Premier League

Live Blog Premier League, etapa a 19-a. Arsenal a făcut show cu Newcastle. Video

18.01.2021 | 23:40
Live Blog Premier League etapa a 19a Arsenal a facut show cu Newcastle Video
ADVERTISEMENT

Ajungem în acest weekend la ultima etapă a turului în Premier League, runda cu numărul 19. Şi tocmai acum va avea loc meciul dintre primele două clasate, Liverpool – Manchester United, partida care ne va arăta dacă diavolii roşii ai lui Ole Gunnar Solskjaer au cu adevărat forţa de a se bate pentru primul titlu de la era Ferguson încoace.

Peste confruntarea de pe Anfield Road nu există nimic altceva şi acest meci este de fapt vedeta întregului weekend în Europa. Desigur, este mare păcat că tribunele vor fi goale, după ce o scurtă perioadă de timp, până la apariţia noii tulpini de coronavirus în Marea Britanie, cel puţin Liverpool a avut fanii alături.

ADVERTISEMENT

Pentru Liverpool acest meci împotriva echipei care a preluat locul de lider în defavoarea sa este unul care nu pică tocmai la momentul potrivit pentru că este evidentă perioada de criză prin care trece echipa lui Jurgen Klopp.

Programul etapei a 19-a din Premier League

Luni, 18 ianuarie

  • Arsenal – Newcastle 3-0 (Aubameyang 50, 77, Saka 61)

Duminică, 17 ianuarie

  • Manchester City – Crystal Palace 4-0 (Stones 27, 68, Gundogan 57, Sterling 88)

  • Liverpool – Manchester United 0-0

  • Sheffield United – Tottenham 1-3 (McGoldrick 59 / Aurier 5, Kane 40, Ndombele 62)

Sâmbătă, 16 ianuarie

  • Leicester – Southampton 2-0 (Maddison 37, Barnes 90+5)
  • Fulham – Chelsea 0-1 (Mount 78)

  • Leeds United – Brighton 0-1 (Maupay 17)
  • West Ham – Burnley 1-0 (Antonio 10)
  • Wolverhampton – West Bromwich 2-3 (Silva 38, Boly 43 / Robinson 8, 56 pen., Ajayi 52)
ADVERTISEMENT

Meciul Aston Villa – Everton a fost amânat.

ple

Premier League introduce schimbarea în caz de comoție în timpul meciurilor

UPDATE, 18 ianuarie, ora 21:28 / Premier League introduce începând cu săptămâna viitoare în timpul meciurilor schimbarea în caz de comoție, devenind astfel prima ligă de fotbal care va utiliza un nou tip de schimbări. Acestea vor fi adiționale față de cele 3 permise în prezent de regulament și se vor putea activa numai în cazul în care un jucător este declarat inapt de a continua meciul în cazul unui traumatism.

 


Mohamed Salah nu vrea să plece de la Liverpool: „Depinde doar de club”

UPDATE, 18 ianuarie, ora 19:50 / Deși s-a spus că ar putea ajunge la Real Madrid, egipteanul Mo Salah a anunțat că vrea să rămână la Liverpool. „Dacă mă întrebați, voi spune mereu că vreau să rămân aici atât de mult cât se poate. Dar nu știu, depinde de club. Eu voi da mereu 100%, până în ultimul minut, atât timp cât voi mai îmbrăca tricoul lui Liverpool. Vreau să câștig trofee și să le ofer oamenilor tot ce pot, pentru că oamenii îmi oferă dragoste de fiecare dată”, a spus Salah pentru norvegienii de la TV 2.

ADVERTISEMENT

Doar 16 teste pozitive la ultima verificare anti-coronavirus

UPDATE, 18 ianuarie, ora 18:20 / Au apărut rezultatele ultimelor teste anti-COVID 19 efectuate în Premier League. Doar 16 cazuri pozitive au fost detectate, număr cu mult mai mic decât la precedentele verificări. „Au fost efectuate două teste între zilele de 11 și 17 ianuarie. 3.115 jucători și membri ai staff-urilor tehnice au fost testate, iar 16 cazuri pozitive au fost detectate”. Sky Sports anunță că numărul este unul dătător de speranțe. În ultima vreme, au apărut focare de coronavirus la Aston Villa, Fulham, Manchester City și Newcastle. La testările din săptămâna anterioare, au fost înregistrate 36 de cazuri pozitive, după ce acum două serii s-au detectat 40 de cazuri, record în actualul sezon. Fotbaliștii sau membrii staff-urilor care au avut teste pozitive, trebuie să se auto-izoleze timp de 10 zile.


Mikel Arteta se teme de programul congestionat: „Jucătorii nu văd imaginea de ansamblu”

UPDATE, 18 ianuarie, ora 16:58 / Managerul lui Arsenal, Mikel Arteta, a vorbit despre problemele pe care echipa sa le întâmpină din cauza programului congestionat din Premier League. Spaniolul a dezvăluit că nu a vrut să riște cu Pablo Mari și Kieran Tierney în meciul cu Crystal Palace, deși cei doi ar fi putut fi forțați.

ADVERTISEMENT

„Am încercat să gestionăm situația, dar realitatea e că în lipsa unui stagiu de pregătire în pre-sezon, e foarte greu. De aceea am și cerut de atâtea ori să se accepte cinci schimbări. În lipsa măsurilor, vor apărea probleme tot mai mari și pentru tot mai multe cluburi. Problema e că jucătorii vor să joace, au ambiție, mai ales atunci când văd că lucrurile merg bine și câștigă meciuri. Dar ei nu văd imaginea de ansamblu. Este responsabilitatea noastră, a staff-ului, să îi protejăm. Am fi putut să riscăm cu Tierney împotriva lui Palace, dar l-am fi expus foarte mult, așa că l-am odihnit”, a spus Arteta potrivit Goal.com.


Chelsea l-a împrumutat pe Danny Drinkwater la Kasimpașa

UPDATE, 18 ianuarie, ora 14:50 / Clubul Chelsea a anunțat că îl trimite pe Danny Drinkwater la Kasimpașa, sub formă de împrumut. Englezul a fost transferat în vara lui 2017 de la Leicester City, însă a dezamăgit complet pe Stamford Bridge. El a fost împrumutat în ultimii ani la Burnley și Aston Villa, iar acum va evolua în Turcia până la finalul sezonului.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Chelsea FC (@chelseafc)

 


Mason Mount după ce a fost lăudat de Lionel Messi: „Am crezut că e o minciună”

UPDATE, 18 ianuarie, ora 12:57 / În primăvara anului 2020, Lionel Messi spunea despre Mason Mount că „l-am văzut jucând și are potențial să ajungă unul dintre cei mai buni fotbaliști din Europa”. Cuvintele argentinianului de la FC Barcelona l-au surprins pe mijlocașul care a adus victoria lui Chelsea în derby-ul londonez cu Fulham. El a mărturisit în cadrul unui interviu acordat canalului de Youtube UMM că nu a crezut inițial că declarația lui Messi este reală.

„Prima oară n-am crezut. Nu credeam că e real. E nebunesc să crezi că a putut spune așa ceva. Când citești astfel de afirmații, te motivează să vrei să fii mai bun și sper să pot ajunge cât mai sus în viitor”, a spus Mount.


Manchester United a întrerupt o serie fabuloasă a lui Liverpool. Marcaseră pe Anfield în ultimele 43 de partide

UPDATE, 18 ianuarie, ora 11:12 / Remiza 0-0 înregistrată în fața lui Manchester United a fost primul meci jucat pe Anfield Road în care Liverpool nu a reușit să marcheze, din octombrie 2018 încoace! Au trecut 15 luni de câmd Manchester City obținea tot un egal fără goluri pe Merseyside. Seria de 43 de meciuri consecutive în care „cormoranii” lui Klopp au înscris pe teren propriu ajunge, astfel, la final. City reușea să câștige titlul în stagiunea 2018-2019, iar Manchester United speră să poată călca pe urmele „cetățenilor.”


Jurgen Klopp a reacţionat după Liverpool – Manchester United 0-0

UPDATE, 18 ianuarie, ora 08:28 / Jurgen Klopp a vorbit despre prestaţia lui Liverpool în remiza cu Manchester United, scor 0-0, şi a lăudat defensiva lui Ole Gunnar Solskjaer.

“Cel mai rău lucru pe care îl poţi întâlni, în fotbal, este o echipă cu jucători de top mondial care se apară foarte bine, stă în propria jumătate şi aşteaptă contraatacul. Este foarte dificil, o provocare imensă.

Au avut două ocazii bune, în special cu ajutorul contraatacurilor periculoase, dar şi noi am avut şansele noastre în a doua repriză. Trebuie să ne calificăm în Liga Campionilor, iar bătălia pentru primele patru locuri va fi foarte dură în acest sezon”, a declarat Jurgen Klopp la finalul meciului.


Dejan Lovren s-a întâlnit cu Virgil van Dijk la sala de forță. Mesajul fostului „cormoran”

UPDATE, 17 ianuarie, ora 14:25 / Fostul fundaș al lui Liverpool, Dejan Lovren, în prezent la Zenit, s-a întâlnit la sala de forță cu Virgil van Dijk. Căpitanul „cormoranilor” este accidentat după ce s-a ciocnit cu Jordan Pickford la ultimul derby cu Everton.

„A fost plăcut să mă întâlnesc azi cu fostul meu coleg, Virgil van Dijk. A avut parte de o accidentare foarte gravă, dar arată mai puternic ca niciodată. Frate, în curând vei fi din nou la nivelul tău maxim. Mult succes, Liverpool, în derby-ul de azi. Suntem cu tine!”, a scris Lovren pe Twitter.


Manchester United câștiga titlul ultima oară când dădea piept cu Liverpool din postura de lider

UPDATE, 17 ianuarie, ora 13:10 / Retragerea lui Sir Alex Ferguson și venirea lui Jurgen Klopp în Premier League a provocat o schimbare a raportului de forțe între Manchester United și Liverpool. În ultimii ani, „diavolii” nu au reușit să le facă față „cormoranilor”, care au câștigat și titlul, dar și trofeul UEFA Champions League. O statistică publicată de Premier League arată că în ultimul sezon în care oamenii lui Ole Gunnar Solskjaer începeau un derby cu Liverpool din postura de lider al clasamentului, Manchester United reușea să câștige titlul! Se întâmpla în sezonul 2012-2013, iar Sir Alex Ferguson încă activa. De cealaltă parte, Liverpool era pregătită de Brendan Rodgers, actualul manager al lui Leicester City. „Cormoranii” terminau doar pe locul 7 stagiunea respectivă, în care United câștiga cu 2-1 ambele dueluri din campionat.


Wijnaldum va pleca liber de contract la Barcelona

UPDATE, 17 ianuarie, ora 08:51 / Lovitură pentru Liverpool: olandezul Gini Wijnaldum a refuzat prelungirea contractului și va pleca liber la Barcelona în vară, când îi expiră înțelegerea cu echipa antrenată de Jurgen Klopp. Wijnaldum se află în relații excelente cu Ronald Koeman, cu care a lucrat și la naționala Olandei, dar el este decis să semneze cu catalanii chiar și în cazul în care actualul tehnician va fi demis până în iulie.

„Nu am ce să spun pe subiect, pentru că nu știu ce se va întâmpla. Am spus deja cât mi-aș dori să rămână, îl repect pe Gini ca persoană și jucător. Când va lua o decizie finală, o să aflați”, a declarat Jurgen Klopp, antrenorul lui Wijnaldum de la Liverpool, înaintea derby-ului de duminică împotriva lui Manchester United..


Jose Mourinho l-a pus la punct pe Gareth Bale

UPDATE, 17 ianuarie, ora 00:01 / Jose Mourinho a fost dezamăgit de Gareth Bale la antrenamente şi nu a ezitat să îi arate galezului cine este şeful. „Vrei să joci aici sau să te întorci la Real Madrid şi să nu joci deloc“, s-a auzit vocea portughezului într-o înregistrare care a ajuns şi pe internet.

Gareth Bale a revenit la Tottenham, sub formă de împrumut, după o aventură de şapte ani la Real Madrid. Galezul devenise rezervă sau chiar spectator de lux în capitala Spaniei, după ce a ieşit complet din planurile lui Zinedine Zidane.


Jose Mourinho, atac voalat la Dele Alli

UPDATE, 16 ianuarie, ora 15:00 / Jose Mourinho l-a criticat voalat pe Dele Alli, cel care s-a plâns pe Instagram că joacă prea puțin pentru Tottenham. Echipa portughezului Mourinho depinde aproape în totalitate de contribuțiile lui Son și Kane, iar Dele a fost tras pe linie moartă. Despre englez s-a spus că ar putea merge la PSG, unde este dorit de Pochettino, fostul său manager, însă Daniel Levy nu ar vrea să renunțe atât de ușor la fotbalist.

„În fiecare vestiar sunt jucători nefericiți, asta e sigur. Dacă cineva de la mine vă spune că avem doar jucători mulțumiți, să știți că nu este adevărat sau e un miracol. Însă poate exista profesionistul nefericit, cel care este nefericit dar știe că datoria sa este să lucreze, lucreze, lucreze, lucreze. Și există și nefericitul care cred că nu mai este treaba lui să se lupte și să muncească în fiecare minut pentru club”, a spus Mourinho, cu trimitere la Alli.


Bătaie la antrenamentul lui Crystal Palace

UPDATE, 16 ianuarie, ora 14:00 / Presa din Anglia anunță că la cel mai recent antrenament al lui Crystal Palace a izbucnit un conflict violent între Luka Milivoijevic, căpitanul londonezilor, și Michy Batshuayi. Atacantul belgian l-ar fi iritat pe Milivoijevic în timpul unui exercițiu la antrenament, iar sârbul a trimis cu putere o minge spre acesta. Cei doi s-au încăierat și au fost despărțiți de colegi. Clubul Crystal Palace nu tratează incidentul ca pe unul foarte grav, considerând că cei doi au calmat deja spiritele.


Arsenal și Ozil s-au înțeles pentru rezilierea contractului

UPDATE 16 ianuarie, ora 12:31 / Arsenal a ajuns la un acord de principiu cu Mesut Ozil pentru rezilierea de comun acord a contractului care expiră în această vară.

Astfel, mijlocașul german va renunța la o parte din cele 7 milioane de lire sterline pe care le mai avea de încasat de la „tunari” și va putea semna din postură de jucător liber cu orice echipă care îi va satisface pretențiile financiare. Cel mai probabi, Ozil va ajunge în campionatul Turciei, la Fenerbahce, formație cu care impresarii săi au ajuns deja la  o înțelegere.

  • 350.000 de lire pe săptămână era salariul lui Mesut Ozil la Arsenal, unul dintre cele mai mari din Premier League

Mourinho îl vrea pe Eriksen la Tottenham

UPDATE 16 ianuarie, ora 9:57 / Aflat în dizgrațiile antrenorului Antonio Conte la Inter, danezul Christian Eriksen s-ar putea întoarce în această iarnă la Tottenham, unde este dorit de Jose Mourunho. Englezii l-ar vrea sub formă de împrumut pe Eriksen, dar problema este salariul stagional de 7,5 milioane de euro pe care acesta îl încasează la Milano și din care nu ar fi dispuși să suporte mai mult de jumătate,


Liverpool – Manchester United va stabili în etapa a 19-a din Premier League cine va încheia turul pe primul loc

Egaluri cu formaţii modeste, una chiar de ultimele locuri (Fulham, West Bromwich, Newcastle) urmate de eşecul de la Southampton au scos la iveală reale probleme în jocul cormoranilor, care au risisipit astfel multe puncte şi au permis unui United cu mers foarte sigur, un singur egal în ultimele şapte partide să treacă la comandă.

Manchester United nu e genul de echipă care să vină tăvălug peste adversar, dar ştie să speculeze foarte bine toate oportunităţile ivite, în special pe contraatac, unde viteza lui Rashford şi a lui Martial sunt atuuri importante. Cu doi mijlocaşi extrem de inteligenţi în a crea culoare coechiperilor, dar care ştiu să apară şi la finalizare foarte bine (Bruno Fernandes şi Pogba).

Coronavirusul a oprit meciul Aston Villa – Everton

Dacă va reuşi să întrerupă seria neagră şi totodată să pună capăt unei lungi perioade de invincibilitate a echipei lui Ole Gunnar Solskjaer înseamnă că vom putea vorbi despre o luminiţă de la capătul tunelului pentru oamenii lui Jurgen Klopp. Altminteri, imaginea unui Liverpool care şi anul acesta va domina Premier League se va şterge mult.

Un meci a fost amânat din cauza COVID-19. Este vorba de partida de duminică, 17 ianuarie, dintre Aston Villa şi Everton, problemele de sănătate la clubul din Birmingham acutizându-se, cu 12 jucători infectaţi. Din acest motiv Aston Villa a jucat în Cupa Angliei cu juniorii împotriva lui Liverpool.

Încă un derby londonez, Fulham – Chelsea

Avem încă un derby londonez, cel dintre Fulham şi Chelsea, o partidă care la prima vedere ar fi fost privită drept victorie pentru The Blues, însă pe de o parte Chelsea trece printr-o perioadă teribil de proastă, pe de alta Fulham are cinci egaluri consecutiv, iar atunci când între acestea se numără şi Liverpool şi Tottenham trebuie altfel privită echipa lui Scott Parker.

Manchester City poate bifa o nouă victorie, având meci acasă Crystal Palace. Echipa lui Pep Guardiola este văzută acum drept un rival serios în lupta la coroana Premier League, după ce a reuşit să revină în TOP 4. Manchester City este considerată mai mulţi un adversar mult mai periculos pentru Liverpool decât actualul lider United.

ADVERTISEMENT