentru Barcelona sezonul acesta, mai are contract cu echipa lui Koeman până în vara lui 2023.

  • Conform transfermarkt.com, goalkeeperul brazilian este cotat la 10 milioane de euro.

Danny Ings confirmat pozitiv cu noul coronavirus

UPDATE, 14 ianuarie, ora 18:00 / Atacantul lui Southampton, Danny Ings, a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus, după ce „sfinții” au câștigat meciul cu Liverpool, scor 1-0. Conform managerului Ralph Hasenhuttl, erau șanse mari ca Ings să fie pozitiv la partida contra „cormoranilor”. După meciul cu Southampton și până în prezent, Liverpoon nu a confirmat vreun caz de COVID-19.

? “Danny Ings is out, now in self isolation”

Ralph Hasenhuttl confirms Danny Ings will miss their next game due to having to self-isolate pic.twitter.com/w4PXdT3PP0

— Football Daily (@footballdaily) January 14, 2021

Danny Ings se află în izolare și va rata meciul cu Leicester, de vineri. Atacantul în vârstă de 28 de ani a marcat golul victoriei cu Liverpool, din 4 ianuarie. Înaintea partidei de pe St. Mary’s, englezul primise rezultat negativ la testul COVID-19.


Nuno Espirito Santo, cel mai probabil înlocuitor al lui Arteta la Arsenal

UPDATE, 14 ianuarie, ora 15:50 / Impresarul Jorge Mendes se află în negocieri cu Arsenal Londra, care l-ar vrea pe tehnicianul portughez Nuno Espirito Santo în locul lui Mikel Arteta.

Conform The Sun, scaunul lui Arteta se clatină serios, în ciuda ultimelor patru victorii consecutive, iar numele cel mai vehiculat în birourile ”tunarilor” este cel al lui Nuno Espirito Santo, care a reușit să o resusciteze pe Wolverhampton Wanderers.

Tehnicianul portughez în vârstă de 46 de ani tocmai și-a prelungit contractul cu ”lupii” până în vara anului 2023, dar nu ar refuza o mutare la un club mult mai mare așa cum este Arsenal.


Un fost arbitru, atac dur la adresa lui Jurgen Klopp

UPDATE, 14 ianuarie, ora 14:03 / Fostul mare arbitru en

England Premier League - Fulham vs Liverpool
Fostul mare arbitru englez Mark Clattenburg l-a atacat violent pe managerul lui FC Liverpool, Jurgen Klopp, care a afirmat că Manchester United primește foarte ușor penalty-uri. Sursă foto: Hepta

glez Mark Clattenburg l-a atacat violent pe managerul lui FC Liverpool, Jurgen Klopp, care a afirmat că Manchester United primește foarte ușor penalty-uri.

”Sunt câteva lucruri de luat în seamă din acele declarații ale lui Klopp. În primul rând, el este ipocrit dacă sugerează că jucătorii lui United încearcă prea ușor să obțină penalty-uri. Mohamed Salah și Sadio Mane sunt la fel de capabili să folosească tactici similare.

De pe vremea lui Alex Ferguson nu am mai văzut o încercare atât de flagrantă de a influența un arbitru înaintea unui joc mare. Klopp nu a făcut acest lucru în sezonul trecut, când Liverpool câștiga în fiecare săptămână.

Nu-i place să piardă niciodată. Devine frustrant. Dar el greșește sugerând că există o aură în jurul lui United. A fost așa când Ferguson era acolo, dar acest lucru nu mai e valabil de când a plecat”, a declarat Clattenburg, conform Daily Mail.


S-au amânat meciurile Leeds – Southampton și Aston Villa – Everton

UPDATE, 14 ianuarie, ora 11:07 / Oficialii Premier League au anunțat pe site-ul oficial că partida Leeds United – Southampton, care ar fi trebuit să se joace miercuri, 20 ianuarie, a fost amânată.

Decizia a fost luată pentru a permite disputarea întâlnirii dintre Southampton și Shrewsbury Town, din turul 3 al Cupei Angliei, care trebuia să se joace săptămâna trecută dar a fost amînată din cauza cazurilor de Covid-19. Meciul Southampton – Shrewsbury Town va avea loc marți, 19 ianuarie, de la ora 22:00, iar partida ”sfinților” cu Leeds urmează să fie reprogramată.

De asemenea, partida Aston Villa – Everton, care este programată duminică, 17 ianuarie, de la ora 14:00, în etapa a 19-a din Premier League, a fost amânată după ce 14 membri ai echipei din Birmingham (dintre care 10 jucători) au fost depistați săptămâna trecută cu Covid-19.

Întâlnirea Aston Villa – Newcastle United, care ar fi trebuit să se joace la 4 decembrie 2020, în etapa a 11-a din Premier League, dar care a fost amânată din cauza cazurilor de Covid-19 ale oaspeților, a fost reprogramată pentru sâmbătă, 23 ianuarie, de la ora 22:00.


Declan Rice vrea să se transfere la Chelsea

UPDATE, 14 ianuarie, ora 8:13 / Manchester United și Chelsea Londra sunt interesate de serviciile mijlocașului Declan Rice, de la West Ham United, însă jucătorul nu vrea să audă de un transfer la „diavoli”, ci preferă să ajungă la echipa antrenată de Frank Lampard.

Acum în vârstă de 22 ani de ani, Rice a evoluat în trecut pentru „albaștri”, însă a fost cedat la vârsta de 14 ani celor de la West Ham. El mai are contract cu „ciocănarii” până în vara lui 2024, iar pentru a-l readuce pe „Stamford Bridge”, Chelsea trebuie să plătească 80 de milioane de lire, cât este clauza de reziliere.

  • 55.000.000 de euro este cota de piață a lui Declan Rice, conform transfermarkt

Jose Mourinho pune presiune pe Fulham: „Ar trebui să își ceară scuze”

UPDATE, 13 ianuarie, ora 17:57 / Jose Mourinho, tehnicianul lui Tottenham Hotspur, a oferit o serie de declarații prin care a pus presiune pe conducerea tehnică a lui Fulham. Adversara din această seară a lui Spurs s-a plâns din cauza faptului că a fost programată „peste noapte” să joace astăzi. Meciul dintre Tottenham și Fulham trebuia să se dispute în data de 30 decembrie, dar s-a amânat din cauza focarului de coronavirus izbucnit pe Craven Cottage.

Oamenii lui Scott Parker și-au revenit, între timp, și au jucat în weekend în FA Cup înainte de a afla că au fost programați și pentru miercuri, atunci când trebuie să joace restanța cu Spurs. Scott Parker s-a plâns că nu a știut mai devreme că va juca miercuri și nu și-a odihnit oamenii de bază în Cupă. În mod normal, Tottenham trebuia să joace astăzi la Birmingham, cu Aston Villa, dar duelul s-a amânat după ce la Villa au apărut multe cazuri de COVID-19, iar Federația a profitat de fereastra apărută pentru a programa duelul dintre Spurs și Fulham, spre nemulțumirea nou-promovatei.

„Au jucat sâmbătă la Londra, contra lui QPR. Au avut la dispoziție sâmbătă, duminică, luni și marți să pregătească meciul de miercuri. Dacă vin cu jumătate de echipă lipsă, o să fiu primul care își cere scuze și voi recunoaște că am fost avantajați. Dar dacă vin cu toți jucătorii, cred că ei ar trebui să își prezinte scuzele în fața tuturor. Să fim serioși, hai să jucăm fotbal, să ne comportăm cât de bine putem, să ne protejăm industria, imaginea și să jucăm!”, a spus Mourinho citat de Sky Sports.


De când nu a mai fost Manchester United lider după Anul Nou

UPDATE, 13 ianuarie, ora 16:55 / Sub conducerea lui Ole Gunnar Solskjaer, Manchester United pare că este pe cale să își recapete strălucirea din perioada lui Sir Alex Ferguson. Culmea, Express anunță că fix scoțianul era pe bancă la ultimul sezon atât de bun al clubului. Din stagiunea 2012-2013 nu au mai fost „Diavolii” lideri după Anul Nou, așa cum se întâmplă acum. La capătul sezonului respectiv, United a câștigat titlul, iar Sir Alex Ferguson s-a retras, fiind înlocuit cu David Moyes.


Cine sunt potențialii înlocuitori ai lui Frank Lampard la Chelsea

UPDATE, 13 ianuarie, ora 15:29 / Deși se bucură în continuare de încrederea conducerii lui Chelsea, managerul Frank Lampard știe că are șanse uriașe ca situația sa să se schimbe, dacă nu îndreaptă rezultatele echipei. Iar rezultatele nu sunt singura problemă, pentru că nici jocul formației de pe Stamford Bridge nu este unul încurajator. Chelsea n-a mai câștigat de trei etape în Premier League și este la trei puncte distanță de ultimul loc de Champions League. Problema e că în Premier League clasamentul este foarte congestionat și, deși diferența de puncte față de top 4 nu este mare, Chelsea este pe locul 9! În aceste condiții, conducerea a început să își facă o listă cu posibili noi manageri. De pe ea fac parte Thomas Tuchel, Massimiliano Allegri, Brendan Rodgers, Ralph Hasenhuttl și Julian Nagelsmann, anunță jurnalistul german Christian Falk. Același reputat autor al Bild susține că oficialii lui Chelsea ar fi luat deja legătura, fără a face vreo ofertă, cu Tuchel și Allegri.


Aguero, dorit de Barcelona

UPDATE, 13 ianuarie, ora 13:05 / Atacantul echipei Manchester City, Sergio Aguero, ar putea ajunge gratis la FC Barcelona în vară, el fiind în ultimele șase luni de contract cu ”cetățenii”.

Cotidianul Daily Mail scrie că argentinianul se află în contact cu gruparea catalană, mai alec că managerul Pep Guardiola nu i-a propus încă prelungirea înțelegrii. Jurnaliștii britanici notează că ar putea exista chiar o înțelegere între cele două cluburi pentru un schimb între Aguero și starul Barcelonei, Lionel Messi, care își va încheia și el contractul pe Camp Nou la finalul sezonului


Ramos ar câștiga pe Old Trafford 30 de milioane de euro în 2 ani

UPDATE, 13 ianuarie, ora 10:27 / Oficialii clubului Manchester United sunt în căutarea unui fundaș central pentru a-i întări echipa lui Ole Gunnar Solskjaer și au pus ochii pe Sergio Ramos, care își va încheia contractul în vară cu Real Madrid.

Internaționalul spaniol nu a ajuns la o înțelegere cu Florentino Perez pentru prelungirea contractului, după ce președintele i-a oferit un contract pe doi ani și un salariu de 12,5 milioane de euro. Ramos a refuzat, cerând trei ani de contract și salariul să-i rămână la fel, 15 milioane de euro. Ultima propunere a madrilenilor a fost un singur an de contract și 13,5 milioane de euro salariu.

Faptul că legendarul fundaș al ”galacticilor” nu dă semne că ar ceda în negocierile cu Perez au dat încredere celor de la Manchester United, iar spaniolii de la Grand Hotel Calciomercato susțin că englezii sunt pregătiți să-i facă poftele lui Sergio Ramos și să-i asigure un salariu de 15 milioane de euro și un contract pe două sezoane.


Manchester City vrea 5 milioane de euro pe Garcia

UPDATE, 13 ianuarie, ora 09:00 / Conducătorii clubului Manchester City i-au stabilit prețul de transfer lui Eric Garcia la 5 milioane de euro plus bonusuri, iar jucătorul are șanse mari să ajungă încă din această iarnă la FC Barcelona.

Conform cotidianului Mundo Deportivo, ”cetățenii” au coborât prețul fundașului în speranța că vor obține o sumă de bani pe el, ținând cont că jucătorul a intrat în ultimele șase luni de contract și la finalul sezonului poate pleca liber. Mai mult, City este dispusă să accepte ca plata de transfer să se facă în vară.


Jose Mourinho, răspuns tăios pentru Mesut Ozil: „Cine a zis că l-am vrea noi?”

UPDATE, 12 ianuarie, ora 17:40 / Mesut Ozil, neamțul de origine turcă legitimat la Arsenal, dar care este pe cale să părăsească gruparea de pe Emirates, a anunțat că ar prefera să se retragă decât să joace pentru Tottenham Hotspur. Managerul grupării din nordul Londrei, Jose Mourinho, i-a dat imediat replica fostului său elev de la Real Madrid. Pus să comenteze declarațiile lui Ozil, Mourinho a răspuns: „Cine i-a zis că Tottenham ar vrea să îl aducă pe el?”.


Anunț de ultimă oră despre revenirea lui Florin Andone

UPDATE, 12 ianuarie, ora 16:46 / Managerul lui Brighton, Graham Potter, a dezvăluit pentru The Athletic că Florin Andone este aproape de o revenire pe terenul de fotbal. Atacantul român s-a accidentat la ligamentele încrucișate în iunie, pe când era împrumutat la Galatasaray. „Florin progresează excelent. Muncește mult. În mod realist, întotdeauna ne-am așteptat ca revenirea sa să se producă în februarie sau martie, având în vedere natura accidentării pe care a suferit-o”, a declarat Potter.


Federația din Anglia, apel disperat către cluburi. Sezonul ar putea fi oprit

UPDATE, 12 ianuarie, ora 15:13 / Daily Mail anunță că Federația din Anglia a trimis o scrisoare către cluburile din Premier League. Acestea sunt rugate să se asigure că jucătorii respectă cu strictețe regulile menționate în protocolul anti-COVID 19. Există presiune la nivel guvernamental pentru ca sezonul fotbalistic să fie oprit. Asta din cauză că au apărut tot mai multe focare de COVID-19 la cluburile din Regat.

Cele mai recente exemple sunt Aston Villa și Fulham, ale căror meciuri au fost amânate în ultimele săptămâni. De altfel, Aston Villa trebuia să primească vizita lui Tottenham la mijlocul săptămânii. Focarul apărut la echipa din Birmingham a provocat amânarea partidei, iar elevii lui Jose Mourinho vor da piept cu Fulham, în aceeași zi, pe teren propriu. Culmea, meciul dintre cele două formații londoneze fusese programat pentru data de 30 decembrie, dar s-a amânat din cauza focarului de COVID-19 de la Fulham.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu sezonul din Anglia, însă totul depinde de modul în care cluburile își vor menține jucătorii în linie cu rigorile impuse de Premier League. Apariția unor noi focare ar putea conduce la un nou lockdown total pentru fotbal, așa cum s-a întâmplat în martie 2020. „Au fost luate măsuri extrem de solide pentru ca sportul să poată merge mai departe în această țară. S-a încercat protejarea jucătorilor și a fanilor. Dar este clar că, în condițiile în care numărul cazurilor este în continuă creștere, misiunea a devenit una tot mai dificilă. Implorăm guvernul să urmeze toate sfaturile sugerate de oficialii din zona medicală”, a spus Ministrul Sportului din Anglia, Alison McGovern.


AC Milan îl vrea pe Fikayo Tomori de la Chelsea

UPDATE 12 ianuarie, ora 12:21 / Căzut în dizgrația antrenorului Frank Lampard, fundașul Fikayo Tomori ar putea părăsi pe Chelsea în această perioadă de mercato, de serviciile sale interesându-se AC Milan, liderul la zi din Serie A.

Tomori are doar 4 apariții în tricoul lui Chelsea în acest sezon, dintre care numai 45 de minute în Premier League, oficialii londonezi fiind deciși să îl cedeze sub formă de împrumut. S-a vorbit despre interesul lui West Ham, Newcastle sau Everton, însă jucătorul a refuzat aceste variante, astfel că cea mai probabilă destinație a sa pare a fi AC Milan.

„Suntem deschiși să discutăm despre cedarea lui Fikayo la un alt club. Există posibilitatea ca el să fie împrumutat pentru a avea jocuri în picioare. Aceasta ar trebui să fie soluția potrivită pentru el și pentru Chelsea, a declarat Frank Lampard, managerul echipei londoneze.


Tottenham și Leeds îl vor pe Nicolas Gonzalez de la Stuttgart

UPDATE 12 ianuarie, ora 9:16 / VfB Stuttgart are parte de un sezon excelent în Bundesliga și, prin urmare, jucătorii săi au început să atragă atenția marilor cluburi din Europa. Iar printre cei care se pot transfera chiar în această iarnă se află și mijlocașul argentinian Nicolas Gonzalez (22 de ani), care a reușit până acum 5 goluri și două assist-uri în tricoul „șvabilor”.

Gonzalez este monitorizat de două formații din Premier League, Tottenham și Leeds, iar transferul se va putea materializa dacă una dintre cele două va achita 30 de milioane de euro, atât cît cere Stuttgart în schimbul jucătorului argentinian. Gonzalez a fost cumpărat în vara lui 2018 cu 8,5 milioane de euro de la Argentinos Juniors și mai are contract cu echipa germană până în 2024.


Manchester United joacă marţi o restanţă din prima etapă

Însă nu va fi un meci uşor pentru Manchester United, chiar dacă echipa are o serie excelentă în Premier League pentru că şi adversarul şi-a revenit după startul prost şi în ultimele cinci etape a pierdut o singură dată, la Leeds. Evident, Rashford, Pogba, Bruno Fernandes şi colegii lor sunt favoriţi, însă trebuie să se aştepte de la o replică dârză din partea gazdelor.

Dintre echipele din faţă alte două formaţii vor juca tot în această săptămână. Este vorba de Manchester City şi de Tottenham. Prima are un joc lejer acasă, cu Brighton şi normal ar fi să bifeze al nouălea succes în campionat şi al patrulea consecutiv.

Tottenham nu mai joacă împotriva lui Aston Villa

Mult mai dificilă ar fi putut fi misiunea echipei lui Jose Mourinho. Tottenham nu va mai merge la Birmingham, pe Villa Park, acolo unde Liverpool a luat nu mai puţin de şapte goluri în acest sezon. La Aston Villa este un focar de coronavirus şi, din acest motiv, partida cu Spurs a fost amânată.

Tottenham va juca, din acest motiv, împotriva lui Fulham. Elevii lui Mourinho vor fi scutiți de o deplasare lungă, până la Birmingham, și vor primi vizita unei concitadine. Fulham trebuia să joace pe Tottenham Hotspur Stadium partida care trebuia să aibă loc în data de 30 decembrie, în etapa a 16-a.

Tot în această primă jumătate de etapă se mai dispută alte două partide interesante. Wolverhampton primeşte vizita lui Everton şi avem un alt derby londonez, Arsenal – Crystal Palace. Două meciuri care pot oferi orice rezultat, în care nici măcar la Arsenal nu putem vorbi de o echipă favorită.

Derby londonez pe Emirates Stadium

Wolves nu a mai câştigat de trei etape, Everton ar fi fost acum pe loc de Champions League, dacă West Ham nu ar fi oprit etapa trecută, chiar la Liverpool, seria de patru succese consecutive ale oamenilor lui Carlo Ancelotti. Crystal Palace a făcut de multe ori viaţă grea tunarilor chiar şi pe Emirates şi ne aşteptăm ca şi acum să fie la fel.

Săptămâna viitoare vom avea un Leicester – Chelsea, cu echipa lui Grank Lampard în cădere liberă în campionat, Fulham – Manchester United şi Liverpool – Burnley, două meciuri în care, în mod normal, ar trebui să vedem succese ale favoritelor, dar, atenţie, Fulham a reuşit pe teren propriu un egal cu Liverpool

ADVERTISEMENT